X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Czerwiec 2022
Odpowiedz

Czerwiec 2022

Oceń ten wątek:
  • Paati# Przyjaciółka

Wysłany: 3 lutego 2022, 14:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Annie_ wrote:
    Dziewczyny nosi któraś z was okulary? Jeśli tak to jak z wasza wada? Mi w poprzedniej ciąży poleciała o prawie cała dioptrie, potem wróciła 0,5 ze było lepiej i dzisiaj akurat byłam zamówić nowe okulary bo znowu poleciała do takiej jaka miałam w poprzedniej ciąży 😢

Ja noszę i też mam wrażenie, że chociaż wymieniane w czerwcu to już są za słabe :( Mam -2,75 i -2,5. Mam nadzieję, że wróci to do normy, bo obraz często lubi mi się rozmazywać.

f2w343r8v2dpr3k5.png
  • aannkka Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2022, 14:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Annie_ wrote:
    Dziewczyny nosi któraś z was okulary? Jeśli tak to jak z wasza wada? Mi w poprzedniej ciąży poleciała o prawie cała dioptrie, potem wróciła 0,5 ze było lepiej i dzisiaj akurat byłam zamówić nowe okulary bo znowu poleciała do takiej jaka miałam w poprzedniej ciąży 😢
    Ja! Ostatnie badanie wyszło -1.5 i -1.75 ale wiem, że widzę znowu gorzej. Ja mam wizyty co 6 miesięcy z racji postępującej wady wzroku dlatego też nie mogę wykonać laserowej korekcji wzroku

8599ikgnwfmhvhys.png

• beta 14.10.21 - 37mIU/ml prog 30.04
    • beta 16.10.21 - 100mIU/ml prog 26.25
    • beta 19.10.21 - 610 mlU/ml

👶👶
  • aannkka Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2022, 14:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Domi93 wrote:
    Dziewczyny a jak Wasze mdłości ?
    Kurcze ja mam jakieś nawroty , rano jest od kilku dni to już standard ale teraz czuję ,że też zaraz śniadanie pójdzie się walić 🙈🙈🙈🙈
    Jezu mnie właśnie coś na wieczór szarpie ostatnio a już najbardziej jak leżę na prawym boku nie wiem o co chodzi

8599ikgnwfmhvhys.png

👶👶
  • Gosianka Ekspertka

Wysłany: 3 lutego 2022, 14:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Annie_ wrote:
    Ja prze ciążą miałam -1/-1.5 (zmieniało mi się to). Okularów nie noszę na stałe, bo nie chcę i nie potrzebuję. Ale czuję, że wzrok poleciał. Po ciąży może się poprawi...

thgfs65gnrco3vzr.png
  • Limosa Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2022, 14:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też noszę okulary, ale póki co nie zauważyłam zmian.
    Kurczę, dziś dość często boli mnie brzuch jak na okres, denerwuję się, a dopiero jutro wieczorem mam wizytę. Wprawdzie czytałam, że w drugim trymestrze mocniej rośnie macica i dziecko, więc ma.orawo boleć, ale boli mocniej jak siadam na toalecie, a gdy zacznę sikać to puszcza (choć samego parcia na pęcherz nie czuję). Nie wiem czy jakaś infekcja się nie przyplątała, choć wydaje mi się, że ból wynika bardziej z pozycji niż pochodzenia z układu moczowego. A jak tam z Waszymi bólami?
    Aha, u mnie już prawie 1 kg na plusie od początku ciąży (dopiero zaczynam przybierać). Tyle że nie cieszę się, bo to wynik raptem kilku dni... W takim tempie to zyskam 20 kg na plusie. Tyle dobrego, że dziś już nie mam takiej gastrofazy.

3jgx90bvoj1fla1b.png
  • legusta Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2022, 15:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosianka wrote:
    Ja prze ciążą miałam -1/-1.5 (zmieniało mi się to). Okularów nie noszę na stałe, bo nie chcę i nie potrzebuję. Ale czuję, że wzrok poleciał. Po ciąży może się poprawi...

U mnie praktycznie tak samo z wadą + ja nie noszę okularów na stałe :) Przy pracy przy komputerze nosiłam :)

Synek ❤️ 05.2024
    Synek ❤️ 06.2022
  • Annie_ Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2022, 15:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi w poprzedniej ciąży wzrok poleciał z -2,5 do -3,5. Potem około 2 lat po porodzie wrócił do 2,75 a teraz znowu -3,5 wyszło 🤦🏻‍♀️ Ale już nie czekam bo nie chce mi się męczyć znowu tyle…

h84f20mmgjau13ca.png

0d1ygzu3m5qxv5s4.png
  • Daisy_87 Ekspertka

Wysłany: 3 lutego 2022, 15:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Współczuję dziewczyny mdłości! Byłoby już dobrze je pożegnać w drugim trymestrze🤞
    Mnie tak okresowo bolało już że dwa razy, ale gin na wizycie mówił że wszystko jest ok i ciało się rozciąga, więc często są takie objawy. Dopiero jak się pojawi uporczywy ból albo krwawienie, to od razu IP.

Limosa lubi tę wiadomość

w4sqrjjgdooeimz6.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 lutego 2022, 16:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam wadę -2 i -4 i astygmatyzm co daje w jednym oku łącznie -6, jak myślicie mogę rodzić sn? mam zamiar iść do okulisty popytać ale dużo dziewczyn dziwi się, że z taką wadą to tylko cc. Dziwne, jeszcze nie słyszałam aby zwykła wada wzroku była wskazaniem do cc. Moja bratowa miała przeciwwskazanie od okulisty ale ona ma potężną wadę -12 i ryzyko odklejania siatkówki.

• Paati# Przyjaciółka

Wysłany: 3 lutego 2022, 16:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My już po połówkowych, z naszą dziewczynką wszystko w porządku, wymiary się zgadzają, narządu w porządku, kamień spadł z serca :) Waży już 380g i bryka. Teraz niech rośnie duża i czeka do czerwca <3

44fb6b2d5c4c0e0bmed.jpg

Annie_, Limosa, _Belladonna, ewe90, Did, legusta, aannkka, Kasia86, Gosianka, Ona_89', Dorrotaaa, agawka83 lubią tę wiadomość

f2w343r8v2dpr3k5.png
  • Annie_ Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2022, 16:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    _Belladonna wrote:
    Ja mam wadę -2 i -4 i astygmatyzm co daje w jednym oku łącznie -6, jak myślicie mogę rodzić sn? mam zamiar iść do okulisty popytać ale dużo dziewczyn dziwi się, że z taką wadą to tylko cc. Dziwne, jeszcze nie słyszałam aby zwykła wada wzroku była wskazaniem do cc. Moja bratowa miała przeciwwskazanie od okulisty ale ona ma potężną wadę -12 i ryzyko odklejania siatkówki.

Ja mam -3,5 na obu oczach +astygmatyzm i jedyne co to kazali mi rodzic w okularach. Żeby nie w soczewkach kontaktowych. A po porodzie niestety pojawilo się zapalenie rogówki. Podobno od parcia 🤷🏻‍♀️

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 lutego 2022, 16:35

h84f20mmgjau13ca.png

0d1ygzu3m5qxv5s4.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 lutego 2022, 16:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paati# wrote:
    My już po połówkowych, z naszą dziewczynką wszystko w porządku, wymiary się zgadzają, narządu w porządku, kamień spadł z serca :) Waży już 380g i bryka. Teraz niech rośnie duża i czeka do czerwca <3

44fb6b2d5c4c0e0bmed.jpg

Jaka słodzinka 🥰

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 lutego 2022, 16:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Annie_ wrote:
    Ja mam -3,5 na obu oczach +astygmatyzm i jedyne co to kazali mi rodzic w okularach. Żeby nie w soczewkach kontaktowych. A po porodzie niestety pojawilo się zapalenie rogówki. Podobno od parcia 🤷🏻‍♀️

O kurcze. To lepiej zapytam okulistę co myśli o mojej wadzie i naturalnym porodzie.

• Tequilla Przyjaciółka

Wysłany: 3 lutego 2022, 16:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    _Belladonna wrote:

Wada wzroku sama w sobie nie jest wskazaniem do CC. Mam po -6,5 i konsultowałam to w trakcie ciąży z dwoma okulistami. Obydwoje powiedzieli, że u mnie pomimo że wada jest duża to oczy, a dokładniej siatkówki są ok i nie ma powodu do CC.
    Przy takiej wadzie noszę soczewki kontaktowe i niestety u mnie to trochę prawda, że w ciąży zmienia się skład łez, bo muszę częściej korzystać z kropli. Oczy szybciej wysychają. W marcu mam kontrolę, więc zobaczymy czy wada poszła do góry.

_Belladonna lubi tę wiadomość

p19uskjoo1yy2x93.png
  • Domi93 Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2022, 17:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam też - , okularów też na co dzień nie noszę , tylko do tv i auta .
    Ale właśnie ostatnio coś wydaje mi się też ,że jest gorzej 🙈

Synek 2014 ❤️❤️
    Sierpień 2020 💔

Po burzy zawsze wychodzi 🌞 , czekamy okruszku ❤️🌈
    88c5s65ghu1a5nbl.png
  • aannkka Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2022, 17:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    _Belladonna wrote:
    Jeżeli jest ryzyko odklejenia siatkówki bądź jakieś uszkodzenie rogówki wtedy jest to wskazanie ale inaczej niestety bądź stety nie

8599ikgnwfmhvhys.png

👶👶
  • aannkka Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2022, 17:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paati# wrote:

44fb6b2d5c4c0e0bmed.jpg
    O ja, ale piękności 😍😍😍 niech rośnie w siłę! Mam nadzieję, że moje bobo też będzie tak pozować w poniedziałek

8599ikgnwfmhvhys.png

👶👶
  • Domi93 Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2022, 19:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    218f89268d9310ffmed.jpg

No dobra...zgłaszam ,że polegałam i ja .
    Miałam nie kupować nic jeszcze przez ok 2 MSC ale cóż... uważam że i tak długo wytrzymałam 💪🤣🤣🤣🥰

Annie_, aannkka, Gdynianka41, Gosianka, Muflonek, Ona_89', Madlene28 lubią tę wiadomość

Synek 2014 ❤️❤️
    Sierpień 2020 💔

Po burzy zawsze wychodzi 🌞 , czekamy okruszku ❤️🌈
    88c5s65ghu1a5nbl.png
  • aannkka Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2022, 20:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Domi93 wrote:
    218f89268d9310ffmed.jpg

No dobra...zgłaszam ,że polegałam i ja .
    Miałam nie kupować nic jeszcze przez ok 2 MSC ale cóż... uważam że i tak długo wytrzymałam 💪🤣🤣🤣🥰
    Też bym nie przeszła obok obojętnie 😍😍

8599ikgnwfmhvhys.png

👶👶
  • Majeczk@ Ekspertka

Wysłany: 3 lutego 2022, 20:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Domi93 Piękny zestawik, a czemu miałaś nic jeszcze tak długo nie kupować ?

‹‹ 110 111 112 113 114 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak szybko zajść  w ciążę? Unikaj tych 7 rzeczy!

Na pierwszy rzut oka poczęcie dziecka wydaje się proste – wystarczy kochać się i potem tylko czekać na brak miesiączki. Dla potwierdzenia zrobić test ciążowy i załatwione! W rzeczywistości często wygląda to nieco inaczej. Dla wielu par podjęcie decyzji o powiększeniu rodziny i pojawienie się pozytywnego testu ciążowego nie następuje w tym samym miesiącu, kwartale bądź roku. Dlaczego? Przeczytaj, co może utrudniać zajście w ciążę i czego unikać, aby szybko zajść w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Metody leczenia endometriozy - techniki leczenia, skuteczność, koszty

Endometrioza jest w dalszym ciągu bardzo tajemniczą chorobą. Nic dziwnego, że zarówno diagnostyka, jak i leczenie nie należą do łatwych. Jakie metody stosuje się w zależności od postaci endometriozy? Na czym polegają? Czy są one skuteczne? Jakie czynniki zwiększają szanse na powodzenie leczenia operacyjnego? Czy leczenie endometriozy jest drogie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Torbiel na jajniku - przyczyny, objawy i leczenie

Torbiel na jajniku od czasu do czasu pojawia się u większości kobiet. Są to cysty lub pęcherzyki, które zazwyczaj wypełnione są płynem i które najczęściej samoistnie znikają. Dowiedz się jakie są objawy torbieli i czy mogą być przeszkodą w zajściu w ciążę? Kiedy należy je leczyć i z jakimi chorobami mogą współwystępować. 

CZYTAJ WIĘCEJ