X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Czerwiec 2022
Odpowiedz

Czerwiec 2022

Oceń ten wątek:
  • ewe90 Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2022, 20:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Te pączki to dzisiaj wisiały w powietrzu, bo po badaniach właśnie kupiłam takiego z różą, gdzie ja bardzo rzadko kupuje słodkie bułki, pączki itp 😁

Jeśli chodzi o zupy krem, to ja najbardziej lubię krem z białych warzyw
    https://www.kwestiasmaku.com/przepis/zupa-krem-z-bialych-warzyw 👌

Ona_89' lubi tę wiadomość

I procedura
    4AA - 03.2021 - 05.2021 [*] 9 tc.
    3AB -10.2021 - 06.2022 Córeczka ❤
    3AB - 01.2024 beta HCG <0,2
    2BB - 02.2024 beta HCG <0,2
    II procedura
    3BB - 07.2024 cb
    4BC ?
  • agawka83 Koleżanka

Wysłany: 2 lutego 2022, 20:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja niestety teraz jem jak słon.... najgorsze, ze w ciagu 5 tygodni przytylam 3 kg.... lekarz stwierdził, ze apetycik mi dopisuje, nie mylił się....

ale trzeba będzie sie opanować, za duzo jem bialego pieczywa

klz9tv73dce1249d.png

thgf3e3k1jxg2opd.png
  • Domi93 Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2022, 20:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja te kremy muszę wszystkie przeprawiac ponieważ nie lubię cebuli 😂
    No i ja nie podsmażam nic ,tylko gotuje 🙈

Synek 2014 ❤️❤️
    Sierpień 2020 💔

Po burzy zawsze wychodzi 🌞 , czekamy okruszku ❤️🌈
    88c5s65ghu1a5nbl.png
  • Daisy_87 Ekspertka

Wysłany: 2 lutego 2022, 20:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My uwielbiamy krem z brokuła i krem z buraka. Na szczęście wszyscy lubimy, włączając córeczkę. Ja teraz pasuje, ale im gotuję i mam na dwa dni.
    Ktokolwiek będzie jadła pączka, jeden za mnie, więc kalorie nie będą się liczyć 😆

w4sqrjjgdooeimz6.png
  • legusta Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2022, 20:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ojjj narobiłyście takiego smaka na zupę krem, że sama chyba jutro zrobię krem brokułowy :D Ja ostatnio mam "fazę" na zupy, jak nie rosół to pomidorowa :)

Synek ❤️ 05.2024
    Synek ❤️ 06.2022
  • Domi93 Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2022, 21:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurde sama jutro z rana jadę po paczki ,smaka robicie 😂😂😂

Synek 2014 ❤️❤️
    Sierpień 2020 💔

88c5s65ghu1a5nbl.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 lutego 2022, 22:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja rosół kocham nad życie od zawsze 🥰😋 w ciąży to pokochałam głównie ser i jabłka. Jabłka mogę jesc i jesc, uwielbiam takie soczyste słodko-kwasne, posypane cynamonem.😋 Przed ciąża nie jadłam wcale. Z takich rzeczy które przestały mi smakować to chyba tylko wedlina 🤔

• Limosa Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2022, 22:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też miałam dziś jeść pączki, ale nie zdążyłam do ulubionej cukierni.
    Ja tak jak Belladonna, na wędlinę straciłam całkiem ochotę, poza tym znienawidziłam rosół 🙂

3jgx90bvoj1fla1b.png
  • Dorrotaaa Koleżanka

Wysłany: 3 lutego 2022, 09:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jejku jak dobrze że jesteście,juz myślałam że ze mną jest coś nie tak,że sie tak objadam,staram się trzymać w ryzach bo cukrzyca,ale takiego pączka to bym wszamała😉😀

• Paati# Przyjaciółka

Wysłany: 3 lutego 2022, 10:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To mnie jako jedyna chyba nie ciągnie do pączków, za to chipsy lubię podskubać, serki homogenizowane wchodzą jak złoto, jabłka, pomarańcze i kiwi. Straciłam ochotę ma mandarynki z I trymestru. Na zupę zawsze się skuszę, a przed ciąża nie przepadałam i mogły nie istnieć. Od wędlin i mięsa mnie odrzuciło, więc praktycznie nie jadam. Dziś obudziłam się chyba bez chęci ciągłego jedzenia, bo jak o nim myślę, to jakoś na nic nie mam ochoty. Oby tak do końca dnia 😅😂🤣

f2w343r8v2dpr3k5.png
  • Gosianka Ekspertka

Wysłany: 3 lutego 2022, 10:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie też nie ciągnie do pączków, ale nigdy za nimi nie szalałam. Za to mój mąż to wielki miłośnik pączków, więc czasem i tak jem jak kupi. Mnie z kolei w 1 trymestrze, chyba w połowie odrzuciły mandarynki. Trochę mam strach przed tymi rzeczami, które powodowały wymioty, że jeszcze wrócą. A niestety na liście są m.in. pomidorki koktajlowe i papryka, a kochałam je strasznie. Ale któregoś dnia na pewno zaryzykuję. 🙈

thgfs65gnrco3vzr.png
  • Domi93 Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2022, 10:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny a jak Wasze mdłości ?
    Kurcze ja mam jakieś nawroty , rano jest od kilku dni to już standard ale teraz czuję ,że też zaraz śniadanie pójdzie się walić 🙈🙈🙈🙈

Synek 2014 ❤️❤️
    Sierpień 2020 💔

88c5s65ghu1a5nbl.png
  • Kasia86 Przyjaciółka

Wysłany: 3 lutego 2022, 11:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ona_89' wrote:
    Domi93 daj przepis na ten krem z warzyw. Osttanio jadłam taki w restauracji i był przepyszny. Sama nigdy takiego nie robiłam.

U mnie apetyt większy niż zwykle, ale na szczęście nie mam wilczego głodu.

Mam wielką ochotę na mandarynki, pomelo czy granata. Słodycze też mi teraz dobrze wchodzą, gdzie w 1 trymestrze mało jadłam.

Kocham też rosół... Och jak on mi teraz smakuje! Mogę jeść cały tydzień :)
    Tak pomelo też uwielbiam, mogłabym jeść codziennie ale drogie cholerstwo a takie jedno to na raz wciągnę. Od słodyczy jak mnie na początku odrzuciło, że wogóle nie jadłam tak teraz zdarza się i wsunę w środku nocy. Muszę się opanować.

Ona_89' lubi tę wiadomość

h44eugpjsrlghhn9.png
  • ewe90 Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2022, 11:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W RtvEuroAgd jest laktator neno bella za 159,99zł do końca dnia.

Limosa, Annie_, legusta lubią tę wiadomość

I procedura
    4AA - 03.2021 - 05.2021 [*] 9 tc.
    3AB -10.2021 - 06.2022 Córeczka ❤
    3AB - 01.2024 beta HCG <0,2
    2BB - 02.2024 beta HCG <0,2
    II procedura
    3BB - 07.2024 cb
    4BC ?
  • Kasia86 Przyjaciółka

Wysłany: 3 lutego 2022, 11:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie co do mdłości zdarzają się ale jak późno wstanę na śniadanie bądź za duża przerwa między posiłkami. Od mięsa i wędlin też mnie odrzuciło jedyne co mogę spokojnie zjeść to od niedawna kotlecik z kfc, boczek i szynka łososiowa. Rosół uwielbiałam przed ciążą teraz nie jem bo mi śmierdzi. Wogóle uwielbiałam zupy teraz tylko fasolowa, pomidorowa i Kapuśniak. A warzywka też lubię. Najbardziej marchewkę z groszkiem na masełku i z małą ilością śmietanki 30% tak na gęsto.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 lutego 2022, 11:30

h44eugpjsrlghhn9.png
  • legusta Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2022, 11:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To mnie właśnie w ogóle nie odrzuciło od mięsa, wędlin. Jedynie nie jestem w stanie nic zrobić z wołowiny bo mi śmierdzi, ale ostatnio jak mąż zrobił gulasz to już taki przyrządzony jadłam ze smakiem :)

Magda_85 lubi tę wiadomość

Synek ❤️ 05.2024
    Synek ❤️ 06.2022
  • Gosianka Ekspertka

Wysłany: 3 lutego 2022, 12:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi mdłości czasem się pojawiają po śniadaniu, ale bez wymiotów i dość szybko mijają. Właśnie jak wstanę i długo nie zjem, to jest kiepsko, tak to raczej nie ma problemu albo mija po max godzinie. Też lubię kapuśniak, konkretnie z kiszonej kapuchy, ostatnio mieliśmy wielki gar na 3 dni. Pierwszego dnia wzdęty brzuch jak balon, ale nie skojarzyłam od czego. Drugiego dnia jeszcze większy balon, autentycznie myślałam, że on pęknie. Trzeciego dnia mąż już sam jadł, a ja miałam inny obiad. Nie spodziewałam się takiego efektu, bo nigdy mi się tak nie robiło od kapusty, a w ciąży już jadłam wcześniej.

thgfs65gnrco3vzr.png
  • Gdynianka41 Ekspertka

Wysłany: 3 lutego 2022, 12:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Domi93 wrote:
    Dziewczyny a jak Wasze mdłości ?
    Kurcze ja mam jakieś nawroty , rano jest od kilku dni to już standard ale teraz czuję ,że też zaraz śniadanie pójdzie się walić 🙈🙈🙈🙈
    Ja już miałam dwa tygodnie spokoju a wczoraj znowu mnie szarpało. Dziś ok. Podobno może wracać...

• Annie_ Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2022, 14:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny nosi któraś z was okulary? Jeśli tak to jak z wasza wada? Mi w poprzedniej ciąży poleciała o prawie cała dioptrie, potem wróciła 0,5 ze było lepiej i dzisiaj akurat byłam zamówić nowe okulary bo znowu poleciała do takiej jaka miałam w poprzedniej ciąży 😢

h84f20mmgjau13ca.png

0d1ygzu3m5qxv5s4.png
  • Gdynianka41 Ekspertka

Wysłany: 3 lutego 2022, 14:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Annie_ wrote:
    Dziewczyny nosi któraś z was okulary? Jeśli tak to jak z wasza wada? Mi w poprzedniej ciąży poleciała o prawie cała dioptrie, potem wróciła 0,5 ze było lepiej i dzisiaj akurat byłam zamówić nowe okulary bo znowu poleciała do takiej jaka miałam w poprzedniej ciąży 😢
    Ja mam -5,5, też mi poleciał wzrok po poprzedniej ciąży i teraz też czuje, że coś słabiej widzę. Dziś o 16:20 mam okulistę.

‹‹ 109 110 111 112 113 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Badania w ciąży - sprawdź, które warto wykonać

Zastanawiasz się jakie badania czekają cię w ciąży? Czemu służą takie badania i kiedy się je wykonuje? Przeczytaj jakie rodzaje badań i testów czekają przyszłą mamę i dlaczego są one ważne. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Prolaktyna a zajście w ciążę. Jak regulować poziom tego hormonu?

Prolaktyna to bardzo ważny hormon zarówno na etapie starań o dziecko, w ciąży, jak i po porodzie. Jakie są normy stężenia prolaktyny? Kiedy jej poziom może utrudniać zajście w ciążę i co robić w takiej sytuacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak czuć się wygodnie w każdych warunkach? Cykl menstruacyjny bez tajemnic

Przeczytaj, co dzieje się w poszczególnych fazach cyklu oraz jaki może to mieć wpływ na kobiecy organizm. Sprawdź, jak możesz zadbać o swój komfort fizyczny i psychiczny na przestrzeni cyklu menstruacyjnego. 

CZYTAJ WIĘCEJ