CZERWIEC 2020 :)
-
WIADOMOŚĆ
-
Karolka9 wrote:U mnie w ciągu 30tygodni było tylko 3 razy, ale teraz musze go namówić, żeby było częściej
Ja tez ostatnio szybciej sie mecze i w ciagu dnia musi byc drzemka😉
~~~~~~~~
IV procedury in vitro - bez sukcesu
Zostały nam❄❄
~~~~~~~~~
AMH - 0,91(poprawa na 1,95)
MTHFR 1298A-C - homo
PAI-1 - hetero
NK - 21%
ASA - 1:10
ANA - ujemne
▪przeciwciała przeciw osłonce przejrzystej
▪endometrioza 1 stopień
"Dopóki oddycham nie tracę nadziei" -
Korna ja z okolic Göteborga
Nefaste w pierwszej ciąży piłam herbatę z liści maliny od 36+0 2 razy dziennie a wiesiołek bralam od 38 tyg. Urodziłam w 42 tygodniu ale poród miałam bardzo szybki, szyjka rozwarła się ekspresowo jak na pierwszy prood i połóg też jakoś nie był uciazliwy. Nie wiem czy to miało jakieś znaczenie ale teraz zamierzam podobnieFinezja19, nefaste lubią tę wiadomość
-
Ja poprzednio urodziłam 10 dni po terminie i to po przygotowaniu szyjki cewnikiem Faleya i podaniu oksytocyny, tak więc tym razem będę dzialac, żeby coś przyspieszyć Tylko niestety na igraszki milosne to ja w ogóle nie mam w tej ciąży ochoty
Czekamy na drugą córeczkę -
nick nieaktualnyJa już nie chcę wrócić do takich igraszek jak podczas 1 starań. Za dużo spiny.🤦🏻♀️
Teraz tak na luzie, gdy mamy siłę i ochotę.
Są takie dni, że córka tak mnie wymęczy że żaden seks mi w głowie. 😅 Byle łóżko było i oczy zamknąć.
Ostatnio też źle się czułam. I miałam śluz z nitkami krwi. Więc wtedy też lepiej unikać.
Z jednej strony chcę być już po. Ale jeszcze jest za wcześnie. Musi być ta donoszona. 😊Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 kwietnia 2020, 22:04
-
A właśnie, odnośnie śluzu jak to teraz u Was wygląda?
Bo u mnie do tej pory był wodnisty, a teraz zrobił się bardziej jak w dni płodny tylko mniej śliski, ale gęsty i rozciągliwy.. I w ostatnie dni jest go naprawdę sporo..
Czasem pojawia się też niestety galaretowaty, ale lekarz mówi, że w moim przypadku to normalne bo ze względu na to, że szyjka jest delikatnie rozwarta po zewnętrznej stronie to może mi trochę czop odchodzić, ale on się regeneruje..Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 kwietnia 2020, 06:53
-
Ja piłam herbatę z liści malin, wiesiołka i masowałam się chyba olejkiem weleda jeśli dobrze pamietam i niestety miałam poród wywoływany tydzień po terminie balonikiem, masażem i oksytocyną bo córcia nie miała zamiaru wychodzić 😅
Eufooria ja nie zauważyłam u siebie większej ilości ale wydaje mi się, ze jest gesty rozciągliwy bardziej.
Ja od poniedziałku wróciłam do pracy i kurczę byłam sama na popołudniu a pracy tyle, ze musiałam zostawać dłużej. W mojej firmie ze względu na brak części przez postoje w różnych fabrykach na świecie wprowadzili częściowe zasiłki i od dzisiaj pracuje 60%. Będę pracowała tylko 3 dni w tygodniu już do końca i to mi jak najbardziej pasuje 😁 mam nadzieje tylko, ze mi nie namieszają przez to w wyliczaniu macierzyńskiego bo 2 ostatnie dni kwietnia będę miała płacone z urzędu w związku z zasiłkiem 😏Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 kwietnia 2020, 08:02
KatWomanDo lubi tę wiadomość
-
Euforia u mnie brak jedynie zalewanie luteiną.Mam już jej trochę dość przez tyle miesięcy.
Wombat lubi tę wiadomość
36 lat
5 lat starań
endometrioza I stopień, hiperprolaktynemia, MTHFR C677 T hetero PAI I hetero immunologia
3x IUI nie udane
09.2019 start IV -
Ambriel wrote:Euforia u mnie brak jedynie zalewanie luteiną.Mam już jej trochę dość przez tyle miesięcy.
-
Ja luteine odstawiam 36+0.
Ambriel lubi tę wiadomość
Starania od 6.2017
2xHSG - niedrożność jajowodów
11.2018 - laparoskopia
10.03.2019 - ivf start
25.03.2019 - transfer 4.2.2
1.06.2019 - 12tc poronienie zatrzymane
24.09.2019 - transfer 4.2.2
8.01.2021 - naturalny cud - Ania 15tc 💔 -
Ja mam bardzo obfity śluz, ale właśnie ostatnio mam wrażenie, ze bardziej wodnisty. Czasem mam po prostu mokro mimo wkładki. Zaczynam sie zastanawiać, czy mi tam coś nie przecieka 🤔 jutro wizyta to się dowiem, ale za każdym razem komentował właśnie, że jest dużo.06.2020 👶🧚♀️
-
U mnie było bardzo sucho,brak śluzu, ale od kilku tygodni jest wodnisty, nie jakoś specjalnie dużo, ale przynajmniej nie ma tam już Sahary.
Przyszły mi w tygodniu zamówione 2 koszule do szpitala i są super, tylko jedna raczej już po porodzie bo przez 2 miesiące brzuch sporo urosnie i nie zmiesci sie chyba, a rozmiar wieksza bylaby za duża. Kilka miesięcy temu kupilam też jedną ale wydaje mi się nie ogarnie brzucha w tp i jest jasna. Nie śpię w koszulach więc to tylko do szpitala potrzebuje. Zastanawiam się czy dokupić jeszcze jedną czy te 3 wystarczą? Jak myślicie? -
Dziewczyny co zapakowac do walizki z rzeczy nietypowych ?
Bo te podstawowe juz mam ale czasem te pierdoły robia pozniej robote -
Iness myślę, że 3 koszule powinny Ci w zupełności wystarczyć
Beti nie wiem czy to jest rzecz "nietypowa" ale kiedyś już pisałam, że dla mnie zbawienne były ręczniki papierowe, do osuszania krocza po podmywaniu (co w sumie robi się w kółko po porodzie), bo to i większa higiena niż zwykły ręcznik i wygoda.iness00, KatWomanDo lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Ostatnio pisałyście że Wam nie dobrze, ja dziś się czuje jakbym miała grypę żołądkową, nie dobrze mi, wszytko mnie boli i najchętniej poszłabym spać 😕⚡ PCOS, Celiakia, Oligozoospermia⚡
🤱 Marta 30.04.2017 r. 💜 36+1 tc
🤱 Antosia 24.05.2020 r. 💜 38+1 tc
-
Zieziulka wrote:Ostatnio pisałyście że Wam nie dobrze, ja dziś się czuje jakbym miała grypę żołądkową, nie dobrze mi, wszytko mnie boli i najchętniej poszłabym spać 😕
Moj plan na dzis wygrzewam dupsko na tarasie i nic nie robie.
Kurcze musze zabrac sie za pakowanie tej torby do szpitala co prawda wszystko mam kwestia tylko pochowac do walizki
~~~~~~~~
IV procedury in vitro - bez sukcesu
Zostały nam❄❄
~~~~~~~~~
AMH - 0,91(poprawa na 1,95)
MTHFR 1298A-C - homo
PAI-1 - hetero
NK - 21%
ASA - 1:10
ANA - ujemne
▪przeciwciała przeciw osłonce przejrzystej
▪endometrioza 1 stopień
"Dopóki oddycham nie tracę nadziei" -
Dzięki Calineczka za odpowiedź, normalnie nie zastanawialabym się, tylko ze w zasadzie 1 koszula pomieści brzuszek, a 2 pozostałe po porodzie.
Beti nie wiem co masz w podstawowych rzeczach, a co dla Ciebie jest nietypowe. Ja biorę obowiazkowo:
-mgiełka do twarzy- woda termalna (Avene)
-2x pieluszki tetrowe (do twarzy dla mnie i dla maluszka gdyby ulewalo się lub do przetarcia buzi)
-laktator, herbatka na laktacje/Femaltiker
-butelkę do karmienia
-smoczek dla dziecka w razie czego 😊Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 kwietnia 2020, 13:27