CZERWIEC 2020 :)
-
WIADOMOŚĆ
-
Finezja19 wrote:Czy tylko ja miałam NT powyżej 2,10mm? 🤨
W badaniu pomiar przezierności karkowej nie powinien przekraczać 2,5 mm. Za nieprawidłowe uznaje się wartości przezierności powyżej 2,9 mm.Finezja19 lubi tę wiadomość
-
Ja jutro 18 tc zaczynam i póki co to nic nie czuję :p myślę, że najwcześniej gdzieś po 20 tc jest szansa na pierwsze ruchy.Starania od 08.2016 r. - 37cs szczęśliwy ♥️
Ona: hiperinsulinemia, hiperprolaktynemiia czynnościowa, lekka niedoczynność tarczycy, endometrioza I st., APS, mutacje MTHFR i PAI hetero, genotyp KIR BX - brak kir odp. za implantację, allo mlr 24,5%, 2 cb
Leki: euthyrox, neoparin, acard, accofil do 8t2d, meta do 14 t 4 d
On: HDS 21%, DFI 17%, morfologia 0%-2% -
Moja córka ostatnio daje tak popalić w nocy, że ledwo żyjemy. Najpierw problem z zaśnięciem, usypianie przez 40-50 min. a potem budzi się z milion razy, popłakuje, nie wiadomo o co jej chodzi. Miała już taki fajny okres, że budziła się tylko raz ok. 4 rano na butlę, a teraz ma jakiś regres snu. Akurat przed świętami, jak człowiek i tak jest zmęczony przygotowaniami.
Ostatnio się już tak wkurzyliśmy, że stwierdziliśmy, że po przeprowadzce wykwaterowujemy ją do jej pokoju i niech śpi sama. Zobaczymy co z tego będzie, bo łatwiej powiedzieć a trudniej zrobić -
nick nieaktualnyMoja córcia od urodzenia źle śpi.
Więc rozumiem. ☹️
Do 4msc nie spała w dzień.
Potem była chwila w miarę.
I właśnie około 11 miesiąca zaczęła spać płytko, krócej. Siadała, gadała przez sen.
I zaraz wtedy weszła 1 drzemka. 🙂
A od 2 dni nie chcę w ogóle spać w dzień 🤦Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 grudnia 2019, 08:49
-
Ja dzisiaj zaczęłam coś czuć, takie jakby łaskotanie w brzuchu, jakby ktoś tam mnie piórkiem smyrał. Nie wiem jak mam ułożone łożysko, wczoraj położna tylko brzucha detektorem dotknęła i ładnie wszystko było słychać. Może bardziej sobie wkręcam, że coś tam czuję bo jednak to trochę za wcześnie, do szczupłych też nie należę, a ponoć wtedy szybciej czuć.
-
PLPaulina wrote:Moja córcia od urodzenia źle śpi.
Więc rozumiem. ☹️
Do 4msc nie spała w dzień.
Potem była chwila w miarę.
I właśnie około 11 miesiąca zaczęła spać płytko, krócej. Siadała, gadała przez sen.
I zaraz wtedy weszła 1 drzemka. 🙂
A od 2 dni nie chcę w ogóle spać w dzień 🤦
Wcześniej jak miała problemy ze spaniem to ewidentnie były zęby i pomagał czopek z paracetamolem albo nurofen w syropie. Ale teraz już jej przeszło i po prostu ma jakiś gorszy okres czy coś, ciężko stwierdzić.
U nas teraz są 2 drzemki - pierwsza przedpołudniowa koło 10-11 (budzi się zazwyczaj ok. 7), i druga popołudniowa ok. 16. Niestety jak za późno pójdzie na tą popołudniową drzemkę to potem nie chce iść spać normalnie koło 20 i często da się ją położyć dopiero koło 22. Ale jak chcieliśmy jej pominąć tą popołudniową drzemkę to nie była w stanie dotrzymać nawet do 19, był ryk i musieliśmy położyć ją o 18. Co się wiąże z tym, że potem pobudka jest o 5Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 grudnia 2019, 10:08
-
Ja mam na przedniej scianie a już czuje od kilku dni, zdarza się to tylko kilka razy w ciągu dnia ale jednak pytałam lekarza i mówił, że wcale to nie oznacza ze zawsze ruchy będzie czuc później
-
nick nieaktualnycalineczka88 wrote:No właśnie moja to samo, siada na łóżku i "nanana lalala dadada" itp. gadki szmatki Chce wyłazić z łóżka a jak ją próbujemy położyć to jest płacz.
Wcześniej jak miała problemy ze spaniem to ewidentnie były zęby i pomagał czopek z paracetamolem albo nurofen w syropie. Ale teraz już jej przeszło i po prostu ma jakiś gorszy okres czy coś, ciężko stwierdzić.
U nas teraz są 2 drzemki - pierwsza przedpołudniowa koło 10-11 (budzi się zazwyczaj ok. 7), i druga popołudniowa ok. 16. Niestety jak za późno pójdzie na tą popołudniową drzemkę to potem nie chce iść spać normalnie koło 20 i często da się ją położyć dopiero koło 22. Ale jak chcieliśmy jej pominąć tą popołudniową drzemkę to nie była w stanie dotrzymać nawet do 19, był ryk i musieliśmy położyć ją o 18. Co się wiąże z tym, że potem pobudka jest o 5
Przeżywają naukę nowych umiejętności itd itd. 🙂
Jeszcze ładnie w dzień Ci śpi, musisz wtedy odsypiać.
U nas też sen dzienny był kiepski. I nie miałam kiedy odsypiać 😆 -
No właśnie nie mogę odsypiać w dzień z nią bo zazwyczaj wtedy pracuję, także jestem jak zombie ewentualnie w weekend ale to zazwyczaj wtedy jakieś zakupy czy coś i tak schodzi, że i tak nie idę spać nigdy.
-
nick nieaktualny
-
Witam się z Wami w II trymestrze
Zapomniałam wczoraj napisać, pytałam się wczoraj na prenatalnych o płeć dziecka, ale doktor żartowniś odpowiedział: "będzie dziewczynka albo chłopiec" a ja na to, że to i my wiemy. Nie chciał powiedzieć. Musiałam połaskotać jego męskie ego, że taki doświadoczny z niego lekarz i słyszałam, że w tym czasie dopatruje się już płci i już nie miał wyjścia, zaczął sprawdzać. Powiedział, że według niego póki co wygląda bardziej na chłopca nie jest to jeszcze pewne, jednak i tak cieszę się ogromnie, że może być synek właśnieWiadomość wyedytowana przez autora: 20 grudnia 2019, 11:18
Asiulka84, Finezja19, Kinga13, Ambriel, Pati., KatWomanDo lubią tę wiadomość
-
Alma84 wrote:A jak Kinga w ogóle interes się rozkręca? Klienci już są?
Nie, póki co nie xD na razie walczę z marketingiem, haha mam niestety ograniczone możliwości, ale powoli, powoli już zaczynam się w tym ogarniać... wątpię by udało mi się wygenerować wystarczający ruch na stronie żeby zrealizować jakieś zamówienie na Święta. Ale po Gwiazdce są niedługo Walentynki i potem Dzień Kobiet, oba święta ruchliwe w branży i może do tego czasu coś się uda
Facebook ma bardzo duże ograniczenia jeśli chodzi o moją branżę. Nie można promować kompletnie niczego co w jakikolwiek sposób zachęca do działań seksualnych. Np. firma typu Durex może puścić reklamę, że prezerwatywa uczyni Twój seks bezpieczniejszym, ale jeśli wspomni cokolwiek o tym, że jest lubrykowana, ma wypustki dla podniesienia komfortu czy przyjemności to już nie xD także bardzo trudno się komponuje te reklamy. Ale ja na szczęście od początku założyłam, że będę działać aktywnie blogowo na rzecz promocji świadomego seksu, bezpiecznego itd. Także bardziej rozwijam teraz tą część i na razie idzie całkiem dobrze myślę, że ruch na sklepie prędzej czy później będzie efektem ubocznym. Wiadomo, że chciałoby się jak najszybciej, ale z drugiej strony mam na to czas gdzieś do końca macierzyńskiego. Wtedy pojawi się jakieś ciśnienie jak się pieniążki skończą, bo szanse na powrót do pracy mam nikłe. Póki co wychodzę z założenia, że na siłę nic się nie uda, więc realizuję się w tej blogowej części strony i cieszę z każdego wejścia i polubienia xD08.09.2017 - Staś
24.02.2019 - Aniołek [*] 7tc
18.05.2020 - Lilka i Nelka
konflikt serologiczny w układzie białek zgodności tkankowej -
nick nieaktualny
-
Haha xD ostatnio mi powiedział, że "on już nie ma 18 lat" ale teraz w ciąży jest różnie. Ze Stasiem miałam bardzo wysokie libido i super się czułam, teraz jest jednak trudniej i zmartwień więcej08.09.2017 - Staś
24.02.2019 - Aniołek [*] 7tc
18.05.2020 - Lilka i Nelka
konflikt serologiczny w układzie białek zgodności tkankowej