Czerwiec 2022
-
WIADOMOŚĆ
-
Ja jestem od środy lekko podłamana, bo na wizycie kontrolnej okazało się, że jest zagrożenie, że szyjka będzie się skracać. Na połówkowych 26.01 bylo 33,3mm, w środę niby tyle samo, ale lekarz na USG dopochwowym zauważył, niewielkie rozwarcie. A ze względu na to, że to ciąża bliźniacza ryzyko jest duże. Teraz wizyty co 2 tyg. Stresuję się mega. Jeszcze od wczoraj bolą mnie plecy w dolnym odcinku i od czasu do czasu czuję lekkie kłucie chyba w pochwie, albo pachwinach. Ciężko mi nawet stwierdzić gdzie.
Co do imion to u nas będzie Tymon i Iga. -
Ogusia spokojnie ja mam szyjkę 3.4 i lekarze nic nie mówią choć fakt bez rozwarcia..ale z drugiej strony kobiety chodzą z delikatnym rozwarciem aż do terminu porodu...spokojnie :*24tc...17.05.2017 córeczka 😇💔
26tc...02.03-19.05.2018 córeczka 😇💔
IV.2019 CB
24tc...11.12.2020 córeczka👼💔
9tc... VI.2021 😇💔
05.05.2022 na świecie pojawił się CUD BARTUŚ ❤
"Wtedy, gdy wydaje mi się, że już nie dam rady
- przypominam sobie kto mi się przygląda..." -
Misiaa wiem, że to zupełnie co innego. Bardziej chodziło mi o to, że albo ja nie zakodowałam, że było sprawdzane albo lekarz nic nie powiedział na ten temat Skoro jest taki dokładny to podejrzewam, że sprawdził.
Gosianka faktycznie widziałam te kolory niebieski i czerwony. Dzięki za info! Pewnie na kolejnym badaniu dopytam o toSynek ❤️ 05.2024
Synek ❤️ 06.2022 -
Legusta jak widzialas na usg niebieski i czerwo y to mialas badane przeplywy:) zatem napewno nie dzieje sie nic zlego i opory sa ok bo inaczej by Ci cokolwiek musial powiedziec:)
legusta lubi tę wiadomość
24tc...17.05.2017 córeczka 😇💔
26tc...02.03-19.05.2018 córeczka 😇💔
IV.2019 CB
24tc...11.12.2020 córeczka👼💔
9tc... VI.2021 😇💔
05.05.2022 na świecie pojawił się CUD BARTUŚ ❤
"Wtedy, gdy wydaje mi się, że już nie dam rady
- przypominam sobie kto mi się przygląda..." -
U nas na połówkowych wyszło, że nerki są powiększone, więc pewnie jak usłyszałam, że wszystko po za tym jest ok to już ze stresu nie zakodowałam innych ważnych kwestii. A druga sprawa, że gdybyście o tym nie pisały to nawet bym nie wiedziała, że trzeba badać te przepływy. No ale w drugiej i każdej kolejnej ciąży człowiek będzie już bardziej doświadczonySynek ❤️ 05.2024
Synek ❤️ 06.2022 -
legusta wrote:U nas na połówkowych wyszło, że nerki są powiększone, więc pewnie jak usłyszałam, że wszystko po za tym jest ok to już ze stresu nie zakodowałam innych ważnych kwestii. A druga sprawa, że gdybyście o tym nie pisały to nawet bym nie wiedziała, że trzeba badać te przepływy. No ale w drugiej i każdej kolejnej ciąży człowiek będzie już bardziej doświadczony
hej widze , ze u Ciebie tez, z tymi nerkami to częste, u mnie jest jedna nerka górna granica normy.... za 2 tygodnie mam usg i trzeba będzie to sprawdzic
-
agawka83 wrote:hej widze , ze u Ciebie tez, z tymi nerkami to częste, u mnie jest jedna nerka górna granica normy.... za 2 tygodnie mam usg i trzeba będzie to sprawdzic
U nas w 22 tyg były już obie ponad 6 mm, więc teraz pewnie obserwacja co 3-4 tyg. W poniedziałek mam kolejne usg, więc zobaczymy co i jak, ale właśnie lekarka mówiła, że u chłopców dużo częściej występuje ten problem.Synek ❤️ 05.2024
Synek ❤️ 06.2022 -
legusta wrote:U nas w 22 tyg były już obie ponad 6 mm, więc teraz pewnie obserwacja co 3-4 tyg. W poniedziałek mam kolejne usg, więc zobaczymy co i jak, ale właśnie lekarka mówiła, że u chłopców dużo częściej występuje ten problem.
-
agawka83 wrote:aha ja akurat spodziewam sie dziewczynki, ale tak tez slyszlalam, ze u chlopcow to częste...trzeba obserwować
Trzeba być dobrej myśli. Podobno w większości przypadków zanika w 3 trymestrze/zaraz po porodzieSynek ❤️ 05.2024
Synek ❤️ 06.2022 -
Mam nowy dylemat mam wrazeni że zdarza mi si popuszczać mocz w szczególności jak idzie to po tym jak się wysikam i jak wstanę że czasem jakby coś poleci i na wkładce wydaje mi się że to mocz ale teraz tak mi przyszło że myślicie że mogą to być wody ? Już si naczytałam jak to rozróżnić i się nakręcam ^^ wizytę mam dopiero 23.02. ale w sumie miałam ostatnio wizytę 7.02 i wtedy też już o tym myślałam i nic nie mówili że wód za mało a chyba było by to widać co ? Już jak ja chcę czerwca i przestać wariować xd
Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 lutego 2022, 19:01
-
Majeczk@ wrote:Mam nowy dylemat mam wrazeni że zdarza mi si popuszczać mocz w szczególności jak idzie to po tym jak się wysikam i jak wstanę że czasem jakby coś poleci i na wkładce wydaje mi się że to mocz ale teraz tak mi przyszło że myślicie że mogą to być wody ? Już si naczytałam jak to rozróżnić i się nakręcam ^^ wizytę mam dopiero 23.02. ale w sumie miałam ostatnio wizytę 7.02 i wtedy też już o tym myślałam i nic nie mówili że wód za mało a chyba było by to widać co ? Już jak ja chcę czerwca i przestać wariować xd
Hmh, jeżeli masz się denerwować to może podejdz na usg nawet do jakiegoś gina, który ma termin na już i sprawdź. -
Majeczk@ wrote:Mam nowy dylemat mam wrazeni że zdarza mi si popuszczać mocz w szczególności jak idzie to po tym jak się wysikam i jak wstanę że czasem jakby coś poleci
-
Limosa wrote:Mam tak samo, na razie raz na parę dni, więc nie zgłaszam lekarce. Tak jakby w drogach moczowych coś zostawało i jak wstaję to jest ucisk czy ciśnienie i te resztki wypływają. Podejrzewam, że u Ciebie to samo, a nie wody, ale jak masz się stresować to idź po testy co do apteki.
-
Hej dziewczyny. Nie za bardzo mam czas zagłębić się w to, co pisałyście, ale co do samopoczucia to u mnie ostatnio spadek mocy i nastroju. Z tego co kojarzę to w tamtych 2 ciążach również na tym etapie czułam się już jak mały słoń i niestety tak jest i tym razem. Mam wrażenie, że dosłownie co kilka dni jestem większa i nie jest to kwestia gazów..
Co u mnie więcej? Wreszcie dostałam rozwód i mogę budować swoje nowe życie bez zastrzeżeń. Żeby było śmieszniej mój eks wyparł się swojej partnerki podczas rozprawy, a dzień później miał już status: w związku na fb taaak.. Zabawne i dziecinne, ale cóż.
Naprawdę wczoraj już miałam taki stan, że patrzyłam na siebie i chciało mi się płakać. Powiedziałam sobie, że to już ostatni raz tak wyglądam. Ciężko mi po prostu ogarniać dzieci z brzuszkiem, a wiem, że będzie coraz ciężej.. Nie wiem czy mała mi się odwróciła, czy po prostu jest tak nisko, ale ledwo chodziłam wczoraj z bólu tak napierała i właściwie co chwilę byłam w wc. Mam nadzieję, że dzisiaj będzie lepiej.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 lutego 2022, 07:43
Gdynianka41 lubi tę wiadomość
-
Cześć dziewczyny w niedzielę! 😁
Od jakiegoś czasu dodaje sobie wszystko do koszyka na Gemini co mi się przypomni i kurde już jest 360 zł a na bank to nie jest wszystko 😆 w marcu już sobie powiedziałam, że usiądę zamówię kokon pieluszki kocyki itd, bo przysięgam, że obudzę się z ręką w nocniku haha. Jak mąż przyjdzie to musimy jechać do 8 gwiazdek mierzyć foteliki żeby jakoś rozsądnie je uśmiscic w aucie. W sensie dla Liwi mam wybrany fotel, ale chyba Leo będzie musieli zmienić 😆 kuuuuuupa wydatków, boje się nawet liczyć 😆 gdybyście miały do polecenia fajne staniki do karmienia i takie szmaciaki i wyjściowe to wrzucajcie linki