Czerwiec 2022
-
WIADOMOŚĆ
-
Gosianka wrote:Ostatnie dni mam jakiś wilczy apetyt. Staram się jeść jakieś sałaty z warzywami, serem sałatkowym i pestkami i się tym zapchać, ale i tak szybko po tym się robię głodna. Mam nadzieję, że mi to przejdzie, bo nie chcę przytyć nie wiadomo ile. 🙈 Zauważyłam też, że jak nie zjem konkretnego śniadania, tylko np. płatki z mlekiem czy ogólnie coś na mleku, to zaraz jestem głodna i cały dzień później jem jak prosiak. 🐷
Ja mam to samo ... Mogłabym ciągle coś jeść ... Ja nie wiem co będzie jak tu jeszcze tyle czasu .
Też właśnie muszę zacząć jeść coś zdrowego ... Bo niedługo to w drzwi się nie zmieszczę 🤦
Synek 2014 ❤️❤️
Sierpień 2020 💔
Po burzy zawsze wychodzi 🌞 , czekamy okruszku ❤️🌈
-
Ja też dziś mam wyjątkowy apetyt, ale skończyło się to na biegunce... Dziwne, bo jadłam same w miarę zdrowe rzeczy, banany, serek homogenizowany i sałatkę z zieleniny z serkiem sałatkowym, pomidorami, oliwkami i oliwą... Mam nadzieję, że się to unormuje, bo wieczorem chciałam skoczyć na biocenozę, bo chwilami czuję lekki świąd i boję się, że coś się mogło przyplątać - wolę wiedzieć zawczasu
-
Jezu ja też mam apetyt jak nie wiem.. mam wrażenie, że ciągle jestem głodna!! Staram się dużo sałatek sobie robić ale kuźwa wieczorem jak odkurzacz co się napatoczy to jej 😂
-
AgaJulia wrote:Misia, a planujesz wykupić dedykowaną położną?
AgaJulia lubi tę wiadomość
24tc...17.05.2017 córeczka 😇💔
26tc...02.03-19.05.2018 córeczka 😇💔
IV.2019 CB
24tc...11.12.2020 córeczka👼💔
9tc... VI.2021 😇💔
05.05.2022 na świecie pojawił się CUD BARTUŚ ❤
"Wtedy, gdy wydaje mi się, że już nie dam rady
- przypominam sobie kto mi się przygląda..." -
Domi93 wrote:Dziewczyny ale są plusy ...
Przy nas nic się nie zmarnuje 🙈🙈🤣🤣🤣🤭
Ja tak miałam z pierwszym synkiem. Apetyt miałam taki ze obiad potrafiłam zjeść po moim mężu 😂 gdzie zawsze jest odwrotnie.
A teraz mam różnie. Wczoraj mi się zachciało chipsów wieczorem, mąż mi poszedł a dzisiaj zjadłam śniadanie, kilka herbatników i dopiero za jakieś 30 minut będę jeść obiad a nie czuje jakiegoś ssania w brzuchu 🤷🏻♀️
Ale na paczki to ja jestem chora 🙈 mogę jeść codziennie. Wczoraj dwa zjadłam. Cukierki i takie kupne ciastka mogą nie istnieć ale dobrym pączkiem nie pogardzę 😂 przygotowuje się już na tłusty czwartek 😂
-
nick nieaktualny
-
Melduję się po połówkowych wszystko jest w porządku, córa waży 367g 😎😎😎
Limosa, Domi93, aannkka, _Belladonna, Daisy_87, Misiaa, Annie_, Gosianka, Did, Madlene28, Kasia86 lubią tę wiadomość
I procedura
4AA - 03.2021 - 05.2021 [*] 9 tc.
3AB -10.2021 - 06.2022 Córeczka ❤
3AB - 01.2024 beta HCG <0,2
2BB - 02.2024 beta HCG <0,2
II procedura
3BB - 07.2024 cb
4BC ? -
Ja dziś zrobiłam sobie krem z warzyw i nie powiem chyba znalazłam coś co w końcu mnie zapcha 🙈🙈
Wyszło trochę za dużo więc chyba to będzie ciągły posiłek na najbliższy czas 🤣🤣🤣
Synek 2014 ❤️❤️
Sierpień 2020 💔
-
Ja mam fazę na banany i kiwi no kocham gdzie wcześniej to mogło nieistniec 😆 zresztą ostatnio wszystko kocham 😂😂
Gdynianka41 lubi tę wiadomość
-
Myślę, że ten wilczy apetyt to trochę norma w tym okresie ciąży. Moja apka ciążowa podpowiada, że najwięcej właśnie powinnyśmy przytyć w drugim trymestrze ciąży, średnio 1-2kg na miesiąc. Więc sądzę, że to ma uzasadnienie. Ja chętnie zjadłabym więcej, ale cukrzyca narzuca pewne ograniczenia😔 dzisiaj stanęłam na wadze i powiem Wam, że przez sześć tygodni mam 2,5 kg na plusie, więc sporo mi się wydaje.
Dostałam takich pełnych piersi. Nie mam biustonosza, muszę coś w weekend zakupić. Chyba inaczej moje ciało niż w poprzedniej ciąży się zachowuje.
Annie, zjedz proszę za mnie jednego paczka! Ja uwielbiam takie klasyki z roza😋Annie_, Gdynianka41 lubią tę wiadomość
-
ewe90 wrote:Melduję się po połówkowych wszystko jest w porządku, córa waży 367g 😎😎😎
Gdynianka41, ewe90 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyMówią, że w drugim trym. Zaczyna się tyc liniowo, tak do 0,5kg/tydz więc 2,5kg w ciągu 6tyg to nie jest tak dużo. Ja po świętach i w styczniu kiedy w zamrażarce jeszcze zostały różne pierogi, uszka z grzybami, bigos, mrożone wiejskie kiełbasy itp przytyłam 3kg w ciągu 3 tyg. To już przesada. Rodzinka chce dobrze, każda mama chce ugościć, poczęstować a później takie rzeczy. Na szczęście te wszystkie smakołyki się skończyły i nawet poleciało z wagi. Teraz pilnuje przybierania i na szczęście przez 2 tygodnie doszło 0,5kg.
Edit: z tym 0,5kg/tydz to miałam na myśli od 20tc-30tcWiadomość wyedytowana przez autora: 2 lutego 2022, 17:58
-
Daisy_87 wrote:Annie, zjedz proszę za mnie jednego paczka! Ja uwielbiam takie klasyki z roza😋
Bardzo chętnie bo akurat z róża to mój ulubiony ❤️ Ale akurat najrzadziej go spotykam 😢 i ze słonym karmelem 😋 ale się rozmarzyłam 😂Did, Gdynianka41, Daisy_87 lubią tę wiadomość
-
Domi93 daj przepis na ten krem z warzyw. Osttanio jadłam taki w restauracji i był przepyszny. Sama nigdy takiego nie robiłam.
U mnie apetyt większy niż zwykle, ale na szczęście nie mam wilczego głodu.
Mam wielką ochotę na mandarynki, pomelo czy granata. Słodycze też mi teraz dobrze wchodzą, gdzie w 1 trymestrze mało jadłam.
Kocham też rosół... Och jak on mi teraz smakuje! Mogę jeść cały tydzieńKasia86 lubi tę wiadomość
-
Ojej a ja znowu jak rosół mogłam jeść ciągle go w ciąży jest na odwrót, może z dwa razy jadłam 🙈🙈
Ja jak robię krem to nie patrzę na kolory warzyw tylko ładuje do garnka to na co mam chęć 😆
Akurat najczęściej jest to marchewka, pietruszka,seler ,ziemniaki , kalafior ,brokuły, por ( dziś robiłam bez brokol bo zapomniałam kupić 🙈)
No i wszystko obieram na oko
Najwięcej jest marchewki i ziemniaków a najmniej selera i pietruszki .
Gotuję na bulionie rosolowym , wody nalewam tak aby zakryć .
Po ugotowaniu wyjmuje sitkiem warzywa i blender na koniec wlewam wywar ( u mnie zazwyczaj cały i konsystencja jest ok )
Sól ,pieprz i masło .
Na koniec posypuje prażonym słonecznikiem i dynia 🙂
Tylko trzeba pamiętać aby długo gotować ,żeby nie zostały grudki - pietruszka najgorzej się blenduje 🙂Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 lutego 2022, 20:03
agawka83, Ona_89', Limosa lubią tę wiadomość
Synek 2014 ❤️❤️
Sierpień 2020 💔