X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Czerwiec 2022
Odpowiedz

Czerwiec 2022

Oceń ten wątek:
  • Did Ekspertka

Wysłany: 17 lutego 2022, 14:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie w 21 tyg. było 426 g i na końcu tej podziałki, a lekarz powiedział, że ok.

Did
  • Domi93 Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2022, 14:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agawka83 wrote:
    a ja przytylam 9 kg...... za chwilke zaczne 24 tydzien... czy ktos jeszzce tyle przytył, czy się zagalopowałam

Ja mialam 10kg ale wiem że jest już ponad ...we wtorek wejdę na wagę ,nie chce wcześniej psuć sobie humoru . Wyglądam okropnie 🤦

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 lutego 2022, 14:47

agawka83 lubi tę wiadomość

Synek 2014 ❤️❤️
    Sierpień 2020 💔

Po burzy zawsze wychodzi 🌞 , czekamy okruszku ❤️🌈
    88c5s65ghu1a5nbl.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 lutego 2022, 14:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jakie polecacie okrycia kąpielowe? Żeby były mięciutkie i chłonne? :)

• legusta Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2022, 14:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pocieszacie mnie dziewczyny co do wagi, bo u mnie +7kg i myślałam, że to dużo :p

Synek ❤️ 05.2024
    Synek ❤️ 06.2022
  • Paati# Przyjaciółka

Wysłany: 17 lutego 2022, 15:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agawka83 wrote:
    a ja przytylam 9 kg...... za chwilke zaczne 24 tydzien... czy ktos jeszzce tyle przytył, czy się zagalopowałam

Oj... Ja na ostatniej wizycie w 22 tyg. Ważyłam 10 kg więcej niż przed ciąża 🙈 mam nadzieję, że to wina zaparć i gromadzącej się wody. Dostałam już od lekarza syrop i moje problemy się może skończą 😔 oby, bo już mi ciężko.

Udało mi się przełożyć dziś termin na krzywą cukrową, bo wypadała na koniec 23 tygodnia i lekarz nalegał na zmianę, więc będziemy się słodzić 9 marca dopiero w 25 tygodniu.

f2w343r8v2dpr3k5.png
  • Linadelpalina Koleżanka

Wysłany: 17 lutego 2022, 15:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie dzisiaj krzywa cukrowa po prostu pokonała. Do tej pory czuję się przeokropnie...

Co do przewijakow to podglądam wasze pomysły i się zastanawiam.. W naszej sypialni kolejny mebel w postaci komody z przewijakiem niezle zagraci (myślałam aby ubranka trzymać w naszej dużej szafie), na pralce już stoją kosze z kosmetykami i ręcznikami, a przewijaki na łóżeczko podobno mogą być niebezpieczne? Żadna opcja nie pasuje 😅

Kupiłam dzisiaj dostawkę. Czytałam, ze nieoceniona pomoc i wygoda taka dostawka. Macie doświadczenia? Co
    Prawda trzeba szybko wymienić, ale zawsze można odsprzedać..
    https://www.babypark.nl/snuzpod-4-co-sleeper.html?color=1697&gclid=CjwKCAiAgbiQBhAHEiwAuQ6BkvVPQvMjelTE0UjnWinaoBtdW-AzjLQ7kCMC4lAT4d1T-TO1Xi_74BoCBrcQAvD_BwE

hchyflw1tn4nam14.png
  • legusta Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2022, 16:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Linadelpalina my też planujemy dostawkę w sypialni :) ja rozważałam tą z chicco next 2 me magic, ale poluję na używaną :)

Linadelpalina, Gdynianka41 lubią tę wiadomość

Synek ❤️ 05.2024
    Synek ❤️ 06.2022
  • Linadelpalina Koleżanka

Wysłany: 17 lutego 2022, 16:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    legusta wrote:
    Linadelpalina my też planujemy dostawkę w sypialni :) ja rozważałam tą z chicco next 2 me magic, ale poluję na używaną :)
    Ja tak długo robiłam research na temat tych wszystkich wyprawkowych rzeczy 🙈o chicco tez myślałam. Używane dostawki to super pomysł, bo są krótko w użyciu wiec rzadko są zniszczone. Ja kupiłam na tutejszym Allegro właśnie z drugiej ręki

legusta lubi tę wiadomość

hchyflw1tn4nam14.png
  • Domi93 Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2022, 17:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Linadelpalina wrote:
    Mnie dzisiaj krzywa cukrowa po prostu pokonała. Do tej pory czuję się przeokropnie...

Co do przewijakow to podglądam wasze pomysły i się zastanawiam.. W naszej sypialni kolejny mebel w postaci komody z przewijakiem niezle zagraci (myślałam aby ubranka trzymać w naszej dużej szafie), na pralce już stoją kosze z kosmetykami i ręcznikami, a przewijaki na łóżeczko podobno mogą być niebezpieczne? Żadna opcja nie pasuje 😅

Kupiłam dzisiaj dostawkę. Czytałam, ze nieoceniona pomoc i wygoda taka dostawka. Macie doświadczenia? Co
    Prawda trzeba szybko wymienić, ale zawsze można odsprzedać..
    https://www.babypark.nl/snuzpod-4-co-sleeper.html?color=1697&gclid=CjwKCAiAgbiQBhAHEiwAuQ6BkvVPQvMjelTE0UjnWinaoBtdW-AzjLQ7kCMC4lAT4d1T-TO1Xi_74BoCBrcQAvD_BwE

Ja jutro jadę na krzywa i modlę się aby jej nie zwrócić 🤦🤣

Co do dostawki tak ,świetna sprawa.
    My też będziemy kupować 🙂
    Synek spal na stole kawowym i przewijaku przy łóżku , w łóżku bałam się ,że go zgnieciemy, ale wcześniej o dostawcę nie słyszałam być może nie były tak dostępne jak teraz .
    Teraz nie wyobrażam sobie nie kupić

Linadelpalina lubi tę wiadomość

Synek 2014 ❤️❤️
    Sierpień 2020 💔

88c5s65ghu1a5nbl.png
  • Domi93 Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2022, 17:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paati# wrote:
    Oj... Ja na ostatniej wizycie w 22 tyg. Ważyłam 10 kg więcej niż przed ciąża 🙈 mam nadzieję, że to wina zaparć i gromadzącej się wody. Dostałam już od lekarza syrop i moje problemy się może skończą 😔 oby, bo już mi ciężko.

Udało mi się przełożyć dziś termin na krzywą cukrową, bo wypadała na koniec 23 tygodnia i lekarz nalegał na zmianę, więc będziemy się słodzić 9 marca dopiero w 25 tygodniu.

Ja też czuję się jakbym nagromadziła tony wody ,cała spuchnięta 🤔
    Chyba też zapytam lekarza czy coś można zrobić z tym no i zaparcia...ten sam mam problem .
    Nic nie działa, owoce jem jak głupia activia ...nic .
    A śliwki suszone nie przełknę no i tak mecze się ..

Synek 2014 ❤️❤️
    Sierpień 2020 💔

88c5s65ghu1a5nbl.png
  • Annie_ Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2022, 17:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My poprzednio nie mieliśmy miejsca na dostawkę i musiało być zwykle lozeczko. Dlatego teraz to było pierwsze co kupiliśmy do wyprawki na początku stycznia już 😂 my mamy chicco next 2 me magic

h84f20mmgjau13ca.png

0d1ygzu3m5qxv5s4.png
  • Annie_ Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2022, 17:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Domi93 wrote:
    Ja też czuję się jakbym nagromadziła tony wody ,cała spuchnięta 🤔
    Chyba też zapytam lekarza czy coś można zrobić z tym no i zaparcia...ten sam mam problem .
    Nic nie działa, owoce jem jak głupia activia ...nic .
    A śliwki suszone nie przełknę no i tak mecze się ..

O to tez mi wróciło. Już chwile miałam spokoj od zaparć i teraz jak wróciły to ze zdwojona siła 😞 mi troszkę pomaga jak zjem wieczorem duże jabłko. Ale nie zawsze pamietam o tym…

h84f20mmgjau13ca.png

0d1ygzu3m5qxv5s4.png
  • Paati# Przyjaciółka

Wysłany: 17 lutego 2022, 17:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My mamy bardzo mała sypialnię i żeby jej już teraz jie zagracic, a przez sezon letni swobodnie w nocy otwierać okno bez obaw o dziecko kupujemy właśnie dostawkę, która będzie stać po mojej stronie łóżka i dalej od okna. Na jesień kupimy już normalne łóżeczko i zrobimy przemeblowanie. Jeśli wszystko pójdzie po naszej myśli to pod koniec roku przeprowadzimy się do nowego domu i już nie będzie problemu z miejscem. Oby tylko teraz jakoś to upchnąć w nasze 42m2

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 lutego 2022, 17:10

f2w343r8v2dpr3k5.png
  • Paati# Przyjaciółka

Wysłany: 17 lutego 2022, 17:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Annie_ wrote:
    O to tez mi wróciło. Już chwile miałam spokoj od zaparć i teraz jak wróciły to ze zdwojona siła 😞 mi troszkę pomaga jak zjem wieczorem duże jabłko. Ale nie zawsze pamietam o tym…

Oj a mi to nawet jabłka i gruszki nie pomagają 😞 brzuch mnie boli i ciągle się martwię, czy to nie przypadkiem jakieś inne bóle. Ciężko mi nawet się schylić, bo mnie wszystko wewnątrz gniecie. Okropieństwo..

f2w343r8v2dpr3k5.png
  • aannkka Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2022, 17:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny
    U mnie masakra przechodzę anginę ropną i przysięgam, że umieram :( jestem wrakiem człowieka. Dziś poszłam do lekarza dostałam antybiotyk i płukanki do gardła i inne rzeczy a na dokładnie zlecił mi wymaz tylko dlatego, że UWAGA nigdy nie miałam i nie choruje.. kumacie? Dużo zdrówka dla was jak tylko wrócę do siebie będę z wami ❤️

8599ikgnwfmhvhys.png

• beta 14.10.21 - 37mIU/ml prog 30.04
    • beta 16.10.21 - 100mIU/ml prog 26.25
    • beta 19.10.21 - 610 mlU/ml

👶👶
  • Gosianka Ekspertka

Wysłany: 17 lutego 2022, 17:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A lekarz nie zaproponował wam laktulozy? Mój mi powiedział, że jak mam się męczyć, to lepiej to wypić, jest bezpieczne. A w kryzysowych sytuacjach zalecił mi czopki glicerynowe. Tak samo na takie męczące wzdęcia mówił, że można brać espumisan, że też jest bezpieczny.
    Wiadomo, że są leki, które mają wpływ na płód, ale niektóre są totalnie bezpieczne. Nasz komfort też jest ważny, bo dziecko wyczuwa nasze złe samopoczucie.

thgfs65gnrco3vzr.png
  • Gosianka Ekspertka

Wysłany: 17 lutego 2022, 17:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A co do dostawek, to nie pamiętam czy wam pisałam czy nie - my kupiliśmy chicco forever. Ta dostawka jest ogromna naprawdę. Na spokojnie dziecko w tym pośpi kilka lat, później oczywiście już bez tych nóżek z kółkami.

thgfs65gnrco3vzr.png
  • Domi93 Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2022, 18:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Annie_ wrote:

No właśnie ja też już miał spokój o myślałam ,że to koniec a tu proszę od nowa...no mi te jabłka nie pomagają ...dziś też zjadłam po południu jabłko kiwi ...jogurt później ...zaraz zjem jeszcze na kolację activie to może rano już mnie ruszy trochę ...mam wrażenie,że brzuch to mi pęknie niedługo ...

Synek 2014 ❤️❤️
    Sierpień 2020 💔

88c5s65ghu1a5nbl.png
  • Domi93 Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2022, 18:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aannkka wrote:
    Hej dziewczyny
    U mnie masakra przechodzę anginę ropną i przysięgam, że umieram :( jestem wrakiem człowieka. Dziś poszłam do lekarza dostałam antybiotyk i płukanki do gardła i inne rzeczy a na dokładnie zlecił mi wymaz tylko dlatego, że UWAGA nigdy nie miałam i nie choruje.. kumacie? Dużo zdrówka dla was jak tylko wrócę do siebie będę z wami ❤️

Kochana zdrowiej szybko ...wiem co przeżywasz ,też niedawno tak miałam 🙈

Synek 2014 ❤️❤️
    Sierpień 2020 💔

88c5s65ghu1a5nbl.png
  • Domi93 Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2022, 18:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosianka wrote:
    A lekarz nie zaproponował wam laktulozy? Mój mi powiedział, że jak mam się męczyć, to lepiej to wypić, jest bezpieczne. A w kryzysowych sytuacjach zalecił mi czopki glicerynowe. Tak samo na takie męczące wzdęcia mówił, że można brać espumisan, że też jest bezpieczny.
    Wiadomo, że są leki, które mają wpływ na płód, ale niektóre są totalnie bezpieczne. Nasz komfort też jest ważny, bo dziecko wyczuwa nasze złe samopoczucie.

Nie proponował mi nic bo nie mówiłam nic nawet... Ta laktuloza to syrop ? Jutro będę w aptece i może coś wezmę od razu...wizyta dopiero we wtorek

Synek 2014 ❤️❤️
    Sierpień 2020 💔

88c5s65ghu1a5nbl.png
‹‹ 132 133 134 135 136 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Przygotowanie do porodu - o czym warto pamiętać?

Poród to wyjątkowe przeżycie dla każdej kobiety. Czy można się jakoś do niego przygotować? O czym warto pamiętać, kiedy termin porodu zbliża się wielkimi krokami? Kliknij i przeczytaj nasze sprawdzone sposoby! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Planowanie ciąży, czyli o tym jakie badania przed ciążą warto wykonać

Planowanie ciąży to ważny moment w życiu każdej kobiety. Zastanawiasz się jakie badania przed ciążą warto wykonać? A może warto pomyśleć o dodatkowych szczepieniach? Co zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na zdrową, szczęśliwą ciążę? Przeczytaj, które szczepienia musisz zrobić jeszcze przed rozpoczęciem starań, a które spokojnie możesz zrobić nawet będąc już w ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak szybko zajść  w ciążę? Unikaj tych 7 rzeczy!

Na pierwszy rzut oka poczęcie dziecka wydaje się proste – wystarczy kochać się i potem tylko czekać na brak miesiączki. Dla potwierdzenia zrobić test ciążowy i załatwione! W rzeczywistości często wygląda to nieco inaczej. Dla wielu par podjęcie decyzji o powiększeniu rodziny i pojawienie się pozytywnego testu ciążowego nie następuje w tym samym miesiącu, kwartale bądź roku. Dlaczego? Przeczytaj, co może utrudniać zajście w ciążę i czego unikać, aby szybko zajść w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ