Czerwiec 2022
-
WIADOMOŚĆ
-
Domi, ale juz duży Twój dzidziorek 😍
A ja dziś bardzo słabo czuję ruchy, rano leciutko, potem zjadłam kilka ciasteczek i coś tam poczułam lekko i do teraz nic. Wypiłam dwie szklanki Pepsi i czekam na odzew... Żałuję, że.nie kupiłam detektora tętna, byłabym spokojniejsza. -
Limosa wrote:Domi, ale juz duży Twój dzidziorek 😍
A ja dziś bardzo słabo czuję ruchy, rano leciutko, potem zjadłam kilka ciasteczek i coś tam poczułam lekko i do teraz nic. Wypiłam dwie szklanki Pepsi i czekam na odzew... Żałuję, że.nie kupiłam detektora tętna, byłabym spokojniejsza.
Napij się kawy 🙂
Synek 2014 ❤️❤️
Sierpień 2020 💔
Po burzy zawsze wychodzi 🌞 , czekamy okruszku ❤️🌈
-
Domi93 wrote:Nie straszcie! 😆😆
Zaraz porównam z wagą starszaka 🙂
Spory, spory w zeszlym tyg bylam na usg w 24 tyg I pierwszy raz mi sie pojawil percentyl przy wagach blizniakow. Moze tez masz podany ?Maj 2022 👶🏻👶🏻
3 FET, 17.09 beta 10 dpt 105, 17 dpt 1919, 24 dpt 21200
ciąża bliźniacza 1k2o
12 + 3: prenatalne ok 54 mm I 58 mm
16 + 3: 150g i 180g będą chłopcy
18 + 2: 215g I 255g
20 + 3: 295g i 355g
26 + 3: 747g i 862g
28 + 3: 1020 g i 1080 g
30 + 5: 1420 g I 1470 g
32 + 3: 1790 g I 1860 g
34 + 3: 1970 g i 2099 g
36 + 3 CC: 2250g, 49 cm i 1935 g, 48 cm -
Mój w 24+2 miał 684g :p24tc...17.05.2017 córeczka 😇💔
26tc...02.03-19.05.2018 córeczka 😇💔
IV.2019 CB
24tc...11.12.2020 córeczka👼💔
9tc... VI.2021 😇💔
05.05.2022 na świecie pojawił się CUD BARTUŚ ❤
"Wtedy, gdy wydaje mi się, że już nie dam rady
- przypominam sobie kto mi się przygląda..." -
Ania 181 wrote:Spory, spory w zeszlym tyg bylam na usg w 24 tyg I pierwszy raz mi sie pojawil percentyl przy wagach blizniakow. Moze tez masz podany ?
A co to jest ten percentyl ? Nie słyszałam nigdy o czymś takim 🤔
Synek 2014 ❤️❤️
Sierpień 2020 💔
-
Misiaa wrote:Mój w 24+2 miał 684g :p
O nie , i mnie jest dziś równy 25tc także rzeczywiście różnica spora 😃
Ale właśnie porównałam ze starszakiem i jak na złość nie mogę znaleźć USg z tego MSC ale w 29 TC ważył 1,500 także waga wygląda na porównywalna ,zobaczymy za miesiąc 😃
Synek 2014 ❤️❤️
Sierpień 2020 💔
-
Domi93 wrote:Nie straszcie! 😆😆
Misiaa wrote:Mój w 24+2 miał 684g :p
Domi, nie pije kawy, nawet w domu nie mam, ale w dwóch szklankach Pepsi jest tyle kofeiny, że chyba starczy. Niestety dwa lekkie "przepłynięcia" i tyle. Teraz wróciłam ze spaceru i czekam na znak od mojego maleństwa. -
Majeczk@ wrote:To taki przedstawienie ile jeszcze procent dzieci w tym tygodniu osiągnęło taka sama masę . Takie uśrednienie pokazane
A to nie , nie mam tego 🙂
Lekarz tylko powiedział ,że waga w normie 🙈
Synek 2014 ❤️❤️
Sierpień 2020 💔
-
Nie strasze ale naprawde spore w takim razie macie dzieci bo moj w tym 24+2 byl w 52 centylu.. wiec idealnie co do tygodnia :p24tc...17.05.2017 córeczka 😇💔
26tc...02.03-19.05.2018 córeczka 😇💔
IV.2019 CB
24tc...11.12.2020 córeczka👼💔
9tc... VI.2021 😇💔
05.05.2022 na świecie pojawił się CUD BARTUŚ ❤
"Wtedy, gdy wydaje mi się, że już nie dam rady
- przypominam sobie kto mi się przygląda..." -
Limosa wrote:Misia, teraz to Ty Wystarszyłaś mnie 😁 Wczoraj byłam u lekarza z tym pseudoczopem i mówiła, że dziecko waży koło 680 g. Dziwne mi się wydało, bo dopiero na połówkowych z dwa tygodnie temu było ok. 380, ale mam nadzieję, że to w takim razie błąd pomiaru. Ja jestem chyba 22+coś.
Domi, nie pije kawy, nawet w domu nie mam, ale w dwóch szklankach Pepsi jest tyle kofeiny, że chyba starczy. Niestety dwa lekkie "przepłynięcia" i tyle. Teraz wróciłam ze spaceru i czekam na znak od mojego maleństwa.
Kochana to myślę ,że napewno odpoczywa 🙂
Z tą waga to też nie trafi się ,co dziecko to całkiem inne wymiary i waga , najważniejsze,że rosną 🙂
Podjerzewam,że teraz właśnie te wagi nam się będą bardzo różniły bo każde będzie przybierało w swoim tempie i jedne później zwolnią a drugie przyspiesza .
Zresztą tą waga to też u nas już liczymy +-200g a to spora rozbieżność przy takiej wadze ,a waga liczona jest na podstawie kości ,u nas i ja i mąż i starszak właśnie wysocy i dlatego pewnie tak , a straszak urodził się taki chudy jak dziecko wojny aż się wystraszylam a niby waga ok bo 3,500 . A widziałam z taką waga takie fajne kluseczki , moje aby zagłodzone takie , podejrzewam że ten maluch będzie podobny ,długi i zagłodzony 😆😆
Ale dziś wystatszylam się moja waga i w ruch poszło dużo warzyw ,chleb ciemny a jako słodkość ciastka belvita . Oczywiście przed wizytą u lekarza kupiłam sobie dwa batony i żelki także no one długo w szafce nie poleza....ale jak je zjem to koniec biorę się bo w końcu rozwód będzie 🤣🤣🤣
A dziś już wysnilam zdradę męża także nie żartów ( oczywiście z tym żart nawet nie podejrzewam aby tak mogło się skończyć ) ale psychika działa , a i lustro w domu mam 🙈🙈🙈🙈
Synek 2014 ❤️❤️
Sierpień 2020 💔
-
Ja co do wagi mam w ciąży to myślę, że nie można generalizowac. Każdy jest inny, startuje z innym BMI, ma inną przemianę materii, inny tryb życia, inaczej przechodzi okres ciąży itd. Ważne, żeby dieta była zdrowa, zbilansowana i kontrolne badania zlecone, jak lekarz widzi potrzebę. Tak jak u Domi, więc jest w dobrych rekach👍
Co do wagi dzidzisiow, to dokładnie, badania mają zawsze albo zazwyczaj lekki błąd pomiaru, każde dziecko będzie teraz inaczej rosło, ważne by w swoim tempie przybieralo. Przecież mają inne geny i każda z nas urodzi dziecko w jakiś widełkach wagi i długości. Chodzi o mieszczenie się w ustalonych normach, a nie mierzenie od linijki. Ja staram się tak o tym myśleć, bo i tak przez cukrzycę potrafię się nakręcić 🥺legusta, Limosa, Did lubią tę wiadomość
-
Alano szczerze to nie wiem czy fizjo na coś takiego pomoże... U niego raczej chodzi o wzmocnienie/rozluźnienie mięśni, czy o eliminacje bólu/zapobieganie rozejściu mięśni/spojenia, na położenie dziecka chyba nikt nie ma wpływu...
Ja byłam na takiej wizycie, ale przed ciążą jakiś czas. Nie wiem czy badanie bardzo się różni
w ciąży. U mnie to było stardardowe sprawdzenie postawy, kręgosłupa, zmacanie brzucha i tkanek, sprawdzenie jak oddycham przeponą, sprawdzenie kości ogonowej i badanie przez pochwę. Później już była normalna cześć wizyty, miałam pokazane ćwiczenia jakie robić na mój problem, no i manualnie pracowała mi też na przeponie i wszystkich napięciach. Obawiam się, że w ciąży może byc dość ograniczone pole manewru, bo mi konkretnie brzuch "ugniatała" albo ja to tak odczuwałam przez to, że jestem pospinana.Alano lubi tę wiadomość
-
Dziewczyny ja po prostu zwariuję. Jak nie dzieci chore, to ja albo partner. Tym razem oboje mamy dreszcze, objawy grypy i ogólne rozbicie. Poza tym jutro miałam wreszcie zrobić glukozę, bo ostatnio za szybko poszła ;|a dziś od rana znowu wymiotuję.. Boję się powtórki. Poza tym miałam mieć wizytę teraz w piątek, a jednak muszę jechać do rodziców, żeby mój były mąż mógł wziąć na weekend córkę. Ciągle coś.. Już naprawdę mam dość tej ciąży.
-
Madlene28 wrote:Dziewczyny ja po prostu zwariuję. Jak nie dzieci chore, to ja albo partner. Tym razem oboje mamy dreszcze, objawy grypy i ogólne rozbicie. Poza tym jutro miałam wreszcie zrobić glukozę, bo ostatnio za szybko poszła ;|a dziś od rana znowu wymiotuję.. Boję się powtórki. Poza tym miałam mieć wizytę teraz w piątek, a jednak muszę jechać do rodziców, żeby mój były mąż mógł wziąć na weekend córkę. Ciągle coś.. Już naprawdę mam dość tej ciąży.
Kochana kup sobie glukozę cytrynowa , naprawdę z taką to można to badanie co miesiąc robić 🙂
Co do chorób mamy okropne pogody ...
Podajesz dzieciom jakieś witaminy?
Ja podaję tran ( są takie fajne kapsułki rybki synek aż pieje dodatkowo jeden z lepszych składów 🙂) ,sanostol
I propolis zaczęłam podawać , synek jak narazie ok ,chorzy byliśmy raz ale to wszyscy .
Nie wiem czy to zbieg okoliczności ale rok temu chory był co chwila ..
Synek 2014 ❤️❤️
Sierpień 2020 💔