CZERWIEC 2020 :)
-
WIADOMOŚĆ
-
Beti82 wrote:Dziewczyny macie jakis sprawdzony termometr bezdotykowy? Bo szykuje sobie zamowienie z apteki
Ja zamawiam ten - https://allegro.pl/oferta/polski-termometr-bezdotykowy-lekarski-dla-dzieci-8284514448
A co zamawiasz z apteki jeszcze ?
Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 lutego 2020, 21:09
🎂26.06.2020 - 3660g 54cm 👶🏻 -
Finezja19 wrote:Ja zamawiam ten - https://allegro.pl/oferta/polski-termometr-bezdotykowy-lekarski-dla-dzieci-8284514448
A co zamawiasz z apteki jeszcze ?
Podklady.majtki,krem na sutki,jakies pierdoly.No i wlasnie termometr tez chcialam.Jeszcze patrze na butelki i smoczkiFinezja19 lubi tę wiadomość
-
Beti82 wrote:Podklady.majtki,krem na sutki,jakies pierdoly.No i wlasnie termometr tez chcialam.Jeszcze patrze na butelki i smoczki
Ja właśnie nastawiam się na KP i stwierdziłam, żeby nie wydawać bez sesnu, że nie będę chyba narazie inwestować w butelki, osuszacze, podgrzewacze itd tylko dopiero jak się okaże, że jednak MM albo nie wiem... będę dokarmiać czy coś?
Dostałam jedną butelkę z canpol'a w zestawie z laktatorem i myślę, że ewentulanie dokupię drugą z Aventa i chyba narazie tyle...
Te smoczki to kolejna sprawa, na jakie patrzysz ? Na te od urodzenia czy jednak od 1-go miesiąca ?
Bo mam mętlik w głowie z tymi smoczkami teraz ... że niby nie wolno przy KP bo zaburzają ssanie/chwyt dziecka
Finezja19 wrote:A będziesz KP czy MM ?
Ja właśnie nastawiam się na KP i stwierdziłam, żeby nie wydawać bez sesnu, że nie będę chyba narazie inwestować w butelki, osuszacze, podgrzewacze itd tylko dopiero jak się okaże, że jednak MM albo nie wiem... będę dokarmiać czy coś?
Dostałam jedną butelkę z canpol'a w zestawie z laktatorem i myślę, że ewentulanie dokupię drugą z Aventa i chyba narazie tyle...
Te smoczki to kolejna sprawa, na jakie patrzysz ? Na te od urodzenia czy jednak od 1-go miesiąca ?
Bo mam mętlik w głowie z tymi smoczkami teraz ... że niby nie wolno przy KP bo zaburzają ssanie/chwyt dziecka
Chcialabym kp No ale z jedną butelke kupie
Tak samo jak z 1 smoczek bym chciala
Własnie taki znalazlam
https://allegro.pl/oferta/curaprox-baby-smoczek-roz-0-cello-rozowy-8226299842
ale cos tu tanio bo na gemini 100 kosztuje !!!!
Ogólnie bym wolala dziecko bez smoczka miec haha wiec na sile pchac nie bede
ALe 1 jakis kupie ,zeby był
Tak samo nie wiem czy laktator kupowac.Narazie nie kupiłam.Stary sie ze mnie smieje ,ze on bedzie moim laktatorem
Narazie co mi sie przypomni to kupuje i staram sie ogarniac.Nie ma dnia ,zebym czegos nie szukala.Narazie mam
-wózek
-wanienke,reczniki
-ciuszki 56,62,62 -na dlugi rekaw
zamowiony fotel i komode
2 paczki róznych pampersów
Z apteki nic dopiero szukam
A i 2 koszule do szpitala zamowiłam ale to jeszcze nic pewnego bo 2 juz oddałam hahah
Alma84, Finezja19, KatWomanDo lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyJa tym razem już nie zamierzam głupiec w sprawie wyprawki.
Chcę kp więc butelka może się nigdy nie przydać.
A jeśli nie wypali kp, to już pod szpitalem można kupić butelkę. 😊
Tak samo smoczek.
https://olibambi.pl/ile-ubranek-kupic-dla-noworodka-poradnik - szczerze to ja nadal nie rozumiem o co chodzi z tą różnicą dziecko latem czy dziecko zimą ? 🤦🏻♀️ Przecież w domu jest tak samo ciepło.
A zimą to kombinezon + śpiworek to odpowiednie warstwy więcej. 😊
Ogólnie to moja lista ubranek zdecydowanie się różni od tej. 😆 -
Ja też planuje KP, ale jednak jedna butelkę warto mieć
a smoczka na pewno będę wciskać
i oby zalapala
Poproszę o dopisanie imienia! Dziś podjęliśmy decyzję że będzie Maja WiktoriaAmbriel, Alma84, Pati., Asiulka84, Karola111, KatWomanDo, Aniulek.Ka lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Beti82 wrote:Finezja za trudne pytania zadajesz hahah
Chcialabym kp No ale z jedną butelke kupie
Tak samo jak z 1 smoczek bym chciala
Własnie taki znalazlam
https://allegro.pl/oferta/curaprox-baby-smoczek-roz-0-cello-rozowy-8226299842
ale cos tu tanio bo na gemini 100 kosztuje !!!!
Ogólnie bym wolala dziecko bez smoczka miec haha wiec na sile pchac nie bede
ALe 1 jakis kupie ,zeby był
Tak samo nie wiem czy laktator kupowac.Narazie nie kupiłam.Stary sie ze mnie smieje ,ze on bedzie moim laktatorem
Narazie co mi sie przypomni to kupuje i staram sie ogarniac.Nie ma dnia ,zebym czegos nie szukala.Narazie mam
-wózek
-wanienke,reczniki
-ciuszki 56,62,62 -na dlugi rekaw
zamowiony fotel i komode
2 paczki róznych pampersów
Z apteki nic dopiero szukam
A i 2 koszule do szpitala zamowiłam ale to jeszcze nic pewnego bo 2 juz oddałam hahah
Haha no rozumiem Cię bo sama mam mętlik
No miałam Ci pisać, żebyś sobie porównała ceny z allegro bo ja np dużo rzeczy znalazłam taniej, a jeszcze jak jest u jednego dostawcy to masz darmową wysyłkę itd
Generlanie uważam, że mimo wszytsko w aptece gemini jest drogo.
A jakie koszule zamówiłaś ? Ja to nie wiem czy jakaś sprosta moim wymaganiąjak nie znajdę żandnej do maja to zamierzam kupić materiał, magnesy i zanieść do krawcowej zeby mi uszła
nick nieaktualny
Ja to na mniej więcej 6 msc życia, mam już w głowie rozmiar 74. 😆😆
I broń boże żadnych kaftanikow. 😆😆
Ja to zacznę ilości patrzeć jak karton z garażu 56/62 przyniosę..
Troszeczkę dokupie rozmiaru 50 z h&m - bo strasznie nie wygodnie jest gdy na dziecku ubranka wiszą.Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 lutego 2020, 22:23
-
PLPaulina ja KP prawie 1, 5 roku i butelka się przydała. Kilka razy, ale jednak się przydała
ale jeśli ktoś nie planuje żadnego wychodzenia bez dziecka, to faktycznie może nie być sensu. Choć u nas był etap, że syn mając kilka miesiecy przybierał na wadze 200g miesięcznie i lekarka kazała go dokarmiać. Mlekiem dla dziwleci z nietolerancja pokarmowa, które jest mega niesmaczne i syn go nie chciał pić, więc po jednej próbie odpuściliśmy i poradziłam sobie sama
no i na samym początku dokarmialismy, ale wtedy mieliśmy mleko że szpitala takich buteleczkach.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 lutego 2020, 10:59
-
PLPaulina wrote:Ja to na mniej więcej 6 msc życia, mam już w głowie rozmiar 74. 😆😆
I broń boże żadnych kaftanikow. 😆😆
No każde dziecko jest inne, nie wiem jakie moje będzie miało rozmiar, więc sugeruję się ogólną rozmiarówką z internetu
Też nie jestem za kaftanikami, ale dostałam więc mamwięcej nie mam zamiaru dokupywać.
natomiast jak teraz próbowałam je zapiąć to na prawdę dużo siły trzeba do tego -.-
nick nieaktualnyMania25 wrote:PLPaulina ja KP prawie 1, 5 roku i butelka się przydała. Kilka razy, ale jednak się przydała
ale jeśli ktoś nie planuje żadnego wychodzenia bez dziecka, to faktycznie może nie być sensu. Choć u nas był etap, że syn mając kilka meksiecy przybierał na wadze 200g i lekarka kazała go dokarmiać. Mlekiem dla dziwić z nietolerancja na białko mleka, które jest mega niesmaczne i syn go nie chciał pić, więc po jednej próbie odpuściliśmy o poradziłam sobie sama
no i na samym początku dokarmialismy, ale wtedy mieliśmy mleko że szpitala.
Ja też dokarmiałam córkę. Ale ona żadnej butli nie tknęła. A byłyśmy pod opieką cdl - więc wszystko było mega kontrolowane.
Ja po prostu po swoich przejściach wiem, że często można nie wykryć zaburzeń ssania.
I można podając butelkę dziecku skończyć kp na własne życzenie.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 lutego 2020, 22:28
-
Finezja19 wrote:Haha no rozumiem Cię bo sama mam mętlik
No miałam Ci pisać, żebyś sobie porównała ceny z allegro bo ja np dużo rzeczy znalazłam taniej, a jeszcze jak jest u jednego dostawcy to masz darmową wysyłkę itd
Generlanie uważam, że mimo wszytsko w aptece gemini jest drogo.
A jakie koszule zamówiłaś ? Ja to nie wiem czy jakaś sprosta moim wymaganiąjak nie znajdę żandnej do maja to zamierzam kupić materiał, magnesy i zanieść do krawcowej zeby mi uszła
https://allegro.pl/oferta/koszula-do-karmienia-ciaza-napy-kieszenie-baweln-s-8943893556?snapshot=MjAyMC0wMi0xM1QxNTo1ODo1MC43MDdaO2J1eWVyO2YxZjNmM2I1OTJjNDAzYTFkYTVlZDUxZGZlYTAzZmE4NjMzNDM0Nzc4ZDYyNjBiNDE2ZmQ2MDI3MmIxZWY3OTQ%3D
https://allegro.pl/oferta/doctor-nap-koszula-9702-do-karmienia-bawelna-db-s-8545382003?snapshot=MjAyMC0wMi0xM1QxNTo1NzozMi44MTdaO2J1eWVyO2M1OGMzMDFhMmIxMThiMGZiMTg5NTM2NDIyYTgyMzMzZjViMDljY2UyOWE4MjM2YTcxMDk5ZDk1MjQ0OGE2Mzk%3D
Te zamowilam teraz.Jutro bedą
A ta zamowilam i oddalam bo beznadziejna
https://allegro.pl/oferta/dyskretna-koszula-ciazowa-i-do-karmienia-kr-rek-s-8340797119?snapshot=MjAyMC0wMi0xMVQxNDo1OTo0OS4yOTlaO2J1eWVyOzI5MDkyYTJjMDEyMWNmODdhNmQ4NjkzMGY4ZWFmMjVjMGQ1ZmZjZDg0MDZiYzg4NDBmZDg2YzMzMGI0MDYzMzg%3D -
PLPaulina wrote:Ja mogę sobie planować wychodzenie bez dziecka. Ale raczej dziecko nie nadaje się do tego by zostać samo w domu. 😆😆
Ja też dokarmiałam córkę. Ale ona żadnej butli nie tknęła. A byłyśmy pod opieką cdl - więc wszystko było mega kontrolowane.
Ja po prostu po swoich przejściach wiem, że często można nie wykryć zaburzeń ssania.
I można podając butelkę dziecku skończyć kp na własne życzenie.
No samego się nie zostawi, ale jest jeszcze Mazchoć moje piersi tak kiepsko współpracuja z laktatorem, że ja wolałam nie wychodzic
więc w sumie odciągałam tylko jak jechałam odwiedzić pracę albo do lekarza po połogu. I kiedyś jak zjadłam makaron z chili! Oj tak, wtedy zdałam sobie spraw że dieta matki ma znaczenie!!
-
nick nieaktualnyMania25 wrote:No samego się nie zostawi, ale jest jeszcze Maz
choć moje piersi tak kiepsko współpracuja z laktatorem, że ja wolałam nie wychodzic
więc w sumie odciągałam tylko jak jechałam odwiedzić pracę albo do lekarza po połogu. I kiedyś jak zjadłam makaron z chili! Oj tak, wtedy zdałam sobie spraw że dieta matki ma znaczenie!!
A przy dziecku z zaburzeniami ssania to już w ogóle masakra.
Ona jeść nie potrafiła. Butli też nie chciała.
Ja musiałam pobudzać laktację by nie zniknęła. 🤦🏻♀️
A teraz to już w ogóle na wychodne przy 2 dzieci nie liczę bo mąż pewnie więcej czasu starszej córce poświęci.
Zawsze wszędzie córkę brałam ze sobą to i teraz będzie tak samo..
Tak, tak - ta teraz nowa moda, że matka karmiąca nie stosuje żadnej diety. A jednak trzeba patrzeć uważnie. U nas reakcja była po tym jak piłam sok pomarańczowy.Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 lutego 2020, 23:03
-
PLPaulina wrote:Mój mąż pracuję. 😊 A jak już był w domu to raczej ja w tych godzinach do nocnych klubów bym mogła wyskoczyć. 🤣🤣
Teraz to już w ogóle na wychodne przy 2 dzieci nie liczę bo mąż pewnie więcej czasu starszej córce poświęci.
Zawsze wszędzie córkę brałam ze sobą to i teraz będzie tak samo..
Tak, tak - ta teraz nowa moda, że matka karmiąca nie stosuje żadnej diety. A jednak trzeba patrzeć uważnie. U nas reakcja była po tym jak piłam sok pomarańczowy.
Ja też uważam, że dietę należy stosować uważnie. Np u nas syn miał całodniowe bóle brzucha (kolki wychodzą podobno dopiero po około miesiącu) już od samego porodu. Jak miał 1,5 miesiąca pojechaliśmy do lekarki, która kazała mi odstawić warzywa, owoce i nabial. Dieta drastyczna, ale faktycznie praktycznie z dnia na dzień bóle się skończyły. Na diecie wytrzymalam już nie pamiętam, ale na pewno że 3 miesiące, a potem już zaczęłam wprowadzać kolejne produkty i było ok.
Oj to lipa, ale weekendy też nie wchodzą w grę? U mnie teraz Maz wraca do domu 18-20 i pracuje też w soboty, ale po porodzie chcemy, by odpuścił pracę soboty i był w domu ok 16. Z pierwszym dziexkiem jakieś pół roku miałam depresję poporodowa i chcielibyśmy tego uniknąć.Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 lutego 2020, 23:04