X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne CZERWIEC 2020 :)
Odpowiedz

CZERWIEC 2020 :)

Oceń ten wątek:
  • Moniquue Autorytet

Wysłany: 6 października 2019, 16:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    StarającaSię wrote:
    Zobaczymy czy uda się z fotami
    https://m.fotosik.pl/u/karolcia3428/album/2528742
    Ja miałam dużo jaśniejsze od Ciebie te cienie we wtorek i środę z porannego moczu (beta ze środy 21) i bodajże w piątek albo czwartek zrobiłam test o czułości 20 po południu i nie wyszło nic. Może w Twoim przypadku mocz był za bardzo rozcieńczony (piłaś więcej czy coś). Poczekaj do bety albo zrób test o lepszej czułości z porannego moczu. W sobotę powtórzyłam rano 25tką i wyszła trochę ciemniejsza niż poprzednie dwa. Chociaż i tak mnie to dziwi bo przy takim wyniku bety w sobotę już powinna być dobrze widoczna kreska (przynajmniej tak mi się wydaje). Boje się, że za wolno przyrasta. Jutro lecę na betę to się wyjaśni wszystko. A Tobie życzę cierpliwości :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 października 2019, 16:05

06.2020 👶🧚‍♀️
  • StarającaSię Autorytet

Wysłany: 6 października 2019, 16:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Beti82 wrote:
    Starajaca no nie wiem co CI powiedziec.Rozumiem,ze bety wczesniej ani razu nie robilas?Czasem testy oszukują.Moze wyłapalas cb -no ciezko mi powiedziec kochana.
    Zrob jutro rano ,nie pij duzo wieczorem
    nie robiłam bety wcześniej

4x córka😁❤️🤪

ex2bzbmhtxo2wcnz.png
  • StarającaSię Autorytet

Wysłany: 6 października 2019, 16:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moniquue wrote:
    Ja miałam dużo jaśniejsze od Ciebie te cienie we wtorek i środę z porannego moczu (beta ze środy 21) i bodajże w piątek albo czwartek zrobiłam test o czułości 20 po południu i nie wyszło nic. Może w Twoim przypadku mocz był za bardzo rozcieńczony (piłaś więcej czy coś). Poczekaj do bety albo zrób test o lepszej czułości z porannego moczu. W sobotę powtórzyłam rano 25tką i wyszła trochę ciemniejsza niż poprzednie dwa. Chociaż i tak mnie to dziwi bo przy takim wyniku bety w sobotę już powinna być dobrze widoczna kreska (przynajmniej tak mi się wydaje). Boje się, że za wolno przyrasta. Jutro lecę na betę to się wyjaśni wszystko. A Tobie życzę cierpliwości :)
    Piłam rano kawe.😎
    Zrobie rano ten kolejny test i zobaczymy.w swoim życiu spoooro testòw robiłam i nigdy przenigdy żaden mnie nie oszukał a tym bardziej dwa i to z innej firmy.Na "żywo"te kreski są lepiej widoczne i pojawiły się po ok 1 minucie więc nie to że po czasie odczytany test czy coś.

4x córka😁❤️🤪

ex2bzbmhtxo2wcnz.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 października 2019, 17:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam jeszcze jednego sikanca i myślę czy zrobić rano. Bo wizyta popołudniu. I coraz bardziej się stresuję 🤦🏻‍♀️

• Zieziulka Autorytet

Wysłany: 6 października 2019, 18:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PLPaulina wrote:
    Ja miałam problemy w pierwszej ciąży, Krwiak. Plamienia do połowy ciąży.
    Leżałam w domu. I to nie spowodowało tego że moja mama miała się jak o tym dowiedzieć. 🤔

Po prostu kwestia mówienia rodzinie to raczej sprawa bliskości z krewnymi niż problemow. 😊

Bo zajść w ciążę nie mogliśmy długo za pierwszym razem i nikt nie wiedział o naszych sprawach

Może i racja, ja z mamą jestem blisko, wystarczy jeden dzień na L4 i już by wiedziała ;p

Karolka9, Olciak lubią tę wiadomość

⚡ PCOS, Celiakia, Oligozoospermia⚡

🤱 Marta 30.04.2017 r. 💜 36+1 tc
    🤱 Antosia 24.05.2020 r. 💜 38+1 tc

• Karolka9 Autorytet

Wysłany: 6 października 2019, 19:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jak powiedziałam to nie mogę nosić zakupów, denerwować się:) Babcia z 20 telefonów ograniczała nawet do 4, więc to dla m ie lepiej.

Zastanawiam się czy iść na betę przed wizytą. Będę robić podstawowe badania i zrobię proga, ale boję się tej bety.

3jgxsek2mhrtcu08.png
  • Beti82 Autorytet

Wysłany: 6 października 2019, 19:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolka9 wrote:
    Ja jak powiedziałam to nie mogę nosić zakupów, denerwować się:) Babcia z 20 telefonów ograniczała nawet do 4, więc to dla m ie lepiej.

Zastanawiam się czy iść na betę przed wizytą. Będę robić podstawowe badania i zrobię proga, ale boję się tej bety.
    Karolka a jaka mialas ostatnią bete?

w5wqroeqo28oqb86.png
    22.11-Będzie córeczka <3
    24.01-432 (22tc)
    06.02-579 (24tc)
    14.02-800 (26tc)
    05.03-1067 (28tc)
    13.03-1250 (29tc)
    27.03-1699 (31tc)
    02.04-2001 (32tc)
    30.04-2500 (36 tc)
    13-05-3170 (38 tc )
    25.05-3450 (40 tc)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 października 2019, 19:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolka9 wrote:

A jak nie możesz nosić zakupów to przyjeżdża rodzina i ci je robi? Czy czeka aż krasnoludki zrobią? 😊

Zdrowy rozsądek podpowiada by przed wizytą odpocząć a nie stresować się beta

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 października 2019, 19:55

• Melisandra Ekspertka

Wysłany: 6 października 2019, 20:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olciak wrote:
    Miałam iść 14 października.
    Ale wczoraj plamilam czerwona krwią więc jutro rano będę próbowała się umówić do mojej gin na cito.

Olciak, jak Ty się dzisiaj czujesz? Już bez plamień?

Olciak lubi tę wiadomość

cb7wugpjl2nxjus5.png
    Tymuś (*) - 26 stycznia 2017, 10 tc
    Bliźniaki (*) - 30 sierpnia 2017, 11 tc
    Ciąża biochemiczna - wrzesień 2019
    Talita(*) - 31 października 2019, 9 tc
    Maluch(*) - 20 lipca 2021, 6 tc
    Zdrowy Synek Ur. 8 sierpnia 2022
  • monia0586 Ekspertka

Wysłany: 6 października 2019, 20:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny. Ale się rozpisałyście przez weekend :). Nadrobiłam wszystko. Jutro pierwsza wizyta u lekarza, powiedzcie mi czy są jakieś pytania które warto zadać lekarce? To moja pierwsza ciąża i nie wiem jak powinna taka wizyta przebiegać.

Olciak lubi tę wiadomość

4325p1.png
  • Karolka9 Autorytet

Wysłany: 6 października 2019, 20:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Beti82 wrote:
    Karolka a jaka mialas ostatnią bete?
    465 30.09

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 października 2019, 20:40

Beti82 lubi tę wiadomość

3jgxsek2mhrtcu08.png
  • Karolka9 Autorytet

Wysłany: 6 października 2019, 20:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PLPaulina wrote:
    A jak nie możesz nosić zakupów to przyjeżdża rodzina i ci je robi? Czy czeka aż krasnoludki zrobią? 😊

Zdrowy rozsądek podpowiada by przed wizytą odpocząć a nie stresować się beta
    A po co tyle chamstwa? Robię babci zakupy i na 4 piętro noszę po 15kg nawet na raz. Też tak robisz ?

3jgxsek2mhrtcu08.png
  • Olciak Autorytet

Wysłany: 6 października 2019, 20:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Melisandra wrote:
    Olciak, jak Ty się dzisiaj czujesz? Już bez plamień?

Tak. Dzisiaj jest od rana okej. Moja gin pomysli że jestem jakas fiu fiu 🤦‍♀️co tydzień wizyta.

Licząc że będę u niej co tydzień przez 9 miesięcy to nieźle na mnie zarobi powinna się cieszyć 😂 tak połzartem

Malmal lubi tę wiadomość

🎈Ciąża donoszona🤰🏻

Starania od 2016, 3 poronienia, jeden poród.
    03.01.20 Miłoszek 😇 20tc
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 października 2019, 20:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olciak wrote:
    Miałam iść 14 października.
    Ale wczoraj plamilam czerwona krwią więc jutro rano będę próbowała się umówić do mojej gin na cito.

Oj... Wierzę że będzie dobrze, trzymam mocno kciuki!
    Hehe, wysłałam nim napisałaś :) cieszę się że to było krótkie, ale dobrze jest sprawdzić czy wszystko jest ok :) dla własnego spokoju ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 października 2019, 20:58

Olciak lubi tę wiadomość

• Olciak Autorytet

Wysłany: 6 października 2019, 20:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    monia0586 wrote:
    Cześć dziewczyny. Ale się rozpisałyście przez weekend :). Nadrobiłam wszystko. Jutro pierwsza wizyta u lekarza, powiedzcie mi czy są jakieś pytania które warto zadać lekarce? To moja pierwsza ciąża i nie wiem jak powinna taka wizyta przebiegać.

Chyba ona powinna tobie wszystko powiedzieć co jest kluczowe. Ale pamiętaj że żadne pytanie nie jest głupie. Możesz jak tobie się coś pojawi zapisywać sobie np w tel w notatniku. Bo ja to zawsze zapominam zadawać moich pytań.

monia0586 lubi tę wiadomość

🎈Ciąża donoszona🤰🏻

Starania od 2016, 3 poronienia, jeden poród.
    03.01.20 Miłoszek 😇 20tc
  • Kinga13 Autorytet

Wysłany: 6 października 2019, 21:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Beti82 wrote:
    To rozumiem,ze rodzic chcesz w Pleszewie ? :)

Pierwszego syna rodziłam w Pleszewie, kolejne dzieci prawdopodobnie będę musiała w Warszawie

08.09.2017 - Staś <3
    24.02.2019 - Aniołek [*] 7tc
    18.05.2020 - Lilka i Nelka <3 <3

konflikt serologiczny w układzie białek zgodności tkankowej
  • Beti82 Autorytet

Wysłany: 6 października 2019, 21:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolka9 wrote:
    465 30.09
    To ja bym chyba poszla jeszcze.Bedziesz miala porownanie beta-obraz usg.
    Ja dzien przed wizyta zrobilam ostatnią

w5wqroeqo28oqb86.png
    22.11-Będzie córeczka <3
    24.01-432 (22tc)
    06.02-579 (24tc)
    14.02-800 (26tc)
    05.03-1067 (28tc)
    13.03-1250 (29tc)
    27.03-1699 (31tc)
    02.04-2001 (32tc)
    30.04-2500 (36 tc)
    13-05-3170 (38 tc )
    25.05-3450 (40 tc)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 października 2019, 21:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    monia0586 wrote:

Myślę że warto skonsultować sprawę ewentualnego przeziębienia/drapania w gardle/kichania (wiemy że w ciąży wielu suplementów nam nie wolno przyjmować...).
    Zapisz swoje objawy i zapytaj czy są one normalne (ból podbrzusza jeśli jest to jak mocny, z której strony boli- ja o to pytałam bo panikowałam...)
    Możesz zapytać również o współżycie, czy nie ma przeciwwskazań.
    Co robić by nie mieć wzdęć i jak się pojawią to jak je likwidować (np ja dowiedziałam się że szałwii nie wolno pić kobietom w ciąży, oraz to że zielona herbata w dużych ilościach też jest niewskazana bo gryzie się z wchłanianiem kwasu foliowego).
    I cóż... Zapytaj o badania, jakie warto robić już teraz a jakie później.
    I w sumie to nie mam więcej pomysłów xD

monia0586 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 października 2019, 21:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olciak wrote:
    Chyba ona powinna tobie wszystko powiedzieć co jest kluczowe. Ale pamiętaj że żadne pytanie nie jest głupie. Możesz jak tobie się coś pojawi zapisywać sobie np w tel w notatniku. Bo ja to zawsze zapominam zadawać moich pytań.

Widzisz, moja nie powiedziała mi nic o tym co chciałam wiedziec (choćby przeziębienie bo jestem chorowitą osobą) sama z siebie, dopiero jak zapytałam gin o takie rzeczy to mi mówiła :)
    Dobry pomysł by sobie zapisywać, również pytania rodziny czy partnera, by móc potem skonsultować (np kiedy będzie można wykryć tętno) :) ja też na pierwszej wizycie w poprzedniej, nie pytałam o nic lekarza i uznałam że skoro ciąża to mogę pić zieloną herbatę skoro mam nie mieć zaparć... No i piłam, 3-4 kubki...

Olciak lubi tę wiadomość

• Karolka9 Autorytet

Wysłany: 6 października 2019, 21:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Beti82 wrote:
    To ja bym chyba poszla jeszcze.Bedziesz miala porownanie beta-obraz usg.
    Ja dzien przed wizyta zrobilam ostatnią
    To zrobię przed:) dzięki :)

Beti82 lubi tę wiadomość

3jgxsek2mhrtcu08.png
‹‹ 24 25 26 27 28 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

5 rzeczy, które wesprą Twoje starania o dziecko!

Rozpoczynacie starania o dziecko. Wykonujesz kolejne testy ciążowe i… nic. Zastanawiasz się, dlaczego to tyle trwa, skoro „wszyscy” wokół informują o tym, że spodziewają się dziecka. Tak naprawdę wiele starań kończy się sukcesem dopiero po pewnym czasie, a niepłodność dotyczy już blisko 15-20% par. Sprawdź, co możesz zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na szczęśliwe poczęcie.

CZYTAJ WIĘCEJ

Comiesięczne rozczarowanie... Jak radzić sobie z emocjami, gdy kolejny raz pojawia się jedna kreska?

Dla wielu par każdy kolejny miesiąc bez ciąży jest jak utracona szansa. Trudne emocje kłębią się w pierwszych dniach cyklu. Najczęściej jest to żal, smutek, bezsilność, rozczarowanie... Dlaczego kolejny miesiąc się nie udało? Jak sobie radzić z tymi trudnymi emocjami? Podpowiada Psycholog Niepłodności - Anna Wietrzykowska.

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta wegetariańska i dieta wegańska w ciąży i podczas laktacji

Czy dieta wegetariańska i wegańska w ciąży oraz podczas laktacji to dobry pomysł? Na co należy zwrócić uwagę nie jedząc w tym okresie mięsa lub żadnych produktów pochodzenia zwięrzęcego? Czy jest to bezpieczne dla ciąży i rozwoju płodu, a potem niemowlęcia? Przeczytaj jak powinna wyglądać dieta mamy karmiącej i czy spożywane przez nią pokarmy mogą wpływać na dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ