X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Czerwiec 2022
Odpowiedz

Czerwiec 2022

Oceń ten wątek:
  • Linadelpalina Koleżanka

Wysłany: 20 lutego 2022, 20:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez właśnie najgorsze bóle z rana. Ale kręgosłup boli co drugi dzień 🤪 zmuszam się do rozciągnięcia, poćwiczenia i pomaga tez

hchyflw1tn4nam14.png
  • Daisy_87 Ekspertka

Wysłany: 20 lutego 2022, 20:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Muflonek, współczuję problemów z szyjka, ale tak jak dziewczyny pisały, bardzo dobrze ze poprosiłaś o sprawdzenie. Teraz tylko najważniejsze żebyś miała fachową opiekę i będzie dobrze. Mocno w to wierzę i tulę❤️

Mam to samo dziewczyny, ból w pachwinach, na końcu dnia coraz większy, dochodzi spinanie brzucha. Dzisiaj mieliśmy gości, siedziałam może godzinę w jednej pozycji na krześle, to potem tak mnie kręgosłup bolal... Gdzie tam do czerwca. Ta ciąża jest też wyzwaniem fizycznym dla organizmu, nie ma się co oszukiwać 🤭

Muflonek lubi tę wiadomość

w4sqrjjgdooeimz6.png
  • Domi93 Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2022, 21:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Naprawdę...jak tu wytrzymać 😆
    Jakos pierwsza ciąża przeleciała szybciej ..ciężko było ale to w ostatnim MSC a teraz już czuję że będzie wesoło .
    Może dlatego,że wtedy miałam 20 lat ?
    Ale ..pomyślcie ,że mamy już marzec praktycznie , już bliżej niż dalej . Ki zaraz wskoczy 100dni i czuję że wtedy już się bujnie , OBY 😃

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 lutego 2022, 21:59

Synek 2014 ❤️❤️
    Sierpień 2020 💔

Po burzy zawsze wychodzi 🌞 , czekamy okruszku ❤️🌈
    88c5s65ghu1a5nbl.png
  • Paati# Przyjaciółka

Wysłany: 20 lutego 2022, 22:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nie mogę uwierzyć, że tak to leci. Właśnie siedzę, mała się rusza, a całkiem niedawno była ziarenkiem. Nieprawdopodobne jest to co się dzieje w naszych ciałach 🥰

Ona_89' lubi tę wiadomość

f2w343r8v2dpr3k5.png
  • Misiaa Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2022, 22:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paati# wrote:
    Ja nie mogę uwierzyć, że tak to leci. Właśnie siedzę, mała się rusza, a całkiem niedawno była ziarenkiem. Nieprawdopodobne jest to co się dzieje w naszych ciałach 🥰
    Ojjj tak... u mnie jest to moja 6 ciąża, ale pierwsza gdy czuję ruchy dziecka...jest to dla mnie piękne ale i zarazem dziwne,niezrozumiałe ;)

Linadelpalina, Paati#, Daisy_87, aannkka, Ona_89' lubią tę wiadomość

24tc...17.05.2017 córeczka 😇💔
    26tc...02.03-19.05.2018 córeczka 😇💔
    IV.2019 CB
    24tc...11.12.2020 córeczka👼💔
    9tc... VI.2021 😇💔
    05.05.2022 na świecie pojawił się CUD BARTUŚ ❤

"Wtedy, gdy wydaje mi się, że już nie dam rady
    - przypominam sobie kto mi się przygląda..."
  • Muflonek Koleżanka

Wysłany: 21 lutego 2022, 06:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Majeczk@ wrote:
    Muflonek a miałaś jakieś objawy skracania się tej szyjki ?
    No właśnie wydaje mi się, że żadnych. Po prostu na wizycie dwa tygodnie temu we wtorek miałam skrócona do 3cm i lekarka na wszelki wypadek przepisała mi luteinę na wieczór. A w piątek na prenatalnych chciałam, żeby sprawdzić czy jest ok i okazało się, że jest tylko 1.4cm.Takze nie wiem co by było gdybym nie miała tych połówkowych...

• Majeczk@ Ekspertka

Wysłany: 21 lutego 2022, 07:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak to czasem jakaś opatrzność czuwa :) dobrze że tak się skończyło że zostało to zauważone

• legusta Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2022, 09:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Muflonek życzę dużo zdrowia i mam nadzieję, że szyjka nie będzie już się bardziej skracać 😱
    U mnie lekarka prowadząca na szczęście co wizytę sprawdza szyjkę, co prawda nie mówi jaka jest długość, ale mówi, że wszystko ok i szyjka długa.

Synek ❤️ 05.2024
    Synek ❤️ 06.2022
  • agawka83 Koleżanka

Wysłany: 21 lutego 2022, 11:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a dzis moj maluch w brzuchu jest cichszy a wczoraj szalał... ciekawe z czego to wynika, aczkolwiek odzywa się ale słabiej

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 lutego 2022, 11:06

_Belladonna lubi tę wiadomość

klz9tv73dce1249d.png

thgf3e3k1jxg2opd.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 lutego 2022, 11:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agawka83 wrote:
    a dzis moj maluch w brzuchu jest cichszy a wczoraj szalał... ciekawe z czego to wynika, aczkolwiek odzywa się ale słabiej

Mój mały ma takie dni, że siedzi całymi dniami cichutko w brzuszku i śpi, a wieczorami szaleje i tańczy 😉

agawka83 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 lutego 2022, 11:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wróciłam niedawno z krzywej cukrowej. Miałam ze sobą glukoze cytrynową. Wcale nie było tak źle, smakowało jak slabej jakości oranżada (pani rozpuściła pół na pół w Muszyniance 🤣)

agawka83, legusta lubią tę wiadomość

• Gosianka Ekspertka

Wysłany: 21 lutego 2022, 11:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maluchy chyba mają tak jak i my - raz mają aktywny dzień, a czasem więcej śpią i są mniej aktywne.
    Ale też nie lubię tych mniej aktywnych dni, zawsze się wtedy zastanawiam czy wszystko z nią dobrze.

agawka83 lubi tę wiadomość

thgfs65gnrco3vzr.png
  • Domi93 Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2022, 11:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    _Belladonna wrote:
    Wróciłam niedawno z krzywej cukrowej. Miałam ze sobą glukoze cytrynową. Wcale nie było tak źle, smakowało jak slabej jakości oranżada (pani rozpuściła pół na pół w Muszyniance 🤣)

Miałam ta sama i ja odniosłam wrażenie że pije mirinde wygazowana 😆😆

_Belladonna lubi tę wiadomość

Synek 2014 ❤️❤️
    Sierpień 2020 💔

88c5s65ghu1a5nbl.png
  • Domi93 Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2022, 11:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agawka83 wrote:

Ja mam tak samo jednego dnia szaleje cały dzień i pół nocy a drugiego grzeczny ,czasem aż budzę 🙈
    Mój też dziś chyba odsypia ale dam mu spokój 🤣

Synek 2014 ❤️❤️
    Sierpień 2020 💔

88c5s65ghu1a5nbl.png
  • Ona_89' Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2022, 12:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też miałam dwa takie dni, kiedy mała mniej intensywniej się ruszała i już był stresik, ale wczoraj nadrobiła :)

kjmn3e5err34dy73.png
    d69c8u696axvumzk.png
    wwgzdqk3fqqv6f45.png
  • aannkka Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2022, 12:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas też są spokojniejsze chwilę,ale 99% dni jest straaaaaaasznie aktywna 😆

8599ikgnwfmhvhys.png

• beta 14.10.21 - 37mIU/ml prog 30.04
    • beta 16.10.21 - 100mIU/ml prog 26.25
    • beta 19.10.21 - 610 mlU/ml

👶👶
  • Muflonek Koleżanka

Wysłany: 21 lutego 2022, 12:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestem po badaniu, niby nie jest źle, szyjka około 2.5 cm ale zależy wszystko jak się głowice przyłoży, w badaniu ginekologicznym raczej ok. Następne badanie może czwartek- piątek lub poniedzialek- wtorek i na razie nie ma wskazań do szwu. Także nie wiem z jednej strony czy to na pewno dobrze, bo jak mnie wypiszą to będę się ciągle bała coś zrobić żeby się nie skróciła...
    Ale są plusy, bo codziennie dwa razy dziennie słyszę serce Młodego😁

Misiaa lubi tę wiadomość

• Ona_89' Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2022, 12:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Muflonek, jeśli szyjka na tym etapie się skraca to powinni Ci zalecić oszczędny tryb życia. Dużo leżeć, nie dźwigać itp.

legusta, Limosa lubią tę wiadomość

kjmn3e5err34dy73.png
    d69c8u696axvumzk.png
    wwgzdqk3fqqv6f45.png
  • Muflonek Koleżanka

Wysłany: 21 lutego 2022, 12:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To na pewno takie zalecenia dostanę, ale jeszcze sobie tu chwilę poleżę

• Majeczk@ Ekspertka

Wysłany: 21 lutego 2022, 13:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Muflonek super że nic tam się nie dzieje :) i oby tak zostało do porodu. Lepiej łez w tym szpitalu ile trzeba żeby potem SB nic nie wyrzucac.

‹‹ 136 137 138 139 140 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak szybko zajść  w ciążę? Unikaj tych 7 rzeczy!

Na pierwszy rzut oka poczęcie dziecka wydaje się proste – wystarczy kochać się i potem tylko czekać na brak miesiączki. Dla potwierdzenia zrobić test ciążowy i załatwione! W rzeczywistości często wygląda to nieco inaczej. Dla wielu par podjęcie decyzji o powiększeniu rodziny i pojawienie się pozytywnego testu ciążowego nie następuje w tym samym miesiącu, kwartale bądź roku. Dlaczego? Przeczytaj, co może utrudniać zajście w ciążę i czego unikać, aby szybko zajść w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Najwygodniejsze sukienki ciążowe. Te modele sprawdzą się na co dzień i od święta

Wybierając ciążową garderobę, niewątpliwie jednym z najwygodniejszych i najbardziej komfortowych rozwiązań są sukienki ciążowe. Co więcej mogą one z powodzeniem zostać wykorzystane w okresie karmienia piersią. Na co zwrócić uwagę przy wyborze? Jaki krój wybrać? Przeczytaj nasze podpowiedzi!

CZYTAJ WIĘCEJ

4 Problemy z zajściem w ciążę, które możesz wykryć z pomocą aplikacji OvuFriend!

Kalendarz owulacji kojarzy Ci się tylko z wyznaczaniem dni płodnych i terminu owulacji? Jego możliwości są dużo większe! Aplikacja może być pomocna w wykrywaniu problemów związanych z płodnością na bardzo wczesnym etapie. O jakich problemach mowa? Co możesz wykryć z pomocą kalendarza? Kliknij i przeczytaj!   

CZYTAJ WIĘCEJ