CZERWIEC 2020 :)
-
WIADOMOŚĆ
-
Bera1983 wrote:super dziewczyny, ze wizyty udane!
Prenatalne juz chyba za nami?
Dziewczyny, ktore macie detektor..Czy macie specjalny zel do tego? Ja dostalam detektor ale chyba musze w aptece dokupic ten zel? Bunia uzywalas swojego?
Zazdraszczam ruchow ja pewnie jeszcze z miesiac bede musiala czekac
Ja wypożyczyłam detektor i dostałam w pakcie żel. Możesz w każdej aptece kupić.
W sumie się cieszę, że go nie kupiłam, bo użyłam go może pare razy, jak przyszedł to super ale teraz po tych prenatalnych to już jestem jakaś spokojniejsza i w ogóle nie mam potrzeby sprawdzania. Mam go do 5 stycznia i chyba nie będę przedłużać o kolejne tygodnie tylko go zwrócę
🎂26.06.2020 - 3660g 54cm 👶🏻 -
Ja tez w 1 trymestrze zero ochoty na cokolwiek, już się bałam, że tak zostanie 🙈 a tu nagle zmiana o 180 stopni i mogłabym się kochać 3 razy dziennie 😁 No i każdy zadowolony 🤷🏼♀️ Tez korzystam póki nie ma brzucha, bo później to nie wiem jak to jest 🤦🏼♀️
Nie dość, że będę wyglądać jak wieloryb to jeszcze ciężko pozycje będzie znaleść 🙄 już nic nie mówiąc o goleniu się 😱 tez chyba zacznę spowrotem chodzić na wosk bo nie widzę innego rozwiązania 🙉
.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 marca 2020, 20:51
Starania od 08.2016 r. - 37cs szczęśliwy ♥️
Ona: hiperinsulinemia, hiperprolaktynemiia czynnościowa, lekka niedoczynność tarczycy, endometrioza I st., APS, mutacje MTHFR i PAI hetero, genotyp KIR BX - brak kir odp. za implantację, allo mlr 24,5%, 2 cb
Leki: euthyrox, neoparin, acard, accofil do 8t2d, meta do 14 t 4 d
On: HDS 21%, DFI 17%, morfologia 0%-2% -
Beti wkleisz na pierwszą stronę, bo gdzieś nam zniknęła ta pierwsza lista
Przewijanie/Kąpiel
1.aspirator do noska - Katarek do odkurzacza (plus)
2.waciki z przegotowaną wodą (chusteczki nawilżające)
3.duże waciki 100% bawełna/ Kindii
4.gaziki jałowe
5.krem do ochrony buzi - na zimę babydream/lato żółwik HiPP/Nivea na każdą pogodę, na lato Dermedic Sunbrella 50/hippa, a latem to koniecznie filtr mineralny 50+
6.krem na odparzenia- zielony alantan/mączka ziemniaczana lub Bepanthen/ alantan plus maść zielony (nie krem)
7.nożyczki do paznokci
8.octenisept
9.pieluchy 1 opakowanie-Dada/ Bella Happy/Pampers Active Baby/Pampers Premium/Bambiboo z Rossmana
10.proszek do prania hipoalergiczny- Płyny i proszki lovella/ Bobini/ Dzidziuś
11.ręcznik z kapturkiem x2/3
12.szczotka do włosów - Lullalove/ z włosia koziego/ Canpol
13.sól fizjologiczna - duże opakowania (po 100 fiolek) bo i do oczu i do noska się przydaje/ dodatkowo do noska Marimer Baby
14.termometr elektryczny dla dziecka - np na podczerwień
15.termometr do wody - beaba elektroniczny
16.wanienka + stojak
17.płyn do kąpieli - olejek migdałowy/Oliatum/Gdy nie ma problemow ze skórą najlepiej bez/ hippo
18.pieluchy tetrowe/flanelowe x10 (ilość wedle uznania)
19.Balsam do ciała po kąpieli - emolium
20.Patyczki do uszu
21.Inhalator
22.Małe ręczniczki/Ręczniki papierowe
23.Podkłady do przewijania
24.Przewijak
25.Organizer na kosmetyki
Izape_91 wrote:Finezja a to można tak sobie wypożyczyć??
Ja jak mam wizyty u gina od zwolnień to mi zawsze robi badanie detektorem dzisiaj słyszałam serduszko. Wolne znowu do połowy stycznia.
Dzwoniłam do mojego szpitala, ale nie ma już miejsc na polowkowe no i chyba będę robiła za tydzień w sobotę. Mój ginek od prenatalnych kazał przyjść na polowkowe w 18-19tc, więc akurat zacznę 19. Mam nadzieję że potwierdzi płeć maleństwa apowiem Wam, że ta dziewczynka jest dla mnie tak abstrakcyjna, że ciągle mi się wydaje, że będzie chłopak 😂 u mnie w rodzinie sami chłopcy, każdy czekał na tą dziewuszke. Bratowa miała zawsze imię dla dziewczynki, a okazywał się chłopak
Można, na tej stronie znalazłam https://www.rentmama.pl/
Jezu, już połówkowe Ja dopiero co miałam prenatalne ;d
Finezja19 wrote:Ja wypożyczyłam detektor i dostałam w pakcie żel. Możesz w każdej aptece kupić.
W sumie się cieszę, że go nie kupiłam, bo użyłam go może pare razy, jak przyszedł to super ale teraz po tych prenatalnych to już jestem jakaś spokojniejsza i w ogóle nie mam potrzeby sprawdzania. Mam go do 5 stycznia i chyba nie będę przedłużać o kolejne tygodnie tylko go zwrócę
Ja nie mialam zamiaru kupowac i nie chce go czesto uzywac ale dostalam od kolegi wiec mysle,, ze raz na tydzien dla spokoju sprawdze serduszko dopoki tych ruchow nie bede czula. Nastepne usg mam dopiero 28.01 -
Bera czytałam, że dziewczyny zamiast specjaknego żelu używały czasami zwykłych olejków do ciała, może masz jakiś żel po opalaniu albo jakiś lubrykant 😉 spróbuj może właśnie najpierw z tym.
Bera1983 lubi tę wiadomość
-
Bunia89 wrote:Bera czytałam, że dziewczyny zamiast specjaknego żelu używały czasami zwykłych olejków do ciała, może masz jakiś żel po opalaniu albo jakiś lubrykant 😉 spróbuj może właśnie najpierw z tym.
Jakis lubrykant sie znajdzie
Wyprobuje dzisiaj jak wroce w pracy. Ostatni dzien i prawie 2 tygodnie wolnego!!! -
Rub45 wrote:Dostałam skierowanie na test obciążenia glukozą na po świętach 27.12
Ciekawe jak wyjdzie po świątecznym obżarstwie hehe
Ktory bedziesz wtedy miala tydzien?
Nie polecam robic zaraz po swietach haha -
Finezja19 wrote:Ja tez w 1 trymestrze zero ochoty na cokolwiek, już się bałam, że tak zostanie 🙈 a tu nagle zmiana o 180 stopni i mogłabym się kochać 3 razy dziennie 😁 No i każdy zadowolony 🤷🏼♀️ Tez korzystam póki nie ma brzucha, bo później to nie wiem jak to jest 🤦🏼♀️
Nie dość, że będę wyglądać jak wieloryb to jeszcze ciężko pozycje będzie znaleść 🙄 już nic nie mówiąc o goleniu się 😱 tez chyba zacznę spowrotem chodzić na wosk bo nie widzę innego rozwiązania 🙉
Brzuch nie przeszkadza jeśli libido się utrzyma W pierwszej ciąży kochałam się noc przed pójściem do szpitala a często słyszałam, że dziewczyny po 37tc liczą na przyspieszenie w ten sposób porodu xD i części się udaje szybki numerek, kąpiel i na porodówkęRub45 lubi tę wiadomość
08.09.2017 - Staś
24.02.2019 - Aniołek [*] 7tc
18.05.2020 - Lilka i Nelka
konflikt serologiczny w układzie białek zgodności tkankowej -
nick nieaktualny
-
.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 marca 2020, 20:51
Starania od 08.2016 r. - 37cs szczęśliwy ♥️
Ona: hiperinsulinemia, hiperprolaktynemiia czynnościowa, lekka niedoczynność tarczycy, endometrioza I st., APS, mutacje MTHFR i PAI hetero, genotyp KIR BX - brak kir odp. za implantację, allo mlr 24,5%, 2 cb
Leki: euthyrox, neoparin, acard, accofil do 8t2d, meta do 14 t 4 d
On: HDS 21%, DFI 17%, morfologia 0%-2% -
U nas w ciąży praktycznie 0 seksu. W pierwszej ciągle coś się działo - najpierw krwiak a później twardnienie brzucha, które było nasilone po każdym zbliżeniu. Od 34 tc skrócona szyjka i szpital więc nie było szans. Teraz też mamy zakaz bo krwiak przy ujściu i może się uszkodzić. A później jak będzie większy brzuch to pewnie znowu będzie twardniał (niestety już czasem się napina) i nic z tego. Może już po ciazach będziemy mogli trochę pokorzystac
-
Ja dziś pierwszy raz byłam na siłowni od 4 miesięcy ❤️❤️❤️
Co prawda tylko 30 min ale od czegoś trzeba zacząć 💪🏻
Po tym zdjęciu widzę, jak mi udo urosło 🙉 generalnie przytyłam a na wadze tylko +1kgWiadomość wyedytowana przez autora: 20 grudnia 2019, 19:48
PLPaulina, Alma84, Yamajka, Moniquue lubią tę wiadomość
nick nieaktualnyIzape_91 wrote:A moim zdaniem kobieta w ciąży jest bardzo seksi i nie ma w tym nic dziwnego, że facet może mieć ochotę na seks w czasie ciąży. Wiadomo, są tacy którzy się boją, że uszkodza dziecko, i to ich bardziej moim zdaniem odstrasza, niż widok ciężarnej kobiety. Ja się czuję bardzo kobieco w ciąży, poza tym wydaje mi się że wyglądam też lepiej, włosy cera jest dużo ładniejsza. Wiadomo, co kobieta to inaczej przechodzi przez ciążę. Jakbym wisiała nad toaleta, albo by mnie mdlilo to bym się w ogóle nie czuła z tym dobrze i pewnie seks to by była ostatnia rzecz, o której bym pomyślała.
A jak są kobiety które się tak czują w III trymestrze to zazdroszczę.
U mnie dochodziło rozejście spojenia łonowego więc byłam jak wieloryb przed śmiercią 🤣 -
Rub45 wrote:Bede prawie w 16 dnia mi zabraknie
Krzywa robi sie po 24 tc z tego co wiem.