Czerwiec 2022
-
WIADOMOŚĆ
-
Domi93 wrote:Dziewczyny przed chwilą na chwilę poczułam jak twardnieje mi dół brzucha ?
Chwilę potrwało i puściło, czy to nie za wcześnie???? -
Jutro muszę iść zrobić krew i mocz, bo 7 połówkowe.. ale tak mi się nie chce iść do tego laboratorium w sensie ja muszę ciągnąć wszędzie swojego ponad 2-latka, którego interesuje wszystko to co nie ma😂 i on bardzo ale to bardzo zawsze chce pomagać Pani , która mi pobiera krew 😆
-
aannkka wrote:Jutro muszę iść zrobić krew i mocz, bo 7 połówkowe.. ale tak mi się nie chce iść do tego laboratorium w sensie ja muszę ciągnąć wszędzie swojego ponad 2-latka, którego interesuje wszystko to co nie ma😂 i on bardzo ale to bardzo zawsze chce pomagać Pani , która mi pobiera krew 😆
Ja dzisiaj byłam w laboratorium bo jutro wizyta u ginekologa. Pierwszy raz skorzystałam z pierwszeństwa…. Już od poniedziałku zwlekałam z badaniem bo słabo się czułam codziennie No ale dzisiaj juz musiałam. A tu 6 osób w środku i z 10 na zewnątrz… No ale musiałam. A juz miałam ciemno przed oczami…. Weszłam, grzecznie się zapytałam czy ze względu na zwój stan mogę wejść przed kolejka na to jedno badanie- tylko morfologię i mocz miałam mieć- No i chyba wam nie muszę mówić jak się na mnie patrzyli 🙄 cześć krzywo i wilkiem a cześć jakbym z obcej planety przybyła i o co mi w ogóle chodzi. Jedna kobieta taka na oko 65+ Tylko się odezwała ale z takim wyrzutem ze wolałabym chyba żeby w ogóle się nie odezwała…. A zrobiła to tylko dlatego ze to ona miała wchodzić następna
-
Annie_ wrote:Ja dzisiaj byłam w laboratorium bo jutro wizyta u ginekologa. Pierwszy raz skorzystałam z pierwszeństwa…. Już od poniedziałku zwlekałam z badaniem bo słabo się czułam codziennie No ale dzisiaj juz musiałam. A tu 6 osób w środku i z 10 na zewnątrz… No ale musiałam. A juz miałam ciemno przed oczami…. Weszłam, grzecznie się zapytałam czy ze względu na zwój stan mogę wejść przed kolejka na to jedno badanie- tylko morfologię i mocz miałam mieć- No i chyba wam nie muszę mówić jak się na mnie patrzyli 🙄 cześć krzywo i wilkiem a cześć jakbym z obcej planety przybyła i o co mi w ogóle chodzi. Jedna kobieta taka na oko 65+ Tylko się odezwała ale z takim wyrzutem ze wolałabym chyba żeby w ogóle się nie odezwała…. A zrobiła to tylko dlatego ze to ona miała wchodzić następna
-
aannkka wrote:O matko, leczy mnie taka znieczulica.. ja zawsze przepuszczam czy to kobiety w ciąży czy to osoby starsze czy matki z małymi dziećmi, bo wiem jak czasem ciężko jest wystać w kolejce. Ja jak teraz pojadę to też zdejmę kurtkę zaswiece brzuchem i wchodzę jeszcze będę z młodszym synkiem i mi serio czasem jest ciężkoz bo gorąco bo słabo i jeszcze młody. Mam to gdzieś czy ktoś się na mnie patrzy.. ile razy skorzystam w tego przywileju w przeciągu 9msc? Na szczęście często się spotykam, że Pani x rejestracji od razu woła ciężarne
U nas akurat jest poczekalnia z fotelami i wchodzi się do środka. Tam tylko jedna kobietka jest która nawet nie wychodzi. Ja dokładnie tak zrobiłam. Jako ze mi od osłabienia gorąco to i tak wlazlam odpieta z brzuchem (już nie za małym) na wierzchu. A ja tyle co wyczytałam ze zaczęłam 6 msc….
-
U nas niestety też panuje taka znieczulica. Dobrze, że następne badania mam już umówione, bo to z krzywą cukrową 🤢 ale dopiero na 25.02.Panie i tak wielka laskę mi zrobiły, podobno trzeba się umawiać 1,5 miesiąca wcześniej 😯
Poszalałam z niebieskim kolorem w wyprawce naszej dziewczynki, muszę dla równowagi kupić teraz coś różowego 😁
Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 stycznia 2022, 11:41
ewe90, Annie_, Moni**, Limosa, Daisy_87, Gosianka, Ona_89' lubią tę wiadomość
-
Paati# wrote:U nas niestety też panuje taka znieczulica. Dobrze, że następne badania mam już umówione, bo to z krzywą cukrową 🤢 ale dopiero na 25.02.Panie i tak wielka laskę mi zrobiły, podobno trzeba się umawiać 1,5 miesiąca wcześniej 😯
Poszalałam z niebieskim kolorem w wyprawce naszej dziewczynki, muszę dla równowagi kupić teraz coś różowego 😁
Pięknie ciuszki 😍😍 będzie gwiazdeczka! -
Aż mnie nabrała ochota na zakupy. Wciąż nic nie kupiłam ale w przyszłym tygodniu po połowowych chce w końcu jakie pierwsze rzeczy kupić. W końcu jakieś różowe ubranka ❤️
Dziś źle się czuję. Nie dość że nabiera mnie przeziębienie to tak mocno pulsuje mi w pachwinie. ☹️
Powiedźcie jak to w końcu jest z tym imbirem w ciąży? Można czy nie. Bo raz czytam że nie ma badań żeby szkodził i nie ma przeciwwskazań a za chwilę że lepiej się wstrzymać. -
Ja raczej nie korzystam z przywileju "ciąży", na szczęście w miarę ok się czuje także nie mam tego problemu, mogę zaczekać dłużej jak idę prywatnie. Większość badań robię w luxmedzie i to jest mega wygoda, że umawiam się na konkretną godz. Chociaż zdarzyła mi się sytuacja, że położna mnie poprosiła, a inna dziewczyna "wyburzyła", że przecież ona czeka dużo dłużej. Podejrzewam, że ona nie była w ciąży i dlatego położna mnie pierwszą poprosiła
U mnie nie widać brzucha ciążowego, jedynie jakbym się najadła. Ostatnio stałam w kasie w sklepie "uprzywilejowanej" i para przede mną mówiła, że przecież mogą tu stać, bo nikt w kolejce nie jest ani ciężarną/starszą osobą/niepełnosprawną. Gościu popatrzył na mnie i nawet powiedział, że "pani za nami też nie powinna tu stać" 🤦♀️🤷♀️Synek ❤️ 05.2024
Synek ❤️ 06.2022 -
Oj ja na badaniach od razu biorę bilecik na uprzywilejowanych bo zawsze jest z 20 ludzi do pobrania. Zazwyczaj mój numerek jest od razu wywoływany i nie czekam na głupie komentarze. Kiedy korzystać z tego jak nie teraz. A mój brzuch już duży hehe więc widać od razu. 😃
-
Ja mam dzisiaj jakiś oczopląs. Rano jak się obudziłam i chciałam wstać to nie kręciło mi się w głowie tylko jakby coś z moimi oczami nie tak, jakieś dziwne rozmycia i kręćki. Teraz jest już lepiej. Wyszłam z psem na krótki spacer bo wieje mocno i strasznie pochmurno nie wiem chyba ciśnienie znów jakieś nie takie. Na jutro wyciągnę i położę koło łóżka ciśnieniomierz i zacznę mierzyć. Ostatnio u lekarza ciśnieniomierz nie mógł zmierzyć mi ciśnienia, ostatecznie wyszło 100/60 mmHg. Mózgownica też zaczyna szwankować przed wysłaniem posta przeczytałam co napisałam i o matko boska lekarz, łóżko i ciśnieniomierz przez ż.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 stycznia 2022, 13:16
-
Od poczatku tygodnia równiez mam bóle z prawej strony (pachwina), niby pomaga jak sie położe, ale nad ranem to już się wybudzam bo ból od nowa się pojawia. Niby nie boli mocno ale często się zastanawiam czy wziąc nospe 🤔
Do tego od 2 tyg mam czerwone ślady na piersiach, od dawna już smaruję się olejkami, ale ciekawe czy to pomoże czy zrobią sie rozstepy 🤷♀️I procedura
4AA - 03.2021 - 05.2021 [*] 9 tc.
3AB -10.2021 - 06.2022 Córeczka ❤
3AB - 01.2024 beta HCG <0,2
2BB - 02.2024 beta HCG <0,2
II procedura
3BB - 07.2024 cb
4BC ? -
Kasia86 wrote:Ja mam dzisiaj jakiś oczopląs. Rano jak się obudziłam i chciałam wstać to nie kręciło mi się w głowie tylko jakby coś z moimi oczami nie tak, jakieś dziwne rozmycia i kręćki. Teraz jest już lepiej. Wyszłam z psem na krótki spacer bo wieje mocno i strasznie pochmurno nie wiem chyba ciśnienie znów jakieś nie takie. Na jutro wyciągnę i położę koło łóżka ciśnieniomierz i zacznę mierzyć. Ostatnio u lekarza ciśnieniomierz nie mógł zmierzyć mi ciśnienia, ostatecznie wyszło 100/60 mmHg. Mózgownica też zaczyna szwankować przed wysłaniem posta przeczytałam co napisałam i o matko boska lekarz, łóżko i ciśnieniomierz przez ż.
Jak wieje wiatr to chyba wszyscy się źle czują
Ja do posiłków rozwiązuję sobie krzyżowki albo jolki - to jest dopiero wyczyn z takim mózgiem 😂 ciągle coś źle przeczytam, albo przekręce literki, już nie mówiąc o zaćmieniach umysłu w najprostszych hasłach 😂I procedura
4AA - 03.2021 - 05.2021 [*] 9 tc.
3AB -10.2021 - 06.2022 Córeczka ❤
3AB - 01.2024 beta HCG <0,2
2BB - 02.2024 beta HCG <0,2
II procedura
3BB - 07.2024 cb
4BC ? -
Ja dzisiaj już dwa razy posta pisałam i zamiast nacisnąć wyślij, to przeszłam do poprzedniej strony😆
Mnie boli dzisiaj bodbrzusze, ale w zasadzie ugotowałam obiad dwudaniowy dla męża i małej, i dla siebie no i mojej mamy. Zawiozłam jej i dopilnowałam żeby zjadła. Byłam na zakupach, ale naprawdę takich drobnych. Chyba taki dzień, ale teraz mała śpi, a ja leze. Kuchnia w syfie... 😬
Przyzwyczajam męża, że już będą takie dni że nie ogarnę wszystkiego, zwłaszcza przy dwójce. Oboje jesteśmy zakręceni na punkcie porządku, ale teraz wiem że muszę odpuścić.
Jak oglądam te Wasze focie z rzeczami, to choć mam wyprawkę, to chyba coś kupię małej, bo aż korci.
Co do kolejek i puszczania kobiet w ciąży, to u mnie podobnie-ludzie udają albo nie chcą widzieć i jak idę korzystając ze swojego prawa, to zawsze usłyszę coś pod swoim adresem. Teraz to zlewam bo się źle czuje a nie mam czasu z kimś i ochoty dyskutować -
Ja teraz tez już będę musiała skorzystać z pierwszeństwa ponieważ mam glukowe do picia ... I wiem ,że spojrzenia będą te same ... Ostatnio byliśmy w markecie i była baardzo duża kolejka a miałam kieckę dopasowana a mówię rozepne kurtkę i zobaczymy czy będzie się coś dziać . Słuchajcie ...nagle ludzie jak stoją to a to rozglądają się a to coś złapią jeszcze odwroca i nagle bach ! Każdy stal prosto i patrzył przed siebie 🤣🤣🤣 zaczęłam się aż śmiać ...
Ten brzuch wczoraj nie bolał ale czułam właśnie że to na bank był skurcz ..zdziwiłam się że tak szybko . Była to jednorazowa sytuacja.
Muszę się Wam wyżalić po prostu sił już nie mam...łażę i sprzątam , remont na górze i na dole też ...ciągle pyłu tona kurzu... Najgorsze że ja lubię porządek...mąż łazi za mną i gada że po co ruszam skoro jutro będzie to samo , ale kurcze jak tu wykąpać się jak łazienka brudna ...czy w kuchni tona pyłu 🤦🤦
Końca nie widać....obawiam się ,że kończenie to będzie ale na moim wylocie ... I kto to ogarnie wszystko jak mi już jest ciężko jak dłużej coś podobnie to muszę położyc się chociaż na 10min ... Z synkiem miałam poród przedwczesny,lekarz uprzedził że mam się oszczędzać ale jak 🤦 mąż jest teraz w domu ale w poniedziałek wyjeżdża, a jeździ na ok 2-3 tyg i zostanę z tym pierdolnikiem..i wyjazdami do hurtowni codziennie sama ...
Synek 2014 ❤️❤️
Sierpień 2020 💔
Po burzy zawsze wychodzi 🌞 , czekamy okruszku ❤️🌈
-
Moni** wrote:Oj ja na badaniach od razu biorę bilecik na uprzywilejowanych bo zawsze jest z 20 ludzi do pobrania. Zazwyczaj mój numerek jest od razu wywoływany i nie czekam na głupie komentarze. Kiedy korzystać z tego jak nie teraz. A mój brzuch już duży hehe więc widać od razu. 😃
Fajnie macie z tymi numerkami...u nas trzeba iść na początek kolejki i zapytać czy przepuszcza 🙈
Ale pierdziele , teraz będę korzystała . Kiedy jak nie teraz
Synek 2014 ❤️❤️
Sierpień 2020 💔
Po burzy zawsze wychodzi 🌞 , czekamy okruszku ❤️🌈
-
Co do korzystania z pierwszeństwa i przywilejów w ciąży, to mam pytanie czy nosicie jakieś przypinki, żeby nie było wątpliwości? Mojego brzuszka jeszcze w ogóle nie widać, tym bardziej w zimowej kurtce. Zastanawiam się jak delikatnie zaznaczyć, że czasem mogę potrzebować "wepchnąć się" w kolejkę. Jak kupowałam segregator ciążowy to od mamyginekolog dostałam taką przypinkę, po dziś dzień jej nie użyłam, myślicie że mogę ją przypiąć np. do torebki?
Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 stycznia 2022, 14:00
-
Domi93 wrote:Ja teraz tez już będę musiała skorzystać z pierwszeństwa ponieważ mam glukowe do picia ... I wiem ,że spojrzenia będą te same ... Ostatnio byliśmy w markecie i była baardzo duża kolejka a miałam kieckę dopasowana a mówię rozepne kurtkę i zobaczymy czy będzie się coś dziać . Słuchajcie ...nagle ludzie jak stoją to a to rozglądają się a to coś złapią jeszcze odwroca i nagle bach ! Każdy stal prosto i patrzył przed siebie 🤣🤣🤣 zaczęłam się aż śmiać ...
Ten brzuch wczoraj nie bolał ale czułam właśnie że to na bank był skurcz ..zdziwiłam się że tak szybko . Była to jednorazowa sytuacja.
Muszę się Wam wyżalić po prostu sił już nie mam...łażę i sprzątam , remont na górze i na dole też ...ciągle pyłu tona kurzu... Najgorsze że ja lubię porządek...mąż łazi za mną i gada że po co ruszam skoro jutro będzie to samo , ale kurcze jak tu wykąpać się jak łazienka brudna ...czy w kuchni tona pyłu 🤦🤦
Końca nie widać....obawiam się ,że kończenie to będzie ale na moim wylocie ... I kto to ogarnie wszystko jak mi już jest ciężko jak dłużej coś podobnie to muszę położyc się chociaż na 10min ... Z synkiem miałam poród przedwczesny,lekarz uprzedził że mam się oszczędzać ale jak 🤦 mąż jest teraz w domu ale w poniedziałek wyjeżdża, a jeździ na ok 2-3 tyg i zostanę z tym pierdolnikiem..i wyjazdami do hurtowni codziennie sama ...
Oj to nie masz łatwo. Ale pamiętaj, będzie pięknie i będziesz z dzidziusiem leżeć i podziwiać później U nas budowa w toku i też ciągle jestem ganiana po coś do marketu, a to jakieś dokumenty załatwić, a to wodociągi, to tauron itd.. Do tego codziennie obiady na budowę, niby nie pracuję już, ale ciągle nie mam czasu na nic.
Ps. Właśnie kurier wyszedł 🙈 trochę bardziej różowo się u nas zrobi 😄
Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 stycznia 2022, 14:00
Moni**, Limosa, _Belladonna, Gosianka, legusta lubią tę wiadomość