CZERWIEC 2020 :)
-
WIADOMOŚĆ
-
Beti82 wrote:Ewelaa ja znalazlam strone ( ale juz nie moge znalezc,moze to i dobrze ) Gdzie samemu mozna przeliczyc .Dosyc skomplikowana ale u mnie to ryzyko podstawowe z krwi ZD wyszlo 1:151 a ja wyliczylam sobie 1:149 wiec dobrze liczy bo malo sie pomyliłam
Po skorygowaniu wczoraj dostalam 1:3000 cos tam
Ale Ja mam Nifty i tam ZD jest 1: do ilus milionów WIec zobaczcie jaka jest kosmiczna roznica miedzy PAppa a Nifty !!! Gdybym nie miala wczesniej Nifty to pewnie bym sie stresowala ,ze mi wyszlo 1:151
Wiec nie wiem po co to Pappa sie robi? Po to ,zeby podalo to ryzyko przedwczesnego porodu?
Ja akurat nie mialam wyjscia bo mialam prenatalne w pakiecie razem z Pappa a ,ze wiedzialam od razu ,ze bede nifty robic to sie nie przejmowalam
No właśnie też nie jestem za tym badaniem ono przesiewowe oparte na statystyce i tylko 90% trafności. Tu gdzie mieszkam robia papa wszystkim bez względu na wiek w ramach ubezpieczenia społecznego. No chyba że ktoś powie że się nie zgadza
Ja czekam na wizytę z położną zobaczymy co mi zaproponuje jeżeli amnio to się zgodzę jak nic to nifty zrobię jak mówiłam. Chociaż amnio miałabym za free co nie jest dla mnie bez znaczenia dlatego się wstrzymuje jeszczeWiadomość wyedytowana przez autora: 6 grudnia 2019, 09:54
-
Wombat wrote:Juz skorygowane? Czyli po pappie wyszlo Ci niższe?
Pytam bo ja pappy nie robilam i czasem myślę czy jeszcze tego nie zmienić. -
Dabria wrote:Przed badanie papy mialam 1:573
Dzieki za odpowiedz.
Starania od 6.2017
2xHSG - niedrożność jajowodów
11.2018 - laparoskopia
10.03.2019 - ivf start
25.03.2019 - transfer 4.2.2
1.06.2019 - 12tc poronienie zatrzymane
24.09.2019 - transfer 4.2.2
8.01.2021 - naturalny cud - Ania 15tc 💔 -
W sensie ze liczby wyzsze, a wiec ryzyko mniejsze
Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 grudnia 2019, 10:50
Starania od 6.2017
11.2018 - laparoskopia
10.03.2019 - ivf start
Beti dziękuję ale chyba jednak się powstrzymałam bo gdybym sobie wyliczyla duże ryzyko to padlabym na zawał. Poczekam do poniedziałku i mam nadzieję wtedy się wyjaśni coś więcej. A jeśli nie daj boże będzie źle to od razu bez zastanowienia robię nifty.
Kurczę ja o badaniu pappa już dawno słyszałam, że lubi trochę namieszać.
Ale z córką miałam wszystko ok więc jakoś teraz tak podeszłam do tego na luzie i bez jakichkolwiek obaw A tu taka niespodziankaRub45 lubi tę wiadomość
9.02.2017 [*] aniołek ciąża obumarła w 10tc -
Udanych Mikołajek dziewczyny !
Kinga13, Wombat, KatWomanDo, Karolka9, Moniquue, Alma84, Whoosie, Beti82, Asiulka84 lubią tę wiadomość
-
Macocha mojego męża miała bardzo słaby ten wynik, była w ciąży mając 35 lat. I wyobraźcie sobie, że NIKT nie powiedział jej, że to tylko statystyka. Ja wtedy to jeszcze nie siedziałam w tych tematach, więc też nie miałam jak jej uświadomić... Ona pół ciąży była przekonana, że dziecko ma zespół Downa... Nikt w rodzinie nie wiedział nic poza mną i mężem. A jeszcze jej teściowa (ta babcia co mi chciała jajowody podwiązywać xD) ciągle przy niej gadała, że jakie to szczęście, że ona nie dała się namówić na żadne te prenatalne badania, bo po tym można stracić dziecko (oczywiście nie miała pojęcia, że prenatalne to nie tylko amnio...). Wyobraźcie sobie co ona przeżywała.... Kornelka jest zdrowa, ale urodziła się z przeokrutnym zezem, ma wadę wzroku dzisiaj, bo oczywiście wszyscy ciągle jej mówili, że wyrośnie i dosyć długo przez to nic z tym nie robili. A ja bym się wcale nie zdziwiła jakby dziecko miało tego zeza od tego stresu, który ona praktycznie całą ciążę przeżywała, bo żaden lekarz nie potrafił udzielić jej rzetelnych informacji...08.09.2017 - Staś
24.02.2019 - Aniołek [*] 7tc
18.05.2020 - Lilka i Nelka
konflikt serologiczny w układzie białek zgodności tkankowej -
Ewelaa_♡ wrote:Ruba jeszcze nie. Dopiero w poniedziałek jadę z wynikami na usg i wtedy będą wszystko obliczac.
Boję sie:( -
Pewnie robi się miejsce, ale też mam jakieś czarne ciążowe myśli już od kilku dni i mam wrażenie, że te moje słabe samopoczucie to nie zawsze jest ciąża tylko po prostu reakcja organizmu na stres. Te wyjazdy do Wawy chyba tak na mnie działają08.09.2017 - Staś
konflikt serologiczny w układzie białek zgodności tkankowej -
nick nieaktualny
-
Kinga13 wrote:Pewnie robi się miejsce, ale też mam jakieś czarne ciążowe myśli już od kilku dni i mam wrażenie, że te moje słabe samopoczucie to nie zawsze jest ciąża tylko po prostu reakcja organizmu na stres. Te wyjazdy do Wawy chyba tak na mnie działają
Ja mylsli nr mam wcale, wczoraj przelezalam caly dzien- tez kiepako sie czuje. -
Dziewczyny ja już po prenatalnych , dzidziuś ponad 7cm wszystko dobrze jeżeli chodzi o pomiary 💪💪💪 i najprawdopodbniej będzie dziewczynka 😍 byłaby to pierwsza dama w rodzinie mojej i męża bo tak to same chłopaki 🙏🙏🙏
Mam nadzieje, że lekarz się nie myli i to 90% zamieni się na 100% po połówkowych .
Wombat, Whoosie, Moniquue, Pati96, shelby*, Lilka94, Kinga13, calineczka88, Beti82, Bunia89, Rub45, PLPaulina, Izape_91, KatWomanDo, Aniulek.Ka, Olciak, Finezja19 lubią tę wiadomość
-
Lena91 wrote:Dziewczyny ja już po prenatalnych , dzidziuś ponad 7cm wszystko dobrze jeżeli chodzi o pomiary 💪💪💪 i najprawdopodbniej będzie dziewczynka 😍 byłaby to pierwsza dama w rodzinie mojej i męża bo tak to same chłopaki 🙏🙏🙏
Mam nadzieje, że lekarz się nie myli i to 90% zamieni się na 100% po połówkowych .
Gratuluję córeczki Narazie na wątku mamy przewagę dziewczynek z tego co widzę -
Kinga nie martw sie, chyba wiekszosc z nas ma czarne mysli, na szczescie wiekszosc z nich jest bezzasadna. A kiedy masz wyjazd do Warszawy? Bo mialas miec jakos z poczatku grudnia.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 grudnia 2019, 13:03
Starania od 6.2017
11.2018 - laparoskopia
10.03.2019 - ivf start
Teraz w poniedziałek jadę z samego rana. Jeszcze moja mama zawozi babcię na gastroskopię i nie mam co zrobić z małym i musimy go zabrać ze sobą08.09.2017 - Staś
konflikt serologiczny w układzie białek zgodności tkankowej