X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Czerwiec 2022
Odpowiedz

Czerwiec 2022

Oceń ten wątek:
  • Paati# Przyjaciółka

Wysłany: 3 lutego 2022, 14:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Annie_ wrote:
    Dziewczyny nosi któraś z was okulary? Jeśli tak to jak z wasza wada? Mi w poprzedniej ciąży poleciała o prawie cała dioptrie, potem wróciła 0,5 ze było lepiej i dzisiaj akurat byłam zamówić nowe okulary bo znowu poleciała do takiej jaka miałam w poprzedniej ciąży 😢

Ja noszę i też mam wrażenie, że chociaż wymieniane w czerwcu to już są za słabe :( Mam -2,75 i -2,5. Mam nadzieję, że wróci to do normy, bo obraz często lubi mi się rozmazywać.

f2w343r8v2dpr3k5.png
  • aannkka Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2022, 14:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Annie_ wrote:
    Dziewczyny nosi któraś z was okulary? Jeśli tak to jak z wasza wada? Mi w poprzedniej ciąży poleciała o prawie cała dioptrie, potem wróciła 0,5 ze było lepiej i dzisiaj akurat byłam zamówić nowe okulary bo znowu poleciała do takiej jaka miałam w poprzedniej ciąży 😢
    Ja! Ostatnie badanie wyszło -1.5 i -1.75 ale wiem, że widzę znowu gorzej. Ja mam wizyty co 6 miesięcy z racji postępującej wady wzroku dlatego też nie mogę wykonać laserowej korekcji wzroku

8599ikgnwfmhvhys.png

• beta 14.10.21 - 37mIU/ml prog 30.04
    • beta 16.10.21 - 100mIU/ml prog 26.25
    • beta 19.10.21 - 610 mlU/ml

👶👶
  • aannkka Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2022, 14:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Domi93 wrote:
    Dziewczyny a jak Wasze mdłości ?
    Kurcze ja mam jakieś nawroty , rano jest od kilku dni to już standard ale teraz czuję ,że też zaraz śniadanie pójdzie się walić 🙈🙈🙈🙈
    Jezu mnie właśnie coś na wieczór szarpie ostatnio a już najbardziej jak leżę na prawym boku nie wiem o co chodzi

8599ikgnwfmhvhys.png

👶👶
  • Gosianka Ekspertka

Wysłany: 3 lutego 2022, 14:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Annie_ wrote:
    Ja prze ciążą miałam -1/-1.5 (zmieniało mi się to). Okularów nie noszę na stałe, bo nie chcę i nie potrzebuję. Ale czuję, że wzrok poleciał. Po ciąży może się poprawi...

thgfs65gnrco3vzr.png
  • Limosa Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2022, 14:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też noszę okulary, ale póki co nie zauważyłam zmian.
    Kurczę, dziś dość często boli mnie brzuch jak na okres, denerwuję się, a dopiero jutro wieczorem mam wizytę. Wprawdzie czytałam, że w drugim trymestrze mocniej rośnie macica i dziecko, więc ma.orawo boleć, ale boli mocniej jak siadam na toalecie, a gdy zacznę sikać to puszcza (choć samego parcia na pęcherz nie czuję). Nie wiem czy jakaś infekcja się nie przyplątała, choć wydaje mi się, że ból wynika bardziej z pozycji niż pochodzenia z układu moczowego. A jak tam z Waszymi bólami?
    Aha, u mnie już prawie 1 kg na plusie od początku ciąży (dopiero zaczynam przybierać). Tyle że nie cieszę się, bo to wynik raptem kilku dni... W takim tempie to zyskam 20 kg na plusie. Tyle dobrego, że dziś już nie mam takiej gastrofazy.

3jgx90bvoj1fla1b.png
  • legusta Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2022, 15:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosianka wrote:
    Ja prze ciążą miałam -1/-1.5 (zmieniało mi się to). Okularów nie noszę na stałe, bo nie chcę i nie potrzebuję. Ale czuję, że wzrok poleciał. Po ciąży może się poprawi...

U mnie praktycznie tak samo z wadą + ja nie noszę okularów na stałe :) Przy pracy przy komputerze nosiłam :)

Synek ❤️ 05.2024
    Synek ❤️ 06.2022
  • Annie_ Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2022, 15:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi w poprzedniej ciąży wzrok poleciał z -2,5 do -3,5. Potem około 2 lat po porodzie wrócił do 2,75 a teraz znowu -3,5 wyszło 🤦🏻‍♀️ Ale już nie czekam bo nie chce mi się męczyć znowu tyle…

h84f20mmgjau13ca.png

0d1ygzu3m5qxv5s4.png
  • Daisy_87 Ekspertka

Wysłany: 3 lutego 2022, 15:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Współczuję dziewczyny mdłości! Byłoby już dobrze je pożegnać w drugim trymestrze🤞
    Mnie tak okresowo bolało już że dwa razy, ale gin na wizycie mówił że wszystko jest ok i ciało się rozciąga, więc często są takie objawy. Dopiero jak się pojawi uporczywy ból albo krwawienie, to od razu IP.

Limosa lubi tę wiadomość

w4sqrjjgdooeimz6.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 lutego 2022, 16:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam wadę -2 i -4 i astygmatyzm co daje w jednym oku łącznie -6, jak myślicie mogę rodzić sn? mam zamiar iść do okulisty popytać ale dużo dziewczyn dziwi się, że z taką wadą to tylko cc. Dziwne, jeszcze nie słyszałam aby zwykła wada wzroku była wskazaniem do cc. Moja bratowa miała przeciwwskazanie od okulisty ale ona ma potężną wadę -12 i ryzyko odklejania siatkówki.

• Paati# Przyjaciółka

Wysłany: 3 lutego 2022, 16:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My już po połówkowych, z naszą dziewczynką wszystko w porządku, wymiary się zgadzają, narządu w porządku, kamień spadł z serca :) Waży już 380g i bryka. Teraz niech rośnie duża i czeka do czerwca <3

44fb6b2d5c4c0e0bmed.jpg

Annie_, Limosa, _Belladonna, ewe90, Did, legusta, aannkka, Kasia86, Gosianka, Ona_89', Dorrotaaa, agawka83 lubią tę wiadomość

f2w343r8v2dpr3k5.png
  • Annie_ Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2022, 16:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    _Belladonna wrote:
    Ja mam wadę -2 i -4 i astygmatyzm co daje w jednym oku łącznie -6, jak myślicie mogę rodzić sn? mam zamiar iść do okulisty popytać ale dużo dziewczyn dziwi się, że z taką wadą to tylko cc. Dziwne, jeszcze nie słyszałam aby zwykła wada wzroku była wskazaniem do cc. Moja bratowa miała przeciwwskazanie od okulisty ale ona ma potężną wadę -12 i ryzyko odklejania siatkówki.

Ja mam -3,5 na obu oczach +astygmatyzm i jedyne co to kazali mi rodzic w okularach. Żeby nie w soczewkach kontaktowych. A po porodzie niestety pojawilo się zapalenie rogówki. Podobno od parcia 🤷🏻‍♀️

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 lutego 2022, 16:35

h84f20mmgjau13ca.png

0d1ygzu3m5qxv5s4.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 lutego 2022, 16:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paati# wrote:
    My już po połówkowych, z naszą dziewczynką wszystko w porządku, wymiary się zgadzają, narządu w porządku, kamień spadł z serca :) Waży już 380g i bryka. Teraz niech rośnie duża i czeka do czerwca <3

44fb6b2d5c4c0e0bmed.jpg

Jaka słodzinka 🥰

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 lutego 2022, 16:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Annie_ wrote:
    Ja mam -3,5 na obu oczach +astygmatyzm i jedyne co to kazali mi rodzic w okularach. Żeby nie w soczewkach kontaktowych. A po porodzie niestety pojawilo się zapalenie rogówki. Podobno od parcia 🤷🏻‍♀️

O kurcze. To lepiej zapytam okulistę co myśli o mojej wadzie i naturalnym porodzie.

• Tequilla Przyjaciółka

Wysłany: 3 lutego 2022, 16:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    _Belladonna wrote:

Wada wzroku sama w sobie nie jest wskazaniem do CC. Mam po -6,5 i konsultowałam to w trakcie ciąży z dwoma okulistami. Obydwoje powiedzieli, że u mnie pomimo że wada jest duża to oczy, a dokładniej siatkówki są ok i nie ma powodu do CC.
    Przy takiej wadzie noszę soczewki kontaktowe i niestety u mnie to trochę prawda, że w ciąży zmienia się skład łez, bo muszę częściej korzystać z kropli. Oczy szybciej wysychają. W marcu mam kontrolę, więc zobaczymy czy wada poszła do góry.

_Belladonna lubi tę wiadomość

p19uskjoo1yy2x93.png
  • Domi93 Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2022, 17:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam też - , okularów też na co dzień nie noszę , tylko do tv i auta .
    Ale właśnie ostatnio coś wydaje mi się też ,że jest gorzej 🙈

Synek 2014 ❤️❤️
    Sierpień 2020 💔

Po burzy zawsze wychodzi 🌞 , czekamy okruszku ❤️🌈
    88c5s65ghu1a5nbl.png
  • aannkka Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2022, 17:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    _Belladonna wrote:
    Jeżeli jest ryzyko odklejenia siatkówki bądź jakieś uszkodzenie rogówki wtedy jest to wskazanie ale inaczej niestety bądź stety nie

8599ikgnwfmhvhys.png

👶👶
  • aannkka Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2022, 17:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paati# wrote:

44fb6b2d5c4c0e0bmed.jpg
    O ja, ale piękności 😍😍😍 niech rośnie w siłę! Mam nadzieję, że moje bobo też będzie tak pozować w poniedziałek

8599ikgnwfmhvhys.png

👶👶
  • Domi93 Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2022, 19:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    218f89268d9310ffmed.jpg

No dobra...zgłaszam ,że polegałam i ja .
    Miałam nie kupować nic jeszcze przez ok 2 MSC ale cóż... uważam że i tak długo wytrzymałam 💪🤣🤣🤣🥰

Annie_, aannkka, Gdynianka41, Gosianka, Muflonek, Ona_89', Madlene28 lubią tę wiadomość

Synek 2014 ❤️❤️
    Sierpień 2020 💔

Po burzy zawsze wychodzi 🌞 , czekamy okruszku ❤️🌈
    88c5s65ghu1a5nbl.png
  • aannkka Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2022, 20:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Domi93 wrote:
    218f89268d9310ffmed.jpg

No dobra...zgłaszam ,że polegałam i ja .
    Miałam nie kupować nic jeszcze przez ok 2 MSC ale cóż... uważam że i tak długo wytrzymałam 💪🤣🤣🤣🥰
    Też bym nie przeszła obok obojętnie 😍😍

8599ikgnwfmhvhys.png

👶👶
  • Majeczk@ Ekspertka

Wysłany: 3 lutego 2022, 20:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Domi93 Piękny zestawik, a czemu miałaś nic jeszcze tak długo nie kupować ?

‹‹ 110 111 112 113 114 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Ranking aplikacji miesiączkowych dla kobiet starających się o ciążę

Jak wybrać najlepszą aplikację miesiączkową? Zapytaliśmy o to tysiące kobiet starających się o dziecko odwiedzających nasz portal. Najlepsza aplikacja miesiączkowa to taka, która spełnia szereg wymagań np. wyznacza owulację dla cykli nieregularnych, ma codziennie dopasowane porady tworzone przez ekspertów albo ciekawe funkcjonalności specjalnie dla kobiet starających się o dziecko. Wyniki rankingu nawet nas w niektórych aspektach zaskoczyły. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niepłodność a nietolerancja pokarmowa - czy istnieje związek?

Dlaczego coraz częściej przyszli rodzice nie mogą doczekać się upragnionego potomstwa? Czy nieodpowiedni styl odżywiania może przyczyniać się do powstawania zaburzeń płodności? Czy nietolerancja pokarmowa może wpływać na obniżenie płodności, a nawet powodować niepłodność? Jakie testy na nietolerancje pokarmowe warto wówczas wykonać?  

CZYTAJ WIĘCEJ

Objawy ciąży i testy ciążowe – co powinnaś wiedzieć?

Czy to nietypowe zachcianki, czy zmiany nastroju zwiastują nowy etap w Twoim życiu? Poznaj kluczowe objawy ciąży oraz najpopularniejsze testy ciążowe, które rozwieją Twoje wątpliwości i pozwolą odkryć, czy naprawdę zostaniesz mamą. Podajemy ważne informacje! Sprawdź!

CZYTAJ WIĘCEJ