Czerwiec 2022
-
WIADOMOŚĆ
-
Co do prenatalnych, to miałam badana szyjkę i oceniania pod kątem ryzyka. Sprawdzane było też łożysko. Parametry wszystkie a było ich sporo. Przeplywy tętnicze ode mnie do dziecka i u dzidzia też.
Co do kącika, to ja przewijak na komodzie w sypialni. Mała będzie ze mną w dostawce, łazienkę mamy na końcu korytarza, więc nie będę w nocy biegać, a jej siostra robiła na początku kilka kup w nocy 🤭
W salonie, kupowałam podkłady i przewijałam na sofie. Nam się to sprawdziło, ciężko latać góra dół, zwłaszcza po cc.
Ja dzisiaj po wizycie, było krótko jak NFZ. Skierowanie na to o tylko, bo krzywa mi odpada.
Dzidzi waży 460g i się zastanawiam czy nie za dużo jak na ten etap. A że mam cukrzycę ciazowa, to już wogole sobie wkręcam... Nie mogę się doczekać swojej prywatnej wizyty u gina.Linadelpalina, Limosa lubią tę wiadomość
-
Nasze badanie prenatalne trwało ok 30 minut. Lekarz bardzo dużo czasu poświęcił na serce. Pokazywał mi przepływy, żyły, gdzie to później trafia. Byłam zadowolona. Kupiłam opcję z nagraniem i tu trochę się rozczarowałam, bo to tylko kilkusekundowe filmiki i słabo cokolwiek widać. Zrobił jedną kolorową fotkę na pamiątkę, a reszta takich zwykłych i to właściwie tyle. Następne nasze spotkanie w 30 tygodniu. Za to w walentynki byłam u swojego ginekologa. Oczywiście bez badania na fotelu się nie obyło, lekarz średnio delikatny. Przy badaniu PH mam wrażenie, że wnętrzności mi wyjdą.. Wziernik znowu mało mnie nie rozerwie. Może tak wszystko jest takie wrażliwe i napęczniałe? Nie wiem, ale z wizyty na wizytę odczuwam to gorzej.
Jutro idę do fryzjera 💇 farbowanie włosów może doda mi energii i poczuję się lepiej.
Dzisiaj odebrałam kolejną paczkę z ubraniami, tym razem rozmiary 62-68.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 lutego 2022, 19:30
-
Co do szyjki mam badana co wizyta . dziewczyny a ja sobie dziś zrobiłam dzień spa 🤭
Najpierw długi spacer z koleżanką i dzieciakami , wróciłam to synek chciał kopyta więc zrobiliśmy do obiadu no i później zaczęłam ... Od mycia włosów ,nałożyłam maskę więc mówię i tak do mycia jeszcze więc zrobiłam peeling i maskę na twarzy , później dojrzałam srebrna płukankę no i tak mam odcień srebrny włosów - zawsze jakaś zmiana .
Jak już zrobiłam aż tyle to wzięłam się za paznokcie no i są już ogarniete ,nałożyłam hybrydę po ok 5 MSC przerwy ...
No i jak już się wykąpałam to mówię zostały stopy i właśnie jestem w trakcie pedicure ,chyba tego trzeba mi było ...głupie zabiegi standardowe a jak poprawiły humor 🙂Gdynianka41, legusta, Limosa lubią tę wiadomość
Synek 2014 ❤️❤️
Sierpień 2020 💔
Po burzy zawsze wychodzi 🌞 , czekamy okruszku ❤️🌈
-
Annie_ wrote:Ja 4 lata temu na wynajętym mieszkaniu mogłam sobie pozwolić tylko na takie rozwiązanie:
Za pralka była przywiercona polka bo pralka była za płytka i przewijak by się nie trzymał.
Teraz mamy więcej przestrzeni i póki co kącik wyglada tak :
W sobotę mąż będzie kończył sciane ☺️ Dlatego taka rozdubana jest w tym momencie
Kochana to jest z Jysk nie? Właśnie też taka chce 🙂 i przewijak na komodzie
Synek 2014 ❤️❤️
Sierpień 2020 💔
-
Komoda? Niee. Komoda to zwykły hemnes - biała bejca. Ten 3- szufladowy. I na to kupiliśmy nakładkę pod przewijak z Allegro. Teraz już i do hemnesa i do malma można bez problemu kupić takie nakładki ☺️
Pojemniki są z jyska 😉Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 lutego 2022, 20:48
-
Annie_ wrote:Komoda? Niee. Komoda to zwykły hemnes - biała bejca. Ten 3- szufladowy. I na to kupiliśmy nakładkę pod przewijak z Allegro. Teraz już i do hemnesa i do malma można bez problemu kupić takie nakładki ☺️
Pojemniki są z jyska 😉
A masz może link do tego ? 🙂
Komoda pojemna ?
Synek 2014 ❤️❤️
Sierpień 2020 💔
-
Annie_ wrote:Komoda? Niee. Komoda to zwykły hemnes - biała bejca. Ten 3- szufladowy. I na to kupiliśmy nakładkę pod przewijak z Allegro. Teraz już i do hemnesa i do malma można bez problemu kupić takie nakładki ☺️
Pojemniki są z jyska 😉
A masz może link do tego ? 🙂
Bałam się ,że jak kupię oddzielnie to może nic nie pasować wymiarami ..
Komoda pojemna ?
Synek 2014 ❤️❤️
Sierpień 2020 💔
-
Daisy_87 wrote:Dzidzi waży 460g i się zastanawiam czy nie za dużo jak na ten etap. A że mam cukrzycę ciazowa, to już wogole sobie wkręcam... Nie mogę się doczekać swojej prywatnej wizyty u gina.I procedura
4AA - 03.2021 - 05.2021 [*] 9 tc.
3AB -10.2021 - 06.2022 Córeczka ❤
3AB - 01.2024 beta HCG <0,2
2BB - 02.2024 beta HCG <0,2
II procedura
3BB - 07.2024 cb
4BC ? -
Domi93 wrote:A masz może link do tego ? 🙂
Komoda pojemna ?
Domi93 lubi tę wiadomość
I procedura
4AA - 03.2021 - 05.2021 [*] 9 tc.
3AB -10.2021 - 06.2022 Córeczka ❤
3AB - 01.2024 beta HCG <0,2
2BB - 02.2024 beta HCG <0,2
II procedura
3BB - 07.2024 cb
4BC ? -
Będę z tobą szczera. Linku ci nie podam bo nie jestem zbyt zadowolona. Normalnie one kosztują Ok. 140 zł. Ja znalazłam ze zwrotu za 65 i zamówiłam od razu bo uznaliśmy ze najwyżej domalujemy jak coś będzie odprysniete itd. No i przyszła o 2 cm za mała… już woleliśmy sami dociąć niż się bawić w odsyłanie 🙄 ale ogólnie sama w sobie jest super 👍🏼 Nasza jest z firmy „i love my Kid”
Co do komody to bardziej pojemnych komod niż hemnes nie widziałam. Starszy syn ma tego długiego hemnesa i miesci tam wszystko. Turaj w jednej tylko szufladzie zmiescilam wszystkie ciuszki- a mało ich nie jest.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 lutego 2022, 21:27
-
Annie_ wrote:Będę z tobą szczera. Linku ci nie podam bo nie jestem zbyt zadowolona. Normalnie one kosztują Ok. 140 zł. Ja znalazłam ze zwrotu za 65 i zamówiłam od razu bo uznaliśmy ze najwyżej domalujemy jak coś będzie odprysniete itd. No i przyszła o 2 cm za mała… już woleliśmy sami dociąć niż się bawić w odsyłanie 🙄 ale ogólnie sama w sobie jest super 👍🏼 Nasza jest z firmy „i love my Kid”
Co do komody to bardziej pojemnych komod niż hemnes nie widziałam. Starszy syn ma tego długiego hemnesa i miesci tam wszystko. Turaj w jednej tylko szufladzie zmiescilam wszystkie ciuszki- a mało ich nie jest.
No właśnie tego się ja obawiałam ,ale powiem Ci ,że na zdj wysłać naprawdę fajnie to . Nie widać że docinane nawet było 🙂
Rzeczywiście pojemna ta komoda 😃
Synek 2014 ❤️❤️
Sierpień 2020 💔
-
Limosa wrote:Odnośnie braku filmu, za który zapłaciłaś to brak słów, jak się lekarz tłumaczył
Tłumaczyli się w zasadzie wszyscy, Pani na rejestracji, która brała kasę położna i lekarz. Generalnie - brak jakiejkolwiek komunikacji pomiędzy personelem. Również dobrze mogłam powiedzieć, że chcę aby nagrali film, a później za niego w ogóle nie zapłacić. Nikt nic nie wie - słaba organizacja i komunikacja, a poza tym, to wyszłam z kliniki prawie ostatnia bo Pani Asystentka jak tylko wstałam z leżanki to wybiegła z gabinetu i ..... fruuu do domu, jakby w bloku startowym już czekała. Generalnie dziwne to badanie...
W dokumentacji wszystkie parametry są niby powpisywane, ale jak nie mam filmiku to nie widzę jak faktycznie zostało zmierzone.
Na pierwszych prenatalnych było tak, że nagrane było całe badanie, tak że można było wszystko łącznie z parametrami podejrzeć, tak jak widział to lekarz.
W poniedziałek będę musiała stoczyć tam walkę o powtórzenie tego badania, zapytam też o te warunki badania - co było nie tak no i o tą szyjkę.
Trudno najwyżej wezmą mnie za Matkę-Wariatkę, ale u mnie w badaniach wszystko ma być na tip top.
Linadelpalina lubi tę wiadomość
-
Dziewczyny, widzę że macie już wszystko pięknie ułożone w komodach. Czy to już jest czas na pranie i prasowanie???
Ja na razie dopiero czekam na meble od stolarza - robimy na zamówienie szafę i komodę z przewijakiem.Linadelpalina lubi tę wiadomość