CZERWIEC 2020 :)
-
WIADOMOŚĆ
-
Jest mniejsze, ale nie niemożliwe... Ja już wiem jaka statystyka potrafi być zgubna xD u mnie te badania to i tak nie wiem jaki miałyby sens. PAPPA już i tak ludzie narzekają na jej wiarygodność, przy mnogiej ciąży można sobie to o kant d potłuc NIFTY? Może bardziej... Ale w mojej krwi krąży wolne DNA dwójki dzieci. NIFTY wiarygodność to 99%, a przy mnogiej ciąży raczej jeszcze mniej. A kosztuje masę kasy, którą wolę wydać na dojazdy do specjalistów i ewentualne badania w kierunku konfliktu jeśli Instytut nie będzie chciał mi więcej na NFZ zrobić. Bo o tym wiem, że to mam. Zamiast szukać prawdopodobieństwa jakiś wad genetycznych, które z jakąś tam małą szansą mogą mieć, a nie muszą. Po prostu jeśli okaże się, że jednak mają to i tak będę je kochać08.09.2017 - Staś
24.02.2019 - Aniołek [*] 7tc
18.05.2020 - Lilka i Nelka
konflikt serologiczny w układzie białek zgodności tkankowej -
Kinga13 wrote:Jest mniejsze, ale nie niemożliwe... Ja już wiem jaka statystyka potrafi być zgubna xD u mnie te badania to i tak nie wiem jaki miałyby sens. PAPPA już i tak ludzie narzekają na jej wiarygodność, przy mnogiej ciąży można sobie to o kant d potłuc NIFTY? Może bardziej... Ale w mojej krwi krąży wolne DNA dwójki dzieci. NIFTY wiarygodność to 99%, a przy mnogiej ciąży raczej jeszcze mniej. A kosztuje masę kasy, którą wolę wydać na dojazdy do specjalistów i ewentualne badania w kierunku konfliktu jeśli Instytut nie będzie chciał mi więcej na NFZ zrobić. Bo o tym wiem, że to mam. Zamiast szukać prawdopodobieństwa jakiś wad genetycznych, które z jakąś tam małą szansą mogą mieć, a nie muszą. Po prostu jeśli okaże się, że jednak mają to i tak będę je kochać
-
Beti82 wrote:Nifty z tego co wiem nie mozna w ciazy blizniaczej
Właśnie kiedyś chciałam sprawdzić, znalazłam dwa sprzeczne info i olałam tematWiadomość wyedytowana przez autora: 19 grudnia 2019, 16:50
08.09.2017 - Staś
Tak jak napisałam wczesniej dzwonili do mnie wczoraj z wynikami mimo ze wszystkie trisomie dość niskie wyniki czyli ryzyko wysokie to stwierdzili ze u nich w normach sie mieszcze i amniopunkcji mi nie zrobią. Dzwoniłam do swojego gin w pl to powiedział ze zadna w pl sie na norme nie łapie bo w Polsce proponują amniopunkcje jak jest poznizej 1:300. Ja wszystkie trisomie mam duzo nizej ok 100 a ( to sa juz korygowane) najleiej wyszła trisomia 18 bo prawdopodobieństwo 1:273. Powiedział ze dowie sie dla nas jaki jest koszt i gdzie zrobiec amniopunkcje w pl albo żebyśmy zrobili na miejscu nifty z krwi Jak nifty wyjdzie zle to wtedy amnio wiec penie koszty mnie czekaja. To jednak nie najgorsze najgorzej ze nikt mi nie chce pobrać krwi i jestem teraz na etapie szukania jakiegoś lab prywatnego w okolicy co proste nie jest bo tu ludzie raczej wszytko na NHS robią
-
A czy w Polsce nie mogłabyś zrobić amnio na NFZ? Tylko teraz koszt przylotu ciekawe czy nie przerośnie kosztu badania, bilety w okolicach Gwiazdki i Sylwestra to pewnie masakra...08.09.2017 - Staś
Pochwalę się rzadkimi, ale całkiem wyraźnymi ruchami no nie kopniaki, ale już ewidentne ruchy
shelby*, Lilka94, Wombat, Asiulka84, Pati96, PLPaulina, Pati., MałaMiss lubią tę wiadomość
08.09.2017 - Staś
Dziewczyny ja za pół godziny mam skana który ma określić płeć, też się mega stresuje.. Trzymajcie kciuki w sensie nie zależy mi za bardzo na płci, jest mi to obojętne ale zawsze mam ten niepokój przed skanem czy wszystko ok.
Kinga13, Rub45, iness00 lubią tę wiadomość
22.12.21 Synek 💙
03.06.20 Córcia ❤️
10.07.19 Aniolek 9 tc -
Kinga13 wrote:Pochwalę się rzadkimi, ale całkiem wyraźnymi ruchami no nie kopniaki, ale już ewidentne ruchy
Wombat, Kinga13, Pati96, Finezja19, Aniulek.Ka, iness00, Pati., MałaMiss lubią tę wiadomość
~~~~~~~~
IV procedury in vitro - bez sukcesu
Zostały nam❄❄
~~~~~~~~~
AMH - 0,91(poprawa na 1,95)
MTHFR 1298A-C - homo
PAI-1 - hetero
NK - 21%
ASA - 1:10
ANA - ujemne
▪przeciwciała przeciw osłonce przejrzystej
▪endometrioza 1 stopień
"Dopóki oddycham nie tracę nadziei" -
Mam nadzieje, ze jeszcze z 2 tygodnie i tez poczuje
Starania od 6.2017
2xHSG - niedrożność jajowodów
11.2018 - laparoskopia
10.03.2019 - ivf start
25.03.2019 - transfer 4.2.2
1.06.2019 - 12tc poronienie zatrzymane
24.09.2019 - transfer 4.2.2
8.01.2021 - naturalny cud - Ania 15tc 💔 -
Ja też czuje ruchy.
Jestem po wizycie, łożysko na przedniej ścianie , dzidziuś ułożony tak głęboko że ni2 zmierzyła cel tylko głowę 3.63cm
W pewnym momencie udało się zobaczyć całego dzidziusia , zanim zaczęła badać uprzedził nas że nie powie jaka płeć bo jest za wcześnie, ale w trakcie badania stwierdziła że coś tam odstaje, I że prawdopodobnie chłopiec ale mamy nie brać tego na 100%Asiulka84, Kinga13, Finezja19, Pati., MałaMiss lubią tę wiadomość
-
Właśnie Was nadrobilam przy kawie.
O 19.20 miała być wizyta z mężem, ale w Norwegii śnieżyca i samoloty nie lądują, opóźnienie 3h. Mam nadzieję, że dzisiaj wyleci, bo jutro ma dentyste (złamała mu się 3 !)
Także pojechałam do lekarza wcześniej.
Piękna, prawidłowo rozwijająca się dziewczynka 183g:) może być 50/50
Gorzej z imieniem. W niedzielę znalazłam małą kotkę u mamy na podwórku, więc chyba przyniosła wiadomość co do płci:)
Zakupiłam dżinsy w hm i koszulkę na przecenie
Co do wyprawki nie będę szaleć, na pewno kupie najpotrzebniejsze rzeczy i jedna butelkę. Zawsze można dokupic;)
Proszę o zapisanie USG polowkowe 15.01 i 23.01 wizytaWiadomość wyedytowana przez autora: 19 grudnia 2019, 18:51
shelby*, Kinga13, Asiulka84, Wombat, Finezja19, KatWomanDo lubią tę wiadomość
-
Kinga13 wrote:A czy w Polsce nie mogłabyś zrobić amnio na NFZ? Tylko teraz koszt przylotu ciekawe czy nie przerośnie kosztu badania, bilety w okolicach Gwiazdki i Sylwestra to pewnie masakra...
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Nareszcie nadrobiłam =)Ja nie robiłam pappy żeby się nie denerwować
Jeżeli chodzi o temat rożka to ja nie wyobrażam sobie podnieść mojego synka bez. Urodził się bardzo malutki w 36tyg i pewniej się czułam podnosząc go w rożku. Co prawda był to wrzesień więc nie wiem jak to będzie teraz.
Mialiśmy też zabawną historię jeżeli chodzi o pieluszki tetrowe, mieliśmy ich bardzo dużo i Kacperek zawsze miał jakąś przy sobie. Skończyło się tak, że moje dziecko mając dwa lata nie usypiało bez tetrówki na oczach. Jak gdzieś pojechaliśmy i zapomnieliśmy zabrać jednej ze sobą to był dramat. -
PLPaulina wrote:Wy dziewczyny w pierwszych ciążach szybko czujecie ruchy. 😲
Nie wiem w którym tc jest Asiulka, ale ja jestem w drugiej ciąży, a shelby w czwartej08.09.2017 - Staś
Rub45 wrote:Teraz jeszcze za wcześnie od 15-20 tc robią jestem w 12 wiec po nowym roku bym robiła jak juz Moj gin ma mi sprawdzić niestety na NFZ bym nie mogła tylko prywatnie dlatego tez w tym problem. Koszt by wyszedł podobny do nifty lub z biletami wyzszy to zalezy
A nie dałoby się tego ograć w taki sposób, że ktoś dałby Ci meldunek w PL? Masz tu rodzinę? To chyba by wystarczyło na NFZ, bo kobietom przysługuje refundacja całą ciążę plus połóg. Tylko trzeba mieć dowód, że mieszkasz na terenie Polski. A jak nie to oby się znalazło jakieś korzystne rozwiązanie. No i oczywiście najważniejszy dobry rezultat :*08.09.2017 - Staś
konflikt serologiczny w układzie białek zgodności tkankowej