CZERWIEC 2020 :)
-
WIADOMOŚĆ
-
Dziś mialam usg 3 trymestru (jeszcze wczoraj namawiał, żeby przełożyć, ale się uparlam). Tydzień 31,3, a mała jakiś pulpet juz ma 2kg (podobno w terminie będzie jakieś 3,8 kg). Ułożona grzecznie głowa w dół. Tylko szyjka zdaniem lekarza na granicy normy 2,5 cm-od polowkowego skróciła się o 1,1 cm. Czy jest się czym martwić? Jak to u Was wygląda?
KatWomanDo, Karolka9 lubią tę wiadomość
Czekamy na drugą córeczkę -
Greenwood wrote:Dziś mialam usg 3 trymestru (jeszcze wczoraj namawiał, żeby przełożyć, ale się uparlam). Tydzień 31,3, a mała jakiś pulpet juz ma 2kg (podobno w terminie będzie jakieś 3,8 kg). Ułożona grzecznie głowa w dół. Tylko szyjka zdaniem lekarza na granicy normy 2,5 cm-od polowkowego skróciła się o 1,1 cm. Czy jest się czym martwić? Jak to u Was wygląda?
~~~~~~~~
IV procedury in vitro - bez sukcesu
Zostały nam❄❄
~~~~~~~~~
AMH - 0,91(poprawa na 1,95)
MTHFR 1298A-C - homo
PAI-1 - hetero
NK - 21%
ASA - 1:10
ANA - ujemne
▪przeciwciała przeciw osłonce przejrzystej
▪endometrioza 1 stopień
"Dopóki oddycham nie tracę nadziei" -
Kurde mi właśnie nie sprawdził długości szyjki 😐 następna wizytę będę mieć dopiero ok. 13 maja, mam nadzieje, że wszystko będzie dobrze do tego czasu 🤗 pobolewa mnie brzuch okresowo ale posiłkuje się nospa jak długo nie przechodzi
🎂26.06.2020 - 3660g 54cm 👶🏻 -
PLPaulina wrote:Nakładki na wc. 😊 Butelka filtrująca Dafi. 🤔🤔🤔 Woda morska do nosa.
Femaltiker, ricinus comunis 5ch.
Strzykawka i wężyk. 🤔🤔 -
Asiulka84 wrote:Fajnie rosnie mala ;)mi sie szyjka tez dosc mocno skrocila z 3 na 2 cm wiec juz poniżej normy mam, lekarz zalecil bardzo oszczedy tryb zycia zero cwiczen i seksu zapisal ni tez luteine za tydzien wizyta i zobaczymy jak sytuacja wyglada. Mam nadzieje ze stoi w miejscu. A tobie cos zalecil?
Narazie tylko lekarz od usg wspominał o kanapowym trybie życia, a z moim ginem mam telewizyte w przyszłym tygodniu, więc jeszcze żadnych zaleceń niestety nie mam
iness00 wrote:Dzięki Calineczka za odpowiedź, normalnie nie zastanawialabym się, tylko ze w zasadzie 1 koszula pomieści brzuszek, a 2 pozostałe po porodzie.
Beti nie wiem co masz w podstawowych rzeczach, a co dla Ciebie jest nietypowe. Ja biorę obowiazkowo:
-mgiełka do twarzy- woda termalna (Avene)
-2x pieluszki tetrowe (do twarzy dla mnie i dla maluszka gdyby ulewalo się lub do przetarcia buzi)
-laktator, herbatka na laktacje/Femaltiker
-butelkę do karmienia
-smoczek dla dziecka w razie czego 😊
tetry mam
laktator,butelka,smoczek jest -
Greenwood wrote:Ja polecam poduszkę do siedzenia po porodzie (takie kółko z dziurą). Po pierwszym porodzie nie mogłam siedzieć normalnie ze 2 tygodnie, więc tym razem się zaopatrzylam w taki sprzęt:)
PLPaulina lubi tę wiadomość
-
Ja szyjke zawsze mialam 3,3-3,4 cm
Jutro pewnie sprawdzi ale ostatnio powiedzial,ze mała juz głowka napiera czy cos takiego ale w dl szyjki to nic nie zmienilo wiec powiedzial ,ze mam sie nie martwic.Ja i tak prawie caly czas leze .Bo jestem tak slaba i nie mam sily wstawac
Jeszczde teraz na koniec wymioty znowu mnie dopadly -
Finezja19 wrote:Kurde mi właśnie nie sprawdził długości szyjki 😐 następna wizytę będę mieć dopiero ok. 13 maja, mam nadzieje, że wszystko będzie dobrze do tego czasu 🤗 pobolewa mnie brzuch okresowo ale posiłkuje się nospa jak długo nie przechodzi
Ja wzielam lekarza na litość, żeby mi zbadał, bo od prawie 2 miesięcy nie miałam normalnej wizyty u gina. Jak to uslyszal, to tak się zaangażował, że nawet przezpochwowo sprawdził. Masakra z tą opieką lekarską teraz...
Ja mam żelazna szyjkę 5cm była wcześniej teraz w poniedzialek na wizycie 4,57 🙄 mam nadzieję że ona się skroci jak będzie trzeba...
Geberalnie w poprzedniej ciąży która straciłam, podawali mi cytotec na poronienie przez prawie tydzień!! I nic to mojej szyjki nie ruszyło 🙄 także trochę mnie przeraża że mam taką żelazna tą szyjkę...Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 kwietnia 2020, 15:51
17.05.2018 - AMH - 0,946 ng/ml
20.04.2019 - Aniołek 13 tc ❤️
25.09.2019 - II
25.05.2020 - Leon 💙
11.08.2021 - II
13.04.2022 - Iga ❤️ -
alicjaaa_d wrote:Ja mam żelazna szyjkę 5cm była wcześniej teraz w poniedzialek na wizycie 4,57 🙄 mam nadzieję że ona się skroci jak będzie trzeba...
Geberalnie w poprzedniej ciąży która straciłam, podawali mi cytotec na poronienie przez prawie tydzień!! I nic to mojej szyjki nie ruszyło 🙄 także trochę mnie przeraża że mam taką żelazna tą szyjkę...KatWomanDo, alicjaaa_d lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Greenwood wrote:Ja polecam poduszkę do siedzenia po porodzie (takie kółko z dziurą). Po pierwszym porodzie nie mogłam siedzieć normalnie ze 2 tygodnie, więc tym razem się zaopatrzylam w taki sprzęt:)
Miałam nic mi nie pomogła, ona jest dobra na hemoroidy które są na środku, cięcie krocza jest tak na bok i wychodzi że i tak na nim siedzisz 😕 Próbowałam tego użyć z klika razy a potem rzuciłam.
Na tym etapie już bym się tak krótką szyjką nie martwiła, jesteśmy już blisko ciąży donoszonej a 2,5 to jeszcze dużo. W poprzedniej ciąży w 34 tc miałam jakieś 0,5 i jeszcze ponad dwa tygodnie chodziłam z tym póki coś się ruszyło. Ja bym chciała by się już zaczęła skracać bo ta pierwsza faza porodu jest krótsza i łatwiejsza w tedy. Teraz nie wiem ile mam, dziś miałam wizytę.... telefoniczną także tylko mi L4 przedłużył właściwie skomentował że płytki niskie ale nic się z tym nie robi i następna wizyta za 3 tygodnie z pobraniem wymazu już do porodu.Greenwood lubi tę wiadomość
⚡ PCOS, Celiakia, Oligozoospermia⚡
🤱 Marta 30.04.2017 r. 💜 36+1 tc
🤱 Antosia 24.05.2020 r. 💜 38+1 tc
-
nick nieaktualny
-
Zieziulka wrote:Miałam nic mi nie pomogła, ona jest dobra na hemoroidy które są na środku, cięcie krocza jest tak na bok i wychodzi że i tak na nim siedzisz 😕 Próbowałam tego użyć z klika razy a potem rzuciłam.
Na tym etapie już bym się tak krótką szyjką nie martwiła, jesteśmy już blisko ciąży donoszonej a 2,5 to jeszcze dużo. W poprzedniej ciąży w 34 tc miałam jakieś 0,5 i jeszcze ponad dwa tygodnie chodziłam z tym póki coś się ruszyło. Ja bym chciała by się już zaczęła skracać bo ta pierwsza faza porodu jest krótsza i łatwiejsza w tedy. Teraz nie wiem ile mam, dziś miałam wizytę.... telefoniczną także tylko mi L4 przedłużył właściwie skomentował że płytki niskie ale nic się z tym nie robi i następna wizyta za 3 tygodnie z pobraniem wymazu już do porodu.
Oj szkoda, że nie działa, miałam nadzieję, że teraz z tą poduszką będzie łatwiej siedzieć No trudno, trzeba swoje przecierpiec
To mnie pocieszylas z tą szyjka, może tym razem uda się bez wywoływania. Co by lekarz nie powiedział, to w domu podtrzymuje wersję, że muszę wypoczywać Niech się trochę więcej mąż zaangazuje w obowiązki domowe...Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 kwietnia 2020, 18:42
Zieziulka lubi tę wiadomość
Beti82 wrote:Ja tez mam dosyc juz luteiny. Kiedy odstawiasz? Bo u mnie w sumie zaden lekarz nie powiedzial.ALe chyba odstawie 37+0
36 lat
5 lat starań
endometrioza I stopień, hiperprolaktynemia, MTHFR C677 T hetero PAI I hetero immunologia
3x IUI nie udane
09.2019 start IV