X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Czerwiec 2022
Odpowiedz

Czerwiec 2022

Oceń ten wątek:
  • Linadelpalina Koleżanka

Wysłany: 25 lutego 2022, 12:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O kurczę nie wiedziałam, że w Polsce jest action. Nigdy się nie natknęłam na ten sklep w PL. Tutaj w nl ceny tez są śmiesznie niskie i tez mam te wszystkie pieluszki i okrycia z action ☺️ Dodatkowo rejestruje się na roznych stronach roznych sklepów i co i rusz odbieram jakaś gratisową paczkę (w środku zazwyczaj pampersy, chusteczki, pieluszki, grzechotka, skarpetki etc), a we wczorajszej było nawet piwo 0% haha 😅

hchyflw1tn4nam14.png
  • legusta Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2022, 12:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ewe90 wrote:
    Annie_ też wzięłam pieluchy tetrowe i okrycie kąpielowe :) dobre ceny :)
    To chyba sobie dzisiaj zrobię spacer do action, nawet nie wiedziałam, że tam takie cuda można dorwać :D

Synek ❤️ 05.2024
    Synek ❤️ 06.2022
  • Misiaa Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2022, 12:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    legusta wrote:
    To chyba sobie dzisiaj zrobię spacer do action, nawet nie wiedziałam, że tam takie cuda można dorwać :D
    Ja tez nie wiedzialam i sie przejade w wolnej chwili :)

24tc...17.05.2017 córeczka 😇💔
    26tc...02.03-19.05.2018 córeczka 😇💔
    IV.2019 CB
    24tc...11.12.2020 córeczka👼💔
    9tc... VI.2021 😇💔
    05.05.2022 na świecie pojawił się CUD BARTUŚ ❤

"Wtedy, gdy wydaje mi się, że już nie dam rady
    - przypominam sobie kto mi się przygląda..."
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 lutego 2022, 13:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochanee, wychodzę dziś ze szpitala:) jest wszystko dobrze :)

Did, Misiaa, Annie_, Gosianka, Linadelpalina, aannkka, legusta, Gdynianka41, Limosa, ewe90, agawka83, AgaJulia, Alano, TuRuda, Ania 181 lubią tę wiadomość

• Kasia86 Przyjaciółka

Wysłany: 25 lutego 2022, 14:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Annie_ wrote:
    To ja na rozluźnienie wam powiem ze byłam dzisiaj z mężem w action. Powiedział ze jak następnym razem coś będę stamtąd chciała to on sam pojedzie 😂 bo ja wyszłam z pełnym koszem 😂
    30fb54594d1b5f18med.jpg
    Tutaj cześć zakupów. No ale nie mogłam przejść obojętnie obok 🙈 a popołudniu jadę z mama do pepco. Już się boje 😂
    Ja byłam wczoraj i też trzymałam w rękach ręcznik kąpielowy i ochraniacz na przewijak ale wydawały mi się dość szorstkie, pieluszki zostały już tylko chłopięce za to kupiłam bodziaki i skarpetki. Dziewczyny współczuję wam waszych przeżyć i pobytów w szpitalu. Oczywiście trzymam kciuki za każdą z was i za siebie 😁 abyśmy spokojnie bez problemów dotrwały do naszych terminów porodu i aby zakończyły się szczęśliwie. Ja natomiast jestem zła bo chciałam poprać ubranka i wogóle zrobić pranie to pralka mi się zepsuła. Po po 4 dniach przyjechał pan z serwisu do pralki, niby pierdółka bo pasek spadł. Więc pan założył i na krótkich praniach w 40 stopniach zrobiła teściowa trzy prania i niby ok, choć słabo odwirowane. Ja dziś rano nastawiłam pranie na 60 stopni i znów to samo bęben w połowie prania przestał się kręcić. I znów muszę czekać na serwis już mnie trafia bo u nas 6 osób w domu plus 7 maluch w brzuchu dla którego teraz też z praniem lecę i co dupa jak żyć bez pralki jak codziennie przynajmniej jedno zawsze było nastawiane.

h44eugpjsrlghhn9.png
  • Annie_ Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2022, 14:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jestem już dzisiaj po wizycie i za dobrych informacji nie miała dla mnie ginekolog 😞 u małego wykryła na usg jakieś zwapnienie w okolicach pęcherza. kazała się nie martwić ale wiadomo jak jest. Do sprawdzenia na kolejnych prenatalnych które mam dopiero 21 marca.... Do tego doszła nadreaktywna macica z którą chce mnie położyć do szpitala żeby mi magnez dożylnie wlać bo pomimo brania leków nie podchodzi w ogóle w górę. Więc jak ilość skurczy się nie zmniejszy po dodatkowej ilości magnezu to mam we wtorek się zgłosić do szpitala. Szyjka jest cienka i skróciła się 2 cm w miesiąc... zalecenie- leżeć ile się da inaczej położy mnie u siebie w szpitalu... więc teraz pomimo asparginu i nospy dostałam jeszcze duphaston i magne b6. na kolacje mam łącznie 11 tabletek 😂 (śmiać się czy płakać?)

A na dodatek wszystkiego mały się położył tak ze twarz miał skierowana do mojego kręgosłupa więc nawet nie mogłam go podejrzeć 😢

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 lutego 2022, 14:31

h84f20mmgjau13ca.png

0d1ygzu3m5qxv5s4.png
  • Gosianka Ekspertka

Wysłany: 25 lutego 2022, 14:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Annie trzymam kciuki, żeby dodatkowe leki pomogły. Leż jak najwięcej i odpoczywaj!

Annie_ lubi tę wiadomość

thgfs65gnrco3vzr.png
  • aannkka Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2022, 15:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Annie_ wrote:
    Ja jestem już dzisiaj po wizycie i za dobrych informacji nie miała dla mnie ginekolog 😞 u małego wykryła na usg jakieś zwapnienie w okolicach pęcherza. kazała się nie martwić ale wiadomo jak jest. Do sprawdzenia na kolejnych prenatalnych które mam dopiero 21 marca.... Do tego doszła nadreaktywna macica z którą chce mnie położyć do szpitala żeby mi magnez dożylnie wlać bo pomimo brania leków nie podchodzi w ogóle w górę. Więc jak ilość skurczy się nie zmniejszy po dodatkowej ilości magnezu to mam we wtorek się zgłosić do szpitala. Szyjka jest cienka i skróciła się 2 cm w miesiąc... zalecenie- leżeć ile się da inaczej położy mnie u siebie w szpitalu... więc teraz pomimo asparginu i nospy dostałam jeszcze duphaston i magne b6. na kolacje mam łącznie 11 tabletek 😂 (śmiać się czy płakać?)

A na dodatek wszystkiego mały się położył tak ze twarz miał skierowana do mojego kręgosłupa więc nawet nie mogłam go podejrzeć 😢
    Dużo odpoczywaj, trzymam kciuki ❤️

Annie_ lubi tę wiadomość

8599ikgnwfmhvhys.png

• beta 14.10.21 - 37mIU/ml prog 30.04
    • beta 16.10.21 - 100mIU/ml prog 26.25
    • beta 19.10.21 - 610 mlU/ml

👶👶
  • Limosa Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2022, 17:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Belladonna, cudownie, że wszystko w porządku i Cię puścili.

Muflonek, jak u Ciebie sytuacja?

Annie, trzymam kciuki, żeby magnez pomógł ✊

Annie_ lubi tę wiadomość

3jgx90bvoj1fla1b.png
  • ewe90 Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2022, 17:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Annie_ wrote:
    Dużo zdrówka dla Was. Będzie dobrze! :*

Annie_ lubi tę wiadomość

I procedura
    4AA - 03.2021 - 05.2021 [*] 9 tc.
    3AB -10.2021 - 06.2022 Córeczka ❤
    3AB - 01.2024 beta HCG <0,2
    2BB - 02.2024 beta HCG <0,2
    II procedura
    3BB - 07.2024 cb
    4BC ?
  • Domi93 Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2022, 19:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    d604dc504c3e8ba5med.jpg

No jak zobaczyłam ta giralde i obrazek go przepadałam 🤣

Annie_ lubi tę wiadomość

Synek 2014 ❤️❤️
    Sierpień 2020 💔

Po burzy zawsze wychodzi 🌞 , czekamy okruszku ❤️🌈
    88c5s65ghu1a5nbl.png
  • Annie_ Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2022, 21:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuje wam bardzo ❤️
    Domi ten pingwin jest boski 🤩 mąż by mi nie pozwolił bo tyle co przywiesil wielkiego słonia na ścianie w kąciku małego. Kłóciłoby się to z jego wizja świata. Gdzie pingwin a gdzie słoń 😂 dzisiaj mi nawet lampki z ryjkiem szopa nie pozwolił kupić 😂

h84f20mmgjau13ca.png

0d1ygzu3m5qxv5s4.png
  • Domi93 Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2022, 22:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Annie_ wrote:
    Dziękuje wam bardzo ❤️
    Domi ten pingwin jest boski 🤩 mąż by mi nie pozwolił bo tyle co przywiesil wielkiego słonia na ścianie w kąciku małego. Kłóciłoby się to z jego wizja świata. Gdzie pingwin a gdzie słoń 😂 dzisiaj mi nawet lampki z ryjkiem szopa nie pozwolił kupić 😂

Haha 🤣🤣
    No ja jestem przerażona bo widzę ,że u Nas nawet pokój dziecka będzie w bieli czerni i szarości... Muszę pomyśleć aby ten pokoik był bardziej dziecięcy 🙈
    Ale stowerdzilam że przecież dojda nam dodatki do łóżeczka ,naklejki ,kosz na zabawki czy pranie też kolorowy może być j myślę że jakoś się uda 🙈🙈

Synek 2014 ❤️❤️
    Sierpień 2020 💔

88c5s65ghu1a5nbl.png
  • Annie_ Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2022, 22:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Domi93 wrote:
    Haha 🤣🤣
    No ja jestem przerażona bo widzę ,że u Nas nawet pokój dziecka będzie w bieli czerni i szarości... Muszę pomyśleć aby ten pokoik był bardziej dziecięcy 🙈
    Ale stowerdzilam że przecież dojda nam dodatki do łóżeczka ,naklejki ,kosz na zabawki czy pranie też kolorowy może być j myślę że jakoś się uda 🙈🙈

Ja się poddałam. U nas wszystko w tym kąciku w bieli i szarości. Już i tak staram się rezygnować chociaż z czerni 😂

h84f20mmgjau13ca.png

0d1ygzu3m5qxv5s4.png
  • Domi93 Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2022, 22:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Annie_ wrote:
    Ja się poddałam. U nas wszystko w tym kąciku w bieli i szarości. Już i tak staram się rezygnować chociaż z czerni 😂

Pocieszające,że nie jestem sama 😆😆

Synek 2014 ❤️❤️
    Sierpień 2020 💔

88c5s65ghu1a5nbl.png
  • Domi93 Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2022, 22:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny w Media expert jest płyn do prania w promocji lovela do kolorów 2.900l za 25 zł wydaje mi się,że cena fajna 🙂

Ona_89' lubi tę wiadomość

Synek 2014 ❤️❤️
    Sierpień 2020 💔

88c5s65ghu1a5nbl.png
  • Gdynianka41 Ekspertka

Wysłany: 26 lutego 2022, 11:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry w sobotę. Jakie plany na dziś? My idziemy na urodziny🤩

• Majeczk@ Ekspertka

Wysłany: 26 lutego 2022, 11:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    https://mamaginekolog.pl/ciaza-i-porod/ciaza-podstawy/lezenie-odpoczywanie-oto-pytanie/

Całkiem ciekawy artykuł

• Muflonek Koleżanka

Wysłany: 26 lutego 2022, 12:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny, jestem po zabiegu. Na szczęście wszystko poszło bez komplikacji, ale po zabiegu było podejrzenie, że odpływają wody płodowe. Wzieli mnie na porodowke i obserwowali. Na szczęście jeden lekarz trochęnie uspokoił I powiedział, że to niekoniecznie musi być to. Poczekaliśmy, nie było skurczy więc zrobili USG, żeby zobaczyć ile jest wód płodowych i test jednoznacznie wykluczający wyciek wód. I jestem taka szczęśliwa...
    Teraz zostaje na obserwacji do poniedziałku i jak będzie ok, to wychodzę.
    Mam nadzieję, że już wszystko będzie dobrze🙂🙂

Misiaa, Linadelpalina, aannkka, Kasia86, Annie_, ewe90, Gosianka, TuRuda, legusta, Ona_89', Limosa lubią tę wiadomość

• Muflonek Koleżanka

Wysłany: 26 lutego 2022, 12:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Annie_ wrote:

Trzymam kciuki, żeby wszystko było ok👍

Annie_ lubi tę wiadomość

‹‹ 145 146 147 148 149 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Niedobór kwasu foliowego - zaskakujące wyniki badań

Niemalże każda kobieta starająca się o dziecko ma świadomość, że podczas starań oraz w czasie ciąży powinna suplementować kwas foliowy. Jednak najnowsze doniesienia lekarzy wskazują na duże problemy z jego przyswajalnością. Co to oznacza? Niedobór kwasu foliowego - jakie mogą być tego skutki? Nawet pomimo zażywania kwasu foliowego, kobiety w dalszym ciągu mogą być narażone na ryzyko chorób/powikłań związanych z jego niedoborami. Jak temu zaradzić? Przeczytaj najnowsze doniesienia i zalecenia ginekologów.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Naturalne sposoby łagodzenia bólu porodowego

Poród nierozerwalnie łączy się z bólem. Ten fakt wiele przyszłych mam napawa lękiem. Bez względu na to, czy rodzą po raz pierwszy czy po raz kolejny, wizja skurczy powoduje pytanie: czy dam radę? Co, jeśli nie wytrzymam? Na szczęście jest wiele łagodnych, niefarmakologicznych metod, które mogą pomóc oswoić porodowe bóle.

CZYTAJ WIĘCEJ

6 składników, które mogą wesprzeć Twoją płodność i zwiększyć szanse na zajście w ciążę!

Dowiedz się, które składniki są ważne i istotne w kontekście płodności. Jakie produkty mogą zwiększać szanse na zajście w ciążę i tym samym przyśpieszać starania o dziecko? Poznaj proste i sprawdzone przepisy na zastosowanie 6 składników wspierających płodność!

CZYTAJ WIĘCEJ