Czerwiec 2022
-
WIADOMOŚĆ
-
Domi93 wrote:Zastanawiam się czy nie wybrać się na sesję zdjęciową 🤔
Mąż dzis śmiał się ,że oprócz tej ciąży czeka mnie jeszcze jedna 🤭🤭🤣
Ale dałam mu do zrozumienia,że to ostatni raz i myślę czy nie zrobić sobie pamiątki...z drugiej strony to tak intymne ,że nie wiem czy b chciała w bieliźnie teraz się pokazywać i może sama sobie zrobię jakieś fajne fotki .
A wy jak robicie ?? -
aannkka wrote:
Piękne zdjęcie! Kurcze u Nas sesje takich zdjęć (bez makijażu) to ok. 500-600 zł, więc my chyba zdecydujemy się jedynie na sesję noworodkowąSynek ❤️ 05.2024
Synek ❤️ 06.2022 -
legusta wrote:Piękne zdjęcie! Kurcze u Nas sesje takich zdjęć (bez makijażu) to ok. 500-600 zł, więc my chyba zdecydujemy się jedynie na sesję noworodkową
U nas tak samo takie ceny ... Dlatego się właśnie zastanawiam . Sesja noworodkowa to też 500zl z ubrankami już .
No ale jeśli to ma być mój ostatni brzuszek to aż żal nie iść 😃
Tylko jeśli przytyje jeszcze to już napewn nie pójdę 🤦🤦
Synek 2014 ❤️❤️
Sierpień 2020 💔
Po burzy zawsze wychodzi 🌞 , czekamy okruszku ❤️🌈
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyTak w ogóle to u mnie od wczoraj masakra, poszłam na spacer (łącznie 4,5km) I w połowie drogi zaczęłam czuć jak z każdym krokiem coś mi przeskakuje i wraca na swoje miejsce w odcinku lędźwiowym. Dziś mam tak silny atak rwy kulszowej że nie wiem, ledwo chodzę i nie mogę podnieść jednej nogi do góry bo bardzo boli 😔 wzięłam paracetamol, rozgrzewam kręgosłup ale nie pomaga
Lekarka zaleciła spacery a tu taki ból teraz ciąża bezobjawowa do 18tc a teraz nadrabiam z dolegliwościami -
Jak macie urodziny jakoś przed terminem, to może zamiast prezentów do swinki wolne datki, jak u Aannkki? Nas pewno też dodatkowo wyniesie za dolaczenie córci, ale chce jej zrobić parę fotek u profesjonalisty, potem oprawie i będzie też dla dziadkow
-
jesli mogę Wam doradzić najlepszy czas na sesje zdjęciową brzuszka jest między 30 a 34 tygodniem ciąży wtedy wyglada się bardzo zgrabnie, brzuszek jest pięknie zaokrągłony, nie ma takich opuchnięc a i kobieta ma więcej energii
legusta lubi tę wiadomość
-
_Belladonna wrote:Tak w ogóle to u mnie od wczoraj masakra, poszłam na spacer (łącznie 4,5km) I w połowie drogi zaczęłam czuć jak z każdym krokiem coś mi przeskakuje i wraca na swoje miejsce w odcinku lędźwiowym. Dziś mam tak silny atak rwy kulszowej że nie wiem, ledwo chodzę i nie mogę podnieść jednej nogi do góry bo bardzo boli 😔 wzięłam paracetamol, rozgrzewam kręgosłup ale nie pomaga
Lekarka zaleciła spacery a tu taki ból teraz ciąża bezobjawowa do 18tc a teraz nadrabiam z dolegliwościami
Powiem ci tak. Nie rozgrzewaj bo może być gorzej a tym bardziej w ciąży nie powinno się przykładać nic ciepłego bo może się łożysko odkleić- słowa mojej ginekolog. Ona nawet mi nie zaleca już spacerów przy moich skurczach i rwie 😂 ale mówi ze jak już bardzo muszę ze względu na problemy kardiologiczne to po każdym godzinnym spacerze mam minimum 30-60 minut leżeć (!). Ale leżeć. Nie siedzieć i najlepiej z biodrami do góry. Żeby macica nie uciskała na rwę.
Ja w pierwszej ciąży miałam rwę jakoś właśnie od połowy ciąży ze względu na to ze macice później miałam troszkę za nisko a teraz w tej ciąży mam praktycznie od początku jak zaczęło rosnąć wszystko bo macica prawie się nie podniosła do góry 🤷🏻♀️
-
Ja jestem już po połówkowych, moje maleństwo waży 409 g. Wagowo i wymiarowo jest kilka dni do tyłu cały czas, ale idzie swoim tempem ładnie, wszystko jest super. 🥰 Moja szyjka się wydłużyła, więc mega się cieszę, magnez musiał zadziałać, bo tych twardnień i kłuć mam dużo mniej. Wyniki wszystkie mam dobre, bardzo się cieszę. Jedynie ciśnienie mi trochę skoczyło jak zawsze na wizycie, ale kontroluję to w domu. I tak dobrze, że mierzył na początku wizyty, bo jak stanęłam na wadze, to byłam w szoku, 3 kg na plusie. W domu miałam max 2,5. Niby mała różnica, ale to tempo przyrostu mnie przeraża.
Lekarz się śmiał, bo na koniec badania zapytałam, czy nadal jest dziewczynką. Powiedział, że jest i nią zostanie, nie muszę się już bać. Niby miesiąc temu mówił to samo, ale ostatnio znajomej się na połówkowych płeć zmieniła. Dostałam skierowanie na krzywą, a miałam nadzieję, że może jakimś cudem mnie to ominie, bo na początku ciąży miałam niski cukier na czczo. 😂
Kasia86 ja mam hemoglobinę 13.2, a miesiąc temu miałam 13.7, więc nie spada jakoś drastycznie i jest jeszcze wysoko w normie. Cieszmy się, może nas anemia ominie. 🙂
Belladonna jak masz możliwość, to umów się do fizjoterapeuty albo osteopaty. Nastawi Ci to co się poprzestawiało i ból zniknie. Ja mam taki swój limit na jeden spacer 3-3.5 km, więcej nie daje rady, bo właśnie ból mi wchodzi w pośladek do uda, ale mnie to łapie na końcówce spaceru i po powrocie jak leżę to przechodzi. Koniecznie teraz unikaj jakiegokolwiek schylania się czy nawet pochylania. Ja sobie raz doprawiłam ten ból mopując podłogę, gdzie to pochylenie w trakcie jest małe.Gdynianka41, Limosa, Kasia86, Misiaa, aannkka, ewe90, _Belladonna lubią tę wiadomość
-
Ja też melduję po połówkowych. Dziewczynka pozostaje dziewczynką można zaznaczyć na 1 stronie. Z usg to 21+1, waga 437g. Wszystko prawidłowo jedynie nie mógł doktor sprawdzić górnej wargi bo młoda od rana jak nigdy tak dokazywała że założyła ręce i nogi za głowę i usnęła i nie dało rady zobaczyć.
Misiaa, aannkka, Gosianka, ewe90, Gdynianka41, Limosa, _Belladonna lubią tę wiadomość
-
_Belladonna wrote:Tak w ogóle to u mnie od wczoraj masakra, poszłam na spacer (łącznie 4,5km) I w połowie drogi zaczęłam czuć jak z każdym krokiem coś mi przeskakuje i wraca na swoje miejsce w odcinku lędźwiowym. Dziś mam tak silny atak rwy kulszowej że nie wiem, ledwo chodzę i nie mogę podnieść jednej nogi do góry bo bardzo boli 😔 wzięłam paracetamol, rozgrzewam kręgosłup ale nie pomaga
Lekarka zaleciła spacery a tu taki ból teraz ciąża bezobjawowa do 18tc a teraz nadrabiam z dolegliwościami
-
legusta wrote:U nas na połówkowych wyszło, że nerki są powiększone, więc pewnie jak usłyszałam, że wszystko po za tym jest ok to już ze stresu nie zakodowałam innych ważnych kwestii. A druga sprawa, że gdybyście o tym nie pisały to nawet bym nie wiedziała, że trzeba badać te przepływy. No ale w drugiej i każdej kolejnej ciąży człowiek będzie już bardziej doświadczony
U nas to samo wyszło na połówkowych. Czy byłaś juz na jakieś kontroli? Czy poszerzenie troszkę zmalało? Dziękuję z góry za cenną odpowiedź i pozdrawiam Wszystkie Mamy❤