Czerwiec 2022
-
WIADOMOŚĆ
-
agawka83 wrote:a ja przytylam 9 kg...... za chwilke zaczne 24 tydzien... czy ktos jeszzce tyle przytył, czy się zagalopowałam
Ja mialam 10kg ale wiem że jest już ponad ...we wtorek wejdę na wagę ,nie chce wcześniej psuć sobie humoru . Wyglądam okropnie 🤦Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 lutego 2022, 14:47
agawka83 lubi tę wiadomość
Synek 2014 ❤️❤️
Sierpień 2020 💔
Po burzy zawsze wychodzi 🌞 , czekamy okruszku ❤️🌈
-
nick nieaktualny
-
agawka83 wrote:a ja przytylam 9 kg...... za chwilke zaczne 24 tydzien... czy ktos jeszzce tyle przytył, czy się zagalopowałam
Oj... Ja na ostatniej wizycie w 22 tyg. Ważyłam 10 kg więcej niż przed ciąża 🙈 mam nadzieję, że to wina zaparć i gromadzącej się wody. Dostałam już od lekarza syrop i moje problemy się może skończą 😔 oby, bo już mi ciężko.
Udało mi się przełożyć dziś termin na krzywą cukrową, bo wypadała na koniec 23 tygodnia i lekarz nalegał na zmianę, więc będziemy się słodzić 9 marca dopiero w 25 tygodniu.agawka83 lubi tę wiadomość
-
Mnie dzisiaj krzywa cukrowa po prostu pokonała. Do tej pory czuję się przeokropnie...
Co do przewijakow to podglądam wasze pomysły i się zastanawiam.. W naszej sypialni kolejny mebel w postaci komody z przewijakiem niezle zagraci (myślałam aby ubranka trzymać w naszej dużej szafie), na pralce już stoją kosze z kosmetykami i ręcznikami, a przewijaki na łóżeczko podobno mogą być niebezpieczne? Żadna opcja nie pasuje 😅
Kupiłam dzisiaj dostawkę. Czytałam, ze nieoceniona pomoc i wygoda taka dostawka. Macie doświadczenia? Co
Prawda trzeba szybko wymienić, ale zawsze można odsprzedać..
https://www.babypark.nl/snuzpod-4-co-sleeper.html?color=1697&gclid=CjwKCAiAgbiQBhAHEiwAuQ6BkvVPQvMjelTE0UjnWinaoBtdW-AzjLQ7kCMC4lAT4d1T-TO1Xi_74BoCBrcQAvD_BwE -
legusta wrote:Linadelpalina my też planujemy dostawkę w sypialni ja rozważałam tą z chicco next 2 me magic, ale poluję na używaną
legusta lubi tę wiadomość
-
Linadelpalina wrote:Mnie dzisiaj krzywa cukrowa po prostu pokonała. Do tej pory czuję się przeokropnie...
Co do przewijakow to podglądam wasze pomysły i się zastanawiam.. W naszej sypialni kolejny mebel w postaci komody z przewijakiem niezle zagraci (myślałam aby ubranka trzymać w naszej dużej szafie), na pralce już stoją kosze z kosmetykami i ręcznikami, a przewijaki na łóżeczko podobno mogą być niebezpieczne? Żadna opcja nie pasuje 😅
Kupiłam dzisiaj dostawkę. Czytałam, ze nieoceniona pomoc i wygoda taka dostawka. Macie doświadczenia? Co
Prawda trzeba szybko wymienić, ale zawsze można odsprzedać..
https://www.babypark.nl/snuzpod-4-co-sleeper.html?color=1697&gclid=CjwKCAiAgbiQBhAHEiwAuQ6BkvVPQvMjelTE0UjnWinaoBtdW-AzjLQ7kCMC4lAT4d1T-TO1Xi_74BoCBrcQAvD_BwE
Ja jutro jadę na krzywa i modlę się aby jej nie zwrócić 🤦🤣
Co do dostawki tak ,świetna sprawa.
My też będziemy kupować 🙂
Synek spal na stole kawowym i przewijaku przy łóżku , w łóżku bałam się ,że go zgnieciemy, ale wcześniej o dostawcę nie słyszałam być może nie były tak dostępne jak teraz .
Teraz nie wyobrażam sobie nie kupićLinadelpalina lubi tę wiadomość
Synek 2014 ❤️❤️
Sierpień 2020 💔
-
Paati# wrote:Oj... Ja na ostatniej wizycie w 22 tyg. Ważyłam 10 kg więcej niż przed ciąża 🙈 mam nadzieję, że to wina zaparć i gromadzącej się wody. Dostałam już od lekarza syrop i moje problemy się może skończą 😔 oby, bo już mi ciężko.
Udało mi się przełożyć dziś termin na krzywą cukrową, bo wypadała na koniec 23 tygodnia i lekarz nalegał na zmianę, więc będziemy się słodzić 9 marca dopiero w 25 tygodniu.
Ja też czuję się jakbym nagromadziła tony wody ,cała spuchnięta 🤔
Chyba też zapytam lekarza czy coś można zrobić z tym no i zaparcia...ten sam mam problem .
Nic nie działa, owoce jem jak głupia activia ...nic .
A śliwki suszone nie przełknę no i tak mecze się ..
Synek 2014 ❤️❤️
Sierpień 2020 💔
-
Domi93 wrote:Ja też czuję się jakbym nagromadziła tony wody ,cała spuchnięta 🤔
Chyba też zapytam lekarza czy coś można zrobić z tym no i zaparcia...ten sam mam problem .
Nic nie działa, owoce jem jak głupia activia ...nic .
A śliwki suszone nie przełknę no i tak mecze się ..
O to tez mi wróciło. Już chwile miałam spokoj od zaparć i teraz jak wróciły to ze zdwojona siła 😞 mi troszkę pomaga jak zjem wieczorem duże jabłko. Ale nie zawsze pamietam o tym…
-
My mamy bardzo mała sypialnię i żeby jej już teraz jie zagracic, a przez sezon letni swobodnie w nocy otwierać okno bez obaw o dziecko kupujemy właśnie dostawkę, która będzie stać po mojej stronie łóżka i dalej od okna. Na jesień kupimy już normalne łóżeczko i zrobimy przemeblowanie. Jeśli wszystko pójdzie po naszej myśli to pod koniec roku przeprowadzimy się do nowego domu i już nie będzie problemu z miejscem. Oby tylko teraz jakoś to upchnąć w nasze 42m2
Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 lutego 2022, 17:10
Linadelpalina lubi tę wiadomość
-
Annie_ wrote:O to tez mi wróciło. Już chwile miałam spokoj od zaparć i teraz jak wróciły to ze zdwojona siła 😞 mi troszkę pomaga jak zjem wieczorem duże jabłko. Ale nie zawsze pamietam o tym…
Oj a mi to nawet jabłka i gruszki nie pomagają 😞 brzuch mnie boli i ciągle się martwię, czy to nie przypadkiem jakieś inne bóle. Ciężko mi nawet się schylić, bo mnie wszystko wewnątrz gniecie. Okropieństwo.. -
Hej dziewczyny
U mnie masakra przechodzę anginę ropną i przysięgam, że umieram jestem wrakiem człowieka. Dziś poszłam do lekarza dostałam antybiotyk i płukanki do gardła i inne rzeczy a na dokładnie zlecił mi wymaz tylko dlatego, że UWAGA nigdy nie miałam i nie choruje.. kumacie? Dużo zdrówka dla was jak tylko wrócę do siebie będę z wami ❤️ -
A lekarz nie zaproponował wam laktulozy? Mój mi powiedział, że jak mam się męczyć, to lepiej to wypić, jest bezpieczne. A w kryzysowych sytuacjach zalecił mi czopki glicerynowe. Tak samo na takie męczące wzdęcia mówił, że można brać espumisan, że też jest bezpieczny.
Wiadomo, że są leki, które mają wpływ na płód, ale niektóre są totalnie bezpieczne. Nasz komfort też jest ważny, bo dziecko wyczuwa nasze złe samopoczucie. -
A co do dostawek, to nie pamiętam czy wam pisałam czy nie - my kupiliśmy chicco forever. Ta dostawka jest ogromna naprawdę. Na spokojnie dziecko w tym pośpi kilka lat, później oczywiście już bez tych nóżek z kółkami.
Linadelpalina lubi tę wiadomość
-
Annie_ wrote:O to tez mi wróciło. Już chwile miałam spokoj od zaparć i teraz jak wróciły to ze zdwojona siła 😞 mi troszkę pomaga jak zjem wieczorem duże jabłko. Ale nie zawsze pamietam o tym…
No właśnie ja też już miał spokój o myślałam ,że to koniec a tu proszę od nowa...no mi te jabłka nie pomagają ...dziś też zjadłam po południu jabłko kiwi ...jogurt później ...zaraz zjem jeszcze na kolację activie to może rano już mnie ruszy trochę ...mam wrażenie,że brzuch to mi pęknie niedługo ...
Synek 2014 ❤️❤️
Sierpień 2020 💔
-
aannkka wrote:Hej dziewczyny
U mnie masakra przechodzę anginę ropną i przysięgam, że umieram jestem wrakiem człowieka. Dziś poszłam do lekarza dostałam antybiotyk i płukanki do gardła i inne rzeczy a na dokładnie zlecił mi wymaz tylko dlatego, że UWAGA nigdy nie miałam i nie choruje.. kumacie? Dużo zdrówka dla was jak tylko wrócę do siebie będę z wami ❤️
Kochana zdrowiej szybko ...wiem co przeżywasz ,też niedawno tak miałam 🙈
Synek 2014 ❤️❤️
Sierpień 2020 💔
-
Gosianka wrote:A lekarz nie zaproponował wam laktulozy? Mój mi powiedział, że jak mam się męczyć, to lepiej to wypić, jest bezpieczne. A w kryzysowych sytuacjach zalecił mi czopki glicerynowe. Tak samo na takie męczące wzdęcia mówił, że można brać espumisan, że też jest bezpieczny.
Wiadomo, że są leki, które mają wpływ na płód, ale niektóre są totalnie bezpieczne. Nasz komfort też jest ważny, bo dziecko wyczuwa nasze złe samopoczucie.
Nie proponował mi nic bo nie mówiłam nic nawet... Ta laktuloza to syrop ? Jutro będę w aptece i może coś wezmę od razu...wizyta dopiero we wtorek
Synek 2014 ❤️❤️
Sierpień 2020 💔