X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Czerwiec 2022
Odpowiedz

Czerwiec 2022

Oceń ten wątek:
  • Domi93 Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2022, 22:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Misiaa wrote:
    Domi nie ma się czemu dziwić...wszędzie chemia, zatrute środowisko..to wszystko wpływa na nasze organizmy,które nie zawsze sobie z tym radzą... i ot są skutki..

Naprawdę....jemy takie świństwa że w głowie się nie mieści ... A przez te ceny podjerzewam że będzie jeszcze gorszej jakości jedzenie i wszystko inne . Już nawet żadnego soku nie idzie kupić normalnego ...

Ja też siedzę jak na szpilkach już b chciała początek maja aby ta ciąża była bezpieczna i w razie w po prostu jechać i urodzić ... Mam nadzieję,że te dwa miesiące szybko nam zleca i troszkę odetchniemy , później będzie już tylko stres przed porodem 😃

Synek 2014 ❤️❤️
    Sierpień 2020 💔

Po burzy zawsze wychodzi 🌞 , czekamy okruszku ❤️🌈
    88c5s65ghu1a5nbl.png
  • Paati# Przyjaciółka

Wysłany: 26 lutego 2022, 22:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie szyjka z wizyty na wizytę dłuższa. Zobaczymy jak będzie teraz, bo napina mi się brzuch i to średnio przyjemne. Udało mi się umówić do mojego ginekologa na wizytę w poradni K, bo chciałabym skierowania na badania, żeby znowu nie płacić. Pewnie mnie zbada przy okazji, bo bada zawsze na wizycie.

f2w343r8v2dpr3k5.png
  • Annie_ Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2022, 23:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie ta szyjka akurat wynika z opadania narządów rodnych… dowiedziałam się ze to mam na wczorajszej wizycie… pani ginekolog była w ciężkim szoku ze u mnie ani mama ani babcia tego nie miały bo to jest dziedziczne. Za to pytałam mamę to mówi ze akurat tylozgiecie mam po niej. Ale tego nie miala nigdy problemu 🙄 wiec tez obstawiam już tryb życia, zanieczyszczenia itd. Itp….

h84f20mmgjau13ca.png

0d1ygzu3m5qxv5s4.png
  • Majeczk@ Ekspertka

Wysłany: 27 lutego 2022, 10:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chociaż z tą szyjka teraz tak myślę że tak na prawdę to i tak sie nie utrafi bo ona nawet w godzin może sie skrócić to wtedy nawet badanie co wizytę nic nie zmieni. Aj no chyba trzeba uznać że musi być dobrze :)

• Daisy_87 Ekspertka

Wysłany: 27 lutego 2022, 11:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nadrabiam zaległości, bo u Nas od czwartkowej mocy córcia chora. Gorączka >39 stopni i udaje się zbic do 38. Byliśmy prywatnie w piątek i osłuchowo, plus uszy są ok. Kazano nam obserwować. Na razie zero jakiś objawow
    Może jakiś wirus? Jutro dzwonię do przychodni o skierowanie na mocz i posiew. Martwimy się, nie mówiąc już że trzy noce i kolejny dzień i naprawdę w ciąży odczuwam już zmęczenie choroba.
    Co do szynki, jutro idę to poprosze gina o sprawdzenie, ale ostatnio było ok. Ja niestety dziwgam, głównie córkę, ale ciężko tego uniknąć.
    Zycze wszystkim zdrowia, pięknych szyjek i mielj niedzieli.

Muflonek lubi tę wiadomość

w4sqrjjgdooeimz6.png
  • Gosianka Ekspertka

Wysłany: 27 lutego 2022, 11:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czy któraś z was ma lub miała w poprzedniej ciąży kolczyk w pępku? Mam go od wielu lat i nie wiem co zrobić. Ostatnio zauważyłam, że skóra przy pępku robi się coraz bardziej napięta i pępek nie jest już aż tak bardzo wklęsły, coraz mu bliżej do bycia płaskim. Wyjmowałyście kolczyk? Jak ta dziurka wyglądała później? Mam niby specjalny ciążowy kolczyk z elastycznego materiału, ale i tak się obawiam, że w końcu skóry zabraknie i pęknie. Lekarz w sumie nic nie mówił, na początku sobie tylko z niego żartował.

Daisy zdrówka dla córki.

thgfs65gnrco3vzr.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 lutego 2022, 12:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paati# wrote:
    U mnie szyjka z wizyty na wizytę dłuższa. Zobaczymy jak będzie teraz, bo napina mi się brzuch i to średnio przyjemne. Udało mi się umówić do mojego ginekologa na wizytę w poradni K, bo chciałabym skierowania na badania, żeby znowu nie płacić. Pewnie mnie zbada przy okazji, bo bada zawsze na wizycie.

Paati a lekarz coś mówił na tą szyjkę, czemu jest dłuższa? U mnie ostatnio też minimalnie dłuższa o 1,5mm ale usg robił inny lekarz więc stawiam na błąd pomiaru...

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 lutego 2022, 12:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daisy_87 wrote:
    Nadrabiam zaległości, bo u Nas od czwartkowej mocy córcia chora. Gorączka >39 stopni i udaje się zbic do 38. Byliśmy prywatnie w piątek i osłuchowo, plus uszy są ok. Kazano nam obserwować. Na razie zero jakiś objawow
    Może jakiś wirus? Jutro dzwonię do przychodni o skierowanie na mocz i posiew. Martwimy się, nie mówiąc już że trzy noce i kolejny dzień i naprawdę w ciąży odczuwam już zmęczenie choroba.
    Co do szynki, jutro idę to poprosze gina o sprawdzenie, ale ostatnio było ok. Ja niestety dziwgam, głównie córkę, ale ciężko tego uniknąć.

Dużo zdrowia dla córci 3majcie się 😘

• ewe90 Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2022, 13:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosianka wrote:
    Czy któraś z was ma lub miała w poprzedniej ciąży kolczyk w pępku? Mam go od wielu lat i nie wiem co zrobić. Ostatnio zauważyłam, że skóra przy pępku robi się coraz bardziej napięta i pępek nie jest już aż tak bardzo wklęsły, coraz mu bliżej do bycia płaskim. Wyjmowałyście kolczyk? Jak ta dziurka wyglądała później? Mam niby specjalny ciążowy kolczyk z elastycznego materiału, ale i tak się obawiam, że w końcu skóry zabraknie i pęknie. Lekarz w sumie nic nie mówił, na początku sobie tylko z niego żartował.

Ja na początku ciąży wyjęłam, ale z myślą, że już więcej nie będę go nosiła - czas dla kolczyka w pępku minął :D

Gosianka lubi tę wiadomość

I procedura
    4AA - 03.2021 - 05.2021 [*] 9 tc.
    3AB -10.2021 - 06.2022 Córeczka ❤
    3AB - 01.2024 beta HCG <0,2
    2BB - 02.2024 beta HCG <0,2
    II procedura
    3BB - 07.2024 cb
    4BC ?
  • Domi93 Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2022, 16:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosianka wrote:

Daisy zdrówka dla córki.

Ja kolczyk mam w pępku od 17rz 🙂
    W pierwszej ciąży nosiłam ( od ok 8 MSC miałam założony ten ciążowy silikonowy ) wyjęłam tylko na czas porodu i zaraz na sali po porodowej go założyłam 🙂
    Zrobił się malutki rozstęp w okolicy dziurki ale nie widoczny noszę do tej pory i jest ok 🙂
    Teraz też właśnie dziś zamówię sobie ten ciążowy o również zdejmę tylko na czas porodu jeśli będzie trzeba a po porodzie powędruje na swoje miejsce 😃
    Mogę wstawić zdj jak wyglądal po ciąży później jak znajdę ,było ok tak jak przed ciążą 🙂

Gosianka lubi tę wiadomość

Synek 2014 ❤️❤️
    Sierpień 2020 💔

88c5s65ghu1a5nbl.png
  • Kasia86 Przyjaciółka

Wysłany: 27 lutego 2022, 16:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daisy_87 wrote:
    Współczuję jak dziecko chore to dodatkowe zmartwienie. Może to trzydniówka i jutro będzie już po wszystkim.

h44eugpjsrlghhn9.png
  • Paati# Przyjaciółka

Wysłany: 27 lutego 2022, 18:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    _Belladonna wrote:
    Paati a lekarz coś mówił na tą szyjkę, czemu jest dłuższa? U mnie ostatnio też minimalnie dłuższa o 1,5mm ale usg robił inny lekarz więc stawiam na błąd pomiaru...

W sumie to nic nie mówił, tylko, że szyjka bardzo ładna i długa. Tak bardzo chciał mnie dokładnie zbadać i ja obejrzeć, aż zadrapał ją wciskając do końca wziernik 🙈

f2w343r8v2dpr3k5.png
  • Domi93 Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2022, 19:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, właśnie zamówiłam część wyprawki,resztę przytaskalam po synku no i mamy już prawie wszystko 🙈
    Zastanawiam się czy kupować ten kokon ? Znalazłam piękny zestaw ,z tych XXL tylko czy to się przyda czy bardziej jako dodatek ? Bo fakt wygląda pięknie ...

Synek 2014 ❤️❤️
    Sierpień 2020 💔

88c5s65ghu1a5nbl.png
  • Domi93 Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2022, 20:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Matko ja się tak rozbujalam że i do szpitala zamówiłam już kilka rzeczy .
    A miałam to zrobić w kwietniu kuźwa 🤣
    Z listy prawie wszystko wykreślone , chyba mogę być spokojna . Teraz pytanie gdzie to wszystko upcham bo remont nie skończony 🤣🤣
    A pobralam nawet organizery ,pojemnik na zabawki bo znalazłam w jednym wzorze , chyba się zagalopowałam ..maż jak zobaczy to nie powie Nic 🤣🙈🙈

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 lutego 2022, 20:01

Synek 2014 ❤️❤️
    Sierpień 2020 💔

88c5s65ghu1a5nbl.png
  • Gosianka Ekspertka

Wysłany: 27 lutego 2022, 20:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Domi93 wrote:
    Ja kolczyk mam w pępku od 17rz 🙂
    W pierwszej ciąży nosiłam ( od ok 8 MSC miałam założony ten ciążowy silikonowy ) wyjęłam tylko na czas porodu i zaraz na sali po porodowej go założyłam 🙂
    Zrobił się malutki rozstęp w okolicy dziurki ale nie widoczny noszę do tej pory i jest ok 🙂
    Teraz też właśnie dziś zamówię sobie ten ciążowy o również zdejmę tylko na czas porodu jeśli będzie trzeba a po porodzie powędruje na swoje miejsce 😃
    Mogę wstawić zdj jak wyglądal po ciąży później jak znajdę ,było ok tak jak przed ciążą 🙂
    Jasne, chętnie zobaczę jak to wygląda. A miałaś pod koniec ciąży wypukły pępek już? Jak wtedy to wyglądało, nic się z dziurką nie działo?

thgfs65gnrco3vzr.png
  • Ona_89' Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2022, 20:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja przez tą wojnę na Ukrainie nie mam nawet ochoty nic kupować, bo nie wiem co nas czeka...

kjmn3e5err34dy73.png
    d69c8u696axvumzk.png
    wwgzdqk3fqqv6f45.png
  • Misiaa Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2022, 20:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Domi ja tez myslalam nad kokonem bo tak strasznie mi sie podobaja ale doszlam do wniosku ze jednak nie bede kupowala bo to bedzie tylko na chwile i szkoda mi pieniedzy...no i kilka moich znajomych mi powiedzialo ze ich dzieci wcale nie chcialy w tym lezec ale to akurat pewnie zalezy od dziecka

24tc...17.05.2017 córeczka 😇💔
    26tc...02.03-19.05.2018 córeczka 😇💔
    IV.2019 CB
    24tc...11.12.2020 córeczka👼💔
    9tc... VI.2021 😇💔
    05.05.2022 na świecie pojawił się CUD BARTUŚ ❤

"Wtedy, gdy wydaje mi się, że już nie dam rady
    - przypominam sobie kto mi się przygląda..."
  • Misiaa Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2022, 20:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No i przy okazji dziewczyny ja mam takie przemyslenia odnosnie sytuacji na Ukrainie a nasza ciaza.. ja na szczescie zrobilam juz zakupy apteczne ale podejrzewam ze w najblizszych miesiacach moze zrobic sie problem np.z octeniseptem, gazikami jałowymi itp... może warto żebyście się w to zaopatrzyły póki są zapasy w aptekach?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 lutego 2022, 20:57

24tc...17.05.2017 córeczka 😇💔
    26tc...02.03-19.05.2018 córeczka 😇💔
    IV.2019 CB
    24tc...11.12.2020 córeczka👼💔
    9tc... VI.2021 😇💔
    05.05.2022 na świecie pojawił się CUD BARTUŚ ❤

"Wtedy, gdy wydaje mi się, że już nie dam rady
    - przypominam sobie kto mi się przygląda..."
  • Domi93 Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2022, 21:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosianka wrote:
    Jasne, chętnie zobaczę jak to wygląda. A miałaś pod koniec ciąży wypukły pępek już? Jak wtedy to wyglądało, nic się z dziurką nie działo?

32d09eea15230be4med.jpg

Znalazłam tylko takie na którym względnie widać , niestety lepszej jakości nic nie mam 🙈 dosłownie mam nad kolczykiem malutki rozstęp , tu byłam akurat już bardzo opalona i nawet go nie było widać .
    Pod koniec miałam wypłukly 🙂 teraz też mi już wypycha i myślę ,że to kwestia miesiąca aż też wyjdzie .
    Było wszystko ok , ale jeśli chcesz zostawić kolczyk ,kup ten silikonowy 🙂

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 lutego 2022, 21:19

Synek 2014 ❤️❤️
    Sierpień 2020 💔

88c5s65ghu1a5nbl.png
  • Domi93 Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2022, 21:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja staram się nie myślec o tym co się dzieje...żyje nadzieja ,że nic do Nas nie dojdzie a ten za przeproszeniem popapraniec się opamięta ...

Aczkolwiek wiem ,że wiadomości bombardują nas z każdej strony i ciężko nie myśleć .

Co do rzeczy aptecznych właśnie nie pomyślałam o tym ,że może być później problem , zaraz chyba zamówię i to , tylko co potrzebne ? Octenisept w sumie tylko z tego co pamiętam , no i płatki kosmetyczne używałam chyba .

Synek 2014 ❤️❤️
    Sierpień 2020 💔

88c5s65ghu1a5nbl.png
‹‹ 147 148 149 150 151 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Pierwsze objawy ciąży - po czym poznać, że możesz być w ciąży

Starając się zajść w ciążę, często nie potrafimy przestać interpretować każdego, nawet najmniejszego ukłucia w jajniku i nie traktować go jako potencjalnego objawu ciąży. Które z objawów mogą faktycznie coś znaczyć i z czym możemy je pomylić? Które z objawów ciążowych na wczesnym etapie ciąży są po prostu rzadko spotykane? Zapoznaj się z listą pierwszych objawów ciążowych!

CZYTAJ WIĘCEJ

Super produkty na okres ciąży, czyli 9 produktów szczególnie polecanych dla kobiet w ciąży

Zapoznaj się z produktami, które są wyjątkowo cenne dla rozwijającego się maleństwa i Twojego nadwyrężonego ciążą organizmu. Postaraj się, aby takie produkty jak kasze, żurawina i migdały w okresie ciąży na stałe zagościły w Twoim menu.

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta w ciąży - 10 najważniejszych zasad dla ciężarnej

O zdrowym odżywaniu i diecie w ciąży zostało napisane i powiedziane wiele. Zbyt duża ilość informacji potrafi przytłoczyć każdego. Przestrzeganie wszystkich tych zasad wydaje się wręcz niemożliwe. Jak zatem odróżnić rzeczy ważne od tych mniej istotnych? Zapytaliśmy znaną dietetyczkę Sylwię Leszczyńską co jest naprawdę ważne w diecie kobiet w ciąży. Przeczytaj co robić, aby zapewnić zdrowie sobie i swojemu dziecku! 

CZYTAJ WIĘCEJ