Czerwiec 2022
-
WIADOMOŚĆ
-
Czy macie może podwyższone leukocyty w morfologii? Robiłam dzisiaj rano i mam trochę ponad normę (12,88, a norma do 10,04). Czytałam, że w ciąży mogą być podwyższone i to nic groźnego, ale jednak trochę się zmartwiłam, bo jeszcze neutrofile i limfocyty mam poza skalą, ale już w mniejszym stopniu.
-
Dokładnie, na krzywa nie ma wpływ to co kemy, tylko hormony ciążowe zaburzają prace trzustki i wyrzuca cukier w górę. Wiem nawet po sobie teraz, jak czasami organizm przy diecie zaswiruje i mam lekka ponad normę bo np. Zjadłam połówkę gotowanego jajka😬
Ana.Ta lubi tę wiadomość
-
Ja Wam powiem ,że teraz tak po dłuższym namyśle ...to mnie bardziej boli to siedzenie tam chyba a nie pocie .
Jeszcze jakby nożna było wyjść na zakupy np to co innego,człowiek by nie myślał ,świeże powietrze . A tu aby okno otworzyć w razie w i też nie wszędzie jest możliwość napewno . No i usiedz tyle czasu to już tez trzeba kogoś zabrać bo samej to idzie pierdolca dostać 😆🙈
Synek 2014 ❤️❤️
Sierpień 2020 💔
Po burzy zawsze wychodzi 🌞 , czekamy okruszku ❤️🌈
-
Gosianka wrote:Czy macie może podwyższone leukocyty w morfologii? Robiłam dzisiaj rano i mam trochę ponad normę (12,88, a norma do 10,04). Czytałam, że w ciąży mogą być podwyższone i to nic groźnego, ale jednak trochę się zmartwiłam, bo jeszcze neutrofile i limfocyty mam poza skalą, ale już w mniejszym stopniu.
-
Gosianka wrote:Czy macie może podwyższone leukocyty w morfologii? Robiłam dzisiaj rano i mam trochę ponad normę (12,88, a norma do 10,04). Czytałam, że w ciąży mogą być podwyższone i to nic groźnego, ale jednak trochę się zmartwiłam, bo jeszcze neutrofile i limfocyty mam poza skalą, ale już w mniejszym stopniu.24tc...17.05.2017 córeczka 😇💔
26tc...02.03-19.05.2018 córeczka 😇💔
IV.2019 CB
24tc...11.12.2020 córeczka👼💔
9tc... VI.2021 😇💔
05.05.2022 na świecie pojawił się CUD BARTUŚ ❤
"Wtedy, gdy wydaje mi się, że już nie dam rady
- przypominam sobie kto mi się przygląda..." -
Hej, ja dzisiaj po połówkowych. Jestem w 20+1 tc, mamy 407 gr dziecia, chłopak na 100%. Na razie skłaniamy się ku imieniu Gabriel, ale jeszcze możemy zmienić zdanie 🤷♀️
_Belladonna, Limosa, ewe90, aannkka, legusta, Did, Gdynianka41 lubią tę wiadomość
-
Gosianka wrote:Czy macie może podwyższone leukocyty w morfologii? Robiłam dzisiaj rano i mam trochę ponad normę (12,88, a norma do 10,04). Czytałam, że w ciąży mogą być podwyższone i to nic groźnego, ale jednak trochę się zmartwiłam, bo jeszcze neutrofile i limfocyty mam poza skalą, ale już w mniejszym stopniu.
Leukocyty akurat mam w normie, ale mam np. podwyższone eozynofile. O wynikach morfologii zawsze szczegółowo rozmawiam z lekarzem i analizuję każdy parametr. Jednak lekarz uprzedził mnie, żebym nie sugerowała się normami które są podane w wynikach laboratoryjnych, ponieważ są to normy dla grupy wiekowej i płci, ale nie uwzględniają one że jestem w ciąży, a tym bardziej nie biorą pod uwagę trymestru czy tygodnia ciąży.
Dla kobiet w ciąży normy te są nieco inne i uzależnione od tego w którym tygodniu jesteś. Wniosek jest taki, że należy wyniki analizować ze swoim lekarzem prowadzącym. To lekarz w oparciu o wywiad, Twoją historię ciąży, leki i suplementy które przyjmujesz jest w stanie ocenić czy wynik Twoich leukocytów faktycznie odbiega od normy i czy w takim razie należy coś z tym robić np. zalecić leki, suplementy czy inną terapię.
To wszystko może mieć znaczenie, dlatego tak ważna jest konsultacja każdego wyniku ze specjalistą a nie wujkiem google.
Limosa lubi tę wiadomość
-
Ona_89' wrote:My mamy dużą rodzinę i zawsze wybieramy imię, którego jeszcze nikt nie wykorzystał. Czekamy na Igę
Też czekamy na Igę, z mężem zastanawiamy się czy to imię nie robi się coraz bardziej popularne ze wzglądu na sukcesy naszej tenisistki, ale decyzja już zapadła.
Mam nadzieję, że za kilka lat w przedszkolu czy w piaskownicy nie będzie "wysypu" dziewczynek o tym imieniu.Ona_89' lubi tę wiadomość
-
Tequilla wrote:Leukocyty akurat mam w normie, ale mam np. podwyższone eozynofile. O wynikach morfologii zawsze szczegółowo rozmawiam z lekarzem i analizuję każdy parametr. Jednak lekarz uprzedził mnie, żebym nie sugerowała się normami które są podane w wynikach laboratoryjnych, ponieważ są to normy dla grupy wiekowej i płci, ale nie uwzględniają one że jestem w ciąży, a tym bardziej nie biorą pod uwagę trymestru czy tygodnia ciąży.
Dla kobiet w ciąży normy te są nieco inne i uzależnione od tego w którym tygodniu jesteś. Wniosek jest taki, że należy wyniki analizować ze swoim lekarzem prowadzącym. To lekarz w oparciu o wywiad, Twoją historię ciąży, leki i suplementy które przyjmujesz jest w stanie ocenić czy wynik Twoich leukocytów faktycznie odbiega od normy i czy w takim razie należy coś z tym robić np. zalecić leki, suplementy czy inną terapię.
To wszystko może mieć znaczenie, dlatego tak ważna jest konsultacja każdego wyniku ze specjalistą a nie wujkiem google.
Ja na szczęście wizytę mam w poniedziałek, więc długo czekać nie będę. 😉 -
Ja po wizycie prywatnej z 3D/4D
24+1 tc ❤️ i + 3,7 kg na wadze 😉
No dzieciaczki duże ❤️
Leon & Iga ❤️
689 g i 719 g - przepływy idealne i cała reszta
Dostałam sorbifer durules i się mega zle czuje po tym , ale to chyba normalne 🙈
Aspargin do 37 tc na skurcze , bo się zaczną ..
i rutinoscorbin , bo dmucham nos z krwią od grudnia
Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 lutego 2022, 19:19
Limosa, aannkka, Annie_, Kasia86, legusta, Daisy_87, Gdynianka41, Gosianka, ewe90, Did, Dorrotaaa, agawka83, Ogusia, Ona_89' lubią tę wiadomość
-
Oriaana, super, że wszystko w porządku z maluchami 🙂
Widziałam, że miałaś sprawdzane przepływy, czy u Was dziewczyny było to sprawdzane na połówkowych? Ja się upomniałam o zmierzenie kości udowej, bo lekarz zapomniał, a gdy zapytałam o przepływy to powiedział, że to się sprawdza dopiero w 3 trymestrze.Gdynianka41 lubi tę wiadomość
-
Oriaana wrote:Ja po wizycie prywatnej z 3D/4D
24+1 tc ❤️ i + 3,7 kg na wadze 😉
No dzieciaczki duże ❤️
Leon & Iga ❤️
689 g i 719 g - przepływy idealne i cała reszta
Dostałam sorbifer durules i się mega zle czuje po tym , ale to chyba normalne 🙈
Aspargin do 37 tc na skurcze , bo się zaczną ..
i rutinoscorbin , bo dmucham nos z krwią od grudnia
-
Limosa wrote:Oriaana, super, że wszystko w porządku z maluchami 🙂
Widziałam, że miałaś sprawdzane przepływy, czy u Was dziewczyny było to sprawdzane na połówkowych? Ja się upomniałam o zmierzenie kości udowej, bo lekarz zapomniał, a gdy zapytałam o przepływy to powiedział, że to się sprawdza dopiero w 3 trymestrze.
24tc...17.05.2017 córeczka 😇💔
IV.2019 CB
9tc... VI.2021 😇💔
Ja mam badane przeplywy na wizytach u gina, ale to że względu na zespół antyfisfolipidowy. W pierwszej ciąży na początku siódmego miesiąca w lewej tętnicy przeplywy były słabe, dzidzi stanelo z wagą i dostałam większą dawkę zastrzyków, zalecenie diety jak dla sportmana I wizyty co tydzień.
Nie wiem jaka jest praktyka w innych przypadkach, ale pewnie tak jak piszecie😊 -
Limosa wrote:Oriaana, super, że wszystko w porządku z maluchami 🙂
Widziałam, że miałaś sprawdzane przepływy, czy u Was dziewczyny było to sprawdzane na połówkowych? Ja się upomniałam o zmierzenie kości udowej, bo lekarz zapomniał, a gdy zapytałam o przepływy to powiedział, że to się sprawdza dopiero w 3 trymestrze. -
Ja nie miałam sprawdzanych przepływów ani razu, albo nikt nic nie powiedział i nawet o tym nie wiem :p Ale ja akurat ufam lekarzowi, który wykonywał prenatalne i połówkowe, bo jest bardzo dokładny i niektóre parametry mierzył 2xSynek ❤️ 05.2024
Synek ❤️ 06.2022 -
Legusta ale parametry a przepływy to zupełnie coś innego..
Limosa ten lekarz rzeczywiscie cos kreci bo jak mozna pacjentce powiedziec ze odchodzi sie od badania przeplywow jak od nich zalezy dobrostan dziecka i to czy w ogole zdrowo sie urodzi... zapytaj swoja lekarke niech Cie uspokoi
24tc...17.05.2017 córeczka 😇💔
IV.2019 CB
9tc... VI.2021 😇💔
Ja przepływy miałam na pewno sprawdzane na 1 prenatalnych, a połówkowe dopiero przede mną. 🙂
Legusta jeśli widzisz ekran w czasie badania to u mnie były widoczne kolory w czasie badania przepływów - niebieski i czerwony.Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 lutego 2022, 09:09