CZERWIEC 2020 :)
-
WIADOMOŚĆ
-
Lena91 wrote:Dziewczyny ja już po prenatalnych , dzidziuś ponad 7cm wszystko dobrze jeżeli chodzi o pomiary 💪💪💪 i najprawdopodbniej będzie dziewczynka 😍 byłaby to pierwsza dama w rodzinie mojej i męża bo tak to same chłopaki 🙏🙏🙏
Mam nadzieje, że lekarz się nie myli i to 90% zamieni się na 100% po połówkowych .Rub45 lubi tę wiadomość
-
U mnie podobno ma być chłopak, ale nie uwierzę do połówkowego . Wczoraj byłam na usg genetycznym i wszystko jest ok, całe 6cm szczęścia. Dziecko jest niesamowicie leniwe w porównaniu z córką, nie chciało się obrócić nawet jak doktor trząchał.
Rub45, Lena91, KatWomanDo lubią tę wiadomość
-
Rub45 wrote:Tez bym chciała córeczkę.....
Wombat lubi tę wiadomość
-
A ja dzisiaj dzwonilam juz umawiac połowkowe .Na 30 stycznia mam ale dobrze,ze teraz dzwonilam bo jeszcze moglam wczesniejsza godz wybrac
-
Beti82 wrote:A ja dzisiaj dzwonilam juz umawiac połowkowe .Na 30 stycznia mam ale dobrze,ze teraz dzwonilam bo jeszcze moglam wczesniejsza godz wybrac
...ale to rozciagniete w czasie i jak widac miesiac to duzoWiadomość wyedytowana przez autora: 6 grudnia 2019, 15:38
-
Rub45 wrote:matko ty juz o połówkowym myslsz a ja jeszcze prenatalnego nie miałam hehe
...ale to rozciagniete w czasie i jak widac miesiac to duzo
Ja też czekam na prenatlne i aż przebieram nogami I też mam nadzieję, że już będę znała pleć, a Ty kiedy Rub?KatWomanDo lubi tę wiadomość
-
Kurcze Beti, ja też się muszę już umawiać, ale myślę gdzie...
Lena super, że wszystko dobrze z malenstwem
Kinga czarne myśli precz! Przecież Ty masz tam 2 małe ludki do wyżywienia kobieto!
Wiecie co... Chyba nie będę miała gdzie wrócić po macierzyńskim szukają kogoś na moje miejsce a mi się umowa kończy... Mam nadzieję że ktoś tam u góry ma na mnie plan, bo ja się poczułam dziwnie... Niepew ie. A teraz mam się cieszyć z ciąży.Starania od 08.2016 r. - 37cs szczęśliwy ♥️
Ona: hiperinsulinemia, hiperprolaktynemiia czynnościowa, lekka niedoczynność tarczycy, endometrioza I st., APS, mutacje MTHFR i PAI hetero, genotyp KIR BX - brak kir odp. za implantację, allo mlr 24,5%, 2 cb
Leki: euthyrox, neoparin, acard, accofil do 8t2d, meta do 14 t 4 d
On: HDS 21%, DFI 17%, morfologia 0%-2% -
Beti82 wrote:A ja dzisiaj dzwonilam juz umawiac połowkowe .Na 30 stycznia mam ale dobrze,ze teraz dzwonilam bo jeszcze moglam wczesniejsza godz wybrac
Beti to do kiedy mozna polowkowe? Myslalam ze do 22.
Starania od 6.2017
2xHSG - niedrożność jajowodów
11.2018 - laparoskopia
10.03.2019 - ivf start
25.03.2019 - transfer 4.2.2
1.06.2019 - 12tc poronienie zatrzymane
24.09.2019 - transfer 4.2.2
8.01.2021 - naturalny cud - Ania 15tc 💔 -
Izape_91 wrote:Kurcze Beti, ja też się muszę już umawiać, ale myślę gdzie...
Lena super, że wszystko dobrze z malenstwem
Kinga czarne myśli precz! Przecież Ty masz tam 2 małe ludki do wyżywienia kobieto!
Wiecie co... Chyba nie będę miała gdzie wrócić po macierzyńskim szukają kogoś na moje miejsce a mi się umowa kończy... Mam nadzieję że ktoś tam u góry ma na mnie plan, bo ja się poczułam dziwnie... Niepew ie. A teraz mam się cieszyć z ciąży.
A może szukają na zastępstwo na czas Twojej nieobecności? -
Daria.las wrote:A jakie macie podejście do przechowywania krwi pępowinowej? No i np. jeszcze sznura pępowiny? Macie zamiar bankować ten materiał? Ja się mocno zastanawiam, zwłaszcza, że to moja pierwsza ciąża i nigdy nie miałam styczności z tym tematem.
-
Whoosie wrote:Ja też czekam na prenatlne i aż przebieram nogami I też mam nadzieję, że już będę znała pleć, a Ty kiedy Rub?
Ja prenatalne dopiero 16 tego ale płeć może poznam na połówkowym albo wcale bo połówkowe to ostatnie usg przed porodem chyba że coś mi wynajda ro będę jeszcze miała dodatkowe usg -
Rub45 wrote:matko ty juz o połówkowym myslsz a ja jeszcze prenatalnego nie miałam hehe
...ale to rozciagniete w czasie i jak widac miesiac to duzoRub45 lubi tę wiadomość
-
Wombat wrote:Beti to do kiedy mozna polowkowe? Myslalam ze do 22.
Kurde nie wiem ja juz bede wtedy 22+4 o ile dobrze pamietam.ALe tak mi lekarz wczoraj powiedzial ,ze za 7-8 tygodni mam sie umowic i pani w recepcji mi wyliczy.Pytalam powiedziala ,ze tak jest ok.Jeszcze na wizycie 2 stycznia sie upewnie -
No właśnie, z tymi połówkowymi to też nie wiem, bo mnie dr wczoraj umówił na 28 stycznia (swoją drogą w 1 urodziny córki ) ale powiedział, że to jest późno, ale niestety nie może mnie wcześniej umówić bo w połowie stycznia jest na urlopie a potem ma wszystko zajęte. Że mogę iść do kogoś innego jak chce wcześniej. No ale jednak wolałabym do niego... Ale byłam teraz u mojej gin i pytałam się jak ona to widzi i ona twierdzi, że 28.01 jest ok bo to wypada jakiś 21+3 więc spokojnie mieści się w terminie, w którym to się robi.
-
Z tego co czytałam u mamaginekolog to nawet lepiej troszkę później bo łatwiej ocenić anatomię u większego dziecka. Tylko nie na tyle późno żeby maleństwo miało ciasno i nie mogło sie łatwo wyprostować/ obrócić (chyba było podane ze do 22+6) Ja jestem umówiona na połowkowe na jakoś 19t+5dni. Tak akurat wypadło.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 grudnia 2019, 19:47
06.2020 👶🧚♀️ -
Mi właśnie przyszedł sms, że polowkowe mam mieć 16.01. to będzie u mnie 19+3. Nie mogę się doczekać, mam nadzieję że wszystko będzie okej. Teraz jeszcze czekam na wizytę 23.12 gdy będę w Polsce, chociaż nie wiem czy ten gin będzie przyjmował, ale w razie w mam drugiego w zanadrzu. Napisałam do niego wiadomość czy planuje przyjmować 23.12. bo myślę sobie może dłuższą przerwę świąteczną sobie zrobi. To mi odpisal, że "planować, planuję, ale czy będę to nie wiem" 😂😂 to mu odpisałam, "proszę mnie zapisać na wizytę, może przyjdę, ale nie obiecuję". Chyba zapisał 😂😂
Beti82 lubi tę wiadomość
-
Moniquue wrote:Z tego co czytałam u mamaginekolog to nawet lepiej troszkę później bo łatwiej ocenić anatomię u większego dziecka. Tylko nie na tyle późno żeby maleństwo miało ciasno i nie mogło sie łatwo wyprostować (chyba było podane ze do 22+6) Ja jestem umówiona na połowkowe na jakoś 19t+5dni. Tak akurat wypadło.
Dzwonilam sie przepisac o kilka dniMoniquue, Wombat, KatWomanDo lubią tę wiadomość