CZERWIEC 2020 :)
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
PLPaulina wrote:Ja ani teraz ani w 1 ciąży nie wymiotowała. Nie miałam mdłości.
Ogólnie uważam, że 1 trymestr to najlepszy czas. Potem jest już tylko gorzej.
Takze dziewczyny cieszcie sie ,ze nie wymiotujecie bo to nic fajnego 😉Moniquue lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Dzien dobry mamusie😊ja wkoncu przespalam cala noc bez zatkanego nosa jaka ulga😂
Ja tez niby nie wymiotowalam ale czesto bylo mi niedobrze i mdlilo mnie i nieraz wolalabym poptostu zwymiotowac😂teraz jest juz dobrze apetyt mi wrocil chociaz przez to ze jestem przeziebiona znowu nie bardzo chce mi sie jesc...milego dzionka wam zycze 😊Ambriel lubi tę wiadomość
~~~~~~~~
IV procedury in vitro - bez sukcesu
Zostały nam❄❄
~~~~~~~~~
AMH - 0,91(poprawa na 1,95)
MTHFR 1298A-C - homo
PAI-1 - hetero
NK - 21%
ASA - 1:10
ANA - ujemne
▪przeciwciała przeciw osłonce przejrzystej
▪endometrioza 1 stopień
"Dopóki oddycham nie tracę nadziei" -
Hej dziewczęta.U mnie też dalej wymioty.Wcale nie jest to takie fajne boisz się w sklepie zwymiotować nigdzie nie można wyjść na dłużej.Miłego dnia
36 lat
5 lat starań
endometrioza I stopień, hiperprolaktynemia, MTHFR C677 T hetero PAI I hetero immunologia
3x IUI nie udane
09.2019 start IV -
Ja tylko dwa razy zwymiotowałam, a tak to tylko mega mdłości, ale też już trochę zelżały. Czasem miałam stres, że w pracy będę gdzieś wymiotować do kubła na śmieci bo nie zdążę, ale na strachu się skończyło. Także czytają Was twierdzę, że mogło być gorzej.
Ambriel lubi tę wiadomość
-
Mi na polowkowe mowil lekatz miedzy 20 a 23 a na kondulyacji pani mowila 19 tydz i nwm xapomnialam zadzwonoc musze w ponoedzilaek zadzwonic i sie umowoc
Czytalam wczesniej ze nie tylko ja mam dziwne mysli ... Mnie tez cos od srodu kluje jakby szpilka raz lekko w vrzuchu raz w macicy na srodku kolo jajnikow tez. nie mam plamien nie boli mnie okresowo wiec mamm nadzieje ze sie rozciaga, bo kluje w dzien w dzien chwila spokoju i znowu to samo moj sie smial ze maly dźga mnie panzokciem...
Nospe mozna zwykla na takie rzeczy ? Wizyte mam w srode ttoche sie boje juz.. Przydal by mi sie detektor ...
A takie klucia moga byc od jelit ? Moze glupie pytanie ale sama nwm juz bo mam problemy wczesniej mnie bolaly jelita ale po boku a teraz w takich miescach ze ciezko mi stwierdzicWiadomość wyedytowana przez autora: 7 grudnia 2019, 14:11
-
Izape_91 wrote:Wiecie co... Chyba nie będę miała gdzie wrócić po macierzyńskim szukają kogoś na moje miejsce a mi się umowa kończy... Mam nadzieję że ktoś tam u góry ma na mnie plan, bo ja się poczułam dziwnie... Niepew ie. A teraz mam się cieszyć z ciąży.
Coś Ty, w ogóle nie przejmuj się takimi rzeczami Postaw się w sytuacji pracodawcy, dla niego Twoja ciąża to brak pracownika przez jakieś 1,5 roku, a może nawet 2 lata. Nie ma opcji żeby nie szukali kogoś na Twoje miejsce. Ja w pierwszej ciąży się rozchorowałam, zniknęłam z dnia na dzień na dwa tygodnie. W ten drugi tydzień udało już im się znaleźć kogoś na moje miejsce. Wróciłam do pracy i szkoliłam tą dziewczynę przez tydzień, była w miarę kumata, więc tak się z nimi dogadałam, że ona zostaje za mnie, a ja już idę na stałe na zwolnienie. Wróciłam do pracy jak Stasiu miał 1,5 roku, do tej samej firmy, ale już na inne stanowisko urodziłam we wrześniu, a umowę miałam tylko do końca roku, także też byłam już bez umowy. Teraz też umowa będzie mi się kończyła i to nawet chyba jakoś równo z porodem bo mam do 31 maja, więc jak dociągnę do czerwca to pewnie tylko przedłużenie do dnia porodu. I myślę, że pewnie miałabym opcję powrotu, tylko logistycznie średnio to sobie wyobrażam08.09.2017 - Staś
24.02.2019 - Aniołek [*] 7tc
18.05.2020 - Lilka i Nelka
konflikt serologiczny w układzie białek zgodności tkankowej -
U mnie dzisiaj ból dupy i to dosłownie wyskoczył mi hemoroid, którego miałam po porodzie ze Stasiem zaraz lecę po coś do apteki...08.09.2017 - Staś
A mnie rozlozylo. Tyle dobrze, ze nie mam wysokiej temperatury max 37.2. Ale czuje sie jak trup.
Starania od 6.2017
2xHSG - niedrożność jajowodów
11.2018 - laparoskopia
10.03.2019 - ivf start
25.03.2019 - transfer 4.2.2
1.06.2019 - 12tc poronienie zatrzymane
24.09.2019 - transfer 4.2.2
8.01.2021 - naturalny cud - Ania 15tc 💔 -
A ja dzisiaj podziałalam w ogrodzie spakowałem trzy 250 litrowe torby z gałęziami po cięciu krzaków a to jeszcze nie koniec ale na dzisiaj już tak teraz mój facet musi to wywieźć no i będę pakowala dalej hehe
Teraz relaksująca kąpiel i obiad zachciało mi się kwaśnego żurku hehe.
Miłego weekenduWiadomość wyedytowana przez autora: 7 grudnia 2019, 16:43
-
.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 marca 2020, 20:47
Asiulka84, Finezja19, SylwiaLu lubią tę wiadomość
Starania od 08.2016 r. - 37cs szczęśliwy ♥️
Ona: hiperinsulinemia, hiperprolaktynemiia czynnościowa, lekka niedoczynność tarczycy, endometrioza I st., APS, mutacje MTHFR i PAI hetero, genotyp KIR BX - brak kir odp. za implantację, allo mlr 24,5%, 2 cb
Leki: euthyrox, neoparin, acard, accofil do 8t2d, meta do 14 t 4 d
On: HDS 21%, DFI 17%, morfologia 0%-2% -
Zapytałabym na Twoim miejscu po prostu co z powrotem, jak ona to widzi... A nie o umowę. W zasadzie to musiałabyś dostać umowę na czas nieokreślony albo na ponad rok żeby coś Ci to teraz dało wtedy miałabyś "pewny" powrót po macierzyńskim, w razie co mogłabyś iść na wychowawczy. Szczerze wątpię żebyś coś tu załatwiła, bo jest chyba jakiś limit ile razy pracodawca może przedłużyć Ci umowę i potem już musi dać nieokreślony. Nie sądzę żeby chcieli sobie ten limit wykorzystywać na Twój macierzyński08.09.2017 - Staś
belly_love wrote:Widzę po suwaczku, że jesteś w 11 tygodniu ciąży, ja jestem teraz w 13 i chyba gdzieś właśnie około 11 tygodnia mi minęły te napady głodu, wcześniej to była masakra, już jedząc posiłek czułam się głodna i myślałam o kolejnym 🙄
Dziewczyny piszecie o wymiotach a ja mam takie pytanie, czy są wśród nas takie, które nie wymiotowaly ani razu? Bo ja ani raz i aż się zastanawiam czy wszystko w porządku 😊
Moja koleżanka w ciązy, wróży sobie chłopca, bo jak córeczke miała to wymiotowała bez większych przerw, a teraz w ogóle. Ale to takie jej wróżenie, nie ma w tym potwierdzenia, aby sprawdzało się to u każdej, a szkoda bo na usg nie musiałybyśmy czekać hehe
Izape_91 piękna lisiczka Gratuluję talentu, swój biznes krawiecki rozkręcaj przy takich zdolnościachWiadomość wyedytowana przez autora: 7 grudnia 2019, 19:50
-
Iness moja kumpela ma dwóch synów i w każdej ciąży czuła się inaczej, także to takie wróżenie z fusów ja totalnie nie wiem co będzie, nie mam przeczucia.
Moniquee siedziałam nad nią od wczoraj i już dzisiaj miałam serio dość 😂
Kinga zobaczymy co ona powie i będziemy kombinować. Bo ja bym chciała wrócić, ale czy ona to weźmie pod uwagę.Starania od 08.2016 r. - 37cs szczęśliwy ♥️
Ona: hiperinsulinemia, hiperprolaktynemiia czynnościowa, lekka niedoczynność tarczycy, endometrioza I st., APS, mutacje MTHFR i PAI hetero, genotyp KIR BX - brak kir odp. za implantację, allo mlr 24,5%, 2 cb
Leki: euthyrox, neoparin, acard, accofil do 8t2d, meta do 14 t 4 d
On: HDS 21%, DFI 17%, morfologia 0%-2%