Czerwiec 2022
-
WIADOMOŚĆ
-
Misiaa wrote:Domi ja tez myslalam nad kokonem bo tak strasznie mi sie podobaja ale doszlam do wniosku ze jednak nie bede kupowala bo to bedzie tylko na chwile i szkoda mi pieniedzy...no i kilka moich znajomych mi powiedzialo ze ich dzieci wcale nie chcialy w tym lezec ale to akurat pewnie zalezy od dziecka
Bo w sumie ten kokon to do ozdoby bardziej... bardzo mi się to podoba ale właśnie myślę czy jest sens.
Z drugiej strony znalazłam komplet i za 200zl jest kokon , poduszka motylek kocyk i materac także w sumie odpada kocyk i motylek na później do wózka .
Koleżanka używała i znowu była zadowolona tylko mówi ,że wzięła ten standardowy i synek szybko wyrósł .Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 lutego 2022, 21:18
Synek 2014 ❤️❤️
Sierpień 2020 💔
Po burzy zawsze wychodzi 🌞 , czekamy okruszku ❤️🌈
-
Domi ja kupilam w aptece masc na sutki, octenisept, linomag, pedicetamol, oilatum, sol fizkologiczna, witamine d, espumicon,termofor z pestek wisni, żel do mycia butelek, krem na buzke na kazda pogode itp... i powiem Wam ze jestem jakas spokojniejsza ze mam to juz w domu.. teraz jeszcze sie obawiam o dostępnosc lekow ktore musze brac ale staram sie o tym nie myslec...24tc...17.05.2017 córeczka 😇💔
26tc...02.03-19.05.2018 córeczka 😇💔
IV.2019 CB
24tc...11.12.2020 córeczka👼💔
9tc... VI.2021 😇💔
05.05.2022 na świecie pojawił się CUD BARTUŚ ❤
"Wtedy, gdy wydaje mi się, że już nie dam rady
- przypominam sobie kto mi się przygląda..." -
Domi93 wrote:Dziewczyny, właśnie zamówiłam część wyprawki,resztę przytaskalam po synku no i mamy już prawie wszystko 🙈
Zastanawiam się czy kupować ten kokon ? Znalazłam piękny zestaw ,z tych XXL tylko czy to się przyda czy bardziej jako dodatek ? Bo fakt wygląda pięknie ...Limosa lubi tę wiadomość
-
Misiaa wrote:Domi ja kupilam w aptece masc na sutki, octenisept, linomag, pedicetamol, oilatum, sol fizkologiczna, witamine d, espumicon,termofor z pestek wisni, żel do mycia butelek, krem na buzke na kazda pogode itp... i powiem Wam ze jestem jakas spokojniejsza ze mam to juz w domu.. teraz jeszcze sie obawiam o dostępnosc lekow ktore musze brac ale staram sie o tym nie myslec...
Musimy myśleć pozytywnie...bo wykończymy się.
Ja nie wiem czemu ale mam jakieś myśli że to się szybko zakończy .
A jeszcze ta marka linomag ,znasz te płyny do kąpieli ? Jestem ciekawa czy ładnie pachną ?Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 lutego 2022, 21:54
Synek 2014 ❤️❤️
Sierpień 2020 💔
-
Tak dla maluszka zeby pozniej juz o tym nie myslec :p24tc...17.05.2017 córeczka 😇💔
26tc...02.03-19.05.2018 córeczka 😇💔
IV.2019 CB
24tc...11.12.2020 córeczka👼💔
9tc... VI.2021 😇💔
05.05.2022 na świecie pojawił się CUD BARTUŚ ❤
"Wtedy, gdy wydaje mi się, że już nie dam rady
- przypominam sobie kto mi się przygląda..." -
Wiadomo, każdemu co innego się sprawdzi. Dla jednych szumis będzie wybawieniem drugie dziecko będzie się wkurzać niektóre z nas będą żałować że kupiły laktator druga część będzie go całować z wdzięczności i ulgi jaką przynosi 😁 i tak samo z kokonem u nas to był serio udany zakup wyprawki, jedyne co teraz zrobię to kupie duży nie chce wam skłamac ale my na bank ten używaliśmy kilka dobrych miesięcy non stop
Wrzucam zdjęcie poglądowe, jak mały prezes odpoczywał 😂
Domi93, Paati#, Limosa, ewe90, Gosianka, AgaJulia lubią tę wiadomość
-
Domi93 wrote:Wit D już dla maluszka ?
Musimy myśleć pozytywnie...bo wykończymy się.
Ja nie wiem czemu ale mam jakieś myśli że to się szybko zakończy .
A jeszcze ta marka linomag ,znasz te płyny do kąpieli ? Jestem ciekawa czy ładnie pachną ?
Więc warto zostawić je jak właśnie będą problemy skórne 😀 -
Jaka słodycz 😍
No właśnie a ja z synkiem używałam od początku tylko bambino plus emoluin zawsze kilka kropel .
I taki sam miałam zamiar teraz 🙂
No i było ok o do tej pory jest .
Synek 2014 ❤️❤️
Sierpień 2020 💔
-
legusta wrote:Ja właśnie cały czas się waham nad tym kokonem, kurcze strasznie drogie są... a taki zestaw kokon, rożek, ochraniacz do łóżeczka i pościel to już w ogóle katastrofa :p
No właśnie jest tragedia ...
Ja już walczę sama ze sobą a brakujei tylko tego do całego zestawu 🤣
Na 99% i tak go kupię 🤣
Synek 2014 ❤️❤️
Sierpień 2020 💔
-
legusta wrote:Ja właśnie cały czas się waham nad tym kokonem, kurcze strasznie drogie są... a taki zestaw kokon, rożek, ochraniacz do łóżeczka i pościel to już w ogóle katastrofa :p
-
Paati# wrote:Mi się udało kupić kokon z kołderką, poduszką, motylkiem i materacykiem za 120zl, więc uważam, że to nie dużo. Za sam komplet kołderka z poduszką do wózka trzeba zapłacić ok 60 zł. Jak dojdzie to wyślę Wam jak wygląda, opinie były bardzo dobre i ostatecznie się skusilam.
Pati z jakiej strony zamawiałaś?
Mi się podobają takie wzory, gdzie sam kokon 189-199, więc trochę przegięcie, pewnie i tak dłużej niż pół roku nie posłuży
Synek ❤️ 05.2024
Synek ❤️ 06.2022 -
legusta wrote:Pati z jakiej strony zamawiałaś?
Mi się podobają takie wzory, gdzie sam kokon 189-199, więc trochę przegięcie, pewnie i tak dłużej niż pół roku nie posłużyI procedura
4AA - 03.2021 - 05.2021 [*] 9 tc.
3AB -10.2021 - 06.2022 Córeczka ❤
3AB - 01.2024 beta HCG <0,2
2BB - 02.2024 beta HCG <0,2
II procedura
3BB - 07.2024 cb
4BC ? -
Zamawiałam na allegro. https://allegro.pl/oferta/kokobe-kokon-gniazdko-motylek-kocyk-5-el-velvet-10523469873
Też oglądałam na innych stronach, chciałam żeby był Velvet i ostatecznie znalazłam taką aukcję. Wzorów jest bardzo dużo, może i Tobie się coś spodobalegusta, Ona_89' lubią tę wiadomość
-
Domi93 wrote:
Znalazłam tylko takie na którym względnie widać , niestety lepszej jakości nic nie mam 🙈 dosłownie mam nad kolczykiem malutki rozstęp , tu byłam akurat już bardzo opalona i nawet go nie było widać .
Pod koniec miałam wypłukly 🙂 teraz też mi już wypycha i myślę ,że to kwestia miesiąca aż też wyjdzie .
Było wszystko ok , ale jeśli chcesz zostawić kolczyk ,kup ten silikonowy 🙂
A ten kolczyk już noszę jakiś czas. Tylko nie wiem czy to silikonowy. Jest z jakiegoś specjalnego biomateriału, dla mnie to jakiś plastik giętki. 😅 -
Jak nie musicie mieć koniecznie nowego kokonu, to na vinted można naprawdę tanio kupić, tylko trochę się trzeba naszukać. 😊
Ja to myślę, żeby do kąpieli sam olejek z migdałów kupić, a jak coś się zacznie dziać, to wtedy coś innego zacznę używać. Gdzieś tu na forum przeczytałam, tylko już nie pamiętam w jakim miesiącu, że dziewczyny dodają swoje mleko do kąpieli i to działa cuda na skórę dziecka, tak samo na zaczerwienienia pupy mleko podobno dobrze działa i nie trzeba od razu maści używać.Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 lutego 2022, 09:17
Linadelpalina lubi tę wiadomość
-
Gosianka wrote:Dzięki! Wygląda super, nic nie widać, żeby był po ciąży. W ogóle brzuch super, nie widać żebyś była wcześniej w ciąży. 😀
A ten kolczyk już noszę jakiś czas. Tylko nie wiem czy to silikonowy. Jest z jakiegoś specjalnego biomateriału, dla mnie to jakiś plastik giętki. 😅
Widać ,widać . Tylko przy opaleniźnie jest ok , dlatego co roku jestem opalona na brąz i wtedy mogę świecić brzuchem 🤣🤣
To myślę ,że to jest ten , ja zamówiłam na vinted udało się kupić 2szt za 5 zł nowych ,czekam aż dojdą bo mój brzuch woła o pomstę do nieba 😆
Jesli nie jesteś pewna czy to ten wpisz w google kolczyk ciążowy do pępka i porównaj 🙂Gosianka lubi tę wiadomość
Synek 2014 ❤️❤️
Sierpień 2020 💔
-
Gosianka wrote:Jak nie musicie mieć koniecznie nowego kokonu, to na vinted można naprawdę tanio kupić, tylko trochę się trzeba naszukać. 😊
Ja to myślę, żeby do kąpieli sam olejek z migdałów kupić, a jak coś się zacznie dziać, to wtedy coś innego zacznę używać. Gdzieś tu na forum przeczytałam, tylko już nie pamiętam w jakim miesiącu, że dziewczyny dodają swoje mleko do kąpieli i to działa cuda na skórę dziecka, tak samo na zaczerwienienia pupy mleko podobno dobrze działa i nie trzeba od razu maści używać.
Tylko problem w t ,że na vinted jeszcze nie widziałam tego XXL 🙈 a właśnie mi zależy na tym większym .
I oczywiście ten wzór który już musi być bo resztę rzeczy pobralam z tego samego 🤣🤣
Synek 2014 ❤️❤️
Sierpień 2020 💔
-
A te sznureczki w kokonie to nie służą do tego żeby go wydłużać albo sciskac ?
W mojej rodzince ten Kokon trochę służył, więc sama mam też, zamawiałam na allegro za śmieszne pieniądze, mam też kolderke, poduszkę i wklad do wózka (bo gondole mam używana), to dla odświeżenia kupiłam. Bodajże z firmy beszka i tam jest dużo wzorów i do wyboru minki, wafel, Velvet, jestem zadowolona.
Z vinted znowu wyhaczyłam rogala za 20 zł z ściąganym ekspresem motherhood i wyprałam go też całego i jest super zbity jak nowy. Nie inwestuje w te rzeczy na chwilę za dużo bo budowa, a i tak nawet te tańsze to 100 proc.bawelna, więc dla mnie gatunek jest ok, nie szaleje z bambusami, które kosztują dwa razy tyle. Może jakby ktoś pytał na prezent to jedynie kocyk na lato zasugeruje z tego bambusa, ale tak to wole zainwestować później w lepsze rzeczy nawet sam Wózek gondola na chwilę używana a spacerówka lepsza bo na dłużej. Staram się nie szaleć, a trochę tego do wyboru jest, więc i tak pewnie coś okaze się niepotrzebne..
a właśnie, Wy w łóżeczku idziecie z wyborem w str.kolderki czy w kombinezon do spania ? Patrzę na te kombinezony otulacze i nie mam pojęcia jaka grubość tego tog i jaki żeby był wygodny, a kolderki trochę boję się bo jak moja już tak dokazuje z tym kopaniem, to czuję co to będzie jak urodzi się 😅Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 lutego 2022, 09:44
Did