Czerwiec 2022
-
WIADOMOŚĆ
-
Daisy_87 wrote:Piękne ubranka! Czy można prosić o linka do opasek? 😊
https://pl.shein.com/3pcs-Baby-Flower-Print-Bow-Decor-Hair-Band-p-5347707-cat-3231.htmlI procedura
4AA - 03.2021 - 05.2021 [*] 9 tc.
3AB -10.2021 - 06.2022 Córeczka ❤
3AB - 01.2024 beta HCG <0,2
2BB - 02.2024 beta HCG <0,2
II procedura
3BB - 07.2024 cb
4BC ? -
_Belladonna wrote:W programie szkoły jest m.in.: przygotowanie do porodu (techniki oddychania, pozycje, objawy zbliżającego się porodu), pakowanie wyprawki do szpitala i przyjęcie na oddział z wyjaśnieniem zasad jakie tam panują, omówienie porodu (plan), metody łagodzenia bólu, pierwsze dni noworodka i połogu (przystawienie do piersi, laktacja, pielęgnacja, kąpiel, noszenie), pierwsza pomoc.
Dla kogoś kto nigdy nawet nie trzymał dziecka w rękach i totalnie nic nie wie takie spotkania to wybawienie 😃 mam nadzieję, że faktycznie uczą praktycznych rzeczy. A co do tej grupy na fb, przykładowe pytanie jakie ostatnio padło - czy trzeba mieć ze sobą laktator oraz butelkę ze smoczkiem z wolnym przepływem (w szpitalu nieopodal lepiej mieć ze sobą bo mają braki smoczków), odpowiedź położnej- nie trzeba, wszystko jest na wyposażeniu oddziału.
Paati, nie martw się, że zostaniesz sama zawsze któraś kobietka na sąsiedniej sali coś podpowie w razie czego, położne też będą doglądać
Małych dzieci się nie boję. Miałam przeszkolenie, bo całkiem niedawno (w sumie to już 14 lat) zajmowałam się siostrą, jest między nami 16 lat różnicy. Miałam wtedy chrzest bojowy Mam nadzieję, że jakieś internetowe filmiki mi trochę rozjaśnią jak to wygląda na porodówce. A będę się pakować z Wami, liczę na podpowiedzi
-
agawka83 wrote:tez macie tak, ze czasem macie gorsze dni/nastroj? ja mam tak dzisiaj, jak wczoraj bylam szczesliwa tak dzis jakos nic mi sie nie chce
Też mam, czuję się wtedy niepotrzebna, gruba, nieatrakcyjna, nic mi się nie chce, mam czarnowidztwo itd... Zbiera mi się na płaczki i same łzy lecą, najczęściej w poduszkę. Ale mija i później jest ok. -
Paati# wrote:Też mam, czuję się wtedy niepotrzebna, gruba, nieatrakcyjna, nic mi się nie chce, mam czarnowidztwo itd... Zbiera mi się na płaczki i same łzy lecą, najczęściej w poduszkę. Ale mija i później jest ok.
czyli nie jestem sama, tez dziś jakos spadlo mi samopoczucie i samoocena...
właśnie to mija... jutro będzie nowy dzień
-
Domi93 wrote:Jesteśmy na takim samym etapie 🙂
Ja jedyne co widzę to dzień w dzień zaczyna hulanki o 7 rano i to punktualnie 🤭
Jeśli chodzi o moc to ruchy są różne ,pewnie zależy jak dziecko się ułoży , są chwile gdzie brzuch mi skacze cały ,a są chwile kiedy są to tylko puknięcia .
Żeby to było bolesne to jeszcze chyba za wcześnie choć niektóre już czuję naprawdę mocne i zdecydowane kopnięcia.
A która to ciąża Twoja? W pierwszej i kolejnych czuć ogromną różnicę 🙂
Nie masz się czym przejmować na ból też przyjdzie czas ,później nam te maluchy dadzą popalić na całego 🙂
Ja w pierwszej ciąży po porodzie jeszcze miesiąc czułam ból żeber 🤣
To moja pierwsza ciąża. A tak żeby brzuch skakał to nigdy nie miałam... Są to delikatne ruchy, falowanie pod skóra, puknięcia, drżenie. Hmm może jeszcze czas na mocniejsze doznania? Ale mnie to martwi, ze może to za delikatnie i za rzadko..
-
Linadelpalina wrote:To moja pierwsza ciąża. A tak żeby brzuch skakał to nigdy nie miałam... Są to delikatne ruchy, falowanie pod skóra, puknięcia, drżenie. Hmm może jeszcze czas na mocniejsze doznania? Ale mnie to martwi, ze może to za delikatnie i za rzadko..
U mnie też pierwsza ciąża i też puknięcie, drżenie i falowanie. Nie masz co się denerwowaćLinadelpalina lubi tę wiadomość
-
U mnie też pierwsza ciąża i do niedawna miałam tylko uczucie, że coś pływa pod skórą, ale teraz częściej mam puknięcia 🙂
Ja też dziś mam sadek formy, nic mi się nie chce, jestem jakaś rozmemłana (ale może to od alergii, bo bardzo mnie męczy).
A samoocenę gorszą mam większość czasu, a tu brzuch będzie jeszcze bardziej rósł, a kilogramów będzie przybywać...Linadelpalina lubi tę wiadomość
-
_Belladonna wrote:i ja dołączam do grona niewyspanych, zmordowanych bezsenną nocą Standardowo pobudka na siku ok 5 rano, wstałam taka połamana, mam okropnie niewygodne łóżko u rodziców, twarde jak beton. Połączenie spania tylko na lewym boku i rwy kulszowej nie może oznaczać nic przyjemnego. A powiedzcie, udaje się Wam spać tylko na lewym boku? Bo ja czasem muszę choć na chwilę przewrócić się na prawy ale mam pietra
-
Dziękuję Ewe za linki.
Linadelpalina, witam na forum!
Jutro wizytuje, to wizyta na NFZ, więc raczej bedzie krótka. Chcę dostać skierowanie na badania.
Spadek formy, to chyba u większości si e pojawia. Mi też siada psychika czasami. Ostatnio ciągle sprawdzam ile mam siwych włosów. A wierzcie mi, chyba stres i ciąża jakoś to u mnie przyspieszyły. Fakt, miesiąc temu minęło dwa lata od rozjaśniania włosów, bo potem ciąża, pandemia, karmienie i kolejna ciąża... Wyglądam okropnie. Zdecydowanie miałam lepszą samoocenę w pierwszej ciąży. Wogole, to pomimo cukrzycy, w tej ciąży wydaje mi się że robię się taka okraglejsza, starzeje😔Linadelpalina lubi tę wiadomość
-
Jeśli pierwsza ciąża to jest wszystko w jak najlepszym porządku , dzieciatko pewnie inaczej ułożone 🙂
Poczekaj ,niedługo da Ci popalić 😃🥰
Ja z tym nastrojem tak mam ,jednego dnia ok a na drugi dzień rano wstaje i ojej ...bez kija nie podchodź . Mąż to już rano po mojej minie wiedział ,że coś nie tak 🤣🤣🤣🤣Linadelpalina lubi tę wiadomość
Synek 2014 ❤️❤️
Sierpień 2020 💔
Po burzy zawsze wychodzi 🌞 , czekamy okruszku ❤️🌈
-
Daisy_87 wrote:Dziękuję Ewe za linki.
Linadelpalina, witam na forum!
Jutro wizytuje, to wizyta na NFZ, więc raczej bedzie krótka. Chcę dostać skierowanie na badania.
Spadek formy, to chyba u większości si e pojawia. Mi też siada psychika czasami. Ostatnio ciągle sprawdzam ile mam siwych włosów. A wierzcie mi, chyba stres i ciąża jakoś to u mnie przyspieszyły. Fakt, miesiąc temu minęło dwa lata od rozjaśniania włosów, bo potem ciąża, pandemia, karmienie i kolejna ciąża... Wyglądam okropnie. Zdecydowanie miałam lepszą samoocenę w pierwszej ciąży. Wogole, to pomimo cukrzycy, w tej ciąży wydaje mi się że robię się taka okraglejsza, starzeje😔
Ja mam to samo ...
Włosy siwe a tu jeszcze przed 30-stka 🤦
Ufarbowalam na blond no ale minęło pół roku ,odrosty ogromne włosy przesuszone
... Siwe od nowa wychodzą . I chyba pojadę po farbę i walne do je na brąz ( takie mam naturalne ) może to mi poprawi humor...w piątek jadę na glukozę także po wyjściu zrobię sobie niespodziankę bo do fryzjera to czekania za dużo ...
O również w pierwszej ciąży czułam się jakoś lepiej , teraz czuję się po prostu gruba 😭
Źle wyglądam i źle się z tym czuję, uda i tyłek wydaje mi się rozlany i najgorsze jest to ,że ja się nie obzeram .... Nie wiem skąd to się bierze ... Boje się ,że jeszcze chwila i jakąś depresja mnie dopadnie .
Zaczynam myśleć czy dam sobie radę , nie wiem skąd się to bierze , boje się o synka aby nie poczuł się odrzucony ...
Mam nadzieję,że tok myślenia mi się zmieni bo jeśli nie czuje w kościach że będzie źle.
Mąż w delegacji ,także jest sama . Jak On jest to jest mi lżej ,jest obok , a tu wyjechał w poniedziałek i wróci najwcześniej za ok 3 tyg .
Chcę już urodzić ... Czas zaczyna się dłużyc ...
Synek 2014 ❤️❤️
Sierpień 2020 💔
-
Rozumiem Cię doskonale Domi. Wiadomo, że człowiek się cieszy ze swojego stanu i z tego co ma, ale to chyba są hormony ze nas takie myśli dopadaja...
Mam nadzieję, że z nadejściem wiosny choć humory się nam poprawia, bo fizycznie wydaje mi się, że ja będę z biegiem czasu czuć się coraz gorzej. Brzuch jeszcze nie jest wielki, a po całym dniu biegania i ogarniania spina się już jak w 9 miesiącu.
Ja już sapie jak pcham wózek pod górkę na spacerze 😭 -
Oj tak hormony nas wykończą . Ja też sobie wmawiam ,że im bliżej wiosny tym będzie lepiej ale wiem ,że tak nie będzie .
Musimy dać radę ,mam nadzieję,ze wraz z nadejściem marca czas nam przyspieszy .
U mnie rano jest ok ale na wieczór brzuch tez spięty i wyglądam jak do porodu , ogólnie to jakiś duży się wydaje mi ...
Tyle osób mówi a ciąża to fajny stan,że mamy fajnie bo nic nie musimy odpoczywamy.
Ale kiedy ...ja to wstaje już zmęczona 🤭agawka83 lubi tę wiadomość
Synek 2014 ❤️❤️
Sierpień 2020 💔
-
Kasia86 wrote:Dziewczyny podoba wam się ten wózek? https://images.app.goo.gl/MmiQu8HsF4iCZ8rW8
A planujesz kupować w ciemno, czy miałaś okazję sprawdzić jak się prowadzi?I procedura
4AA - 03.2021 - 05.2021 [*] 9 tc.
3AB -10.2021 - 06.2022 Córeczka ❤
3AB - 01.2024 beta HCG <0,2
2BB - 02.2024 beta HCG <0,2
II procedura
3BB - 07.2024 cb
4BC ? -
Dziewczyny powiem wam tak. Mam siostrę fryzjerkę i ostatnio się jej pytam czy włosy mogą mi siwieć od ciąży, od hormonów czy od czego innego. Rozmowa wygladała mniej więcej tak:
-to od czego te siwe?
-z wieku.
- ja mam dopiero 25 lat!
-ja miałam 23 jak zaczęły siwieć…..
Także ten… siostra niezbyt pocieszyła 😂 a takie dorodne mi wyłażą. Takie co świecą się na słońcu jak nie powiem co 😂 także ja już po farbie i naprawdę to mega poprawia humor. W połączeniu z nowymi okularami +100 do samooceny 👌🏼Gdynianka41 lubi tę wiadomość
-
Mi siwe włosy zaczęły wychodzić właśnie jakoś ok. 23 roku życia, a na czarnych włosach to jest masakra
Ja wczorajszy dzień praktycznie cały przespałam Chyba tak mnie zmęczyła ta krzywa cukrowa. Na szczęście jakoś to przetrwałam i wyniki wydają się być ok, aż jestem zaskoczonaSynek ❤️ 05.2024
Synek ❤️ 06.2022 -
Kasia86 wrote:Dziewczyny podoba wam się ten wózek? https://images.app.goo.gl/MmiQu8HsF4iCZ8rW8
Ja wczoraj też jakąś niemoc miałam, zresztą mąż też. O 17 położyliśmy się przytuleni na łóżku i dopiero po 1 się przebudziliśmy. Więc jedynie się ogarnęliśmy do spania i kontynuowaliśmy, o 6 obudził mnie mąż, a właściwie jego zły sen, także ładnie pospaliśmy koło 13h.
Nastrój u mnie tak jak i u was różnie, hormony robią swoje. Za to mała zrobiła się po ostatniej wizycie jakaś strasznie ruchliwa. Ciągle mnie kopie, brzuch mi cały skacze albo faluje. W dzień wizyty to mi połowę dnia na pęcherzu siedziała i w niego kopała, ból okropny. Teraz przeniosła się znowu trochę wyżej i to już nie jest bolesne. Uwielbiam leżeć i głaskać brzuszek, ona mi odpowiada pukaniem. 🥰
Te wizyty mają na nią jakiś taki wpływ, po poprzedniej wizycie po południu zaczęłam czuć wyraźne ruchy i już ze mną zostały codziennie. -
ewe90 wrote:Dla mnie fajniejszy by się wydawał w połączeniu z czarnym
A planujesz kupować w ciemno, czy miałaś okazję sprawdzić jak się prowadzi?