X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Czerwiec 2022
Odpowiedz

Czerwiec 2022

Oceń ten wątek:
  • aannkka Autorytet

Wysłany: 13 lutego 2022, 20:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Domi93 wrote:
    Zastanawiam się czy nie wybrać się na sesję zdjęciową 🤔
    Mąż dzis śmiał się ,że oprócz tej ciąży czeka mnie jeszcze jedna 🤭🤭🤣
    Ale dałam mu do zrozumienia,że to ostatni raz i myślę czy nie zrobić sobie pamiątki...z drugiej strony to tak intymne ,że nie wiem czy b chciała w bieliźnie teraz się pokazywać i może sama sobie zrobię jakieś fajne fotki .
    A wy jak robicie ??
    Ja miałam sesje w sukniach nad jeziorem :D polecam super pamiątka :D miałam jakaś ofertę z makijażem więc czułam się totalnie dopieszczona 😂

8599ikgnwfmhvhys.png

• beta 14.10.21 - 37mIU/ml prog 30.04
    • beta 16.10.21 - 100mIU/ml prog 26.25
    • beta 19.10.21 - 610 mlU/ml

👶👶
  • aannkka Autorytet

Wysłany: 13 lutego 2022, 20:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W takim klimacie miałam fotki :D to było jakoś nie wiem 1/2 miesiące przed porodem więc byłam armata 🙈😂

a94189623437.jpg

Ona_89', madziura12, Limosa, Gdynianka41, ewe90, Gosianka lubią tę wiadomość

8599ikgnwfmhvhys.png

👶👶
  • legusta Autorytet

Wysłany: 13 lutego 2022, 21:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aannkka wrote:
    W takim klimacie miałam fotki :D to było jakoś nie wiem 1/2 miesiące przed porodem więc byłam armata 🙈😂

a94189623437.jpg

Piękne zdjęcie! Kurcze u Nas sesje takich zdjęć (bez makijażu) to ok. 500-600 zł, więc my chyba zdecydujemy się jedynie na sesję noworodkową :)

Synek ❤️ 05.2024
    Synek ❤️ 06.2022
  • Domi93 Autorytet

Wysłany: 13 lutego 2022, 21:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aannkka wrote:

a94189623437.jpg

Ojej pięknie wyglądałaś 😍

Synek 2014 ❤️❤️
    Sierpień 2020 💔

Po burzy zawsze wychodzi 🌞 , czekamy okruszku ❤️🌈
    88c5s65ghu1a5nbl.png
  • Domi93 Autorytet

Wysłany: 13 lutego 2022, 21:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    legusta wrote:
    Piękne zdjęcie! Kurcze u Nas sesje takich zdjęć (bez makijażu) to ok. 500-600 zł, więc my chyba zdecydujemy się jedynie na sesję noworodkową :)

U nas tak samo takie ceny ... Dlatego się właśnie zastanawiam . Sesja noworodkowa to też 500zl z ubrankami już .
    No ale jeśli to ma być mój ostatni brzuszek to aż żal nie iść 😃
    Tylko jeśli przytyje jeszcze to już napewn nie pójdę 🤦🤦

Synek 2014 ❤️❤️
    Sierpień 2020 💔

88c5s65ghu1a5nbl.png
  • aannkka Autorytet

Wysłany: 13 lutego 2022, 21:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas już teraz też sesje są drogie ja dostałam w prezencie od przyjaciółek na urodziny :D

8599ikgnwfmhvhys.png

👶👶
  • legusta Autorytet

Wysłany: 13 lutego 2022, 21:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie pierwszy (mam nadzieję, że nie ostatni 😝), i też szkoda nie iść, bo pierwszy 😄😄

Synek ❤️ 05.2024
    Synek ❤️ 06.2022
  • Kasia86 Przyjaciółka

Wysłany: 13 lutego 2022, 22:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny jaką macie hemoglobinę na tym etapie ciąży? Lekarz był jakby zdziwiony że mam 13,9.

h44eugpjsrlghhn9.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 lutego 2022, 22:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też się pochwalę swoim brzuchem 😊

61593d1d8ab0.jpg

Limosa, Gdynianka41, Gosianka, aannkka, Daisy_87, Ona_89' lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 lutego 2022, 22:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak w ogóle to u mnie od wczoraj masakra, poszłam na spacer (łącznie 4,5km) I w połowie drogi zaczęłam czuć jak z każdym krokiem coś mi przeskakuje i wraca na swoje miejsce w odcinku lędźwiowym. Dziś mam tak silny atak rwy kulszowej że nie wiem, ledwo chodzę i nie mogę podnieść jednej nogi do góry bo bardzo boli 😔 wzięłam paracetamol, rozgrzewam kręgosłup ale nie pomaga :(
    Lekarka zaleciła spacery a tu taki ból teraz :( ciąża bezobjawowa do 18tc a teraz nadrabiam z dolegliwościami :/

• Daisy_87 Ekspertka

Wysłany: 14 lutego 2022, 07:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak macie urodziny jakoś przed terminem, to może zamiast prezentów do swinki wolne datki, jak u Aannkki? Nas pewno też dodatkowo wyniesie za dolaczenie córci, ale chce jej zrobić parę fotek u profesjonalisty, potem oprawie i będzie też dla dziadkow

w4sqrjjgdooeimz6.png
  • agawka83 Koleżanka

Wysłany: 14 lutego 2022, 09:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jesli mogę Wam doradzić najlepszy czas na sesje zdjęciową brzuszka jest między 30 a 34 tygodniem ciąży :) wtedy wyglada się bardzo zgrabnie, brzuszek jest pięknie zaokrągłony, nie ma takich opuchnięc a i kobieta ma więcej energii

legusta lubi tę wiadomość

klz9tv73dce1249d.png

thgf3e3k1jxg2opd.png
  • Annie_ Autorytet

Wysłany: 14 lutego 2022, 09:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    _Belladonna wrote:
    Tak w ogóle to u mnie od wczoraj masakra, poszłam na spacer (łącznie 4,5km) I w połowie drogi zaczęłam czuć jak z każdym krokiem coś mi przeskakuje i wraca na swoje miejsce w odcinku lędźwiowym. Dziś mam tak silny atak rwy kulszowej że nie wiem, ledwo chodzę i nie mogę podnieść jednej nogi do góry bo bardzo boli 😔 wzięłam paracetamol, rozgrzewam kręgosłup ale nie pomaga :(
    Lekarka zaleciła spacery a tu taki ból teraz :( ciąża bezobjawowa do 18tc a teraz nadrabiam z dolegliwościami :/

Powiem ci tak. Nie rozgrzewaj bo może być gorzej a tym bardziej w ciąży nie powinno się przykładać nic ciepłego bo może się łożysko odkleić- słowa mojej ginekolog. Ona nawet mi nie zaleca już spacerów przy moich skurczach i rwie 😂 ale mówi ze jak już bardzo muszę ze względu na problemy kardiologiczne to po każdym godzinnym spacerze mam minimum 30-60 minut leżeć (!). Ale leżeć. Nie siedzieć i najlepiej z biodrami do góry. Żeby macica nie uciskała na rwę.
    Ja w pierwszej ciąży miałam rwę jakoś właśnie od połowy ciąży ze względu na to ze macice później miałam troszkę za nisko a teraz w tej ciąży mam praktycznie od początku jak zaczęło rosnąć wszystko bo macica prawie się nie podniosła do góry 🤷🏻‍♀️

h84f20mmgjau13ca.png

0d1ygzu3m5qxv5s4.png
  • Gosianka Ekspertka

Wysłany: 14 lutego 2022, 09:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jestem już po połówkowych, moje maleństwo waży 409 g. Wagowo i wymiarowo jest kilka dni do tyłu cały czas, ale idzie swoim tempem ładnie, wszystko jest super. 🥰 Moja szyjka się wydłużyła, więc mega się cieszę, magnez musiał zadziałać, bo tych twardnień i kłuć mam dużo mniej. Wyniki wszystkie mam dobre, bardzo się cieszę. Jedynie ciśnienie mi trochę skoczyło jak zawsze na wizycie, ale kontroluję to w domu. I tak dobrze, że mierzył na początku wizyty, bo jak stanęłam na wadze, to byłam w szoku, 3 kg na plusie. W domu miałam max 2,5. Niby mała różnica, ale to tempo przyrostu mnie przeraża.
    Lekarz się śmiał, bo na koniec badania zapytałam, czy nadal jest dziewczynką. Powiedział, że jest i nią zostanie, nie muszę się już bać. Niby miesiąc temu mówił to samo, ale ostatnio znajomej się na połówkowych płeć zmieniła. Dostałam skierowanie na krzywą, a miałam nadzieję, że może jakimś cudem mnie to ominie, bo na początku ciąży miałam niski cukier na czczo. 😂

Kasia86 ja mam hemoglobinę 13.2, a miesiąc temu miałam 13.7, więc nie spada jakoś drastycznie i jest jeszcze wysoko w normie. Cieszmy się, może nas anemia ominie. 🙂

Belladonna jak masz możliwość, to umów się do fizjoterapeuty albo osteopaty. Nastawi Ci to co się poprzestawiało i ból zniknie. Ja mam taki swój limit na jeden spacer 3-3.5 km, więcej nie daje rady, bo właśnie ból mi wchodzi w pośladek do uda, ale mnie to łapie na końcówce spaceru i po powrocie jak leżę to przechodzi. Koniecznie teraz unikaj jakiegokolwiek schylania się czy nawet pochylania. Ja sobie raz doprawiłam ten ból mopując podłogę, gdzie to pochylenie w trakcie jest małe.

Gdynianka41, Limosa, Kasia86, Misiaa, aannkka, ewe90, _Belladonna lubią tę wiadomość

thgfs65gnrco3vzr.png
  • Domi93 Autorytet

Wysłany: 14 lutego 2022, 11:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    _Belladonna wrote:
    Ja też się pochwalę swoim brzuchem 😊

61593d1d8ab0.jpg

Oj już mamy te brzuszki 😃🥰
    Już jest się czym chwalić 🙂

Synek 2014 ❤️❤️
    Sierpień 2020 💔

88c5s65ghu1a5nbl.png
  • Kasia86 Przyjaciółka

Wysłany: 14 lutego 2022, 12:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też melduję po połówkowych. Dziewczynka pozostaje dziewczynką można zaznaczyć na 1 stronie. Z usg to 21+1, waga 437g. Wszystko prawidłowo jedynie nie mógł doktor sprawdzić górnej wargi bo młoda od rana jak nigdy tak dokazywała że założyła ręce i nogi za głowę i usnęła i nie dało rady zobaczyć.

Misiaa, aannkka, Gosianka, ewe90, Gdynianka41, Limosa, _Belladonna lubią tę wiadomość

h44eugpjsrlghhn9.png
  • Dzyzia Autorytet

Wysłany: 14 lutego 2022, 13:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    _Belladonna wrote:
    Mi ze 3 tygodnie temu dysk wypadł, także też jest zajebiście 🤷‍♀️ Niby jestem przyzwyczajona, bo mam dyskopatię od 10 lat, ale zwykle udaje mi się to w tydzień rozćwiczyć, a teraz w ciąży cholernie długo trzyma. Już zaczyna mi doskwierać ciągły skurcz mięśni grzbietu, także są momenty, że się składam, bo wręcz czucie w nogach mi ucieka 🤦‍♀️

AMH=0,83
    IVF - 2 blastki
    7 dpt - 16.8; 9 dpt - 23.4; 11 dpt - 27.1; 14 dpt - 123;
    17 dpt - 511; 22 dpt - 2400
    Córeczka urodzona 10/2019

Ciąża pozamaciczna 02/2021

09/2021 ciąża naturals
    Synek urodzony 6/2022
  • Magda_85 Nowa

Wysłany: 14 lutego 2022, 18:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    legusta wrote:
    U nas na połówkowych wyszło, że nerki są powiększone, więc pewnie jak usłyszałam, że wszystko po za tym jest ok to już ze stresu nie zakodowałam innych ważnych kwestii. A druga sprawa, że gdybyście o tym nie pisały to nawet bym nie wiedziała, że trzeba badać te przepływy. No ale w drugiej i każdej kolejnej ciąży człowiek będzie już bardziej doświadczony :)
    Witam serdecznie 😉
    U nas to samo wyszło na połówkowych. Czy byłaś juz na jakieś kontroli? Czy poszerzenie troszkę zmalało? Dziękuję z góry za cenną odpowiedź i pozdrawiam Wszystkie Mamy❤

• Ona_89' Autorytet

Wysłany: 14 lutego 2022, 20:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wow, ale przewaga. Naliczyłam na pierwszej stronie 10 chłopców i 19 dziewczynek 😯

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 lutego 2022, 20:27

kjmn3e5err34dy73.png
    d69c8u696axvumzk.png
    wwgzdqk3fqqv6f45.png
  • Domi93 Autorytet

Wysłany: 14 lutego 2022, 21:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Byłam tak przerażona ,że maluch nie przekręca się i proszę dziś czuję ,że nóżki są na górze 🙈😆

Gdynianka41, _Belladonna lubią tę wiadomość

Synek 2014 ❤️❤️
    Sierpień 2020 💔

88c5s65ghu1a5nbl.png
‹‹ 125 126 127 128 129 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak radzić sobie z trudnymi pytaniami, gdy cierpisz na niepłodność i masz problemy z zajściem w ciążę?

Tylko osoby, które doświadczyły przedłużających się starań o dziecko, wiedzą jak trudne mogą być pytania ze strony innych... "A Wy kiedy będziecie mieli dziecko?" jest jednym z najczęstszych. Jak odpowiadać na trudne pytania? Jak radzić sobie z emocjami podczas przedłużających się starań o dziecko? I dlaczego problemy z płodnością są tak trudnym emocjonalnie doświadczeniem? Przeczytaj artykuł doświadczonego psychologa - Justyny Kuczmierowskiej, która na codzień pracuje z parami borykającymi się z niepłodnością! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Naprotechnologia - naturalna metoda podczas starania o dziecko i nie tylko.

Naprotechnologia (Natural Procreatice Technology, w skrócie: NPT lub NaPro) to metoda naturalnego wsparcia prokreacji. Ma wiele zwolenników, jak i całkiem sporo przeciwników, zanim wypowiesz swoją opinię, przeczytaj informacje jakie dla Ciebie zebraliśmy. Przeczytaj, na czym dokładnie polega naprotechnologia, czy jest przeznaczona tylko dla kobiet, czy również wspiera mężczyzn, w jakich przypadkach okazuje się najskuteczniejsza, a w jakich raczej się nie sprawdzi. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak przygotować się do ciąży i czy na pewno warto?

Czy zastanawiałaś się nad tym czy powinnaś jakoś szczególnie przygotować się do ciąży? Może odwiedzić lekarza, zmienić dietę lub styl życia? Tylko po co…tyle kobiet tego nie robi i zachodzi w ciążę?! Jednak eksperci są zgodni - kobiety, które świadomie planują swoją ciążę i przygotowują się do niej, w większości przypadków łatwiej w nią zachodzą i ich ciąża jest zdrowsza i częściej przebiega prawidłowo. Przeczytaj zatem co możesz zrobić, żeby bardziej świadomie i szczęśliwie wejść w macierzyństwo. 

CZYTAJ WIĘCEJ