X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Czerwiec 2022
Odpowiedz

Czerwiec 2022

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 lutego 2022, 13:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agawka83 wrote:
    cześć, ja juz po dzisiejszych połówkowych, jest potwierdzone, ze dziewczynka :) super, ciesze się :) Ogolnie wszystko dobrze serce , mozg prawodłowo, jedyna rzecz ktora mnie zaniepokoila, to lekarz powiedział, ze nerki górna granica normy... kazał to przekazac mojemu ginekologowi na nastepnej wizycie, aczkolwiek powiedział, abym się tym nie stresowała.... ale ja i tak się trochę stresuję. Zastanawiam się, od czego to moze być, czy to przez zelazo ktore przyjmuje dodatkowo?(zapisne przez lekarza ginekologa) ( mam anemie) ale to tylko moje myśli, nie jestem lekarzem, a moze za duzo soli:P nie wiem a moze później okaze się, ze wszytsko będzie dobrze..

a i waga 432 g :)

Kochana a co się dzieje z nerkami że górna granica? Trzymam kciuki aby wszystko było dobrze 😘 waga elegancko 💪

• agawka83 Koleżanka

Wysłany: 1 lutego 2022, 13:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    _Belladonna wrote:
    Kochana a co się dzieje z nerkami że górna granica? Trzymam kciuki aby wszystko było dobrze 😘 waga elegancko 💪

chyba chodzi o wielkość, że są duże. Przynajmniej tak to zrozumiałam...

klz9tv73dce1249d.png

thgf3e3k1jxg2opd.png
  • Kasia86 Przyjaciółka

Wysłany: 1 lutego 2022, 15:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie dziś wybiło 50% ciąży. Połówkowe 14 luty więc jeszcze 2 tygodnie czekania. 11 lutego wizyta u gina.Czy was też pobolewa jakby jajnik czy coś? Bo od jakiegoś czasu odczuwam to razem z ciągnięciem w lwej pachwinie. I w kroku też pobolewa mnie lewa strona jak się porządnie rozchodzę to mniej boli. Gratuluję udanych wizyt i wracajcie do zdrowia. Współczuję przeziębienia mnie już przeszło ponad tydzień temu chyba dzięki mleku z miodem, czosnkiem i masłem. Nigdy tego nie piłam przy przeziębieniu bo nie mogłam się przemóc ale po wypiciu po południu i na noc rano była ogromną poprawa. Ta mieszanka też jest skuteczna przy zaparciach bo mi bardzo pomogła.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 lutego 2022, 15:03

Ona_89' lubi tę wiadomość

h44eugpjsrlghhn9.png
  • ewe90 Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2022, 15:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasia86 wrote:
    U mnie dziś wybiło 50% ciąży. Połówkowe 14 luty więc jeszcze 2 tygodnie czekania. 11 lutego wizyta u gina.Czy was też pobolewa jakby jajnik czy coś? Bo od jakiegoś czasu odczuwam to razem z ciągnięciem w lwej pachwinie. I w kroku też pobolewa mnie lewa strona jak się porządnie rozchodzę to mniej boli. Gratuluję udanych wizyt i wracajcie do zdrowia. Współczuję przeziębienia mnie już przeszło ponad tydzień temu chyba dzięki mleku z miodem, czosnkiem i masłem. Nigdy tego nie piłam przy przeziębieniu bo nie mogłam się przemóc ale po wypiciu po południu i na noc rano była ogromną poprawa. Ta mieszanka też jest skuteczna przy zaparciach bo mi bardzo pomogła.
    Niedawno też miałam takie bóle tylko z prawej strony, teraz bardziej pachwiny i od dłuższego czasu pośladki (myślałam, że gdzieś się uderzyłam, ale za długo to już trwa)

I procedura
    4AA - 03.2021 - 05.2021 [*] 9 tc.
    3AB -10.2021 - 06.2022 Córeczka ❤
    3AB - 01.2024 beta HCG <0,2
    2BB - 02.2024 beta HCG <0,2
    II procedura
    3BB - 07.2024 cb
    4BC ?
  • ewe90 Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2022, 15:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam pytanie- planuje kupić komodę + nakładkę do przewijania malutkiej, czy w takim wypadku wystarczy miękki przewijak, czy lepiej i tak kupić usztywniany ?

I procedura
    II procedura
    3BB - 07.2024 cb
    4BC ?
  • Limosa Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2022, 15:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasia86 wrote:
    Czy was też pobolewa jakby jajnik czy coś? Bo od jakiegoś czasu odczuwam to razem z ciągnięciem w lwej pachwinie. I w kroku też pobolewa mnie lewa strona jak się porządnie rozchodzę to mniej boli.
    Mnie pobolewa jakby jajnik i miewam skurcze jak na okres, pachwiny nie bolą. Aż się zastanawiałam czy coś się z jajnikiem nie dzieje, bo od początku ciąży nikt ich nie sprawdza, ale zawsze zapominam powiedzieć o tym na wizycie.

3jgx90bvoj1fla1b.png
  • Dzyzia Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2022, 15:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja wróciłam wreszcie do pracy po dwóch miesiącach zwolnienia. Jest ogólnie spoko czuję się na razie dobrze, mimo siedzenia za biurkiem 7 godzin. Teraz oby bez atrakcji dociągnąć do końca ciąży.

GD2qp1.png
    3dDYp1.png

AMH=0,83
    1 transfer IVF: 12/1/2019; 12 dpt beta 0,4;
    2 transfer crio: 18/2 - 2 blastki
    7 dpt - 16.8
    9 dpt - 23.4
    11 dpt - 27.1
    14 dpt - 123
    17 dpt - 511
    22 dpt - 2400

09/2021 naturals
  • Gosianka Ekspertka

Wysłany: 1 lutego 2022, 16:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzyzia fajnie, że się cieszysz powrotem. Ja sobie teraz nie wyobrażam już wrócić do pracy. Nie usiedziałabym 8 godzin, po kilku godzinach już czuję straszny nacisk na krocze i ból.

Ewe90 jeśli na komodę chcesz taką twardą nakładkę z drewna/materiału komody, to przewijak już nie musi być usztywniany. Tak naprawdę obojętnie co ma tym położysz, byle było dziecku w miarę miękko, a nie twarda płyta, bo podparcie już robi nakładka. Ja mam komodę od razu z przewijakiem i myślałam o takim standardowym z usztywnianym dołem, ale właściwie to nie wiedziałam, że są też miękkie. 🙈

thgfs65gnrco3vzr.png
  • Daisy_87 Ekspertka

Wysłany: 1 lutego 2022, 16:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dzisiaj na wizycie będę właśnie zgłaszać gin że mnie boli w kroku, jak już w dzień pochodzę i coś porobię to ewidentnie czuję to potem w pachwinach.
    Jestem u diabetologa, jest obsuwa czasowa a po od razu muszę jechać do gina
    Jak będzie późno, to nie wiem jak to pogodze🤔

w4sqrjjgdooeimz6.png
  • ewe90 Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2022, 18:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosianka wrote:
    Ewe90 jeśli na komodę chcesz taką twardą nakładkę z drewna/materiału komody, to przewijak już nie musi być usztywniany. Tak naprawdę obojętnie co ma tym położysz, byle było dziecku w miarę miękko, a nie twarda płyta, bo podparcie już robi nakładka. Ja mam komodę od razu z przewijakiem i myślałam o takim standardowym z usztywnianym dołem, ale właściwie to nie wiedziałam, że są też miękkie. 🙈

Właściwie to są dwa rodzaje tych miękkich :D jedne całkiem miękkie, a drugie wyglądają jak te usztywniane. Nie wiem ktore będą praktyczniejsze i wygodniejsze :)
    Wstawiam przykładowe linki na allegro.
    https://allegro.pl/oferta/przewijak-mata-na-komode-miekki-2022-piekne-11579634487
    https://allegro.pl/oferta/babymam-przewijak-miekki-na-komode-lozeczko-50x70-7338445197?fromVariant=9983029003

I procedura
    II procedura
    3BB - 07.2024 cb
    4BC ?
  • Daisy_87 Ekspertka

Wysłany: 1 lutego 2022, 18:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurcze, wyszłam od diabetologa bo mega obsuwa. Zdążyłam do gin na styk. Dzidzi wygląda ok, wagowo w porządku na ten tydzień. Ponoć łożysko się podniosło już sporo.
    Bol pachwin i brzucha jest spowodowany brakiem odpoczynku w ciągu dnia i przy moim trybie będzie ciezko to wyeliminować. Gdyby się coś poważnego działo, od razu do kontroli.
    Jestem zaskoczona, ale pan doktor zachęcał mnie do vbacu, o ile nie pojawia się potem przeciwskazania, to mówi że można próbować. W takim razie zobaczymy co wyjdzie z czasem. Mówił tylko ze jeżeli czasy pandemiczne się nie zmienia, to tylko boi się nocnego porodu, bo wtedy gdy konczy się nagłym cc, to nie chce straszyć, ale teraz mają problem z anestezjologami, wszyscy na covidzie pracują. Doceniam szczerość. Doszliśmy do wniosku, że będziemy o tym rozmawiać bliżej terminu, jeżeli nadal że wzgledow medycznych będę mogła próbować SN.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 lutego 2022, 18:21

w4sqrjjgdooeimz6.png
  • Ona_89' Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2022, 19:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Belladonna, Muflonek, Limosa jak się umawia połówkowe to podchodzi to pod zwykłą wizytę?
    Chodzę do lekarza na NFZ, ale mam opłacony abonament, w którym połówkowe jest w pakiecie i się zastanawiam ile będzie trwało takie badanie..

A druga sprawa - chce się umówić na wizytę za miesiąc, ale grafik jeszcze nie jest dostępny i właśnie nie wiem kiedy oni aktualizują te grafiki, bo co wejdę to już mi ktoś zajmie termin.

kjmn3e5err34dy73.png
    d69c8u696axvumzk.png
    wwgzdqk3fqqv6f45.png
  • Ona_89' Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2022, 19:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasia86 mnie też uratowała ta mikstura z mlekiem. Cudowny, naturalny lek :)

Kasia86 lubi tę wiadomość

kjmn3e5err34dy73.png
    d69c8u696axvumzk.png
    wwgzdqk3fqqv6f45.png
  • Domi93 Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2022, 20:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ona_89' wrote:
    Belladonna, Muflonek, Limosa jak się umawia połówkowe to podchodzi to pod zwykłą wizytę?
    Chodzę do lekarza na NFZ, ale mam opłacony abonament, w którym połówkowe jest w pakiecie i się zastanawiam ile będzie trwało takie badanie..

A druga sprawa - chce się umówić na wizytę za miesiąc, ale grafik jeszcze nie jest dostępny i właśnie nie wiem kiedy oni aktualizują te grafiki, bo co wejdę to już mi ktoś zajmie termin.

U mnie połówkowe ok 30 min samo USG 🙈🙈

Synek 2014 ❤️❤️
    Sierpień 2020 💔

Po burzy zawsze wychodzi 🌞 , czekamy okruszku ❤️🌈
    88c5s65ghu1a5nbl.png
  • Muflonek Koleżanka

Wysłany: 1 lutego 2022, 20:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ona_89' wrote:

Akurat połówkowego nie robię w Lux med, ale myślę, że chyba jednak dłużej niż 15 minut powinno być...A grafiki to różnie wstawiają, teraz jak mam z karty ciąży to wydaje mi się, że widzę więcej terminów dostępnych, w normalnym czasie umówić się do mojej ginekolog to było ciężko. Ale wydaje mi się, że około miesiąc przed daja i kiedyś słyszałam, żeby patrzeć e godzinach wieczornych koło 22...

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 lutego 2022, 21:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ona_89' wrote:

U mnie badanie połówkowe to po prostu usg i wizyta przy okazji. Czyli płacę za usg i za wizytę ale wiem że niektórzy lekarze liczą tylko usg bez wizyty, np. Gdy pacjentka prowadzi ciążę u innego lekarza. To zależy jak jest rozliczane. Badanie trwa trochę dłużej niż prenatalne, wszystkie narządy są dokładniej oglądane i tych pomiarów jest po prostu więcej ;) ja zwykle w gabinecie siedzę ok 25-30 minut.

• Limosa Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2022, 22:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ona_89' wrote:

Nie robię połówkowych w LuxMedzie tylko na NFZ, ale na USG bodajże 11-14 TC (to prenatalne) miałam skierowanie w systemie od lekarki i po kliknięciu w skierowanie mogłam się umówić. Nie poszłam, bo byłam na NFZ, gdzie liczyłam na dokładniejszy wynik, bo była też pappa.
    Z grafikami nie wiem kiedy się pojawiają, ale też widzę więcej terminów jak jestem w ciąży, po drugie umawiam się że skierowania lekarki prowadzącej i wtedy to już jest full wizyt (dla nieciezarnych nie było u niej terminów, raz udało mi się dostać, wiele lat temu).

3jgx90bvoj1fla1b.png
  • AgaJulia Koleżanka

Wysłany: 2 lutego 2022, 10:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czy są tu dziewczyny z Warszawy, które już wiedzą, gdzie chcą rodzić i może mają do polecenia szpital i położną? :)
    Naczytałam się, że położne mają terminy na najbliższe pół roku już pozajmowane i trochę mnie to zdziwiło :O

• Misiaa Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2022, 12:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AgaJulia ja bede rodzila na Starynkiewicza, lekarze dobrzy, pielegniarki tez fajne... no i oddziap neonatologiczny dobrze zaopatrzony

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 lutego 2022, 12:00

24tc...17.05.2017 córeczka 😇💔
    26tc...02.03-19.05.2018 córeczka 😇💔
    IV.2019 CB
    24tc...11.12.2020 córeczka👼💔
    9tc... VI.2021 😇💔
    05.05.2022 na świecie pojawił się CUD BARTUŚ ❤

"Wtedy, gdy wydaje mi się, że już nie dam rady
    - przypominam sobie kto mi się przygląda..."
  • Gosianka Ekspertka

Wysłany: 2 lutego 2022, 12:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ostatnie dni mam jakiś wilczy apetyt. Staram się jeść jakieś sałaty z warzywami, serem sałatkowym i pestkami i się tym zapchać, ale i tak szybko po tym się robię głodna. Mam nadzieję, że mi to przejdzie, bo nie chcę przytyć nie wiadomo ile. 🙈 Zauważyłam też, że jak nie zjem konkretnego śniadania, tylko np. płatki z mlekiem czy ogólnie coś na mleku, to zaraz jestem głodna i cały dzień później jem jak prosiak. 🐷

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 lutego 2022, 12:37

thgfs65gnrco3vzr.png
‹‹ 107 108 109 110 111 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Diagnostyka problemów z płodnością - krok po kroku

Niepłodności nikt się nie spodziewa, a jednak dotyka ona około 1,5 miliona polskich par rocznie. To bardzo dużo! Jakie są najczęstsze przyczyny niepłodności? Kiedy warto rozpocząć diagnostykę i jakie badania zrobić na początek?

CZYTAJ WIĘCEJ

Gdzie rodzić - wybór szpitala do porodu

Poród to wyjątkowa chwila. Wraz ze zbliżającym się terminem porodu, wiele kobiet zastanawia się gdzie rodzić. Warto poświęcić trochę czasu na wybór szpitala, w którym chciałabyś aby przyszło na świat Twoje dziecko. Przeczytaj jak się do tego dobrze przygotować, czym się kierować przy wyborze szpitala i jakie informacje zebrać na temat wybranej placówki.   

CZYTAJ WIĘCEJ

8 rzeczy, które warto wiedzieć o diagnostyce endometriozy

Diagnoza endometriozy niekiedy trwa latami... Wszystko za sprawą niespecyficznych objawów, które daje to schorzenie. A jak wiadomo - im szybsza diagnoza, tym większa szansa na podjęcie efektywnego leczenia. Przeczytaj najważniejsze i najbardziej kluczowe rzeczy o diagnostyce endometriozy. 

CZYTAJ WIĘCEJ