X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne CZERWIEC 2020 :)
Odpowiedz

CZERWIEC 2020 :)

Oceń ten wątek:
  • Kinga13 Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2019, 21:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mogły podawać właśnie nie ten espumisan co trzeba :P czyli ten słabszy ;) efekt placebo może jak najbardziej też przenieść się na dziecko :P bo po pierwsze to też nie jest tak, że po tych kroplach to dziecku nic nie jest. Stasiu czasem miał gazy i wspomagałam go kropelkami i owszem, coś zawsze wyprykał, ale to nigdy nie było tak, że wziął krople i nagle siedział cicho i nie zapłakał. Praktycznie nigdy to nie jest jedna przyczyna. Do tego dochodzą właśnie kwestie czwartego trymestru i to jak przekładamy swoje emocje na dziecko. Jeśli rodzic wierzy w to, że te konkretne krople działają to dziecko będzie przy nim spokojniejsze :P podobnie np. działają krople na ząbkowanie. Camilla też robi furorę wśród rodziców. Nawet na opakowaniu jest napisane, że to jest homeopatia, nie ma żadnej farmakologicznej substancji czynnej. Ale rodzice twierdzą, że działa :P a co ciekawe nawet specjaliści homeopatii niezbyt uznają te krople xD bo środki homeopatyczne zapisuje się w specjalnych proporcjach pod konkretnego pacjenta i nie da się zrobić tego bez wizyty. A już na bank z punktu widzenia homeopatii nie jest prawdopodobne by jedne, fabryczne kropelki cudownie uzdrawiały wszystkie ząbkujące dzieci :P a jednak działają xD

08.09.2017 - Staś <3
    24.02.2019 - Aniołek [*] 7tc
    18.05.2020 - Lilka i Nelka <3 <3

konflikt serologiczny w układzie białek zgodności tkankowej
  • Kinga13 Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2019, 21:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A no i nie wiem kiedy rodziły Twoje siostry, ale jeśli 13 lat temu i reszta dzieci też raczej dawno to espumisan 100 mógł być rzeczywiście niedostępny wtedy jeszcze. Wtedy rzeczywiście sab simplex zawierał 2 razy większą dawkę i pewnie wtedy nabył takiej sławy, która do dziś się za nim ciągnie :P oczywiście nic nie stało na przeszkodzie by podać wtedy espumisanu dwa razy więcej kropel i byłoby dokładnie to samo :P

08.09.2017 - Staś <3

• KatWomanDo Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2019, 21:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pati96 wrote:
    Ja przyszłam z wiesciami, że leżę w szpitalu.. Zaczęłam mocno plamic i pojechałam do szpitala. Zrobili mi na szybko usg i wiem tylko tyle,że serduszko bije..nie wiem co dalej.. boję się..
    Mocno kibicuję, tez to niedawno przeszłam tylko bardzo mocno krwawiłam✊😘

eiktcsqv1n4ngzb4.png
    Starania o pierwsze dziecko od 10.2016 r., W lipcu 2019 r. skończyłam 36 lat.
    17.10.2019 test pozytywny🙂
    7.11.2019 jest❤️ (35 cykli starań)
    Leki: Euthyrox, Neoparin, Acard, Luteina, Prenatal duo.
  • Pati. Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2019, 21:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dziś wkoncu pochwaliłam się w pracy:)) strasznie to było miłe- każdy widać było że się cieszył i gratulowali 🥰😄 tylko jedna koleżanka coś podejrzewała bo za często ostatnio do lekarza jeździłam 😁 pokazałam zdj z USG każdy w szoku że to już 13 tydzień :D ulżyło mi że już nie muszę się ukrywać 😁

Kinga13, KatWomanDo, Alma84, Finezja19, Karola111 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 grudnia 2019, 22:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja tam wiem, że efekt placebo istnieję. 🙂 I dobrze to Kinga wyjaśniła s działaniem jego na rodziców.

Oba te leki mają ten sam skład. I z medycznego punktu widzenia nie jest możliwe by działały inaczej. ☺️

To tak jak metformina, są różne firmy produkujące tą samą substancję czynną. Np metformax, glucophage, siofor - i muszą one działać tak samo. 🙂🙂

Też miałam sab simplex, ale bez wiary cudów nie działał. 🤣 I wiem, że dawkowanie jest inne niż naszego polskiego espumisanu 100. ☺️
    Tamten według ulotki można dobowo podać więcej.

• Kinga13 Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2019, 22:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak szczerze, to to dawkowanie jest w tych ulotkach, bo jakieś musi być. Ale symetykon nie wchłania się do organizmu i można dawać go bez większych ograniczeń. Jak się przegnie to można zafundować małe rozwolnienie, ale nie ma jakiegoś mega efektu przedawkowania. Ja czasem jak go gazy męczyły to dawałam więcej niż w ulotce i efekt był z reguły szybki, zaraz szło prykanie. A czasem on wył z innego całkiem powodu a ja sobie od razu wkręcałam, że kropelki, bo np. dwa dni pomagały i dupa :P całą butelkę bym w niego wlało a i tak by nie pomogło :P

Lena91 lubi tę wiadomość

08.09.2017 - Staś <3

• Glass Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2019, 22:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miałam dziecko z okrutnymi kolkami i moim zdaniem żadne z tych kropli nie działały :). Próbowałam wszystkiego. Działał za to sposób stary jak świat- sucha rurka w wiadome miejsce. Wiadomo, że tego się używa nie zawsze codziennie i nie za każdym razem. Czasem używaliśmy co drugi dzień czasem raz dziennie a czasem nawet co trzeci. Zawsze wtedy szły straszne gazy, że aż gwizdało i oczywiście po tym kupa, prosto na moją rękę xD. Moja koleżanka pracuje na chirurgii niemowlęcej i oni podobno robią to samo.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 grudnia 2019, 22:29

Kinga13, Lena91 lubią tę wiadomość

l22ndf9h9ev1tba6.png
    2nn3vfxmbuq4kvth.png
  • Lena91 Przyjaciółka

Wysłany: 18 grudnia 2019, 22:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj mojego Leosia tez kołki nie ominęły , pierwsze 3 miesiące to był dramat ... kąpiel na plecach odpadała , spał tylko na brzuszku na ramieniu na nas , w dzień płacz , w nocy płacz ... żaden delicol , espumisan nie pomagały , załatwiał się 1 raz dziennie z ciężkim bólem , ja próbowałam diet różnych przy kp - nic nie dało i dopiero w 4 miesiącu dostał Nutramigen i jak ręka odjął , ale dziś kocha produkty mleczne i nie ma żadnych problemów wiec obstawiam po prostu niedojrzałość układu pokarmowego ...
    Jedyne co czasem pomagało to rurki windii , a reszta ... modlę się żeby przy drugim dziecku nie było kołek , bo popadnę w depresje ....

A i przez to ze dostał nutramigen i wszystko minęło to zakończyłam karmienie piersią 😳😔 a walczyłam o pokarm długo i co chwila miałam go za mało ( stres ?!) , laktator z canpola chodził jak szalony ...

Tak na marginesie moje dziecko w pewnym momencie odrzucił jedna pierś , tak o nagle , z dnia na dzień bez przyczyny (mleko w niej było), nie chciał się nawet dać do niej dostawić zassac , udawało sie to tylko na spaniu ... macie jakieś pomysły co mogło być tego przyczyna ? Do dzisiaj tego nie rozwikłałam 😳😳😳

0d1yskjoo6av2d0m.png
  • Glass Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2019, 22:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lena91 wrote:
    Tak na marginesie moje dziecko w pewnym momencie odrzucił jedna pierś , tak o nagle , z dnia na dzień bez przyczyny (mleko w niej było), nie chciał się nawet dać do niej dostawić zassac , udawało sie to tylko na spaniu ... macie jakieś pomysły co mogło być tego przyczyna ? Do dzisiaj tego nie rozwikłałam 😳😳😳
    Dzieci czasem tak mają, że preferują jedną pierś, najczęściej lewą jeśli mama jest praworęczna. Zwykle daje więcej mleka i szybciej płynie, przyzwyczajają się też do pozycji na jednym boku przy karmieniu. Więc jeśli karmisz dziecko na leżąco to kładziesz je na tym boku co najbardziej lubi, nachylasz się i podajesz mu drugą pierś (niezbyt wygodne), albo jeśli używasz poduszki do karmienia o pozycja spod pachy jest do tego idealna. Dziecko zwykle daje się oszukać. U mnie wytrzymaliśmy do 6 miesiąca w większości oszukując, a póżniej karmiłam z lewej. Miałam też dwa razy sytuację, że córka odmówiła jedzenia w ogóle na dzień lub dwa. Strajk sobie zrobiła.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 grudnia 2019, 22:41

Lena91 lubi tę wiadomość

l22ndf9h9ev1tba6.png
    2nn3vfxmbuq4kvth.png
  • melisa Autorytet

Wysłany: 19 grudnia 2019, 02:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 stycznia 2020, 06:47

Asiulka84, Pati., Finezja19 lubią tę wiadomość

• Bunia89 Autorytet

Wysłany: 19 grudnia 2019, 06:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ostatnio babiniec się zapowiadał, a tu na dniach chłopiec za chłopcem ☺️ sama już się nie mogę doczekać aż się dowiem kto jest w środku.

Pati. lubi tę wiadomość

4c3tgywlo997xyly.png
    km5sdf9htez2sipt.png
    22.06.2020 (42+1) Hania 🥰
    21.02.2018 (*) 6tc
    18.08.2018 (*) 7tc
    25.12.2018 (*) 8tc
  • melisa Autorytet

Wysłany: 19 grudnia 2019, 07:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 stycznia 2020, 06:48

• melisa Autorytet

Wysłany: 19 grudnia 2019, 07:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 stycznia 2020, 06:48

PLPaulina, Alma84, Pati., Yamajka, Wombat, Finezja19, Asiulka84, Pati96, Rub45, Moniquue, MałaMiss lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 grudnia 2019, 07:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi już ginekolog nie mierzy długości. ☺️ Tylko waga. ☺️

A my będziemy pierwsi w rodzinie co nie będą mieć parki ! Tylko 2 dziewczyny! 😍

Kinga13 lubi tę wiadomość

• alicjaaa_d Autorytet

Wysłany: 19 grudnia 2019, 08:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, ja już po wizycie, Leoś ma już 10,5 cm, serducho bije jak dzwon, siusiak widoczny, potwierdzony 🤪 wszystko dobrze 🥰

Pytałam mojego doktora co sądzi o pobieraniu i bankowaniu krwi pepowinowej. Powiedział, że od 15 lat jak to śledzi to jedyne co poszło do przodu to marketing. Ze na calym świecie jest niewiele przypadków zastosowania. A obecną medycyna idzie bardziej w kierunki pobierania komórek macierzystych od wszystkich, bo każdy je ma. I że lepiej te pieniądze zainwestować w sport i edukację dziecka albo odłożyć na studia 🤷‍♀️

Beti82, PLPaulina, Finezja19, Asiulka84, melisa, Alma84, Moniquue, Lena91, Kinga13, Pati., MałaMiss, KatWomanDo lubią tę wiadomość

17.05.2018 - AMH - 0,946 ng/ml
    20.04.2019 - Aniołek 13 tc ❤️
    25.09.2019 - II
    25.05.2020 - Leon 💙
    11.08.2021 - II
    13.04.2022 - Iga ❤️
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 grudnia 2019, 09:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie było podobne zdanie co do pobierania krwi pępowinowej, ale lekarki sąsiadki.
    A byłam już 100% pewna. I zrezygnowałam.

alicjaaa_d lubi tę wiadomość

• shelby* Autorytet

Wysłany: 19 grudnia 2019, 09:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie też przerwa w spaniu właśnie od 3. Leżę wtedy I nie wiem co że sobą zrobić:D

74709jcgjiz14w6b.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 grudnia 2019, 09:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    shelby* wrote:
    U mnie też przerwa w spaniu właśnie od 3. Leżę wtedy I nie wiem co że sobą zrobić:D
    Zapraszam do siebie. Moja córka lubi po 3 się budzić 🤣

Pati. lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 grudnia 2019, 10:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    melisa wrote:
    Ja wczoraj bylam na wizycie, maluszek ma 10.55 cm + nogi. Serduszko wolniej juz biło bo 163. Płci wciąż nie znamy bo zaciskało nogi. Uparciuszek mały :-) najważniejsze że ładnie urosło bo brałam antybiotyk na angine i się bałam ze mu zaszkodzi.

Możesz mi opowiedzieć coś więcej jak przechodziłas chorobę jakie leki zazywalas i czy miałaś gorączkę też właśnie jestem na antybiotyku i bardzo się boję ale właśnie ja strasznie się czuję raz mi jest tak zimno że cała się trzese za chwilę ciepło aż się poce do tego paracetamol bo gorączkuje, nos zatkany, kaszel nigdy jeszcze tak nie przechodziłam choroby..

• Rub45 Autorytet

Wysłany: 19 grudnia 2019, 10:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pobierali mi w poniedziałek krew na papa a wczoraj zadzwonili z wynikami według nich jest ok ale tu normy sa zaniżone dzisiaj po południu zadzwonię do mojego gin w pl i sie skonsultuje co dalej robic
    Napisze jak bede wiedziała wiecej

KatWomanDo lubi tę wiadomość

‹‹ 259 260 261 262 263 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Torbiel na jajniku - przyczyny, objawy i leczenie

Torbiel na jajniku od czasu do czasu pojawia się u większości kobiet. Są to cysty lub pęcherzyki, które zazwyczaj wypełnione są płynem i które najczęściej samoistnie znikają. Dowiedz się jakie są objawy torbieli i czy mogą być przeszkodą w zajściu w ciążę? Kiedy należy je leczyć i z jakimi chorobami mogą współwystępować. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak rozszerzać dietę dziecka? Poradnik krok po kroku

Kiedy zacząć rozszerzanie diety dziecka? Eksperci zalecają start około 6. miesiąca życia, kiedy niemowlę jest gotowe na odkrywanie nowych smaków, a mleko matki pozostaje kluczowym elementem jadłospisu. Jak rozpoznać gotowość malucha i które metody wprowadzania pokarmów wybrać? Dowiedz się, jak stopniowo uzupełniać dietę dziecka, unikając potencjalnych zagrożeń i wspierając zdrowy rozwój poprzez bezpieczne i zróżnicowane posiłki!

CZYTAJ WIĘCEJ

Warto walczyć o swoje marzenia, czyli historie starań o dziecko zakończone happy endem

O tym jak trudna i wyboista potrafi być droga do macierzyństwa, wiedzą doskonale pary, które od lat bezskutecznie starają się o dziecko. Niekończące się badania, intensywne szukanie przyczyny niepowodzeń, poddawanie się procedurom, ciągła walka, momentami bezsilność, ale też niegasnąca nadzieja... Dzisiaj swoją historią podzieliły się z nami dwie pary, których droga do wymarzonego macierzyństwa nie była łatwa. Karolina i Łukasz oraz Asia i Paweł opowiadają swoje poruszające historie zakończone happy endem! 

CZYTAJ WIĘCEJ