Czerwiec 2022
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
Daisy_87 wrote:Zarzucę inny temat dziewczyny. Macie już imiona dla Swoich pociech, ale takie na 100%? Ja niby zaczęłam już mówić do malutkiej po imieniu, ale gdzieś z tyłu głowy mam, a co jak mi się zmieni? Więc już nie wiem sama czy to pewniak czy tylko typ?
U nas typem numer jeden była Aleksandra, ale coś ostatnio Tatuś proponuje Wiktorię, albo Oliwię. Chociaż na jego liście pojawia się też Amelia. Mi się podobała pierwsza propozycja- Ola i co teraz? 🤔😱
Jeśli chodzi o pracę to dziękuję dziewczyny za Wasze historie. Zgadzam się z Wami i podpisuję pod tym rękami i nogami. Pracuję w państwówce, jestem urzędnikiem. Głowę mam pod tym względem spokojną, bo wiem, że mam gdzie wrócić. Moja obowiązkowość jedynie wzbudza we mnie jakieś wyrzuty. Sama się przekonałam, że nie jest kolorowo, bo nikt nie będzie pamiętać, ci dla nich robiłam wcale nie musząc tego robić. Zrobię tak jak umówiłam się z nimi na początku i teraz niestety muszą sobie poradzić beze mnie.
I teraz ostatnie już, bo sporo mnie minęło dzisiaj
U nas od kilku tygodni córeczka leży głową w dół. Ciekawe czy tak już zostanie 😊
Dobrej nocy dziewczyny 😙Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 lutego 2022, 00:12
-
U mnie ostatnio było ułożenie poprzeczne, ale fikołki są na porządku dziennym. Raz czuję kopniaki koło pępka, a później kop w pęcherz. Ale mi nie zależy na ułożeniu, bo i tak chcę cc.
A w nocy to nie wiem czy biegła maraton jakiś czy to czkawka była, bo czułam z 20 puknięć w jednym miejscu o dość regularnej częstotliwości. -
A dziecko nie ma czasu do 35 tc na odwrócenie się główką w dół?
Wiecie może co może być przyczyną szybkiego przyrostu wagi u mnie? Na początku ciąży zgubiłam 4 kg, dopiero niedawno odrobiłam kilogram, dziś rano staje na wagę, a tu 2 kg na plusie w ciągu chyba tygodnia. Jem normalnie jak przed ciążą, tylko dodatkowo słodycze, muszę je ograniczyć lub najlepiej odstawić. Ale to chyba niemożliwe, żeby tak szybko się odłożyły w postaci kilogramów... Skąd tak ekspresowy przyrost? Ostatnio miałam zaparcia, ale rano w końcu się wypróżniłam... Jestem przerażona. -
Hej, u nas wszystko w porządku 😊
W środę miałam wizytę, mały waży 650gr, i ułożony główka w dół, ale i tak mówimy o CC. Dostałam żelazo, hemoglobina poleciała w dół,przytyłam narazie 3 kg, lekarz nic nie mówił na wagę. Co do imion to mi sie podoba Olek lub Adaś, ale tatusiowi się nie podoba, więc jest problem 😃ewe90, legusta, Gosianka, Annie_, Gdynianka41 lubią tę wiadomość
-
Ja od początku ciązy schudłam 6,5kg i ta waga stała w miejscu do połowy stycznia a dzis dodatkowe 2,5kg i też nie wiem skąd tak nagle 🤷♀️I procedura
4AA - 03.2021 - 05.2021 [*] 9 tc.
3AB -10.2021 - 06.2022 Córeczka ❤
3AB - 01.2024 beta HCG <0,2
2BB - 02.2024 beta HCG <0,2
II procedura
3BB - 07.2024 cb
4BC ? -
Myślę, że u niektórych z Nas waga poszła nagle do góry, bo teraz właśnie intensywnie rośnie macica, łożysko i ilość wód, co de facto dodaje nam kg😊 wszytko tak jak powinno.
Ja mam brzuszek, ale jeszcze schodzę w swoje ciuchy. Cdos widzę, że dodatkowy tłuszcz będzie szedł w posladki🤭 -
Limosa wrote:A dziecko nie ma czasu do 35 tc na odwrócenie się główką w dół?
Wiecie może co może być przyczyną szybkiego przyrostu wagi u mnie? Na początku ciąży zgubiłam 4 kg, dopiero niedawno odrobiłam kilogram, dziś rano staje na wagę, a tu 2 kg na plusie w ciągu chyba tygodnia. Jem normalnie jak przed ciążą, tylko dodatkowo słodycze, muszę je ograniczyć lub najlepiej odstawić. Ale to chyba niemożliwe, żeby tak szybko się odłożyły w postaci kilogramów... Skąd tak ekspresowy przyrost? Ostatnio miałam zaparcia, ale rano w końcu się wypróżniłam... Jestem przerażona.
Tak ,w teorii to do 36tc nawet,ale po 30tc to już różnie z tym bywa .
Tym bardziej,że ja widzę ,że kilo tego że ruchliwy jest baardzo to napewno nie zmieniał pozycji ,ciągle jest nóżkami do dolu .
Jeśli by.tak pozycja była zmieniania to już pół biedy ... No ale cóż czekamy i liczę ,że obróci się i da matce rodzic sn 😆
A waga to tak jak dziewczyny piszą , brzuch rośnie , cycki też przynajmniej u mnie 🙈
A i wody itp też ważą 🙂
Synek 2014 ❤️❤️
Sierpień 2020 💔
Po burzy zawsze wychodzi 🌞 , czekamy okruszku ❤️🌈
-
Amara wrote:Hej, u nas wszystko w porządku 😊
W środę miałam wizytę, mały waży 650gr, i ułożony główka w dół, ale i tak mówimy o CC. Dostałam żelazo, hemoglobina poleciała w dół,przytyłam narazie 3 kg, lekarz nic nie mówił na wagę. Co do imion to mi sie podoba Olek lub Adaś, ale tatusiowi się nie podoba, więc jest problem 😃
Co do imion to byś się dogadała z moim mężem Aleksander bardzo mu się podoba.
Mi jakoś specjalnie imiona męskie się nie podobają, a też chłopcy chyba nie przywiązują takiej wagi do imienia co dziewczynki.
Rozmawialiśmy o imionach jeszcze jak nie znaliśmy płci, nastawiliśmy się na Milenkę, ale jak się okazało, że chłopiec to mąż skakał z radości Także nastawił się psychicznie już na Adasia. Jeszcze naszym kompromisem był Krzyś/Jan, ale Krzyś już jest w rodzinie (co prawda ma ponad 18 lat), ale nie chcieliśmy takiego samego imienia. A Jan ma na imię teściu, więc kolizja imion na pewno by była niekomfortowaWiadomość wyedytowana przez autora: 11 lutego 2022, 09:26
Synek ❤️ 05.2024
Synek ❤️ 06.2022 -
Mój lekarz mi napisał ułożenie obojętne 😆 mówił że w tym tygodniu to nie ma znaczenia bo dziecko fika. W poprzedniej w 29 TC młody zrobił obrót na pośladki i tak został.
Ruchy czuje różnie raz tak po środku brzucha ale niżej za chwilę mocno po lewej, wysoko 😆 -
Limosa wrote:A dziecko nie ma czasu do 35 tc na odwrócenie się główką w dół?
Wiecie może co może być przyczyną szybkiego przyrostu wagi u mnie? Na początku ciąży zgubiłam 4 kg, dopiero niedawno odrobiłam kilogram, dziś rano staje na wagę, a tu 2 kg na plusie w ciągu chyba tygodnia. Jem normalnie jak przed ciążą, tylko dodatkowo słodycze, muszę je ograniczyć lub najlepiej odstawić. Ale to chyba niemożliwe, żeby tak szybko się odłożyły w postaci kilogramów... Skąd tak ekspresowy przyrost? Ostatnio miałam zaparcia, ale rano w końcu się wypróżniłam... Jestem przerażona. -
Ja jeszcze nie wiem, kiedy będę miała krzywą. Może w poniedziałek na wizycie się dowiem. Pilnowałyście diety dzień/kilka dni przed? Oczywiście nie mówię o totalnej zmianie żywienia, bo to może zafałszować prawdziwe wyniki, ale o np. niejedzeniu słodyczy. Ja nie jem ich codziennie, a pewnie taki kawałek ciasta wieczorem by mógł trochę popsuć. 😅
-
Hej, ja jestem już po krzywej
Wyniki wyszły dobre i nie zmieniałam nic w diecie przed
Badania miałam w poniedziałek rano, a w ndz jeszcze zjadłam jakieś ciacho. Nie ma co zmieniać diety i nawyków na chwilę przed, tylko pamiętać, żeby na 12h przed badaniem już nie jeść
I polecam jednak nie pić "na raz" 😅
Trzymam kciuki!Gosianka, Did lubią tę wiadomość
-
Gosianka wrote:Ja jeszcze nie wiem, kiedy będę miała krzywą. Może w poniedziałek na wizycie się dowiem. Pilnowałyście diety dzień/kilka dni przed? Oczywiście nie mówię o totalnej zmianie żywienia, bo to może zafałszować prawdziwe wyniki, ale o np. niejedzeniu słodyczy. Ja nie jem ich codziennie, a pewnie taki kawałek ciasta wieczorem by mógł trochę popsuć. 😅
Did, legusta lubią tę wiadomość