Czerwiec 2022
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyagawka83 wrote:cześć, ja juz po dzisiejszych połówkowych, jest potwierdzone, ze dziewczynka super, ciesze się Ogolnie wszystko dobrze serce , mozg prawodłowo, jedyna rzecz ktora mnie zaniepokoila, to lekarz powiedział, ze nerki górna granica normy... kazał to przekazac mojemu ginekologowi na nastepnej wizycie, aczkolwiek powiedział, abym się tym nie stresowała.... ale ja i tak się trochę stresuję. Zastanawiam się, od czego to moze być, czy to przez zelazo ktore przyjmuje dodatkowo?(zapisne przez lekarza ginekologa) ( mam anemie) ale to tylko moje myśli, nie jestem lekarzem, a moze za duzo soli:P nie wiem a moze później okaze się, ze wszytsko będzie dobrze..
a i waga 432 g
Kochana a co się dzieje z nerkami że górna granica? Trzymam kciuki aby wszystko było dobrze 😘 waga elegancko 💪 -
U mnie dziś wybiło 50% ciąży. Połówkowe 14 luty więc jeszcze 2 tygodnie czekania. 11 lutego wizyta u gina.Czy was też pobolewa jakby jajnik czy coś? Bo od jakiegoś czasu odczuwam to razem z ciągnięciem w lwej pachwinie. I w kroku też pobolewa mnie lewa strona jak się porządnie rozchodzę to mniej boli. Gratuluję udanych wizyt i wracajcie do zdrowia. Współczuję przeziębienia mnie już przeszło ponad tydzień temu chyba dzięki mleku z miodem, czosnkiem i masłem. Nigdy tego nie piłam przy przeziębieniu bo nie mogłam się przemóc ale po wypiciu po południu i na noc rano była ogromną poprawa. Ta mieszanka też jest skuteczna przy zaparciach bo mi bardzo pomogła.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 lutego 2022, 15:03
Ona_89' lubi tę wiadomość
-
Kasia86 wrote:U mnie dziś wybiło 50% ciąży. Połówkowe 14 luty więc jeszcze 2 tygodnie czekania. 11 lutego wizyta u gina.Czy was też pobolewa jakby jajnik czy coś? Bo od jakiegoś czasu odczuwam to razem z ciągnięciem w lwej pachwinie. I w kroku też pobolewa mnie lewa strona jak się porządnie rozchodzę to mniej boli. Gratuluję udanych wizyt i wracajcie do zdrowia. Współczuję przeziębienia mnie już przeszło ponad tydzień temu chyba dzięki mleku z miodem, czosnkiem i masłem. Nigdy tego nie piłam przy przeziębieniu bo nie mogłam się przemóc ale po wypiciu po południu i na noc rano była ogromną poprawa. Ta mieszanka też jest skuteczna przy zaparciach bo mi bardzo pomogła.I procedura
4AA - 03.2021 - 05.2021 [*] 9 tc.
3AB -10.2021 - 06.2022 Córeczka ❤
3AB - 01.2024 beta HCG <0,2
2BB - 02.2024 beta HCG <0,2
II procedura
3BB - 07.2024 cb
4BC ? -
Mam pytanie- planuje kupić komodę + nakładkę do przewijania malutkiej, czy w takim wypadku wystarczy miękki przewijak, czy lepiej i tak kupić usztywniany ?I procedura
II procedura
3BB - 07.2024 cb
4BC ? -
Kasia86 wrote:Czy was też pobolewa jakby jajnik czy coś? Bo od jakiegoś czasu odczuwam to razem z ciągnięciem w lwej pachwinie. I w kroku też pobolewa mnie lewa strona jak się porządnie rozchodzę to mniej boli.
-
Ja wróciłam wreszcie do pracy po dwóch miesiącach zwolnienia. Jest ogólnie spoko czuję się na razie dobrze, mimo siedzenia za biurkiem 7 godzin. Teraz oby bez atrakcji dociągnąć do końca ciąży.
-
Dzyzia fajnie, że się cieszysz powrotem. Ja sobie teraz nie wyobrażam już wrócić do pracy. Nie usiedziałabym 8 godzin, po kilku godzinach już czuję straszny nacisk na krocze i ból.
Ewe90 jeśli na komodę chcesz taką twardą nakładkę z drewna/materiału komody, to przewijak już nie musi być usztywniany. Tak naprawdę obojętnie co ma tym położysz, byle było dziecku w miarę miękko, a nie twarda płyta, bo podparcie już robi nakładka. Ja mam komodę od razu z przewijakiem i myślałam o takim standardowym z usztywnianym dołem, ale właściwie to nie wiedziałam, że są też miękkie. 🙈 -
Ja dzisiaj na wizycie będę właśnie zgłaszać gin że mnie boli w kroku, jak już w dzień pochodzę i coś porobię to ewidentnie czuję to potem w pachwinach.
Jestem u diabetologa, jest obsuwa czasowa a po od razu muszę jechać do gina
Jak będzie późno, to nie wiem jak to pogodze🤔 -
Gosianka wrote:Ewe90 jeśli na komodę chcesz taką twardą nakładkę z drewna/materiału komody, to przewijak już nie musi być usztywniany. Tak naprawdę obojętnie co ma tym położysz, byle było dziecku w miarę miękko, a nie twarda płyta, bo podparcie już robi nakładka. Ja mam komodę od razu z przewijakiem i myślałam o takim standardowym z usztywnianym dołem, ale właściwie to nie wiedziałam, że są też miękkie. 🙈
Właściwie to są dwa rodzaje tych miękkich jedne całkiem miękkie, a drugie wyglądają jak te usztywniane. Nie wiem ktore będą praktyczniejsze i wygodniejsze
Wstawiam przykładowe linki na allegro.
https://allegro.pl/oferta/przewijak-mata-na-komode-miekki-2022-piekne-11579634487
https://allegro.pl/oferta/babymam-przewijak-miekki-na-komode-lozeczko-50x70-7338445197?fromVariant=9983029003I procedura
II procedura
3BB - 07.2024 cb
4BC ? -
Kurcze, wyszłam od diabetologa bo mega obsuwa. Zdążyłam do gin na styk. Dzidzi wygląda ok, wagowo w porządku na ten tydzień. Ponoć łożysko się podniosło już sporo.
Bol pachwin i brzucha jest spowodowany brakiem odpoczynku w ciągu dnia i przy moim trybie będzie ciezko to wyeliminować. Gdyby się coś poważnego działo, od razu do kontroli.
Jestem zaskoczona, ale pan doktor zachęcał mnie do vbacu, o ile nie pojawia się potem przeciwskazania, to mówi że można próbować. W takim razie zobaczymy co wyjdzie z czasem. Mówił tylko ze jeżeli czasy pandemiczne się nie zmienia, to tylko boi się nocnego porodu, bo wtedy gdy konczy się nagłym cc, to nie chce straszyć, ale teraz mają problem z anestezjologami, wszyscy na covidzie pracują. Doceniam szczerość. Doszliśmy do wniosku, że będziemy o tym rozmawiać bliżej terminu, jeżeli nadal że wzgledow medycznych będę mogła próbować SN.Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 lutego 2022, 18:21
-
Belladonna, Muflonek, Limosa jak się umawia połówkowe to podchodzi to pod zwykłą wizytę?
Chodzę do lekarza na NFZ, ale mam opłacony abonament, w którym połówkowe jest w pakiecie i się zastanawiam ile będzie trwało takie badanie..
A druga sprawa - chce się umówić na wizytę za miesiąc, ale grafik jeszcze nie jest dostępny i właśnie nie wiem kiedy oni aktualizują te grafiki, bo co wejdę to już mi ktoś zajmie termin.
-
Ona_89' wrote:Belladonna, Muflonek, Limosa jak się umawia połówkowe to podchodzi to pod zwykłą wizytę?
Chodzę do lekarza na NFZ, ale mam opłacony abonament, w którym połówkowe jest w pakiecie i się zastanawiam ile będzie trwało takie badanie..
A druga sprawa - chce się umówić na wizytę za miesiąc, ale grafik jeszcze nie jest dostępny i właśnie nie wiem kiedy oni aktualizują te grafiki, bo co wejdę to już mi ktoś zajmie termin.
U mnie połówkowe ok 30 min samo USG 🙈🙈
Synek 2014 ❤️❤️
Sierpień 2020 💔
Po burzy zawsze wychodzi 🌞 , czekamy okruszku ❤️🌈
-
Ona_89' wrote:Belladonna, Muflonek, Limosa jak się umawia połówkowe to podchodzi to pod zwykłą wizytę?
A druga sprawa - chce się umówić na wizytę za miesiąc, ale grafik jeszcze nie jest dostępny i właśnie nie wiem kiedy oni aktualizują te grafiki, bo co wejdę to już mi ktoś zajmie termin.Ona_89' lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyOna_89' wrote:Belladonna, Muflonek, Limosa jak się umawia połówkowe to podchodzi to pod zwykłą wizytę?
U mnie badanie połówkowe to po prostu usg i wizyta przy okazji. Czyli płacę za usg i za wizytę ale wiem że niektórzy lekarze liczą tylko usg bez wizyty, np. Gdy pacjentka prowadzi ciążę u innego lekarza. To zależy jak jest rozliczane. Badanie trwa trochę dłużej niż prenatalne, wszystkie narządy są dokładniej oglądane i tych pomiarów jest po prostu więcej ja zwykle w gabinecie siedzę ok 25-30 minut.Ona_89' lubi tę wiadomość
-
Z grafikami nie wiem kiedy się pojawiają, ale też widzę więcej terminów jak jestem w ciąży, po drugie umawiam się że skierowania lekarki prowadzącej i wtedy to już jest full wizyt (dla nieciezarnych nie było u niej terminów, raz udało mi się dostać, wiele lat temu).Ona_89' lubi tę wiadomość
-
AgaJulia ja bede rodzila na Starynkiewicza, lekarze dobrzy, pielegniarki tez fajne... no i oddziap neonatologiczny dobrze zaopatrzony
Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 lutego 2022, 12:00
24tc...17.05.2017 córeczka 😇💔
26tc...02.03-19.05.2018 córeczka 😇💔
IV.2019 CB
24tc...11.12.2020 córeczka👼💔
9tc... VI.2021 😇💔
05.05.2022 na świecie pojawił się CUD BARTUŚ ❤
"Wtedy, gdy wydaje mi się, że już nie dam rady
- przypominam sobie kto mi się przygląda..." -
Ostatnie dni mam jakiś wilczy apetyt. Staram się jeść jakieś sałaty z warzywami, serem sałatkowym i pestkami i się tym zapchać, ale i tak szybko po tym się robię głodna. Mam nadzieję, że mi to przejdzie, bo nie chcę przytyć nie wiadomo ile. 🙈 Zauważyłam też, że jak nie zjem konkretnego śniadania, tylko np. płatki z mlekiem czy ogólnie coś na mleku, to zaraz jestem głodna i cały dzień później jem jak prosiak. 🐷
Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 lutego 2022, 12:37