X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne CZERWIEC 2020 :)
Odpowiedz

CZERWIEC 2020 :)

Oceń ten wątek:
  • Kinga13 Autorytet

Wysłany: 13 marca 2020, 12:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie idę we wtorek na wizytę i go poproszę żeby coś mi wypisał, bo serio bardzo się boję :( myślę, że do wtorku to jeszcze nic się nie zaostrzy, żłobki itd zamykają od poniedziałku a poinformowali w środę i te dwa dni takie przejściowe zrobili. Nie zamkną ulic z dnia na dzień przecież... Luteina mi się jeszcze kończy, ale to we wtorek też wezmę receptę, a w razie czego są te elektroniczne to nie powinno być tragedii. Brat męża przeżywa, ze nie ma odwiedzin, a jego narzeczona ma we wtorek cc, ale z drugiej strony ja im zazdroszczę. Już będą mieli z głowy, jakoś się przemęczą te parę dni a potem co by się nie działo to z dzieckiem można siedzieć w domu

08.09.2017 - Staś <3
    24.02.2019 - Aniołek [*] 7tc
    18.05.2020 - Lilka i Nelka <3 <3

konflikt serologiczny w układzie białek zgodności tkankowej
  • Kinga13 Autorytet

Wysłany: 13 marca 2020, 12:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pati96 wrote:
    No ja też się zastanawiam co zrobić z wizyta..Bo pierwsza wizytę u gina mam w czwartek i tam raczej w miarę spoko ,bo to jest tylko ta przychodnia ginekologiczna i nie ma tam nigdy więcej osób niż 3. Ale 27.03 mam wizytę u gina na NFZ , żeby spróbować dostać zastrzyk na konflikt na NFZ i tam już jest problem. Bo to jest przychodnia KOC i do tego przychodnia lekarzy rodzinnych i jeszcze jakby było mało nocna i świąteczna opieka zdrowotna. To wszystko w takiej małej przychodni. Zastanawiam się czy nie olać tego zastrzyku na NFZ i najwyżej przeboleć te 400-500 zł na ten zastrzyk prywatnie.. 🤷‍♀️

Ja też już zaczynam rozważać czy tak nie zrobić...

08.09.2017 - Staś <3

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 marca 2020, 13:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja miałam mieć dzisiaj wizytę u diabetologa. Dzwoniła lekarka, że oni pracować będą ale przychodnia od dziś jest zamknięta.
    Ci pacjenci co mogą czekać mają ustalony nowy termin.
    A Ci którzy wymagają częstej kontroli jak np ciężarne przechodzą na konsultacje telefoniczne i e-mail.
    Kod do Recepty dostałam więc spokojnie mogę sobie wykupić. 😊

Tak samo endokrynologa miałam mieć w przyszłym tygodniu to sekretarka doktor dzwoniła, że teraz konsultacje są e-mailem 👍🏻

Ech, córka od 2 dni ma brzydkie oczko. Najpierw było czerwone. I nic więcej. Dzisiaj już ropna wydzielina. To też przerażona dzwonię do przychodni co robić co robić ?! To miałam konsultacje telefoniczną. I na Whatsapp zdjęcia lekarce wysyłałam jak oko wygląda. Dostałam kod do Recepty. 👍🏻 No jakoś to działa.

Wiem, że u mojej ginekolog odwoływane są pacjentki nie pilne. Zostawione te pilne. I wizyty odbywają się pojedynczo czyli bez mężów.

KatWomanDo lubi tę wiadomość

• Kinga13 Autorytet

Wysłany: 13 marca 2020, 13:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzisiaj dziewczyna pisała, że tam gdzie byliśmy w pon to krwi już nie pobierają, bo miała wizytę dziś. Także fartem udało nam się jeszcze oddać. Wizyty z odbiorem wyników maksymalnie krótkie i też bez osób towarzyszących. Mam nadzieję, że jak coś to też przejdą na telefon. Żeby tylko się to już nie zaostrzyło bardziej..

08.09.2017 - Staś <3

• Finezja19 Autorytet

Wysłany: 13 marca 2020, 13:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kinga13 wrote:
    Dzisiaj dziewczyna pisała, że tam gdzie byliśmy w pon to krwi już nie pobierają, bo miała wizytę dziś. Także fartem udało nam się jeszcze oddać. Wizyty z odbiorem wyników maksymalnie krótkie i też bez osób towarzyszących. Mam nadzieję, że jak coś to też przejdą na telefon. Żeby tylko się to już nie zaostrzyło bardziej..
    Kinia a jak u Ciebie z planem porodu ? Będzie cesarka ? Wiecie już w jakim terminie ?

🎂26.06.2020 - 3660g 54cm 👶🏻
  • Finezja19 Autorytet

Wysłany: 13 marca 2020, 13:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja właśnie zamówiłam sobie jedną koszulę i jednego bodziaka dla małego (żeby mieć darmową wysyłkę :P ) z dolce sonno.
    Ciekawa jestem jaka jakość, jak będzie okay z rozmiarem to sobie później domówię jeszcze jakąś koszule czy ubranka bo maja bardzo tanie ;)

Ambriel, Asiulka84 lubią tę wiadomość

🎂26.06.2020 - 3660g 54cm 👶🏻
  • Bunia89 Autorytet

Wysłany: 13 marca 2020, 13:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bera mój pracuje w magazynie, planują zamknąć wszystkie ich sklepy więc i dla niego nie będzie pracy, ja pracuję w kommunie. Dzisiaj rozmawiałam z szefową, po przyjeździe mamy mieć dwa tygodnie kwarantanny. Tylko zaczynam się stresować, bo po prostu chciałabym normalnie wrócić, żeby nie było jakiś problemów na granicy szwedzko-norweskiej. Bo teraz mówi się o dwóch tygodniach, później coś się przesunie i w ogóle nie wiadomo kiedy będzie możliwość powrotu.

4c3tgywlo997xyly.png
    km5sdf9htez2sipt.png
    22.06.2020 (42+1) Hania 🥰
    21.02.2018 (*) 6tc
    18.08.2018 (*) 7tc
    25.12.2018 (*) 8tc
  • Rub45 Autorytet

Wysłany: 13 marca 2020, 14:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bunia89 wrote:
    Bera mój pracuje w magazynie, planują zamknąć wszystkie ich sklepy więc i dla niego nie będzie pracy, ja pracuję w kommunie. Dzisiaj rozmawiałam z szefową, po przyjeździe mamy mieć dwa tygodnie kwarantanny. Tylko zaczynam się stresować, bo po prostu chciałabym normalnie wrócić, żeby nie było jakiś problemów na granicy szwedzko-norweskiej. Bo teraz mówi się o dwóch tygodniach, później coś się przesunie i w ogóle nie wiadomo kiedy będzie możliwość powrotu.
    ... a do kiedy ty w ogole musisz pracować zeby miec macierzyńskie czy u was nie ma takich ustaleń?
    Bo ja teoretycznie moge juz przejść na macierzyńskie w 29tc ale trochę szkoda bo to kosztem siedzenie z maluchem bedzie bo ten czas mi sie odliczy

• Bera1983 Autorytet

Wysłany: 13 marca 2020, 14:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W Norwegii macierzyńskie zaczyna się na 3 tygodnie przed terminem porodu. Jeśli się tego nie wykorzysta to przepada. Ja wzięłam dodatkowy tydzień flexi, którego i tak nie mogłabym przenieść a resztę urlopu z tego roku zostawiam dla małego 😊

ckai9jcg0gevln5d.png
  • Bera1983 Autorytet

Wysłany: 13 marca 2020, 14:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bunia89 wrote:

Nie chce Cię martwić ale zaczynaj się dziać cyrki 🙈 podobno ludzie utknęli w samolocie bo Polska nie pozwoliła na lądowanie a Norwegia nie chce przyjąć 😱 na grupie na fb było ale nie wiem ile w tym prawdy jest

ckai9jcg0gevln5d.png
  • Eufooria Przyjaciółka

Wysłany: 13 marca 2020, 14:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wizzair odwołał wszystkie loty z Lublina do Oslo. Mój brat miał wykupiony bilet na przyszły tydzień i właśnie otrzymał informacje, że lot z Oslo do Lublina został odwołany.

thgfskjotkl8dobq.png
  • Kinga13 Autorytet

Wysłany: 13 marca 2020, 14:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Finezja19 wrote:
    Kinia a jak u Ciebie z planem porodu ? Będzie cesarka ? Wiecie już w jakim terminie ?

Cesarka na bank, ale termin jeszcze nieznany

08.09.2017 - Staś <3

• Wombat Autorytet

Wysłany: 13 marca 2020, 14:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tez mam wizyte w przyszlym tygodniu. W poniedziałek, mam nadzieję, ze sie odbędzie :/

Dziewczyny a leci Wam siara? Mi juz od pewnego czasu cos tak delikatnie. Ale leżałam wcześniej na boku, zaraz wstaje a tu giga plama na koszulce. Chyba muszę sie juz zaopatrzyć w jakieś wkładki.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 marca 2020, 14:53

qb3c20mm8gig3vkj.png
    Starania od 6.2017
    2xHSG - niedrożność jajowodów
    11.2018 - laparoskopia
    10.03.2019 - ivf start
    25.03.2019 - transfer 4.2.2
    1.06.2019 - 12tc poronienie zatrzymane :(
    24.09.2019 - transfer 4.2.2
    8.01.2021 - naturalny cud - Ania 15tc 💔
  • Ambriel Autorytet

Wysłany: 13 marca 2020, 15:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wombat wrote:

Dziewczyny a leci Wam siara? Mi juz od pewnego czasu cos tak delikatnie. Ale leżałam wcześniej na boku, zaraz wstaje a tu giga plama na koszulce. Chyba muszę sie juz zaopatrzyć w jakieś wkładki.

Wombat u mnie na razie nic.Jedynie brzuch swędzi i coraz większy.

16ud3e3kawcg16cq.png
    36 lat
    5 lat starań
    endometrioza I stopień, hiperprolaktynemia, MTHFR C677 T hetero PAI I hetero immunologia
    3x IUI nie udane
    09.2019 start IV
  • Bunia89 Autorytet

Wysłany: 13 marca 2020, 15:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My mamy jechać autem, wiem że loty są odwołane. Promy ze Świnoujścia nadal normalnie wychodzą, mam nadzieję że nam się uda, bo lekka panika mi się załącza. Zachciało się urlopów 🤦‍♀️

4c3tgywlo997xyly.png
    km5sdf9htez2sipt.png
    22.06.2020 (42+1) Hania 🥰
    21.02.2018 (*) 6tc
    18.08.2018 (*) 7tc
    25.12.2018 (*) 8tc
  • Ambriel Autorytet

Wysłany: 13 marca 2020, 15:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bunia89 wrote:
    My mamy jechać autem, wiem że loty są odwołane. Promy ze Świnoujścia nadal normalnie wychodzą, mam nadzieję że nam się uda, bo lekka panika mi się załącza. Zachciało się urlopów 🤦‍♀️
    Bunia89 trzymam kciuki że też to musiało trafić na nasze ciąże.

Bunia89 lubi tę wiadomość

16ud3e3kawcg16cq.png
    36 lat
    5 lat starań
    endometrioza I stopień, hiperprolaktynemia, MTHFR C677 T hetero PAI I hetero immunologia
    3x IUI nie udane
    09.2019 start IV
  • Asiulka84 Autorytet

Wysłany: 13 marca 2020, 15:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wombat wrote:
    Tez mam wizyte w przyszlym tygodniu. W poniedziałek, mam nadzieję, ze sie odbędzie :/

U mnie tez ciszaz jedynie od paru dni czesto napina mi sie brzuch i jakos mniej czuje ruchy bardziej jak mi sie wypycha

zi13sek28nq2a06c.png

mhsv9vvjjd21ilfh.png
    ~~~~~~~~
    IV procedury in vitro - bez sukcesu
    Zostały nam❄❄
    ~~~~~~~~~
    AMH - 0,91(poprawa na 1,95)
    MTHFR 1298A-C - homo
    PAI-1 - hetero
    NK - 21%
    ASA - 1:10
    ANA - ujemne
    ▪przeciwciała przeciw osłonce przejrzystej
    ▪endometrioza 1 stopień

"Dopóki oddycham nie tracę nadziei"
  • Zieziulka Autorytet

Wysłany: 13 marca 2020, 15:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wombat wrote:

Mi się pojawiło coś dopiero po porodzie.

⚡ PCOS, Celiakia, Oligozoospermia⚡

🤱 Marta 30.04.2017 r. 💜 36+1 tc
    🤱 Antosia 24.05.2020 r. 💜 38+1 tc

• iness00 Autorytet

Wysłany: 13 marca 2020, 16:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tez obawiam się co to będzie dalej z wizytami, badaniami. Dzisiaj do labu przyjechała dziewczyna w ciąży, której odmówiono badań u niej mieście tłumacząc to tym, że obecnie wykonują tylko badania ze skierowan, a prywatnych nie i jechała 25 km dalej aby zrobić badania, także niewesolo to wygląda, czy za jakiś czas nie będzie to normą.
    Pielęgniarka, która pobierala mi krew (pracuje również na poloznictwie) mówiła, że matki teraz nie mają dzieci przy sobie na salach więc albo dostają tylko do karmienia albo odciagaja pokarm i one podają z butelek, jakoś dwuznacznie to powiedziała,ale w sensie, że matki nie widzą swoich dzieci w szpitalu po porodzie zbytnio ze względów bezpieczeństwa.

m3sxnafao0xnjr4b.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 marca 2020, 16:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To uważam że akurat jest bez sensu żeby dzieci były nie wiadomo gdzie.

I jak podawać do karmienia?! 😲 Moja w pierwszych dniach uczyła się ssać i wisiała 24h.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 marca 2020, 16:23

‹‹ 512 513 514 515 516 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Plamienie i krwawienie międzymiesiączkowe - najczęstsze przyczyny

Czym najczęściej jest spowodowane plamienie lub krwawienie międzymiesiączkowe? Jak odróżnić plamienie od krwawienia z pochwy? Czy brązowe plamienie przed okresem to niepokojący objaw? Kiedy warto skonsultować się z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Cykl miesiączkowy a wygląd kobiety - wpływ na skórę i włosy

Cykl miesiączkowy i przemiany hormonalne, które w nim zachodzą mają wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Cykl miesiączkowy a wygląd - jak hormony mogą wpływać na Twoją skórę i włosy? W których fazach cyklu Twoja cera może być w lepszej kondycji, a kiedy mogą pojawiać się problemy? Hormony a trądzik - kiedy problemy z wypryskami mogą się nasilać? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kwas foliowy podczas starania o dziecko, kwas foliowy w ciąży - dlaczego tak ważny?

Kwas foliowy to witamina z grupy B, o której żadna starająca się o ciążę kobieta, nie powinna zapominać! Kwas foliowy ma ogromny wpływ na rozwój płodu, prawidłowy przebieg ciąży, ale i również płodność kobiety! Dodatkowo przeczytaj dlaczego suplementacja kwasu foliowego zalecana jest czasem również dla mężczyzn.   

CZYTAJ WIĘCEJ