CZERWIEC 2020 :)
-
WIADOMOŚĆ
-
Beti82 wrote:A to stara jestes hahaha
Masz podpis ,ze 36 lat to myslalam,ze tyle masz;)
36 lat
5 lat starań
endometrioza I stopień, hiperprolaktynemia, MTHFR C677 T hetero PAI I hetero immunologia
3x IUI nie udane
09.2019 start IV -
nick nieaktualnyAmbriel wrote:Beti82 my jesteśmy w tym samym wieku
Paulinka mój podobno dobry wagowo i boją się, że go nie dotrzymam te dwa tygodnie.Też się boję, a le co robić.Mi powiedzieli że CC powinno być dwa tygodnie przed planowaną datą porodu.
Ja podjęłam taką a nie inną decyzję teraz. I będzie to 39+1 - i moja ginekolog to popiera. Bo twierdzi, że jak dla niej to za wcześnie mi wtedy ciążę zakończyli. A córka w pt niby ważyła 3800g. I liczę że to błąd pomiaru. 😅😅😅Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 maja 2020, 22:16
-
Ambriel wrote:Beti82 bo mam 36 myślałam że Ty też :)Ja już się czuję.Dobrze że przed 40 zdążyłam to był mój ostatni dzwonek i próba.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 maja 2020, 22:16
Ambriel lubi tę wiadomość
-
Dziewczyny w czym będziecie kąpać Wasze Maluszki? Zamówiłam składaną wanienkę STOKKE ze stelażem, ale okazuje się, producent na razie wstrzymał dostawy stelaży i nie wiadomo kiedy (i czy w ogóle) wznowi produkcję. Mamy niezbyt dużą łazienkę stąd był pomysł na coś kompaktowego zamiast "tradycyjnej wanienki na stelażu". Pozostaje albo sama wanienka bez stelaża (tylko gdzie ją umiejscowić🤔) albo coś innego... Dlatego szukam potencjalnego drugiego pomysłu, może Wy coś fajnego znalazłyście?
-
My mamy wanienkę z przewijakiem od chicco i mała będzie kąpana w sypialni, tak jak poprzednio, ten przewijak to mi plecy uratował.
Widziałam, że dużo osób zachwala wiaderko do kąpieli, ale jakoś sobie nie mogę tego wyobrazić 🙈. Bałabym się, że jakoś uszkodzę dziecko przez brak wprawy.
Szkoda, że nie mają tego stojaka, wygląda czadersko i faktycznie ciężko o lepsze rozwiązanie. -
nick nieaktualny
-
MałaMiss wrote:Dziewczyny w czym będziecie kąpać Wasze Maluszki? Zamówiłam składaną wanienkę STOKKE ze stelażem, ale okazuje się, producent na razie wstrzymał dostawy stelaży i nie wiadomo kiedy (i czy w ogóle) wznowi produkcję. Mamy niezbyt dużą łazienkę stąd był pomysł na coś kompaktowego zamiast "tradycyjnej wanienki na stelażu". Pozostaje albo sama wanienka bez stelaża (tylko gdzie ją umiejscowić🤔) albo coś innego... Dlatego szukam potencjalnego drugiego pomysłu, może Wy coś fajnego znalazłyście?
Sprawdź na olx, na pewno znajdziesz cały zestaw dużo taniej albo chociaż sam stelaż
Ja tez chciałam ta składana, nie zamówiłam jeszcze żadnej ale wybiorę klasyczna +stelaż bo tak jak pisze Paulina wanienka na kilka miesięcy tylko się przydaje. My akurat mamy prysznic z brodzikiem gdzie możemy napuścić wody i dla dziecka to już jak wanna😄
🎂26.06.2020 - 3660g 54cm 👶🏻 -
PLPaulina wrote:Moja była dobra wagowo, w 37+6 urodziła się 3370g i 55 cm. Więc jak na ten czas to super wynik. Ale widać to nie wielkość świadczy o dojrzałości. 😊
Paulinka bo Ty zdrowa jesteś.Mi nie dali specjalnego wyboru.Najbardziej mnie przeraziła opcja rozejścia większego spojenia.Nie wiedziałam że to takie poważne że można nie chodzić i potrzebna jest druga operacja na biodra.Brzmi strasznie.
Beti82 wrote:Nie ja mam 38 TO nie jestes stara nie musisz jeszcze rodzic hahah
Beti kochana ja sobie zawsze mówię że ludzie w naszym wieku mają drugie dziecko, my możemy mieć pierwsze.Beti82, KatWomanDo lubią tę wiadomość
36 lat
5 lat starań
endometrioza I stopień, hiperprolaktynemia, MTHFR C677 T hetero PAI I hetero immunologia
3x IUI nie udane
09.2019 start IV -
Paulina ale w sumie przy cc to chyba obojętne ile dziecko waży, jak wazy więcej to przynajmniej przy problemach z karmieniem nie ma stresu ze bardzo leci z wagi. W końcu 10% przy 4000g a 10% przy 2500 g to jest różnica znaczna!
Ja mam już prawie 3/4 dnia bóle podbrzusza/ pleców w okolicach krzyża. po wczorajszych przytulankach z Mężem obudziłam się o 3 w nocy z bólem okresowym i musiałam iść do wc. Teraz rano boli ale lekko. Dziś mam wizytę i jeśli nic a nic szyjka nie dojrzala to się zasmucę.
Do kąpieli my mamy klasyczna wannę ze stojakiem. W łazience nie ma na nic miejsca i kąpać będziemy tak jak syna długi czas - w pokoju.Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 maja 2020, 09:11
-
Ambriel wrote:Finezja19 niby policzyli że dzidzia może być starsza po transferze (pięciodniowa).Wymienili powody 1.jestem stara 2.ciąża z endometriozą 3.ciąża po mega długim leczeniu niepłodności 4.rozejście spojenia łonowego 5. synek spory ja drobna budowa.Nie wiem czy dobrze, ale obiecałam zaufać lekarzom.
-
Mania25 wrote:Ja mam już prawie 3/4 dnia bóle podbrzusza/ pleców w okolicach krzyża. po wczorajszych przytulankach z Mężem obudziłam się o 3 w nocy z bólem okresowym i musiałam iść do wc. Teraz rano boli ale lekko. Dziś mam wizytę i jeśli nic a nic szyjka nie dojrzala to się zasmucę.
Ja to samo ciągle mnie ten brzuch boli i brudzę na brązowo dobrze że mam dziś KTG i umówiłam konsultacje telefoniczną z ginem bo zaczynam się martwić czy wszystko jest ok.
⚡ PCOS, Celiakia, Oligozoospermia⚡
🤱 Marta 30.04.2017 r. 💜 36+1 tc
🤱 Antosia 24.05.2020 r. 💜 38+1 tc
-
Finezja19 wrote:A nie masz normalnych wizyt ?
No nie ma nic właśnie 😒 Najbliższy termin połowa czerwca. Ale on jest taki że jak przez telefon stwierdzi że trzeba przyjechać to każe podjechać.⚡ PCOS, Celiakia, Oligozoospermia⚡
🤱 Marta 30.04.2017 r. 💜 36+1 tc
🤱 Antosia 24.05.2020 r. 💜 38+1 tc
-
nick nieaktualnyAmbriel czy ja taka zdrowa to nie wiem. 🤣 Wydaje mi się że są zdrowsi.
Astma, niedoczynność tarczycy, cukrzyca, rozejście spojenia. 🤣
Ale rozumiem o co chodzi, bo w pierwszej ciąży nie miałam odwagi dyskutować. Jak decydowali tak było.
Teraz się postawiłam. Liczyłam na poród sn.😉
W 1 ciąży też mnie straszyli tym spojeniem. Teraz konsultowałam się z innymi - którzy się tym zajmują. I mieli całkowicie inne zdanie..😉 więc nadal jeszcze liczę na poród sn. 😊Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 maja 2020, 11:15
Mania25 lubi tę wiadomość
-
Zieziulka wrote:Ja to samo ciągle mnie ten brzuch boli i brudzę na brązowo dobrze że mam dziś KTG i umówiłam konsultacje telefoniczną z ginem bo zaczynam się martwić czy wszystko jest ok.
Trzymam kciuki żeby to fałszywe alarmy byłyWiadomość wyedytowana przez autora: 19 maja 2020, 11:30
-
Rub45 wrote:Matko nie załamuj z ta starością ja przy tobie i twoim podejściu to powinnam chyba prawnuki bawić hehe
Paulinka to trzymam kciuki żeby wam się udało SN i dużo zdrówka.
36 lat
5 lat starań
3x IUI nie udane
09.2019 start IV -
nick nieaktualnyJutro już szpital, seks mnie już obrzydza 🤣🤣 dom błyszczy. Ogród piękny. 😊
A mnie już nawet brzuch nie boli. 🤣🤣🤣 Zero plamien.
Więc zwiększony ruch działa na mnie odwrotnie.🤣🤣🤣
Najbardziej myślę. Jak ten mój Szatan sobie poradzi bez mamusi 😱Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 maja 2020, 11:40
KatWomanDo lubi tę wiadomość
-
SylwiaLu wrote:Wiesiołek albo tabletki oeparol 3x1 albo do picia 3x1 łyżeczka. Odstawić Dha jeśli się bierze, a ja mam akurat w prenatal Duo. Mogę dokończyć później podczas karmienia. Herbatka 3x dziennie
Moniquue, Mania25 lubią tę wiadomość
Czekamy na drugą córeczkę -
Rub45 wrote:No z tego co wiem to przy naporze na szyjkę tak może byc z plamieniem dlatego może dobrze żeby cię ktoś obejrzał tak w środku. Ja tydzień temu też trochę panikowalam bo plamienie po bólu okresowym miałam. Jednak lepiej żeby małe posiedziało chociaż do 37tc może musisz zwolnić albo coś rozkurczowego brać dlatego dobrze skonsultować.
Trzymam kciuki żeby to fałszywe alarmy byłyRub45, KatWomanDo lubią tę wiadomość
-
Ambriel wrote:Rub45 a Ty masz już dzieciaczki U mnie to pierwsze to wpisali mi „ciąża geriatryczna”.
Paulinka to trzymam kciuki żeby wam się udało SN i dużo zdrówka.Ambriel lubi tę wiadomość