X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Czerwiec 2022
Odpowiedz

Czerwiec 2022

Oceń ten wątek:
  • ewe90 Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2022, 20:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Te pączki to dzisiaj wisiały w powietrzu, bo po badaniach właśnie kupiłam takiego z różą, gdzie ja bardzo rzadko kupuje słodkie bułki, pączki itp 😁

Jeśli chodzi o zupy krem, to ja najbardziej lubię krem z białych warzyw
    https://www.kwestiasmaku.com/przepis/zupa-krem-z-bialych-warzyw 👌

Ona_89' lubi tę wiadomość

I procedura
    4AA - 03.2021 - 05.2021 [*] 9 tc.
    3AB -10.2021 - 06.2022 Córeczka ❤
    3AB - 01.2024 beta HCG <0,2
    2BB - 02.2024 beta HCG <0,2
    II procedura
    3BB - 07.2024 cb
    4BC ?
  • agawka83 Koleżanka

Wysłany: 2 lutego 2022, 20:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja niestety teraz jem jak słon.... najgorsze, ze w ciagu 5 tygodni przytylam 3 kg.... lekarz stwierdził, ze apetycik mi dopisuje, nie mylił się....

ale trzeba będzie sie opanować, za duzo jem bialego pieczywa

klz9tv73dce1249d.png

thgf3e3k1jxg2opd.png
  • Domi93 Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2022, 20:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja te kremy muszę wszystkie przeprawiac ponieważ nie lubię cebuli 😂
    No i ja nie podsmażam nic ,tylko gotuje 🙈

Synek 2014 ❤️❤️
    Sierpień 2020 💔

Po burzy zawsze wychodzi 🌞 , czekamy okruszku ❤️🌈
    88c5s65ghu1a5nbl.png
  • Daisy_87 Ekspertka

Wysłany: 2 lutego 2022, 20:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My uwielbiamy krem z brokuła i krem z buraka. Na szczęście wszyscy lubimy, włączając córeczkę. Ja teraz pasuje, ale im gotuję i mam na dwa dni.
    Ktokolwiek będzie jadła pączka, jeden za mnie, więc kalorie nie będą się liczyć 😆

w4sqrjjgdooeimz6.png
  • legusta Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2022, 20:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ojjj narobiłyście takiego smaka na zupę krem, że sama chyba jutro zrobię krem brokułowy :D Ja ostatnio mam "fazę" na zupy, jak nie rosół to pomidorowa :)

Synek ❤️ 05.2024
    Synek ❤️ 06.2022
  • Domi93 Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2022, 21:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurde sama jutro z rana jadę po paczki ,smaka robicie 😂😂😂

Synek 2014 ❤️❤️
    Sierpień 2020 💔

88c5s65ghu1a5nbl.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 lutego 2022, 22:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja rosół kocham nad życie od zawsze 🥰😋 w ciąży to pokochałam głównie ser i jabłka. Jabłka mogę jesc i jesc, uwielbiam takie soczyste słodko-kwasne, posypane cynamonem.😋 Przed ciąża nie jadłam wcale. Z takich rzeczy które przestały mi smakować to chyba tylko wedlina 🤔

• Limosa Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2022, 22:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też miałam dziś jeść pączki, ale nie zdążyłam do ulubionej cukierni.
    Ja tak jak Belladonna, na wędlinę straciłam całkiem ochotę, poza tym znienawidziłam rosół 🙂

3jgx90bvoj1fla1b.png
  • Dorrotaaa Koleżanka

Wysłany: 3 lutego 2022, 09:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jejku jak dobrze że jesteście,juz myślałam że ze mną jest coś nie tak,że sie tak objadam,staram się trzymać w ryzach bo cukrzyca,ale takiego pączka to bym wszamała😉😀

• Paati# Przyjaciółka

Wysłany: 3 lutego 2022, 10:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To mnie jako jedyna chyba nie ciągnie do pączków, za to chipsy lubię podskubać, serki homogenizowane wchodzą jak złoto, jabłka, pomarańcze i kiwi. Straciłam ochotę ma mandarynki z I trymestru. Na zupę zawsze się skuszę, a przed ciąża nie przepadałam i mogły nie istnieć. Od wędlin i mięsa mnie odrzuciło, więc praktycznie nie jadam. Dziś obudziłam się chyba bez chęci ciągłego jedzenia, bo jak o nim myślę, to jakoś na nic nie mam ochoty. Oby tak do końca dnia 😅😂🤣

f2w343r8v2dpr3k5.png
  • Gosianka Ekspertka

Wysłany: 3 lutego 2022, 10:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie też nie ciągnie do pączków, ale nigdy za nimi nie szalałam. Za to mój mąż to wielki miłośnik pączków, więc czasem i tak jem jak kupi. Mnie z kolei w 1 trymestrze, chyba w połowie odrzuciły mandarynki. Trochę mam strach przed tymi rzeczami, które powodowały wymioty, że jeszcze wrócą. A niestety na liście są m.in. pomidorki koktajlowe i papryka, a kochałam je strasznie. Ale któregoś dnia na pewno zaryzykuję. 🙈

thgfs65gnrco3vzr.png
  • Domi93 Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2022, 10:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny a jak Wasze mdłości ?
    Kurcze ja mam jakieś nawroty , rano jest od kilku dni to już standard ale teraz czuję ,że też zaraz śniadanie pójdzie się walić 🙈🙈🙈🙈

Synek 2014 ❤️❤️
    Sierpień 2020 💔

88c5s65ghu1a5nbl.png
  • Kasia86 Przyjaciółka

Wysłany: 3 lutego 2022, 11:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ona_89' wrote:
    Domi93 daj przepis na ten krem z warzyw. Osttanio jadłam taki w restauracji i był przepyszny. Sama nigdy takiego nie robiłam.

U mnie apetyt większy niż zwykle, ale na szczęście nie mam wilczego głodu.

Mam wielką ochotę na mandarynki, pomelo czy granata. Słodycze też mi teraz dobrze wchodzą, gdzie w 1 trymestrze mało jadłam.

Kocham też rosół... Och jak on mi teraz smakuje! Mogę jeść cały tydzień :)
    Tak pomelo też uwielbiam, mogłabym jeść codziennie ale drogie cholerstwo a takie jedno to na raz wciągnę. Od słodyczy jak mnie na początku odrzuciło, że wogóle nie jadłam tak teraz zdarza się i wsunę w środku nocy. Muszę się opanować.

Ona_89' lubi tę wiadomość

h44eugpjsrlghhn9.png
  • ewe90 Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2022, 11:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W RtvEuroAgd jest laktator neno bella za 159,99zł do końca dnia.

Limosa, Annie_, legusta lubią tę wiadomość

I procedura
    4AA - 03.2021 - 05.2021 [*] 9 tc.
    3AB -10.2021 - 06.2022 Córeczka ❤
    3AB - 01.2024 beta HCG <0,2
    2BB - 02.2024 beta HCG <0,2
    II procedura
    3BB - 07.2024 cb
    4BC ?
  • Kasia86 Przyjaciółka

Wysłany: 3 lutego 2022, 11:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie co do mdłości zdarzają się ale jak późno wstanę na śniadanie bądź za duża przerwa między posiłkami. Od mięsa i wędlin też mnie odrzuciło jedyne co mogę spokojnie zjeść to od niedawna kotlecik z kfc, boczek i szynka łososiowa. Rosół uwielbiałam przed ciążą teraz nie jem bo mi śmierdzi. Wogóle uwielbiałam zupy teraz tylko fasolowa, pomidorowa i Kapuśniak. A warzywka też lubię. Najbardziej marchewkę z groszkiem na masełku i z małą ilością śmietanki 30% tak na gęsto.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 lutego 2022, 11:30

h44eugpjsrlghhn9.png
  • legusta Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2022, 11:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To mnie właśnie w ogóle nie odrzuciło od mięsa, wędlin. Jedynie nie jestem w stanie nic zrobić z wołowiny bo mi śmierdzi, ale ostatnio jak mąż zrobił gulasz to już taki przyrządzony jadłam ze smakiem :)

Magda_85 lubi tę wiadomość

Synek ❤️ 05.2024
    Synek ❤️ 06.2022
  • Gosianka Ekspertka

Wysłany: 3 lutego 2022, 12:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi mdłości czasem się pojawiają po śniadaniu, ale bez wymiotów i dość szybko mijają. Właśnie jak wstanę i długo nie zjem, to jest kiepsko, tak to raczej nie ma problemu albo mija po max godzinie. Też lubię kapuśniak, konkretnie z kiszonej kapuchy, ostatnio mieliśmy wielki gar na 3 dni. Pierwszego dnia wzdęty brzuch jak balon, ale nie skojarzyłam od czego. Drugiego dnia jeszcze większy balon, autentycznie myślałam, że on pęknie. Trzeciego dnia mąż już sam jadł, a ja miałam inny obiad. Nie spodziewałam się takiego efektu, bo nigdy mi się tak nie robiło od kapusty, a w ciąży już jadłam wcześniej.

thgfs65gnrco3vzr.png
  • Gdynianka41 Ekspertka

Wysłany: 3 lutego 2022, 12:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Domi93 wrote:
    Dziewczyny a jak Wasze mdłości ?
    Kurcze ja mam jakieś nawroty , rano jest od kilku dni to już standard ale teraz czuję ,że też zaraz śniadanie pójdzie się walić 🙈🙈🙈🙈
    Ja już miałam dwa tygodnie spokoju a wczoraj znowu mnie szarpało. Dziś ok. Podobno może wracać...

• Annie_ Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2022, 14:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny nosi któraś z was okulary? Jeśli tak to jak z wasza wada? Mi w poprzedniej ciąży poleciała o prawie cała dioptrie, potem wróciła 0,5 ze było lepiej i dzisiaj akurat byłam zamówić nowe okulary bo znowu poleciała do takiej jaka miałam w poprzedniej ciąży 😢

h84f20mmgjau13ca.png

0d1ygzu3m5qxv5s4.png
  • Gdynianka41 Ekspertka

Wysłany: 3 lutego 2022, 14:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Annie_ wrote:
    Dziewczyny nosi któraś z was okulary? Jeśli tak to jak z wasza wada? Mi w poprzedniej ciąży poleciała o prawie cała dioptrie, potem wróciła 0,5 ze było lepiej i dzisiaj akurat byłam zamówić nowe okulary bo znowu poleciała do takiej jaka miałam w poprzedniej ciąży 😢
    Ja mam -5,5, też mi poleciał wzrok po poprzedniej ciąży i teraz też czuje, że coś słabiej widzę. Dziś o 16:20 mam okulistę.

‹‹ 109 110 111 112 113 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

3 naturalne sposoby na mdłości w ciąży

Mdłości i nudności to jedna z najczęstszych i najbardziej typowych dolegliwości w pierwszych tygodniach ciąży. Czym są one spowodowane i jak sobie pomóc? Poznaj sprawdzone i skuteczne sposoby, jak zmniejszyć mdłości w ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ

7 sposobów jak przetrwać przesilenie wiosenne i jak szybko zajść w ciążę!

Przesilenie wiosenne dla wielu kobiet jest trudnym okresem przejściowym, kiedy mogą pojawiać się problemy ze snem, nadmiernym zmęczeniem, brakiem energii, czy obniżoną koncentracją. Wszystko to może mieć wpływ na gospodarkę hormonalną i kobiecą płodność. Jak w tym czasie przygotować się do ciąży? Jakie są skuteczne sposoby na poprawę płodności? Jak szybko zajść w ciążę, wprowadzając proste nawyki do codziennego stylu życia?

CZYTAJ WIĘCEJ

6 porad jak wybrać najlepszego specjalistę od leczenia niepłodności

Wybór najlepszego lekarza specjalisty jest najwyższym priorytetem każdej kobiety, której starania przedłużają się lub dotychczasowe leczenie okazało się nieskuteczne. Szukając kompetentnych godnych zaufania lekarzy, którzy mogą pochwalić się wysoką skutecznością, należy brać pod uwagę również jakość placówki, w której przyjmują.   

CZYTAJ WIĘCEJ