CZERWIEC 2020 :)
-
WIADOMOŚĆ
-
alicjaaa_d wrote:Babeczki jest pęcherzyk i pulsujace echo zarodka 🥰🥰 CRL 0,24 cm. Jestem przeszczesliwa! Dostałam eutyrox 25 na to moje tsh. Następna wizyta 22.10
alicjaaa_d lubi tę wiadomość
-
alicjaaa_d wrote:Babeczki jest pęcherzyk i pulsujace echo zarodka 🥰🥰 CRL 0,24 cm. Jestem przeszczesliwa! Dostałam eutyrox 25 na to moje tsh. Następna wizyta 22.10
Cudownie! 😍
My powiedzieliśmy moim rodzicom i ja mojej przyjaciółce. No i w pracy szefowa wiealicjaaa_d lubi tę wiadomość
Starania od 09.2018
11.2019- pjp, łyżeczkowanie
02.2020- powrót do starań
07.2020- znów się nie udało
10.2020- nowa nadzieja
Neoparin, Acard, Duphaston, Euthyrox 75 -
Wow super gratuluję
Nana R i Monia Wam oczywiście również gratulujęWiadomość wyedytowana przez autora: 7 października 2019, 20:35
alicjaaa_d lubi tę wiadomość
-
Beti82 wrote:
Wow piekn8e wiedziałam że będzie dobrze 😘
Dobria witamy
Plpaulina zawsze to pozytywne wiadomości A coś więcej mówi ginekolog ?
Yamajka gratulacje . Jak się mylę to mnie poprawce, ale chyba Twój maluszek największy🥳Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 października 2019, 20:43
Beti82 lubi tę wiadomość
-
Sierściucha wrote:Jak Twoja beta??
Sirsciucha serdecznie dziękuję że pytasz.
U.mnie dziwna sprawa z beta
W środę 2221
W piątek 3920
W sobotę 4808
Poniedzialk 8250
A i dzisiaj progesteron z 23 na 27 skoczył
Więc cholera wie co z tym przyrostami . Tli się we mnie iskierka nadziei . Nie kłamie mam
jej wiadro .Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 października 2019, 20:42
Beti82, Sierściucha, melisa lubią tę wiadomość
-
Hej chciałabym się dopisać do listy na 11.06 jestem już mama 2latka, o powiększeniu rodziny myśleliśmy od marca, zaczęliśmy starania w sierpniu, udało nam się w 2 cs (udało się chyba chyba w rocznice ślubu ). Tydzień temu, kilka dni przed terminem okresu, zrobiłam test, który pokazał cień cienia i poszłam na betę - 11,4. 4 dni później beta wyniosła 59,3 za 2tygodnie w czwartek mam wizytę i wtedy okaże się czy wszystko jest w porządku. Mam nadzieję, że zostanę tu z Wami do rozwiązania 😍 wszystkim Wam życzę spokojnych ciąż!
PLPaulina, Martunka88, Beti82, Karolka9, Nana_r, Zieziulka, Malmal, Olciak, xKalax lubią tę wiadomość
-
Witam się nieśmiało . Dzisiejsza beta 38, mam nadzieję, że się utrzyma. To moje drugie dziecko, córka ma 15msc. Pozdrawiamy!
Oh bym zapomniała, data pewnie około 19 czerwca. Będę miała dwójkę z czerwca. Dwa lata temu zaszłam mniej więcej w tym samym czasie .Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 października 2019, 20:45
PLPaulina, Martunka88, Beti82, Karolka9, Nana_r, Moniquue, Olciak lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyNo gin pytała ogólnie o mój cykl. Kazała mi się uspokoić jak się dowiedziała że owulacja u mnie była między 18-20dc. 😊
Że wypada po prostu na młodszą ciążę niż z terminu 🐒. Ale co się dziwić jak rozbieżność między teoretyczną owulacja a moją to ładnych parę dni. ☺️
Tylko jak tu teraz być spokojną przez tydzień? Już człowiek ma różne scenariusze w głowie 😭😭kasia_1988 lubi tę wiadomość
-
Mania25 wrote:Hej chciałabym się dopisać do listy na 11.06 jestem już mama 2latka, o powiększeniu rodziny myśleliśmy od marca, zaczęliśmy starania w sierpniu, udało nam się w 2 cs (udało się chyba chyba w rocznice ślubu ). Tydzień temu, kilka dni przed terminem okresu, zrobiłam test, który pokazał cień cienia i poszłam na betę - 11,4. 4 dni później beta wyniosła 59,3 za 2tygodnie w czwartek mam wizytę i wtedy okaże się czy wszystko jest w porządku. Mam nadzieję, że zostanę tu z Wami do rozwiązania 😍 wszystkim Wam życzę spokojnych ciąż!
Skad jestes?Malmal lubi tę wiadomość
-
PLPaulina wrote:No gin pytała ogólnie o mój cykl. Kazała mi się uspokoić jak się dowiedziała że owulacja u mnie była między 18-20dc. 😊
Że wypada po prostu na młodszą ciążę niż z terminu 🐒. Ale co się dziwić jak rozbieżność między teoretyczną owulacja a moją to ładnych parę dni. ☺️
Tylko jak tu teraz być spokojną przez tydzień? Już człowiek ma różne scenariusze w głowie 😭😭
Moją ginke głowna oklamałam podajac inna date @
A tego dzisiaj na nfz nie klamałam ale on powiedzial,ze nie patrzy na date @ po wielkosci pecherzyka sprzet sam liczy wiek ciazy i ten sie chyba tym sugeruje -
kasia_1988 wrote:Sirsciucha serdecznie dziękuję że pytasz.
U.mnie dziwna sprawa z beta
W środę 2221
W piątek 3920
W sobotę 4808
Poniedzialk 8250
A i dzisiaj progesteron z 23 na 27 skoczył
Więc cholera wie co z tym przyrostami . Tli się we mnie iskierka nadziei . Nie kłamie mam
jej wiadro .kasia_1988 lubi tę wiadomość
-
Beti82 wrote:Kasia przeciez to piekne przyrosty.Nie rob juz bety
Jutro będzie już wszystko wiadomo. Mam ginekologa na 17 . W piątek był tylko pecherzyk 9.7mm więc mam nadzieję, że jutro będzie już ok.
Plpaulina to mamy bardzo podobnie . Ja też miałam owulacja ok 18 czy 19 dc. -
alicjaaa_d wrote:Dziewczyny a ma któraś z Was grupę krwi ujemna? Ja mam ARh - i to moja druga ciąża, zastanawiam się jak to przebiega. Bo w drugiej ciąży konflikt serologiczny jest bardzo prawdopodobny. Przy pierwszej to raczej niegrozne.
Ja jestem specjalistką od konfliktu pytaj o co chcesz
W pierwszej ciąży konflikt jest możliwy tak samo jak w każdej kolejnej.
Jeśli w pierwszej ciąży urodziłaś dziecko Rh- to z punktu widzenia konfliktu ta ciąża nie miała żadnego znaczenia.
Jeśli urodziłaś dziecko Rh+ i otrzymałaś zastrzyk po porodzie to ta ciąża w niczym nie różni się od poprzedniej.
W obecnej ciąży powinnaś dostać zastrzyk po każdym plamieniu/krwawieniu oraz profilaktycznie tak po prostu ok. 28tc.
Po porodzie normalnie też (jeśli dziecko będzie +)
I warto dodać, że konflikt u mamy Rh- to jeden z mnóstwa różnych konfliktów, większość z nich nie ma żadnego związku z grupą krwi rodzicówalicjaaa_d lubi tę wiadomość
08.09.2017 - Staś
24.02.2019 - Aniołek [*] 7tc
18.05.2020 - Lilka i Nelka
konflikt serologiczny w układzie białek zgodności tkankowej -
monia0586 wrote:alicjaaa_d cudownie ❤️
My chyba powiemy w najblizszy weekend mojej mamie, tesciom, rodzeństwu i babci meza. -
nick nieaktualny
-
Glass wrote:Ja nauczona doświadczeniem kuzynki męża wstrzymam się do usg. Powiedziała wszystkim (ojca dziecka znała miesiąc, była afera), a później na usg nie było serduszka. Nie dość, że serce się łamie to musisz później wszystkim się tłumaczyć. Żadnej z nas tego nie życzę .4x córka😁❤️🤪