X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Czerwiec 2022
Odpowiedz

Czerwiec 2022

Oceń ten wątek:
  • Ogusia Koleżanka

Wysłany: 12 lutego 2022, 10:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jestem od środy lekko podłamana, bo na wizycie kontrolnej okazało się, że jest zagrożenie, że szyjka będzie się skracać. Na połówkowych 26.01 bylo 33,3mm, w środę niby tyle samo, ale lekarz na USG dopochwowym zauważył, niewielkie rozwarcie. A ze względu na to, że to ciąża bliźniacza ryzyko jest duże. Teraz wizyty co 2 tyg. Stresuję się mega. Jeszcze od wczoraj bolą mnie plecy w dolnym odcinku i od czasu do czasu czuję lekkie kłucie chyba w pochwie, albo pachwinach. Ciężko mi nawet stwierdzić gdzie.
    Co do imion to u nas będzie Tymon i Iga.

w57v3e3k559n9u2c.png
  • Misiaa Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2022, 10:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ogusia spokojnie ja mam szyjkę 3.4 i lekarze nic nie mówią choć fakt bez rozwarcia..ale z drugiej strony kobiety chodzą z delikatnym rozwarciem aż do terminu porodu...spokojnie :*

24tc...17.05.2017 córeczka 😇💔
    26tc...02.03-19.05.2018 córeczka 😇💔
    IV.2019 CB
    24tc...11.12.2020 córeczka👼💔
    9tc... VI.2021 😇💔
    05.05.2022 na świecie pojawił się CUD BARTUŚ ❤

"Wtedy, gdy wydaje mi się, że już nie dam rady
    - przypominam sobie kto mi się przygląda..."
  • Muflonek Koleżanka

Wysłany: 12 lutego 2022, 11:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam szyjkę 3 cm i dostałam luteinę. Mam nadzieję, że działa i że na połówkowych w piątek okaże się, że jest ok. Za to mam problem z bolącym zębem lub dziąsłem i czeka mnie dziś wizyta u dentysty...

• legusta Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2022, 11:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Misiaa wiem, że to zupełnie co innego. Bardziej chodziło mi o to, że albo ja nie zakodowałam, że było sprawdzane albo lekarz nic nie powiedział na ten temat :) Skoro jest taki dokładny to podejrzewam, że sprawdził.

Gosianka faktycznie widziałam te kolory niebieski i czerwony. Dzięki za info! Pewnie na kolejnym badaniu dopytam o to :)

Synek ❤️ 05.2024
    Synek ❤️ 06.2022
  • Misiaa Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2022, 11:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Legusta jak widzialas na usg niebieski i czerwo y to mialas badane przeplywy:) zatem napewno nie dzieje sie nic zlego i opory sa ok bo inaczej by Ci cokolwiek musial powiedziec:)

legusta lubi tę wiadomość

24tc...17.05.2017 córeczka 😇💔
    26tc...02.03-19.05.2018 córeczka 😇💔
    IV.2019 CB
    24tc...11.12.2020 córeczka👼💔
    9tc... VI.2021 😇💔
    05.05.2022 na świecie pojawił się CUD BARTUŚ ❤

"Wtedy, gdy wydaje mi się, że już nie dam rady
    - przypominam sobie kto mi się przygląda..."
  • legusta Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2022, 11:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas na połówkowych wyszło, że nerki są powiększone, więc pewnie jak usłyszałam, że wszystko po za tym jest ok to już ze stresu nie zakodowałam innych ważnych kwestii. A druga sprawa, że gdybyście o tym nie pisały to nawet bym nie wiedziała, że trzeba badać te przepływy. No ale w drugiej i każdej kolejnej ciąży człowiek będzie już bardziej doświadczony :)

Synek ❤️ 05.2024
    Synek ❤️ 06.2022
  • agawka83 Koleżanka

Wysłany: 12 lutego 2022, 12:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    legusta wrote:
    U nas na połówkowych wyszło, że nerki są powiększone, więc pewnie jak usłyszałam, że wszystko po za tym jest ok to już ze stresu nie zakodowałam innych ważnych kwestii. A druga sprawa, że gdybyście o tym nie pisały to nawet bym nie wiedziała, że trzeba badać te przepływy. No ale w drugiej i każdej kolejnej ciąży człowiek będzie już bardziej doświadczony :)

hej widze , ze u Ciebie tez, z tymi nerkami to częste, u mnie jest jedna nerka górna granica normy.... za 2 tygodnie mam usg i trzeba będzie to sprawdzic

klz9tv73dce1249d.png

thgf3e3k1jxg2opd.png
  • agawka83 Koleżanka

Wysłany: 12 lutego 2022, 12:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    przepływy w kazdej ciaży się bada, ale z tego co pamiętam to w późniejszych etapach, przynajmniej u mnie tak bylo

klz9tv73dce1249d.png

thgf3e3k1jxg2opd.png
  • legusta Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2022, 13:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agawka83 wrote:
    hej widze , ze u Ciebie tez, z tymi nerkami to częste, u mnie jest jedna nerka górna granica normy.... za 2 tygodnie mam usg i trzeba będzie to sprawdzic

U nas w 22 tyg były już obie ponad 6 mm, więc teraz pewnie obserwacja co 3-4 tyg. W poniedziałek mam kolejne usg, więc zobaczymy co i jak, ale właśnie lekarka mówiła, że u chłopców dużo częściej występuje ten problem.

Synek ❤️ 05.2024
    Synek ❤️ 06.2022
  • agawka83 Koleżanka

Wysłany: 12 lutego 2022, 13:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    legusta wrote:
    U nas w 22 tyg były już obie ponad 6 mm, więc teraz pewnie obserwacja co 3-4 tyg. W poniedziałek mam kolejne usg, więc zobaczymy co i jak, ale właśnie lekarka mówiła, że u chłopców dużo częściej występuje ten problem.
    aha ja akurat spodziewam sie dziewczynki, ale tak tez slyszlalam, ze u chlopcow to częste...trzeba obserwować

klz9tv73dce1249d.png

thgf3e3k1jxg2opd.png
  • legusta Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2022, 14:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agawka83 wrote:
    aha ja akurat spodziewam sie dziewczynki, ale tak tez slyszlalam, ze u chlopcow to częste...trzeba obserwować

Trzeba być dobrej myśli. Podobno w większości przypadków zanika w 3 trymestrze/zaraz po porodzie :)

Synek ❤️ 05.2024
    Synek ❤️ 06.2022
  • agawka83 Koleżanka

Wysłany: 12 lutego 2022, 18:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    legusta wrote:
    Trzeba być dobrej myśli. Podobno w większości przypadków zanika w 3 trymestrze/zaraz po porodzie :)

tez tak słyszalam.... :) więc ze spokojem :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 lutego 2022, 18:45

legusta lubi tę wiadomość

klz9tv73dce1249d.png

thgf3e3k1jxg2opd.png
  • Majeczk@ Ekspertka

Wysłany: 12 lutego 2022, 19:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam nowy dylemat mam wrazeni że zdarza mi si popuszczać mocz w szczególności jak idzie to po tym jak się wysikam i jak wstanę że czasem jakby coś poleci i na wkładce wydaje mi się że to mocz ale teraz tak mi przyszło że myślicie że mogą to być wody ? Już si naczytałam jak to rozróżnić i się nakręcam ^^ wizytę mam dopiero 23.02. ale w sumie miałam ostatnio wizytę 7.02 i wtedy też już o tym myślałam i nic nie mówili że wód za mało a chyba było by to widać co ? Już jak ja chcę czerwca i przestać wariować xd

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 lutego 2022, 19:01

• Daisy_87 Ekspertka

Wysłany: 12 lutego 2022, 19:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Majeczk@ wrote:
    Mam nowy dylemat mam wrazeni że zdarza mi si popuszczać mocz w szczególności jak idzie to po tym jak się wysikam i jak wstanę że czasem jakby coś poleci i na wkładce wydaje mi się że to mocz ale teraz tak mi przyszło że myślicie że mogą to być wody ? Już si naczytałam jak to rozróżnić i się nakręcam ^^ wizytę mam dopiero 23.02. ale w sumie miałam ostatnio wizytę 7.02 i wtedy też już o tym myślałam i nic nie mówili że wód za mało a chyba było by to widać co ? Już jak ja chcę czerwca i przestać wariować xd
    Są ponoć takie paski, które można kupić w aptece. One chyba wskazują czy to wody czy mocz. Jaka jest jakość samych pasków, nie mam wiedzy.
    Hmh, jeżeli masz się denerwować to może podejdz na usg nawet do jakiegoś gina, który ma termin na już i sprawdź.

w4sqrjjgdooeimz6.png
  • Majeczk@ Ekspertka

Wysłany: 12 lutego 2022, 19:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja to na pewno zwariuje do porodu xd a mąż przeze mnie

• Limosa Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2022, 20:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Majeczk@ wrote:
    Mam nowy dylemat mam wrazeni że zdarza mi si popuszczać mocz w szczególności jak idzie to po tym jak się wysikam i jak wstanę że czasem jakby coś poleci
    Mam tak samo, na razie raz na parę dni, więc nie zgłaszam lekarce. Tak jakby w drogach moczowych coś zostawało i jak wstaję to jest ucisk czy ciśnienie i te resztki wypływają. Podejrzewam, że u Ciebie to samo, a nie wody, ale jak masz się stresować to idź po testy co do apteki.

3jgx90bvoj1fla1b.png
  • agawka83 Koleżanka

Wysłany: 12 lutego 2022, 21:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a mnie dzis wzieły mdlosci i zwymiotowałam rano (powrót uroków 1 trymestru?) i tez mi się popuściło :D nawet nie poczułam, dopiero potem zobaczyłam....
    sory za szczegoły, ale takie zycie kobiet w ciąży :)

klz9tv73dce1249d.png

thgf3e3k1jxg2opd.png
  • Majeczk@ Ekspertka

Wysłany: 12 lutego 2022, 22:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Limosa wrote:
    Mam tak samo, na razie raz na parę dni, więc nie zgłaszam lekarce. Tak jakby w drogach moczowych coś zostawało i jak wstaję to jest ucisk czy ciśnienie i te resztki wypływają. Podejrzewam, że u Ciebie to samo, a nie wody, ale jak masz się stresować to idź po testy co do apteki.
    O no dokładnie tak jakbym się nie dosikala, masakra ja nie wiem jak komuś może ciąża się podobać, ogólnie cieszę się z ruchów i wgl ale poza tym to czuję się jak wariatka ... U mnie w aptece nie ma takich rzeczy pogoniłam już męża ale zamówiłam błękit bromometylowy więc myślę że we wtorek bd :)

• Madlene28 Autorytet

Wysłany: 13 lutego 2022, 01:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny. Nie za bardzo mam czas zagłębić się w to, co pisałyście, ale co do samopoczucia to u mnie ostatnio spadek mocy i nastroju. Z tego co kojarzę to w tamtych 2 ciążach również na tym etapie czułam się już jak mały słoń i niestety tak jest i tym razem. Mam wrażenie, że dosłownie co kilka dni jestem większa i nie jest to kwestia gazów..

Co u mnie więcej? Wreszcie dostałam rozwód i mogę budować swoje nowe życie bez zastrzeżeń. Żeby było śmieszniej mój eks wyparł się swojej partnerki podczas rozprawy, a dzień później miał już status: w związku na fb :D taaak.. Zabawne i dziecinne, ale cóż.

Naprawdę wczoraj już miałam taki stan, że patrzyłam na siebie i chciało mi się płakać. Powiedziałam sobie, że to już ostatni raz tak wyglądam. Ciężko mi po prostu ogarniać dzieci z brzuszkiem, a wiem, że będzie coraz ciężej.. Nie wiem czy mała mi się odwróciła, czy po prostu jest tak nisko, ale ledwo chodziłam wczoraj z bólu tak napierała i właściwie co chwilę byłam w wc. Mam nadzieję, że dzisiaj będzie lepiej.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 lutego 2022, 07:43

Gdynianka41 lubi tę wiadomość

Córeczka - 25.12.2017r.
    Synek- 25.08.2020r.
    25.10.2021r- mamy ❤️

w57v3e3kc4ld4kpi.png
  • aannkka Autorytet

Wysłany: 13 lutego 2022, 09:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny w niedzielę! 😁
    Od jakiegoś czasu dodaje sobie wszystko do koszyka na Gemini co mi się przypomni i kurde już jest 360 zł a na bank to nie jest wszystko 😆 w marcu już sobie powiedziałam, że usiądę zamówię kokon pieluszki kocyki itd, bo przysięgam, że obudzę się z ręką w nocniku haha. Jak mąż przyjdzie to musimy jechać do 8 gwiazdek mierzyć foteliki żeby jakoś rozsądnie je uśmiscic w aucie. W sensie dla Liwi mam wybrany fotel, ale chyba Leo będzie musieli zmienić 😆 kuuuuuupa wydatków, boje się nawet liczyć 😆 gdybyście miały do polecenia fajne staniki do karmienia i takie szmaciaki i wyjściowe to wrzucajcie linki :D

8599ikgnwfmhvhys.png

• beta 14.10.21 - 37mIU/ml prog 30.04
    • beta 16.10.21 - 100mIU/ml prog 26.25
    • beta 19.10.21 - 610 mlU/ml

👶👶
‹‹ 123 124 125 126 127 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Kalendarz dni płodnych - aplikacja - starania o dziecko

Postanowione - rozpoczynacie starania o dziecko. Mija pierwszy, drugi, trzeci miesiąc, a ciąży nie ma. Pojawia się lekki niepokój - co się dzieje? Tak rozpoczyna się historia wielu kobiet z OvuFriend, które używają aplikacji podczas starania o dziecko. Inteligentny kalendarz dni płodnych nie tylko szybko nauczy się Twojej płodności ale również wcześnie wykryje nieprawidłowości. Przeczytaj jak aplikacja pomoże Ci zajść w ciążę!  

CZYTAJ WIĘCEJ

TOP 5 gadżetów ułatwiających życie młodej mamy

Rynek produktów dla przyszłych rodziców i maluszków jest ogromny. O jakich gadżetach warto pomyśleć kompletując wyprawkę? Które produkty są warte uwagi i mogą ułatwiać codzienność świeżo upieczonych rodziców? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Naprotechnologia - naturalna metoda podczas starania o dziecko i nie tylko.

Naprotechnologia (Natural Procreatice Technology, w skrócie: NPT lub NaPro) to metoda naturalnego wsparcia prokreacji. Ma wiele zwolenników, jak i całkiem sporo przeciwników, zanim wypowiesz swoją opinię, przeczytaj informacje jakie dla Ciebie zebraliśmy. Przeczytaj, na czym dokładnie polega naprotechnologia, czy jest przeznaczona tylko dla kobiet, czy również wspiera mężczyzn, w jakich przypadkach okazuje się najskuteczniejsza, a w jakich raczej się nie sprawdzi. 

CZYTAJ WIĘCEJ