Czerwiec 2022
-
WIADOMOŚĆ
-
Te pączki to dzisiaj wisiały w powietrzu, bo po badaniach właśnie kupiłam takiego z różą, gdzie ja bardzo rzadko kupuje słodkie bułki, pączki itp 😁
Jeśli chodzi o zupy krem, to ja najbardziej lubię krem z białych warzyw
https://www.kwestiasmaku.com/przepis/zupa-krem-z-bialych-warzyw 👌Ona_89' lubi tę wiadomość
I procedura
4AA - 03.2021 - 05.2021 [*] 9 tc.
3AB -10.2021 - 06.2022 Córeczka ❤
3AB - 01.2024 beta HCG <0,2
2BB - 02.2024 beta HCG <0,2
II procedura
3BB - 07.2024 cb
4BC ? -
nick nieaktualnyJa rosół kocham nad życie od zawsze 🥰😋 w ciąży to pokochałam głównie ser i jabłka. Jabłka mogę jesc i jesc, uwielbiam takie soczyste słodko-kwasne, posypane cynamonem.😋 Przed ciąża nie jadłam wcale. Z takich rzeczy które przestały mi smakować to chyba tylko wedlina 🤔
-
To mnie jako jedyna chyba nie ciągnie do pączków, za to chipsy lubię podskubać, serki homogenizowane wchodzą jak złoto, jabłka, pomarańcze i kiwi. Straciłam ochotę ma mandarynki z I trymestru. Na zupę zawsze się skuszę, a przed ciąża nie przepadałam i mogły nie istnieć. Od wędlin i mięsa mnie odrzuciło, więc praktycznie nie jadam. Dziś obudziłam się chyba bez chęci ciągłego jedzenia, bo jak o nim myślę, to jakoś na nic nie mam ochoty. Oby tak do końca dnia 😅😂🤣
-
Mnie też nie ciągnie do pączków, ale nigdy za nimi nie szalałam. Za to mój mąż to wielki miłośnik pączków, więc czasem i tak jem jak kupi. Mnie z kolei w 1 trymestrze, chyba w połowie odrzuciły mandarynki. Trochę mam strach przed tymi rzeczami, które powodowały wymioty, że jeszcze wrócą. A niestety na liście są m.in. pomidorki koktajlowe i papryka, a kochałam je strasznie. Ale któregoś dnia na pewno zaryzykuję. 🙈
-
Ona_89' wrote:Domi93 daj przepis na ten krem z warzyw. Osttanio jadłam taki w restauracji i był przepyszny. Sama nigdy takiego nie robiłam.
U mnie apetyt większy niż zwykle, ale na szczęście nie mam wilczego głodu.
Mam wielką ochotę na mandarynki, pomelo czy granata. Słodycze też mi teraz dobrze wchodzą, gdzie w 1 trymestrze mało jadłam.
Kocham też rosół... Och jak on mi teraz smakuje! Mogę jeść cały tydzieńOna_89' lubi tę wiadomość
-
W RtvEuroAgd jest laktator neno bella za 159,99zł do końca dnia.
Limosa, Annie_, legusta lubią tę wiadomość
I procedura
4AA - 03.2021 - 05.2021 [*] 9 tc.
3AB -10.2021 - 06.2022 Córeczka ❤
3AB - 01.2024 beta HCG <0,2
2BB - 02.2024 beta HCG <0,2
II procedura
3BB - 07.2024 cb
4BC ? -
U mnie co do mdłości zdarzają się ale jak późno wstanę na śniadanie bądź za duża przerwa między posiłkami. Od mięsa i wędlin też mnie odrzuciło jedyne co mogę spokojnie zjeść to od niedawna kotlecik z kfc, boczek i szynka łososiowa. Rosół uwielbiałam przed ciążą teraz nie jem bo mi śmierdzi. Wogóle uwielbiałam zupy teraz tylko fasolowa, pomidorowa i Kapuśniak. A warzywka też lubię. Najbardziej marchewkę z groszkiem na masełku i z małą ilością śmietanki 30% tak na gęsto.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 lutego 2022, 11:30
-
To mnie właśnie w ogóle nie odrzuciło od mięsa, wędlin. Jedynie nie jestem w stanie nic zrobić z wołowiny bo mi śmierdzi, ale ostatnio jak mąż zrobił gulasz to już taki przyrządzony jadłam ze smakiem
Magda_85 lubi tę wiadomość
Synek ❤️ 05.2024
Synek ❤️ 06.2022 -
Mi mdłości czasem się pojawiają po śniadaniu, ale bez wymiotów i dość szybko mijają. Właśnie jak wstanę i długo nie zjem, to jest kiepsko, tak to raczej nie ma problemu albo mija po max godzinie. Też lubię kapuśniak, konkretnie z kiszonej kapuchy, ostatnio mieliśmy wielki gar na 3 dni. Pierwszego dnia wzdęty brzuch jak balon, ale nie skojarzyłam od czego. Drugiego dnia jeszcze większy balon, autentycznie myślałam, że on pęknie. Trzeciego dnia mąż już sam jadł, a ja miałam inny obiad. Nie spodziewałam się takiego efektu, bo nigdy mi się tak nie robiło od kapusty, a w ciąży już jadłam wcześniej.
-
Domi93 wrote:Dziewczyny a jak Wasze mdłości ?
Kurcze ja mam jakieś nawroty , rano jest od kilku dni to już standard ale teraz czuję ,że też zaraz śniadanie pójdzie się walić 🙈🙈🙈🙈 -
Dziewczyny nosi któraś z was okulary? Jeśli tak to jak z wasza wada? Mi w poprzedniej ciąży poleciała o prawie cała dioptrie, potem wróciła 0,5 ze było lepiej i dzisiaj akurat byłam zamówić nowe okulary bo znowu poleciała do takiej jaka miałam w poprzedniej ciąży 😢
-
Annie_ wrote:Dziewczyny nosi któraś z was okulary? Jeśli tak to jak z wasza wada? Mi w poprzedniej ciąży poleciała o prawie cała dioptrie, potem wróciła 0,5 ze było lepiej i dzisiaj akurat byłam zamówić nowe okulary bo znowu poleciała do takiej jaka miałam w poprzedniej ciąży 😢