X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Czerwiec 2022
Odpowiedz

Czerwiec 2022

Oceń ten wątek:
  • Domi93 Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2022, 18:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No właśnie z ta dostawką to słuchajcie wpadłam na genialny pomysł i mówię mężowi ,że dostawką to będzie po jego stronie na nocki bo przecież ja obolała po porodzie no ktoś musi wstać 🤭🤭🤣

Annie_ lubi tę wiadomość

Synek 2014 ❤️❤️
    Sierpień 2020 💔

Po burzy zawsze wychodzi 🌞 , czekamy okruszku ❤️🌈
    88c5s65ghu1a5nbl.png
  • Domi93 Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2022, 18:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    04e8b9a5239848efmed.jpg

Dziewczyny.... jeszcze chwila , jeszcze trochę 😆
    Na sam widok już mnie wszystko boli 🤕🤣

Gdynianka41, Annie_, Limosa, Did, Ona_89', AgaJulia lubią tę wiadomość

Synek 2014 ❤️❤️
    Sierpień 2020 💔

88c5s65ghu1a5nbl.png
  • legusta Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2022, 18:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny ja też miałam okropne zaparcia. Mi lekarz zalecił syrop mamilax, jest przeznaczony dla kobiet w ciąży :) U mnie sprawdził się rewelacyjnie, więc może którejś z Was też pomoże.

Synek ❤️ 05.2024
    Synek ❤️ 06.2022
  • Paati# Przyjaciółka

Wysłany: 17 lutego 2022, 19:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Domi93 wrote:
    Nie proponował mi nic bo nie mówiłam nic nawet... Ta laktuloza to syrop ? Jutro będę w aptece i może coś wezmę od razu...wizyta dopiero we wtorek

Mi dał próbkę takiego syropu https://www.i-apteka.pl/product-pol-54590-Solaq-syrop-500ml.html właśnie wypiłam, zobaczymy czy podziała.

f2w343r8v2dpr3k5.png
  • Gdynianka41 Ekspertka

Wysłany: 17 lutego 2022, 19:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    legusta wrote:
    Linadelpalina my też planujemy dostawkę w sypialni :) ja rozważałam tą z chicco next 2 me magic, ale poluję na używaną :)

Mi własnie znajoma pozyczyła ten model 😊

legusta lubi tę wiadomość

• Misiaa Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2022, 19:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurczę tak czytam o tych dostawkach i tal jak nie brałam w ogóle tego pod uwagę tak teraz się zastanawiam bo mamy zwykle łóżeczko ale może rzeczywiście warto tę dostawkę? Nie mamy za wiele miejsca w sypialni i byloby ciasno ale może warto? Aleście dały mi do myślenia... :p

Linadelpalina lubi tę wiadomość

24tc...17.05.2017 córeczka 😇💔
    26tc...02.03-19.05.2018 córeczka 😇💔
    IV.2019 CB
    24tc...11.12.2020 córeczka👼💔
    9tc... VI.2021 😇💔
    05.05.2022 na świecie pojawił się CUD BARTUŚ ❤

"Wtedy, gdy wydaje mi się, że już nie dam rady
    - przypominam sobie kto mi się przygląda..."
  • Gosianka Ekspertka

Wysłany: 17 lutego 2022, 19:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Domi93 wrote:
    Nie proponował mi nic bo nie mówiłam nic nawet... Ta laktuloza to syrop ? Jutro będę w aptece i może coś wezmę od razu...wizyta dopiero we wtorek
    Tak to syrop, okropnie słodki. Ma zmniejszać wchłanianie wody w jelitach. Mi to lekarz już właściwie na początku zalecił, ale nie dałam rady go wtedy brać przez mdłości. Teraz jakoś mniej przeszkadza ten smak.

thgfs65gnrco3vzr.png
  • Annie_ Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2022, 19:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosianka wrote:
    Tak to syrop, okropnie słodki. Ma zmniejszać wchłanianie wody w jelitach. Mi to lekarz już właściwie na początku zalecił, ale nie dałam rady go wtedy brać przez mdłości. Teraz jakoś mniej przeszkadza ten smak.

O kurczę. Nie pomyślałam o nim a mam nawet go w szafce bo syn go brał. Chyba spróbuje następnym razem. Dzięki za podpowiedz ☺️

h84f20mmgjau13ca.png

0d1ygzu3m5qxv5s4.png
  • Limosa Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2022, 19:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, ja już drugi raz w tym tygodniu miałam taki "atak" i nie wiem czy też tak macie, czy mam się czym martwić? Nagle robi mi się duszno, mam ogromne mdłości (bez wymiotów, bo do tego jestem ciężka) i dziś w dodatku bolało mnie z lewej stronie by koło szyi/obojczyka. Otworzyłam okno w aucie, zaczęłam głębiej oddychać i po jakimś kwadransie minęło, ostatnio męczyłam się w domu cały wieczór. Nie wiem co o tym myśleć. Zastanawiałam się czy dzidzior nie kopał mi po żołądku albo czymś innym, bo był wtedy dość ruchliwy, ale może też się źle czuł?

3jgx90bvoj1fla1b.png
  • Kasia86 Przyjaciółka

Wysłany: 17 lutego 2022, 19:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    legusta wrote:
    Kasia86 z jakiej apteki online korzystasz? Zastanawiam się czy coś innego niż wapteka lub gemini masz do polecenia :)

Jeśli chodzi o wagę to u mnie w 22+6 było 530g, w 24+1 już 635g :) na tym pierwszym badaniu nie mam tej siatki, ale na drugim już tak i jest w granicach normy.
    Z reguły wrzucam te same rzeczy do koszyków i sprawdzam gdzie mi wyjdzie najtaniej. Najczęściej w Doz, Melisa, Gemini i nowa farmacja

legusta lubi tę wiadomość

h44eugpjsrlghhn9.png
  • Kasia86 Przyjaciółka

Wysłany: 17 lutego 2022, 20:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczynki ja też miałam problem z zaparciami. Mi pomaga siemię lniane.

h44eugpjsrlghhn9.png
  • Domi93 Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2022, 20:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasia86 wrote:
    Dziewczynki ja też miałam problem z zaparciami. Mi pomaga siemię lniane.

W jakich proporcjach? I jak je przygotowujesz ? Nie piłam nigdy a słyszałam ,że to jest bez smaku ?

Synek 2014 ❤️❤️
    Sierpień 2020 💔

88c5s65ghu1a5nbl.png
  • Majeczk@ Ekspertka

Wysłany: 17 lutego 2022, 20:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A jak czujecie brzuch jak leżycie ta twarda część jest no wiadomo pod pępkiem czuć już ale tak równo po dwóch stronach czy bardziej po którejś stronie ? Bo ja mam wrażenie że większa dużo częsc znajduje się po prawej i tak mysle jak to będzie z czasem czy jak maluszek bd rósł to to się przesunie czy bd migrowac

Linadelpalina lubi tę wiadomość

• Dzyzia Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2022, 20:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Majeczk@ wrote:
    A jak czujecie brzuch jak leżycie ta twarda część jest no wiadomo pod pępkiem czuć już ale tak równo po dwóch stronach czy bardziej po którejś stronie ? Bo ja mam wrażenie że większa dużo częsc znajduje się po prawej i tak mysle jak to będzie z czasem czy jak maluszek bd rósł to to się przesunie czy bd migrowac
    Myślę, że to po prostu Twój dzieć jest tak ułożony. Pamiętam, że mnie córa potrafiła do końca ciąży tak wybrzuszać raz z jednej raz z drugiej strony, bo tak jej akurat było wygodnie się ułożyć. Dziwne uczucie, zwłaszcza przy większym już dziecku, bo gołym okiem widać, że brzuch jest mocno asymetryczny.

Linadelpalina, Majeczk@ lubią tę wiadomość

GD2qp1.png
    3dDYp1.png

AMH=0,83
    1 transfer IVF: 12/1/2019; 12 dpt beta 0,4;
    2 transfer crio: 18/2 - 2 blastki
    7 dpt - 16.8
    9 dpt - 23.4
    11 dpt - 27.1
    14 dpt - 123
    17 dpt - 511
    22 dpt - 2400

09/2021 naturals
  • Paati# Przyjaciółka

Wysłany: 17 lutego 2022, 20:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Domi93 wrote:
    W jakich proporcjach? I jak je przygotowujesz ? Nie piłam nigdy a słyszałam ,że to jest bez smaku ?

Ja wsypuję pół szklanki siemienia i zalewam wrzątkiem do 3/4, przykrywam talerzykiem i czekam aż wystygnie. Później wlewam do herbaty, czy czegoś do picia.

Domi93 lubi tę wiadomość

f2w343r8v2dpr3k5.png
  • Gosianka Ekspertka

Wysłany: 17 lutego 2022, 21:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi siemię na zapracia nie pomogło niestety, ale na ból żołądka jest genialne. Mam wrażenie, że ten kisielek tak wyścieła cały żołądek i go łagodzi.

thgfs65gnrco3vzr.png
  • Majeczk@ Ekspertka

Wysłany: 17 lutego 2022, 22:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzyzia dzięki może faktycznie :)

• Linadelpalina Koleżanka

Wysłany: 17 lutego 2022, 22:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na zaparcia polecam serdecznie techniki oddychania do przepony. Można poszukać w internecie. Na yt są tutoriale. Ruch np spacery i codzienne takie oddychanie usprawniają perystaltykę i generalnie przesuwają całą treść 🤪 Polecam, ja od 2 msc czuję się super, a miałam wielkie z tym problemy

hchyflw1tn4nam14.png
  • Kasia86 Przyjaciółka

Wysłany: 18 lutego 2022, 08:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Domi93 wrote:
    Ja kupuje siemię tę złociste nie mielone. Dla smaku możesz zaparzyć sobie herbatę owocową i do niej wsypać siemię i będzie taki kisielek owocowy. Ja zazwyczaj 2-3 duże łyżki siemienia na pół szklanki gorącej wody.dodaję też siemię do płatków i jogurt. Gosianka ma rację świetne na żołądek, jeśli chodzi o zaparcia warto siemię codziennie lub co drugi dzień bo po razie nie ma co oczekiwać efektów.

h44eugpjsrlghhn9.png
  • Bu Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2022, 15:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Kochane, dawno się nie udzielałam, ale Was podczytuję :) my już też po połówkowych, wszystko dobrze, szyjka ładna, dziewczyna waży ok. 470 gram :)
    Ruszyliśmy z wyprawką, póki co meble na pierwszy ogień, rozeznanie w wózkach i powiem Wam, że miałam typy, ale nie zdały testów w salonie :P
    Czuję się piękna i szczęśliwa, jedynie w drugiej połowie dnia doskwierają plecy.
    A jeśli chodzi o aktywność dzidziusia to u nas szaleństwo, jak kładę się spać, do południa śpi, ale to po mnie, bo ja mam rozruch tak do 12, a pracować mogłabym po nocach :)
    Niedługo czeka i mnie krzywa cukrowa, mam nadzieję, że jakoś to przełknę.
    Słuchajcie nie wiedziałam, że teraz podają immunoglobulinę przy konflikcie w każdej ciąży… lekarka nic mi nie mówiła, dopiero jak chciałam się zapisać na kwalifikacje do szpitala w Katowicach to mnie poinformowano…

Annie_, Did lubią tę wiadomość

24.12.2023 II kreski pod choinkę
    21.06.2022 Alicja ❤️
    16.10.2021 niespodziewane II kreski
    3.03.2017 Amelia 10tc [*]
    09.2017 pusty pęcherzyk
    25.01.2018 START Provita Katowice dr Paliga
    22.05.2018 laparoskopia, endometrioza II stopnia
    4Q2018 doc Paśnik, nk 22%, KIR genotyp AA
    Zalecenia: Accofil, @13.05 - start IVF
    3.06.2019 transfer blastocysty 3AB 😞
    6.02.2020 scratching, biopsja - OK
    7.03.2020 KET blastocysty 2BB 😞
    Koniec leczenia…
    Mimo wszystko dziś jestem szczęśliwa 💪🏼
‹‹ 133 134 135 136 137 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

14 najczęstszych pytań o Zespół Policystycznych Jajników (PCOS)

Na PCOS, czyli Zespół Policystycznych Jajników może cierpieć nawet 10-15% kobiet w wieku rozrodczym. Czy PCOS jest groźną chorobą? Jakie są najczęstsze przyczny PCOS? Czy Zespół Policystycznych Jajników jest uleczalny? Poznaj odpowiedzi na 14 najczęstszych pytań o PCOS.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża bliźniacza – wszystko co musimy o niej wiedzieć

Ciąża bliźniacza to rodzaj ciąży wielopłodowej, podczas której w macicy kobiety rozwijają się jednocześnie dwa płody. Ciąże bliźniacze stanowią około 1,25% wszystkich ciąż, czyli średnio jeden na sto porodów kończy się przyjściem na świat nie jednego, a dwójki dzieci. Współcześnie coraz więcej ciąż to właśnie ciąże bliźniacze. Przeczytaj i dowiedz się m.in. jak powstaje ciąża bliźniacza, jakie są jej rodzaje i jakie może powodować ryzyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niechęć do seksu - czy to możliwe? Co zrobić, by staranie się o maluszka znów było przyjemnością?

Znasz ten stan, kiedy od miesięcy lub lat staracie się o wymarzonego potomka? Wasze życie biegnie tak naprawdę od pierwszego dnia cyklu do owulacji, od owulacji do testu ciążowego, od wizyty w laboratorium do wizyty u lekarza - często kolejnego z kolei? Czas biegnie nieubłaganie, a starania nie przynoszą skutku. Mimo chęci coraz częściej pojawia się blokada i niechęć do współżycia. Skąd się to bierze i jak temu zaradzić? Co zrobić, by seks cieszył jak dawniej?

CZYTAJ WIĘCEJ