Czerwiec 2022
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyi ja dołączam do grona niewyspanych, zmordowanych bezsenną nocą Standardowo pobudka na siku ok 5 rano, wstałam taka połamana, mam okropnie niewygodne łóżko u rodziców, twarde jak beton. Połączenie spania tylko na lewym boku i rwy kulszowej nie może oznaczać nic przyjemnego. A powiedzcie, udaje się Wam spać tylko na lewym boku? Bo ja czasem muszę choć na chwilę przewrócić się na prawy ale mam pietra
-
Annie_ wrote:Ja akurat ze spaniem jako takich problemów nie mam bo zawsze miałam bardzo lekki sen wiec śpię tak samo teraz 🤷🏻♀️ Ale wczoraj wieczorem to myślałam ze mój mąż mnie zje tak był zły na mnie. Miałam odpoczywać jak najwiecej a wczoraj narzuciłam na siebie za dużo i wieczorem oboje liczyliśmy skurcze 🙄 całe szczęście ze były nieregularnie ale łapały często 😞 a mam zalecenie od ginekologa ze jak tylko zaczną sie „regulować” to mam pędzić do szpitala…
Może wy znacie sposób jak osobe nadpobudliwa zatrzymać w łóżku?… seriale i filmy odpadają bo nie potrafię sie na tak długo skupić 🤦🏻♀️
Aannkka mi jedyne co pomaga to wygrzanie i picie cieplej wody/herbaty z miodem i cytryna w dużych ilościach🤷🏻♀️ -
_Belladonna wrote:i ja dołączam do grona niewyspanych, zmordowanych bezsenną nocą Standardowo pobudka na siku ok 5 rano, wstałam taka połamana, mam okropnie niewygodne łóżko u rodziców, twarde jak beton. Połączenie spania tylko na lewym boku i rwy kulszowej nie może oznaczać nic przyjemnego. A powiedzcie, udaje się Wam spać tylko na lewym boku? Bo ja czasem muszę choć na chwilę przewrócić się na prawy ale mam pietra
-
nick nieaktualnyaannkka wrote:Ja się przekręcam najczęściej przez sen na prawy więc najwyraźniej musi mi być tak wygodniej i może dzidzi też. Później dojdzie okrutny ból bioder od leżenia w jednej pozycji i siłą rzeczy będzie trzeba się położyć na drugi
Przed ciążą zasypiałam tylko na lewym boku. Teraz wygodniej mi na prawym 😂 Fakt, dzidzia wybiera dla urozmaicenia raz lewy raz prawy boczek.😁 -
Jak jest ciekawa książka to fakt połykam w jeden dzień. Ale należę do typu co szybko się nudzi 😂 pochlone 3 książki z rzędu w jakieś 3-5 dni i potem już mam przesyt i muszę znaleźć inne zajęcie. A ze często takimi zajęciami były tez takie dzikie pomysły jak: wysprzątam sobie piwnice albo ogarnę zabawki syna (ło matko to gorsze niż piwnica) -No to niestety ale to musi teraz poczekać 🙄
Co do spania to ja pytałam i kardiologa i ostatnio położnej na wizycie i obie stwierdziły ze do 3 trymestru na spokojnie mogę na plecach spać jak mi wygodnie. Z tymi plecami to bardziej chodzi o to ze niektóre dziewczyny maja duszności jak się położą na plecach. Ja jestem astmatykiem wiec zawsze je miałam 🤷🏻♀️ A prawy bok to zgaga. Dlatego zalecają na lewym. No w 3 trymestrze na plecach się nie powinno bo dziecię może uciskać na tętnice i żyły i wtedy to może być niebezpieczne. Ale wtedy to już robi dużo waga i niższe położenie macicy 👍🏼_Belladonna lubi tę wiadomość
-
Ja nie umiałam spać na lewym boku, bo było mi duszno, ale mąż zafundował mi poduszkę (cebuszkę? taki rogal jakby w kształcie 9) i z nią śpię całą noc na lewym boku i jest mi wygodnie (o ile jej wcześniej nie wywalę 🤦🏻♀️ bo nawet ją potrafię nieźle zwichrować).
-
Hej dziewczyny. Ja ogólnie śpię raczej czujnie, że względu na dzieci. Minimum raz w nocy muszę wstać na siku, przy okazji zaglądam do dzieci i potem zasnąć jest ciężko, bo malutka w brzuszku też się wybudza. Jak już zasnę to najczęściej mam marne sny, jakieś koszmary i wstaję w kiepskim nastroju. Ostatnio w ogóle mam często doła i nic mnie nie cieszy. Mam nadzieję, że to szybko przejdzie.
-
To chyba jakiś dzień /noc, ale u mnie czwarta dzisiaj z rzędu. Raczej wina tego, że mała kiepsko mi śpi, poplakuje przez sen, rzuca się, wezmę ja z łóżeczka to kładzie się na mnie, zmienia 10 razy pozycje, za chwilę to samo... Dzisiaj już po 3 dostała Pedicetamol, bo sama nie wiem, może to zęby? Chodzę jak zombi.
Miałam koleżankę na kawę rano ze swoimi dziewczynkami, to choć człowiek mogl z dorosłym pogadac🤭 teraz mała śpi, więc nadrabiam forum i od razu pędzę kończyć obiad, bo zegar tyka. Pozdrawiam ☀️ -
_Belladonna wrote:i ja dołączam do grona niewyspanych, zmordowanych bezsenną nocą Standardowo pobudka na siku ok 5 rano, wstałam taka połamana, mam okropnie niewygodne łóżko u rodziców, twarde jak beton. Połączenie spania tylko na lewym boku i rwy kulszowej nie może oznaczać nic przyjemnego. A powiedzcie, udaje się Wam spać tylko na lewym boku? Bo ja czasem muszę choć na chwilę przewrócić się na prawy ale mam pietra
Ja śpie na prawym, na lewym, na wznak i częściowo na boku-brzuchu, tak się układam, żeby nie przyciskać brzucha. -
Szczerze to ja śpię tak jak mi wygodnie , na plecach i na boku jednym i drugim , na boku - brzuchu 🙈
Ba! Nawet na brzuchu się zdazy budzić 🙈🙈🙈
W pierwszej ciąży też spałam tak jak było mi wygodnie , jeśli czuję że mały się wiecie bardzo to wtedy zmieniam pozycję 🙂Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 lutego 2022, 13:39
Synek 2014 ❤️❤️
Sierpień 2020 💔
Po burzy zawsze wychodzi 🌞 , czekamy okruszku ❤️🌈
-
nick nieaktualny
-
Po 11 dniach doszła przesyłka z Shein Ubranka są w porządku, opaski też
PS. Zestaw bordo rozm 80, sukienka w kwiatki 62
Annie_, Gosianka, Kasia86 lubią tę wiadomość
I procedura
4AA - 03.2021 - 05.2021 [*] 9 tc.
3AB -10.2021 - 06.2022 Córeczka ❤
3AB - 01.2024 beta HCG <0,2
2BB - 02.2024 beta HCG <0,2
II procedura
3BB - 07.2024 cb
4BC ? -
Annie_ wrote:Przepraszam ale czy mieli może ta sukienkę w rozmiarze damskim M? 😂 przygarnelambym chętnie. No cudowna jest 😍
Niestety
Na żywo jeszcze lepiej wygląda😍 , chociaż wiadomo, że teraz jest pozaginana i przydałoby jej się spotkanie z pralką i żelazkiem. Fajne też są te 4 opaski - nie będą uciskały, są bardzo delikatne
I procedura
4AA - 03.2021 - 05.2021 [*] 9 tc.
3AB -10.2021 - 06.2022 Córeczka ❤
3AB - 01.2024 beta HCG <0,2
2BB - 02.2024 beta HCG <0,2
II procedura
3BB - 07.2024 cb
4BC ? -
-
Witam kochane kobiety 💚
Pierwszy raz w życiu udzielam się na (jakimkolwiek) forum. Czułam, ze potrzebuję społeczności, takiej właśnie grupy
Moje pierwsze pytanie: jak odczuwacie ruchy?
Ja jestem w 24 tygodniu i owszem czuję je od wielu tygodni, ale nie są to ruchy regularne ani mocne. Słyszałam od wielu mam, że u nich są silne i nawet sprawiają ból. U mnie to niewielkie drgania, i tak jak mówię, nie są to jakieś częste ruchy.
Położna mówi, aby się nie martwić i że regularność etc zaczyna się po 25 tc (mieszkam w Niderlandach i tu prowadzę swoją ciąże, tutaj ciążami zajmują się położne).
A Wy (na podobnym etapie co ja) jak czujecie swoje bejbiki? -
Linadelpalina wrote:Witam kochane kobiety 💚
Pierwszy raz w życiu udzielam się na (jakimkolwiek) forum. Czułam, ze potrzebuję społeczności, takiej właśnie grupy
Moje pierwsze pytanie: jak odczuwacie ruchy?
Ja jestem w 24 tygodniu i owszem czuję je od wielu tygodni, ale nie są to ruchy regularne ani mocne. Słyszałam od wielu mam, że u nich są silne i nawet sprawiają ból. U mnie to niewielkie drgania, i tak jak mówię, nie są to jakieś częste ruchy.
Położna mówi, aby się nie martwić i że regularność etc zaczyna się po 25 tc (mieszkam w Niderlandach i tu prowadzę swoją ciąże, tutaj ciążami zajmują się położne).
A Wy (na podobnym etapie co ja) jak czujecie swoje bejbiki?
Jesteśmy na takim samym etapie 🙂
Ja jedyne co widzę to dzień w dzień zaczyna hulanki o 7 rano i to punktualnie 🤭
Jeśli chodzi o moc to ruchy są różne ,pewnie zależy jak dziecko się ułoży , są chwile gdzie brzuch mi skacze cały ,a są chwile kiedy są to tylko puknięcia .
Żeby to było bolesne to jeszcze chyba za wcześnie choć niektóre już czuję naprawdę mocne i zdecydowane kopnięcia.
A która to ciąża Twoja? W pierwszej i kolejnych czuć ogromną różnicę 🙂
Nie masz się czym przejmować na ból też przyjdzie czas ,później nam te maluchy dadzą popalić na całego 🙂
Ja w pierwszej ciąży po porodzie jeszcze miesiąc czułam ból żeber 🤣
Synek 2014 ❤️❤️
Sierpień 2020 💔
Po burzy zawsze wychodzi 🌞 , czekamy okruszku ❤️🌈
-
Domi93 wrote:Dziewczyny chyba cierpię na bezsenność po wstaniu na siku to już tragedia ,nie wiem które się bardziej tłucze ja czy maluch 🤣🤣🤣
Ale i jedno i drugie usnąć nie może już przez chwilę myskalam czy nie iść i czegoś nie porobić 😆😆
U mnie tak samo. Zazwyczaj zanim usnę mija z 1,5 godziny, dlatego przeważnie nadrabiam po całym dniu Wasze wpisy właśnie koło północy. W nocy budzę się ok 3 i przed 6 na siku. Nad ranem ciężko mi usnąć znowu, bo boli mnie kręgosłup i biodra. A o 8-9 mała zaczyna tańce, a Pan tatuś wstaje do pracy, więc też się budzę i już wstaję. Tak dzień w dzień Przed ciążą spałam tylko na brzuchu z rękami pod poduszką i teraz bardzo ciężko jest mi znaleźć wygodną pozycję. Zazwyczaj usypiam na lewym boku, praktycznie na brzuchu, bo podkulam nogę, więc brzuch ma swoje miejsce. Budzę się często na prawym, bądź na plecach.
Jeśli chodzi o ruchy to mała się chyba inaczej rozlokowała, bo teraz czuję delikatniej i raczej kopniaki. Wcześniej czułam jakby pływała pod skórą. A wczoraj chyba miała czkawkę, bo systematycznie i rytmicznie przez 10 minut. Śmieszne uczucie. Nagrałam nawet, ale tu się chyba filmików nie da publikować.Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 lutego 2022, 19:17