X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Czerwiec 2022
Odpowiedz

Czerwiec 2022

Oceń ten wątek:
  • Domi93 Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2022, 22:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Misiaa wrote:
    Domi nie ma się czemu dziwić...wszędzie chemia, zatrute środowisko..to wszystko wpływa na nasze organizmy,które nie zawsze sobie z tym radzą... i ot są skutki..

Naprawdę....jemy takie świństwa że w głowie się nie mieści ... A przez te ceny podjerzewam że będzie jeszcze gorszej jakości jedzenie i wszystko inne . Już nawet żadnego soku nie idzie kupić normalnego ...

Ja też siedzę jak na szpilkach już b chciała początek maja aby ta ciąża była bezpieczna i w razie w po prostu jechać i urodzić ... Mam nadzieję,że te dwa miesiące szybko nam zleca i troszkę odetchniemy , później będzie już tylko stres przed porodem 😃

Synek 2014 ❤️❤️
    Sierpień 2020 💔

Po burzy zawsze wychodzi 🌞 , czekamy okruszku ❤️🌈
    88c5s65ghu1a5nbl.png
  • Paati# Przyjaciółka

Wysłany: 26 lutego 2022, 22:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie szyjka z wizyty na wizytę dłuższa. Zobaczymy jak będzie teraz, bo napina mi się brzuch i to średnio przyjemne. Udało mi się umówić do mojego ginekologa na wizytę w poradni K, bo chciałabym skierowania na badania, żeby znowu nie płacić. Pewnie mnie zbada przy okazji, bo bada zawsze na wizycie.

f2w343r8v2dpr3k5.png
  • Annie_ Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2022, 23:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie ta szyjka akurat wynika z opadania narządów rodnych… dowiedziałam się ze to mam na wczorajszej wizycie… pani ginekolog była w ciężkim szoku ze u mnie ani mama ani babcia tego nie miały bo to jest dziedziczne. Za to pytałam mamę to mówi ze akurat tylozgiecie mam po niej. Ale tego nie miala nigdy problemu 🙄 wiec tez obstawiam już tryb życia, zanieczyszczenia itd. Itp….

h84f20mmgjau13ca.png

0d1ygzu3m5qxv5s4.png
  • Majeczk@ Ekspertka

Wysłany: 27 lutego 2022, 10:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chociaż z tą szyjka teraz tak myślę że tak na prawdę to i tak sie nie utrafi bo ona nawet w godzin może sie skrócić to wtedy nawet badanie co wizytę nic nie zmieni. Aj no chyba trzeba uznać że musi być dobrze :)

• Daisy_87 Ekspertka

Wysłany: 27 lutego 2022, 11:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nadrabiam zaległości, bo u Nas od czwartkowej mocy córcia chora. Gorączka >39 stopni i udaje się zbic do 38. Byliśmy prywatnie w piątek i osłuchowo, plus uszy są ok. Kazano nam obserwować. Na razie zero jakiś objawow
    Może jakiś wirus? Jutro dzwonię do przychodni o skierowanie na mocz i posiew. Martwimy się, nie mówiąc już że trzy noce i kolejny dzień i naprawdę w ciąży odczuwam już zmęczenie choroba.
    Co do szynki, jutro idę to poprosze gina o sprawdzenie, ale ostatnio było ok. Ja niestety dziwgam, głównie córkę, ale ciężko tego uniknąć.
    Zycze wszystkim zdrowia, pięknych szyjek i mielj niedzieli.

Muflonek lubi tę wiadomość

w4sqrjjgdooeimz6.png
  • Gosianka Ekspertka

Wysłany: 27 lutego 2022, 11:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czy któraś z was ma lub miała w poprzedniej ciąży kolczyk w pępku? Mam go od wielu lat i nie wiem co zrobić. Ostatnio zauważyłam, że skóra przy pępku robi się coraz bardziej napięta i pępek nie jest już aż tak bardzo wklęsły, coraz mu bliżej do bycia płaskim. Wyjmowałyście kolczyk? Jak ta dziurka wyglądała później? Mam niby specjalny ciążowy kolczyk z elastycznego materiału, ale i tak się obawiam, że w końcu skóry zabraknie i pęknie. Lekarz w sumie nic nie mówił, na początku sobie tylko z niego żartował.

Daisy zdrówka dla córki.

thgfs65gnrco3vzr.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 lutego 2022, 12:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paati# wrote:
    U mnie szyjka z wizyty na wizytę dłuższa. Zobaczymy jak będzie teraz, bo napina mi się brzuch i to średnio przyjemne. Udało mi się umówić do mojego ginekologa na wizytę w poradni K, bo chciałabym skierowania na badania, żeby znowu nie płacić. Pewnie mnie zbada przy okazji, bo bada zawsze na wizycie.

Paati a lekarz coś mówił na tą szyjkę, czemu jest dłuższa? U mnie ostatnio też minimalnie dłuższa o 1,5mm ale usg robił inny lekarz więc stawiam na błąd pomiaru...

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 lutego 2022, 12:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daisy_87 wrote:
    Nadrabiam zaległości, bo u Nas od czwartkowej mocy córcia chora. Gorączka >39 stopni i udaje się zbic do 38. Byliśmy prywatnie w piątek i osłuchowo, plus uszy są ok. Kazano nam obserwować. Na razie zero jakiś objawow
    Może jakiś wirus? Jutro dzwonię do przychodni o skierowanie na mocz i posiew. Martwimy się, nie mówiąc już że trzy noce i kolejny dzień i naprawdę w ciąży odczuwam już zmęczenie choroba.
    Co do szynki, jutro idę to poprosze gina o sprawdzenie, ale ostatnio było ok. Ja niestety dziwgam, głównie córkę, ale ciężko tego uniknąć.

Dużo zdrowia dla córci 3majcie się 😘

• ewe90 Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2022, 13:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosianka wrote:
    Czy któraś z was ma lub miała w poprzedniej ciąży kolczyk w pępku? Mam go od wielu lat i nie wiem co zrobić. Ostatnio zauważyłam, że skóra przy pępku robi się coraz bardziej napięta i pępek nie jest już aż tak bardzo wklęsły, coraz mu bliżej do bycia płaskim. Wyjmowałyście kolczyk? Jak ta dziurka wyglądała później? Mam niby specjalny ciążowy kolczyk z elastycznego materiału, ale i tak się obawiam, że w końcu skóry zabraknie i pęknie. Lekarz w sumie nic nie mówił, na początku sobie tylko z niego żartował.

Ja na początku ciąży wyjęłam, ale z myślą, że już więcej nie będę go nosiła - czas dla kolczyka w pępku minął :D

Gosianka lubi tę wiadomość

I procedura
    4AA - 03.2021 - 05.2021 [*] 9 tc.
    3AB -10.2021 - 06.2022 Córeczka ❤
    3AB - 01.2024 beta HCG <0,2
    2BB - 02.2024 beta HCG <0,2
    II procedura
    3BB - 07.2024 cb
    4BC ?
  • Domi93 Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2022, 16:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosianka wrote:

Daisy zdrówka dla córki.

Ja kolczyk mam w pępku od 17rz 🙂
    W pierwszej ciąży nosiłam ( od ok 8 MSC miałam założony ten ciążowy silikonowy ) wyjęłam tylko na czas porodu i zaraz na sali po porodowej go założyłam 🙂
    Zrobił się malutki rozstęp w okolicy dziurki ale nie widoczny noszę do tej pory i jest ok 🙂
    Teraz też właśnie dziś zamówię sobie ten ciążowy o również zdejmę tylko na czas porodu jeśli będzie trzeba a po porodzie powędruje na swoje miejsce 😃
    Mogę wstawić zdj jak wyglądal po ciąży później jak znajdę ,było ok tak jak przed ciążą 🙂

Gosianka lubi tę wiadomość

Synek 2014 ❤️❤️
    Sierpień 2020 💔

88c5s65ghu1a5nbl.png
  • Kasia86 Przyjaciółka

Wysłany: 27 lutego 2022, 16:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daisy_87 wrote:
    Współczuję jak dziecko chore to dodatkowe zmartwienie. Może to trzydniówka i jutro będzie już po wszystkim.

h44eugpjsrlghhn9.png
  • Paati# Przyjaciółka

Wysłany: 27 lutego 2022, 18:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    _Belladonna wrote:
    Paati a lekarz coś mówił na tą szyjkę, czemu jest dłuższa? U mnie ostatnio też minimalnie dłuższa o 1,5mm ale usg robił inny lekarz więc stawiam na błąd pomiaru...

W sumie to nic nie mówił, tylko, że szyjka bardzo ładna i długa. Tak bardzo chciał mnie dokładnie zbadać i ja obejrzeć, aż zadrapał ją wciskając do końca wziernik 🙈

f2w343r8v2dpr3k5.png
  • Domi93 Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2022, 19:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, właśnie zamówiłam część wyprawki,resztę przytaskalam po synku no i mamy już prawie wszystko 🙈
    Zastanawiam się czy kupować ten kokon ? Znalazłam piękny zestaw ,z tych XXL tylko czy to się przyda czy bardziej jako dodatek ? Bo fakt wygląda pięknie ...

Synek 2014 ❤️❤️
    Sierpień 2020 💔

88c5s65ghu1a5nbl.png
  • Domi93 Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2022, 20:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Matko ja się tak rozbujalam że i do szpitala zamówiłam już kilka rzeczy .
    A miałam to zrobić w kwietniu kuźwa 🤣
    Z listy prawie wszystko wykreślone , chyba mogę być spokojna . Teraz pytanie gdzie to wszystko upcham bo remont nie skończony 🤣🤣
    A pobralam nawet organizery ,pojemnik na zabawki bo znalazłam w jednym wzorze , chyba się zagalopowałam ..maż jak zobaczy to nie powie Nic 🤣🙈🙈

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 lutego 2022, 20:01

Synek 2014 ❤️❤️
    Sierpień 2020 💔

88c5s65ghu1a5nbl.png
  • Gosianka Ekspertka

Wysłany: 27 lutego 2022, 20:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Domi93 wrote:
    Ja kolczyk mam w pępku od 17rz 🙂
    W pierwszej ciąży nosiłam ( od ok 8 MSC miałam założony ten ciążowy silikonowy ) wyjęłam tylko na czas porodu i zaraz na sali po porodowej go założyłam 🙂
    Zrobił się malutki rozstęp w okolicy dziurki ale nie widoczny noszę do tej pory i jest ok 🙂
    Teraz też właśnie dziś zamówię sobie ten ciążowy o również zdejmę tylko na czas porodu jeśli będzie trzeba a po porodzie powędruje na swoje miejsce 😃
    Mogę wstawić zdj jak wyglądal po ciąży później jak znajdę ,było ok tak jak przed ciążą 🙂
    Jasne, chętnie zobaczę jak to wygląda. A miałaś pod koniec ciąży wypukły pępek już? Jak wtedy to wyglądało, nic się z dziurką nie działo?

thgfs65gnrco3vzr.png
  • Ona_89' Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2022, 20:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja przez tą wojnę na Ukrainie nie mam nawet ochoty nic kupować, bo nie wiem co nas czeka...

kjmn3e5err34dy73.png
    d69c8u696axvumzk.png
    wwgzdqk3fqqv6f45.png
  • Misiaa Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2022, 20:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Domi ja tez myslalam nad kokonem bo tak strasznie mi sie podobaja ale doszlam do wniosku ze jednak nie bede kupowala bo to bedzie tylko na chwile i szkoda mi pieniedzy...no i kilka moich znajomych mi powiedzialo ze ich dzieci wcale nie chcialy w tym lezec ale to akurat pewnie zalezy od dziecka

24tc...17.05.2017 córeczka 😇💔
    26tc...02.03-19.05.2018 córeczka 😇💔
    IV.2019 CB
    24tc...11.12.2020 córeczka👼💔
    9tc... VI.2021 😇💔
    05.05.2022 na świecie pojawił się CUD BARTUŚ ❤

"Wtedy, gdy wydaje mi się, że już nie dam rady
    - przypominam sobie kto mi się przygląda..."
  • Misiaa Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2022, 20:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No i przy okazji dziewczyny ja mam takie przemyslenia odnosnie sytuacji na Ukrainie a nasza ciaza.. ja na szczescie zrobilam juz zakupy apteczne ale podejrzewam ze w najblizszych miesiacach moze zrobic sie problem np.z octeniseptem, gazikami jałowymi itp... może warto żebyście się w to zaopatrzyły póki są zapasy w aptekach?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 lutego 2022, 20:57

24tc...17.05.2017 córeczka 😇💔
    26tc...02.03-19.05.2018 córeczka 😇💔
    IV.2019 CB
    24tc...11.12.2020 córeczka👼💔
    9tc... VI.2021 😇💔
    05.05.2022 na świecie pojawił się CUD BARTUŚ ❤

"Wtedy, gdy wydaje mi się, że już nie dam rady
    - przypominam sobie kto mi się przygląda..."
  • Domi93 Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2022, 21:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosianka wrote:
    Jasne, chętnie zobaczę jak to wygląda. A miałaś pod koniec ciąży wypukły pępek już? Jak wtedy to wyglądało, nic się z dziurką nie działo?

32d09eea15230be4med.jpg

Znalazłam tylko takie na którym względnie widać , niestety lepszej jakości nic nie mam 🙈 dosłownie mam nad kolczykiem malutki rozstęp , tu byłam akurat już bardzo opalona i nawet go nie było widać .
    Pod koniec miałam wypłukly 🙂 teraz też mi już wypycha i myślę ,że to kwestia miesiąca aż też wyjdzie .
    Było wszystko ok , ale jeśli chcesz zostawić kolczyk ,kup ten silikonowy 🙂

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 lutego 2022, 21:19

Synek 2014 ❤️❤️
    Sierpień 2020 💔

88c5s65ghu1a5nbl.png
  • Domi93 Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2022, 21:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja staram się nie myślec o tym co się dzieje...żyje nadzieja ,że nic do Nas nie dojdzie a ten za przeproszeniem popapraniec się opamięta ...

Aczkolwiek wiem ,że wiadomości bombardują nas z każdej strony i ciężko nie myśleć .

Co do rzeczy aptecznych właśnie nie pomyślałam o tym ,że może być później problem , zaraz chyba zamówię i to , tylko co potrzebne ? Octenisept w sumie tylko z tego co pamiętam , no i płatki kosmetyczne używałam chyba .

Synek 2014 ❤️❤️
    Sierpień 2020 💔

88c5s65ghu1a5nbl.png
‹‹ 147 148 149 150 151 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak rozszerzać dietę dziecka? Poradnik krok po kroku

Kiedy zacząć rozszerzanie diety dziecka? Eksperci zalecają start około 6. miesiąca życia, kiedy niemowlę jest gotowe na odkrywanie nowych smaków, a mleko matki pozostaje kluczowym elementem jadłospisu. Jak rozpoznać gotowość malucha i które metody wprowadzania pokarmów wybrać? Dowiedz się, jak stopniowo uzupełniać dietę dziecka, unikając potencjalnych zagrożeń i wspierając zdrowy rozwój poprzez bezpieczne i zróżnicowane posiłki!

CZYTAJ WIĘCEJ

Telemedycyna – co to jest? Zalety telemedycyny

Telemedycyna to pojęcie, z którym coraz częściej można się spotkać w obszarze usług zdrowotnych. Sprawdź, co ono oznacza i jakie korzyści wiążą się dla pacjenta z tym rozwiązaniem.

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół Policystycznych Jajników (PCOS) – dieta dla płodności

Zespół policystycznych jajników (PCOS, Policystyczne Jajniki) to jedno z najczęściej występujących zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Dotyczy 5-10% kobiet w wieku rozrodczym i jest najczęstszą przyczyną zaburzeń owulacji i problemów z zajściem w ciążę. Przeczytaj jakie są objawy PCOS, jak wpływa ono na starania o dziecko oraz w jaki sposób możesz pomóc sobie dietą.   

CZYTAJ WIĘCEJ