Czerwiec 2022
-
WIADOMOŚĆ
-
Muflonek wrote:Jestem po badaniu, niby nie jest źle, szyjka około 2.5 cm ale zależy wszystko jak się głowice przyłoży, w badaniu ginekologicznym raczej ok. Następne badanie może czwartek- piątek lub poniedzialek- wtorek i na razie nie ma wskazań do szwu. Także nie wiem z jednej strony czy to na pewno dobrze, bo jak mnie wypiszą to będę się ciągle bała coś zrobić żeby się nie skróciła...
Ale są plusy, bo codziennie dwa razy dziennie słyszę serce Młodego😁Muflonek lubi tę wiadomość
-
Majeczk@ wrote:Muflonek super że nic tam się nie dzieje i oby tak zostało do porodu. Lepiej łez w tym szpitalu ile trzeba żeby potem SB nic nie wyrzucac.
Gdynianka41 lubi tę wiadomość
-
Muflonek wrote:Oczywiście, będę tu tyle ile mi każą. Tylko tęsknię do synka, ale damy radę 👍
Muflonek lubi tę wiadomość
-
Linadelpalina wrote:Moje dziecko jest bardzo spokojne. Prawie w ogóle nie aktywnych dni... I znowu ja się martwię, położna mówi że wszystko spoko
-
Dziewczyny, które miały pozytywny wynik covid w ciąży dostałyście heparynę? Gdzieś mi sie pojawiło, że często lekarze przepisują ja mam wizytę dopiero 9 marca, bo doktor jest na urlopie i kurde tak się zastanawiam
-
nick nieaktualny
-
_Belladonna wrote:Wyniki krzywej:
Glukoza
Na czczo 73 mg/dl
Po 1h 162 mg/dl
Po 2h 124 mg/dl
Czyli jest ok?24tc...17.05.2017 córeczka 😇💔
26tc...02.03-19.05.2018 córeczka 😇💔
IV.2019 CB
24tc...11.12.2020 córeczka👼💔
9tc... VI.2021 😇💔
05.05.2022 na świecie pojawił się CUD BARTUŚ ❤
"Wtedy, gdy wydaje mi się, że już nie dam rady
- przypominam sobie kto mi się przygląda..." -
nick nieaktualnyWłaśnie odpisała mi lekarka, ze wynik jest prawidłowy. Na normach też mam napisane, że cukrzyca ciążowa jest gdy po 1h >=180 🤔
A gdzieś natknęłam się na info, że dla kobiet samokontrolujacych się po jedzeniu powinno być max do 140. To jak to jest? 🤔
-
Glukoza
Na czczo 73 mg/dl
Po 1h 162 mg/dl
Po 2h 124 mg/dl
Czyli jest ok?
Prawidłowy poziom glukozy w ciąży po godzinie od podania roztworu nie powinien przekroczyć 180 mg/dl, zaś po dwóch godzinach 140 mg/dl. W przypadku badania stężenia na czczo nie powinno ono przekroczyć 100 mg/dl. -
nick nieaktualnyKasia86 wrote:Jest ok. Ja miałam na początku ciąży że względu na dużą wagę i będę powtarzać jeszcze raz za miesiąc. Mój wynik był: na czczo 93 po godz. 144.po 2 godz 133.
Prawidłowy poziom glukozy w ciąży po godzinie od podania roztworu nie powinien przekroczyć 180 mg/dl, zaś po dwóch godzinach 140 mg/dl. W przypadku badania stężenia na czczo nie powinno ono przekroczyć 100 mg/dl.
Kasia glukoza na czczo dla kobiet w ciąży nie może być wyższa niż 92 mg/dl, reszta tak jak piszesz jest w normach -
Glukoza
Na czczo 73 mg/dl
Po 1h 162 mg/dl
Po 2h 124 mg/dl
Czyli jest ok? -
aannkka wrote:Teraz widzę, że dziewczyny piszą że ok więc może coś się zmieniło ja byłam pewna zakresu do 140 po godzinie24tc...17.05.2017 córeczka 😇💔
26tc...02.03-19.05.2018 córeczka 😇💔
IV.2019 CB
24tc...11.12.2020 córeczka👼💔
9tc... VI.2021 😇💔
05.05.2022 na świecie pojawił się CUD BARTUŚ ❤
"Wtedy, gdy wydaje mi się, że już nie dam rady
- przypominam sobie kto mi się przygląda..." -
aannkka wrote:Dziewczyny, które miały pozytywny wynik covid w ciąży dostałyście heparynę? Gdzieś mi sie pojawiło, że często lekarze przepisują ja mam wizytę dopiero 9 marca, bo doktor jest na urlopie i kurde tak się zastanawiam
Hej, ja jestem po covidzie i nie dostałam heparyny. Od tego czasu miałam 2x wizytę plus usg i wszystko jest ok -
AgaJulia wrote:Hej, ja jestem po covidzie i nie dostałam heparyny. Od tego czasu miałam 2x wizytę plus usg i wszystko jest ok
-
nick nieaktualny