CZERWIEC 2020 :)
-
WIADOMOŚĆ
-
PLPaulina ja też się boje CC z tego względu.
Ja miałam cięzki weekend, wczoraj spała do 20:30, a potem się męczyłam do 3 w nocy, a musiałam wstać o 6.
Dzisiaj w Lidlu myślałam, że urodzę. Tak mi wierciła Mała po pęcherzu, że nie mogłam chodzić. Czop nie odchodzi, więcej spaceruje, nawet troche ziemi ruszyłam koło pomidorów, ale mama krzyczała, że takich ruchów nie mogę wykonywać, bo napinam brzuch. Ma rację, bo zawsze napinałam brzuch.
Szkoda, że nie chcą nam powiedzieć kiedy wyjdą. Chciałabym już, bo 5.06 mąż musi wracać do pracy na MIESIĄC -
Dziewczyny w czwartek 21.05 o godz 18 poloznamama.pl Pani Ania Majda-Sandomierska poprowadzi live na temat ciąży i karmienia piersią. Udział w live to koszt - cegiełka 25 zł, która leci na leczenie malutkiej Hani Łączkowskiej, która zbiera pieniądze na najdroższy lek świata. Brakuje jeszcze 8 mln zł.
Webinar odbywa się w ramach tygodnia Dzien Mamy z Hania.
Wpłaty za webinar podpisane swoim imieniem i nazwiskiem wpłacamy na konto Hani https://www.siepomaga.pl/dzien-matki
i dodajemy się do grupy webinar z położnamamama: https://www.facebook.com/groups/WebinarPoloznaMama/
W tym tygodniu na stronie licytacji Hanii na Facebooku odbywa się też mnóstwo licytacji i konkursów, w ktorych można wygrać/wylicytowac konsultacje online z doradcami chustonoszenia, chusty i akcesoria do noszenia dzieci, kosmetyki, biżuterię, gadżety dla dzieci i niemowląt https://bit.ly/2WBCGNqPCOS, io, hashimoto
17 cykl starań - szczęśliwy (Gonal F)
-
Hej, ja dziś po wizycie szyjka wysoko zamknięta, więc na razie nic się nie szykuje Mała na razie 2400, z przewidywaniami na 3300-3600. Ułożenie cały czas główkowe
Poleciła mi już stosować olej z wiesiołka i herbatkę z liści malin. Mają dobrze wpłynąć na późniejszą pracę szyjki macicy.
Pytałam o baloniki, powiedziała mi, że jej zdaniem szkoda kasy, a poleca żel typu jak do USG cathejell lidocaine c 12 5 ml, żeby mieć w szpitalu do aplikacji do pochwy, żeby zmniejszyć tarcie. 1 ampułka ok. 10 zł, a warto mieć ok. 5.
Tak wybiegając w przyszłość - kiedy z czystym sumieniem można iść na pierwszy spacer z noworodkiem, zakładając, że do narodzin dojdzie ok. 20 czerwca i wszystko będzie w porządku?
monia0586, Alma84, MałaMiss, KatWomanDo lubią tę wiadomość
22.06.2020 Luiza :*
XII 2018 poronienie zatrzymane; Łucja - 10tc [*]
Hashimoto od 2007
Starania od XII 2015
jajowody drożne, histeroskopia ok
Mąż - morfologia 6%
AMH 8,07; 3 x UIU
X 2018 elektrokauteryzacja jajnika, usunięcie ognisk endometriozy
mthfr hetero, kwas metylowany i wit prenatalne -
Greenwood wrote:Dziewczyny,a moglybyscie podesłać link do jakiejś fajnej instrukcji masażu krocza? Może gdzieś wcześniej było, ale chyba się nie dokopie Czy używacie do tego tylko oleju z wiesiolka czy też inne by się nadawały?
Ja polecam Yoami - Specjalistyczny Gabinet Fizjoterapii Uroginekologicznej, tam Joanna Mróz prowadziła darmową szkołę rodzenia, filmiki nadal dostępne - w CZ II Wirtualnej Szkoły Rodzenia - przygotowanie do porodu omawiany jest masaż krocza, tak od 18 minutyKatWomanDo lubi tę wiadomość
22.06.2020 Luiza :*
Hashimoto od 2007
Starania od XII 2015
Mąż - morfologia 6%
AMH 8,07; 3 x UIU
mthfr hetero, kwas metylowany i wit prenatalne -
SylwiaLu wrote:Hej, ja dziś po wizycie szyjka wysoko zamknięta, więc na razie nic się nie szykuje Mała na razie 2400, z przewidywaniami na 3300-3600. Ułożenie cały czas główkowe
Poleciła mi już stosować olej z wiesiołka i herbatkę z liści malin. Mają dobrze wpłynąć na późniejszą pracę szyjki macicy.
Pytałam o baloniki, powiedziała mi, że jej zdaniem szkoda kasy, a poleca żel typu jak do USG cathejell lidocaine c 12 5 ml, żeby mieć w szpitalu do aplikacji do pochwy, żeby zmniejszyć tarcie. 1 ampułka ok. 10 zł, a warto mieć ok. 5.
Tak wybiegając w przyszłość - kiedy z czystym sumieniem można iść na pierwszy spacer z noworodkiem, zakładając, że do narodzin dojdzie ok. 20 czerwca i wszystko będzie w porządku?Finezja19, SylwiaLu, Maui, KatWomanDo lubią tę wiadomość
-
Wombat wrote:Ambriel, a kiedy jest Wasz dzien? Bo to chyba juz zaraz
Alma84, Finezja19, Wombat, Pati., MałaMiss, Rub45, KatWomanDo lubią tę wiadomość
36 lat
5 lat starań
endometrioza I stopień, hiperprolaktynemia, MTHFR C677 T hetero PAI I hetero immunologia
3x IUI nie udane
09.2019 start IV -
Finezja19 wrote:Ambriel a czemu tak szybko ?
KatWomanDo lubi tę wiadomość
36 lat
5 lat starań
endometrioza I stopień, hiperprolaktynemia, MTHFR C677 T hetero PAI I hetero immunologia
3x IUI nie udane
09.2019 start IV -
Ambriel wrote:Finezja19 niby policzyli że dzidzia może być starsza po transferze (pięciodniowa).Wymienili powody 1.jestem stara 2.ciąża z endometriozą 3.ciąża po mega długim leczeniu niepłodności 4.rozejście spojenia łonowego 5. synek spory ja drobna budowa.Nie wiem czy dobrze, ale obiecałam zaufać lekarzom.
KatWomanDo lubi tę wiadomość
-
SylwiaLu wrote:Tak wybiegając w przyszłość - kiedy z czystym sumieniem można iść na pierwszy spacer z noworodkiem, zakładając, że do narodzin dojdzie ok. 20 czerwca i wszystko będzie w porządku?
SylwiaLu lubi tę wiadomość
-
SylwiaLu wrote:Ja polecam Yoami - Specjalistyczny Gabinet Fizjoterapii Uroginekologicznej, tam Joanna Mróz prowadziła darmową szkołę rodzenia, filmiki nadal dostępne - w CZ II Wirtualnej Szkoły Rodzenia - przygotowanie do porodu omawiany jest masaż krocza, tak od 18 minuty
Sylwia, dziękuję za polecenie, obejrzę sobie.
Wspominałaś ten olej z wiesiolka. Czy tylko do tego masażu, czy też doustnie? Jakie dawkowanie tego wiesiolka i herbatki z liści malin?
Czekamy na drugą córeczkę -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
PLPaulina wrote:Ja miałam poprzednią CC w 37+6. Zaufałam lekarzom i żałowałam. Teraz nie zgodziłam się na takie rozwiązanie.
I mecze się z tym rozejściem spojenia. I CC powinno być 39+1. -
nick nieaktualnyBeti82 wrote:Paulina dlaczego zalowałas?
Ogólnie wykazywała dużo cech że trochę za wcześnie się urodziła.Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 maja 2020, 19:41
-
Beti82 wrote:Ambriel jak Ty stara to ja powinna juz w tamtym tygodniu miec CC haha
Paulinka mój podobno dobry wagowo i boją się, że go nie dotrzymam te dwa tygodnie.Też się boję, a le co robić.Mi powiedzieli że CC powinno być dwa tygodnie przed planowaną datą porodu.Beti82 lubi tę wiadomość
36 lat
5 lat starań
3x IUI nie udane
09.2019 start IV -
Ambriel wrote:Beti82 my jesteśmy w tym samym wieku
Paulinka mój podobno dobry wagowo i boją się, że go nie dotrzymam te dwa tygodnie.Też się boję, a le co robić.Mi powiedzieli że CC powinno być dwa tygodnie przed planowaną datą porodu.
Masz podpis ,ze 36 lat to myslalam,ze tyle masz;)Ambriel lubi tę wiadomość
-
Bunia89 wrote:Też bym chciała znać datę kiedy to się zacznie 😉 a tak człowiek czeka jak na szpilkach. U mnie jak narazie nic się nie zanosi, czasami tylko to kłucie w pochwie i ten czop odchodzi mi w kawałeczkach, ale nie wiem czy w takim tempie do końca czerwca się wyrobie 🤦♀️
Opadł Wam brzuch dziewczyny?? Już mam takie problemy z oddychaniem, mała tak mi się wpycha pod żebra, że wyczekuje kiedy obniży się chociaż troszkę. -
Greenwood wrote:Sylwia, dziękuję za polecenie, obejrzę sobie.
Wspominałaś ten olej z wiesiolka. Czy tylko do tego masażu, czy też doustnie? Jakie dawkowanie tego wiesiolka i herbatki z liści malin?22.06.2020 Luiza :*
Hashimoto od 2007
Starania od XII 2015
Mąż - morfologia 6%
AMH 8,07; 3 x UIU
mthfr hetero, kwas metylowany i wit prenatalne