X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Czerwiec 2022
Odpowiedz

Czerwiec 2022

Oceń ten wątek:
  • Linadelpalina Koleżanka

Wysłany: 25 lutego 2022, 12:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O kurczę nie wiedziałam, że w Polsce jest action. Nigdy się nie natknęłam na ten sklep w PL. Tutaj w nl ceny tez są śmiesznie niskie i tez mam te wszystkie pieluszki i okrycia z action ☺️ Dodatkowo rejestruje się na roznych stronach roznych sklepów i co i rusz odbieram jakaś gratisową paczkę (w środku zazwyczaj pampersy, chusteczki, pieluszki, grzechotka, skarpetki etc), a we wczorajszej było nawet piwo 0% haha 😅

hchyflw1tn4nam14.png
  • legusta Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2022, 12:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ewe90 wrote:
    Annie_ też wzięłam pieluchy tetrowe i okrycie kąpielowe :) dobre ceny :)
    To chyba sobie dzisiaj zrobię spacer do action, nawet nie wiedziałam, że tam takie cuda można dorwać :D

Synek ❤️ 05.2024
    Synek ❤️ 06.2022
  • Misiaa Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2022, 12:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    legusta wrote:
    To chyba sobie dzisiaj zrobię spacer do action, nawet nie wiedziałam, że tam takie cuda można dorwać :D
    Ja tez nie wiedzialam i sie przejade w wolnej chwili :)

24tc...17.05.2017 córeczka 😇💔
    26tc...02.03-19.05.2018 córeczka 😇💔
    IV.2019 CB
    24tc...11.12.2020 córeczka👼💔
    9tc... VI.2021 😇💔
    05.05.2022 na świecie pojawił się CUD BARTUŚ ❤

"Wtedy, gdy wydaje mi się, że już nie dam rady
    - przypominam sobie kto mi się przygląda..."
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 lutego 2022, 13:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochanee, wychodzę dziś ze szpitala:) jest wszystko dobrze :)

Did, Misiaa, Annie_, Gosianka, Linadelpalina, aannkka, legusta, Gdynianka41, Limosa, ewe90, agawka83, AgaJulia, Alano, TuRuda, Ania 181 lubią tę wiadomość

• Kasia86 Przyjaciółka

Wysłany: 25 lutego 2022, 14:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Annie_ wrote:
    To ja na rozluźnienie wam powiem ze byłam dzisiaj z mężem w action. Powiedział ze jak następnym razem coś będę stamtąd chciała to on sam pojedzie 😂 bo ja wyszłam z pełnym koszem 😂
    30fb54594d1b5f18med.jpg
    Tutaj cześć zakupów. No ale nie mogłam przejść obojętnie obok 🙈 a popołudniu jadę z mama do pepco. Już się boje 😂
    Ja byłam wczoraj i też trzymałam w rękach ręcznik kąpielowy i ochraniacz na przewijak ale wydawały mi się dość szorstkie, pieluszki zostały już tylko chłopięce za to kupiłam bodziaki i skarpetki. Dziewczyny współczuję wam waszych przeżyć i pobytów w szpitalu. Oczywiście trzymam kciuki za każdą z was i za siebie 😁 abyśmy spokojnie bez problemów dotrwały do naszych terminów porodu i aby zakończyły się szczęśliwie. Ja natomiast jestem zła bo chciałam poprać ubranka i wogóle zrobić pranie to pralka mi się zepsuła. Po po 4 dniach przyjechał pan z serwisu do pralki, niby pierdółka bo pasek spadł. Więc pan założył i na krótkich praniach w 40 stopniach zrobiła teściowa trzy prania i niby ok, choć słabo odwirowane. Ja dziś rano nastawiłam pranie na 60 stopni i znów to samo bęben w połowie prania przestał się kręcić. I znów muszę czekać na serwis już mnie trafia bo u nas 6 osób w domu plus 7 maluch w brzuchu dla którego teraz też z praniem lecę i co dupa jak żyć bez pralki jak codziennie przynajmniej jedno zawsze było nastawiane.

h44eugpjsrlghhn9.png
  • Annie_ Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2022, 14:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jestem już dzisiaj po wizycie i za dobrych informacji nie miała dla mnie ginekolog 😞 u małego wykryła na usg jakieś zwapnienie w okolicach pęcherza. kazała się nie martwić ale wiadomo jak jest. Do sprawdzenia na kolejnych prenatalnych które mam dopiero 21 marca.... Do tego doszła nadreaktywna macica z którą chce mnie położyć do szpitala żeby mi magnez dożylnie wlać bo pomimo brania leków nie podchodzi w ogóle w górę. Więc jak ilość skurczy się nie zmniejszy po dodatkowej ilości magnezu to mam we wtorek się zgłosić do szpitala. Szyjka jest cienka i skróciła się 2 cm w miesiąc... zalecenie- leżeć ile się da inaczej położy mnie u siebie w szpitalu... więc teraz pomimo asparginu i nospy dostałam jeszcze duphaston i magne b6. na kolacje mam łącznie 11 tabletek 😂 (śmiać się czy płakać?)

A na dodatek wszystkiego mały się położył tak ze twarz miał skierowana do mojego kręgosłupa więc nawet nie mogłam go podejrzeć 😢

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 lutego 2022, 14:31

h84f20mmgjau13ca.png

0d1ygzu3m5qxv5s4.png
  • Gosianka Ekspertka

Wysłany: 25 lutego 2022, 14:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Annie trzymam kciuki, żeby dodatkowe leki pomogły. Leż jak najwięcej i odpoczywaj!

Annie_ lubi tę wiadomość

thgfs65gnrco3vzr.png
  • aannkka Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2022, 15:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Annie_ wrote:
    Ja jestem już dzisiaj po wizycie i za dobrych informacji nie miała dla mnie ginekolog 😞 u małego wykryła na usg jakieś zwapnienie w okolicach pęcherza. kazała się nie martwić ale wiadomo jak jest. Do sprawdzenia na kolejnych prenatalnych które mam dopiero 21 marca.... Do tego doszła nadreaktywna macica z którą chce mnie położyć do szpitala żeby mi magnez dożylnie wlać bo pomimo brania leków nie podchodzi w ogóle w górę. Więc jak ilość skurczy się nie zmniejszy po dodatkowej ilości magnezu to mam we wtorek się zgłosić do szpitala. Szyjka jest cienka i skróciła się 2 cm w miesiąc... zalecenie- leżeć ile się da inaczej położy mnie u siebie w szpitalu... więc teraz pomimo asparginu i nospy dostałam jeszcze duphaston i magne b6. na kolacje mam łącznie 11 tabletek 😂 (śmiać się czy płakać?)

A na dodatek wszystkiego mały się położył tak ze twarz miał skierowana do mojego kręgosłupa więc nawet nie mogłam go podejrzeć 😢
    Dużo odpoczywaj, trzymam kciuki ❤️

Annie_ lubi tę wiadomość

8599ikgnwfmhvhys.png

• beta 14.10.21 - 37mIU/ml prog 30.04
    • beta 16.10.21 - 100mIU/ml prog 26.25
    • beta 19.10.21 - 610 mlU/ml

👶👶
  • Limosa Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2022, 17:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Belladonna, cudownie, że wszystko w porządku i Cię puścili.

Muflonek, jak u Ciebie sytuacja?

Annie, trzymam kciuki, żeby magnez pomógł ✊

Annie_ lubi tę wiadomość

3jgx90bvoj1fla1b.png
  • ewe90 Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2022, 17:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Annie_ wrote:
    Dużo zdrówka dla Was. Będzie dobrze! :*

Annie_ lubi tę wiadomość

I procedura
    4AA - 03.2021 - 05.2021 [*] 9 tc.
    3AB -10.2021 - 06.2022 Córeczka ❤
    3AB - 01.2024 beta HCG <0,2
    2BB - 02.2024 beta HCG <0,2
    II procedura
    3BB - 07.2024 cb
    4BC ?
  • Domi93 Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2022, 19:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    d604dc504c3e8ba5med.jpg

No jak zobaczyłam ta giralde i obrazek go przepadałam 🤣

Annie_ lubi tę wiadomość

Synek 2014 ❤️❤️
    Sierpień 2020 💔

Po burzy zawsze wychodzi 🌞 , czekamy okruszku ❤️🌈
    88c5s65ghu1a5nbl.png
  • Annie_ Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2022, 21:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuje wam bardzo ❤️
    Domi ten pingwin jest boski 🤩 mąż by mi nie pozwolił bo tyle co przywiesil wielkiego słonia na ścianie w kąciku małego. Kłóciłoby się to z jego wizja świata. Gdzie pingwin a gdzie słoń 😂 dzisiaj mi nawet lampki z ryjkiem szopa nie pozwolił kupić 😂

h84f20mmgjau13ca.png

0d1ygzu3m5qxv5s4.png
  • Domi93 Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2022, 22:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Annie_ wrote:
    Dziękuje wam bardzo ❤️
    Domi ten pingwin jest boski 🤩 mąż by mi nie pozwolił bo tyle co przywiesil wielkiego słonia na ścianie w kąciku małego. Kłóciłoby się to z jego wizja świata. Gdzie pingwin a gdzie słoń 😂 dzisiaj mi nawet lampki z ryjkiem szopa nie pozwolił kupić 😂

Haha 🤣🤣
    No ja jestem przerażona bo widzę ,że u Nas nawet pokój dziecka będzie w bieli czerni i szarości... Muszę pomyśleć aby ten pokoik był bardziej dziecięcy 🙈
    Ale stowerdzilam że przecież dojda nam dodatki do łóżeczka ,naklejki ,kosz na zabawki czy pranie też kolorowy może być j myślę że jakoś się uda 🙈🙈

Synek 2014 ❤️❤️
    Sierpień 2020 💔

88c5s65ghu1a5nbl.png
  • Annie_ Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2022, 22:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Domi93 wrote:
    Haha 🤣🤣
    No ja jestem przerażona bo widzę ,że u Nas nawet pokój dziecka będzie w bieli czerni i szarości... Muszę pomyśleć aby ten pokoik był bardziej dziecięcy 🙈
    Ale stowerdzilam że przecież dojda nam dodatki do łóżeczka ,naklejki ,kosz na zabawki czy pranie też kolorowy może być j myślę że jakoś się uda 🙈🙈

Ja się poddałam. U nas wszystko w tym kąciku w bieli i szarości. Już i tak staram się rezygnować chociaż z czerni 😂

h84f20mmgjau13ca.png

0d1ygzu3m5qxv5s4.png
  • Domi93 Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2022, 22:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Annie_ wrote:
    Ja się poddałam. U nas wszystko w tym kąciku w bieli i szarości. Już i tak staram się rezygnować chociaż z czerni 😂

Pocieszające,że nie jestem sama 😆😆

Synek 2014 ❤️❤️
    Sierpień 2020 💔

88c5s65ghu1a5nbl.png
  • Domi93 Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2022, 22:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny w Media expert jest płyn do prania w promocji lovela do kolorów 2.900l za 25 zł wydaje mi się,że cena fajna 🙂

Ona_89' lubi tę wiadomość

Synek 2014 ❤️❤️
    Sierpień 2020 💔

88c5s65ghu1a5nbl.png
  • Gdynianka41 Ekspertka

Wysłany: 26 lutego 2022, 11:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry w sobotę. Jakie plany na dziś? My idziemy na urodziny🤩

• Majeczk@ Ekspertka

Wysłany: 26 lutego 2022, 11:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    https://mamaginekolog.pl/ciaza-i-porod/ciaza-podstawy/lezenie-odpoczywanie-oto-pytanie/

Całkiem ciekawy artykuł

• Muflonek Koleżanka

Wysłany: 26 lutego 2022, 12:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny, jestem po zabiegu. Na szczęście wszystko poszło bez komplikacji, ale po zabiegu było podejrzenie, że odpływają wody płodowe. Wzieli mnie na porodowke i obserwowali. Na szczęście jeden lekarz trochęnie uspokoił I powiedział, że to niekoniecznie musi być to. Poczekaliśmy, nie było skurczy więc zrobili USG, żeby zobaczyć ile jest wód płodowych i test jednoznacznie wykluczający wyciek wód. I jestem taka szczęśliwa...
    Teraz zostaje na obserwacji do poniedziałku i jak będzie ok, to wychodzę.
    Mam nadzieję, że już wszystko będzie dobrze🙂🙂

Misiaa, Linadelpalina, aannkka, Kasia86, Annie_, ewe90, Gosianka, TuRuda, legusta, Ona_89', Limosa lubią tę wiadomość

• Muflonek Koleżanka

Wysłany: 26 lutego 2022, 12:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Annie_ wrote:

Trzymam kciuki, żeby wszystko było ok👍

Annie_ lubi tę wiadomość

‹‹ 145 146 147 148 149 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

PMS a zdrowie psychiczne i jakość życia. Jak sobie radzić z objawami?

PMS często jest kojarzony głównie z objawami fizycznymi, takimi jak ból brzucha czy wzdęcia. Jednak coraz więcej badań wskazuje, że ma on istotny wpływ również na zdrowie psychiczne kobiet. Dlatego ważne są: zrozumienie związku między PMS a nastrojem i kondycją psychiczną w ogóle oraz nauka skutecznych strategii radzenia sobie z emocjonalnymi skutkami choroby.

CZYTAJ WIĘCEJ

6 porad jak wybrać najlepszego specjalistę od leczenia niepłodności

Wybór najlepszego lekarza specjalisty jest najwyższym priorytetem każdej kobiety, której starania przedłużają się lub dotychczasowe leczenie okazało się nieskuteczne. Szukając kompetentnych godnych zaufania lekarzy, którzy mogą pochwalić się wysoką skutecznością, należy brać pod uwagę również jakość placówki, w której przyjmują.   

CZYTAJ WIĘCEJ

14 najczęstszych pytań o Zespół Policystycznych Jajników (PCOS)

Na PCOS, czyli Zespół Policystycznych Jajników może cierpieć nawet 10-15% kobiet w wieku rozrodczym. Czy PCOS jest groźną chorobą? Jakie są najczęstsze przyczny PCOS? Czy Zespół Policystycznych Jajników jest uleczalny? Poznaj odpowiedzi na 14 najczęstszych pytań o PCOS.  

CZYTAJ WIĘCEJ