Czerwiec 2022
-
WIADOMOŚĆ
-
Ja na chwilę obecną mam śpiworek do spania ze smyka (1 albo 2,5 tog - nie pamiętam 🤦♀️), ale zobaczymy jak dama będzie chciała spać W razie co mam jakieś kocyki, pieluszki bambusowe, ewentualnie kołderkę cienką i grubszą (dostałam od siostry).I procedura
4AA - 03.2021 - 05.2021 [*] 9 tc.
3AB -10.2021 - 06.2022 Córeczka ❤
3AB - 01.2024 beta HCG <0,2
2BB - 02.2024 beta HCG <0,2
II procedura
3BB - 07.2024 cb
4BC ? -
Vinted to super opcja, wypierać i jak nowe nie no serio tez się biorę już za wyprawke tak konkret 😆 ubranka w większości mam vinted i to za takie grosze a większość to newbie, kapphal, h&m pojedyncze zara i h&m
Did, Gosianka lubią tę wiadomość
-
Gosianka wrote:Jak nie musicie mieć koniecznie nowego kokonu, to na vinted można naprawdę tanio kupić, tylko trochę się trzeba naszukać. 😊
Ja to myślę, żeby do kąpieli sam olejek z migdałów kupić, a jak coś się zacznie dziać, to wtedy coś innego zacznę używać. Gdzieś tu na forum przeczytałam, tylko już nie pamiętam w jakim miesiącu, że dziewczyny dodają swoje mleko do kąpieli i to działa cuda na skórę dziecka, tak samo na zaczerwienienia pupy mleko podobno dobrze działa i nie trzeba od razu maści używać.
Ja tez zamierzam nie używać kosmetyków, tej chemii dla dziecka. Olejek z migdałów wystarczy i tak jak mówisz mleko do kąpieli tez jest ekstra opcją ☺️Did, legusta, Gosianka lubią tę wiadomość
-
Przy pierwszym dziecku miałam rożek, kokon i śpiworek. Używałam tylko kokonu. Jak zaczęła ulewa kupiłam jej klin pod głowę I walki, żeby nie obracała się przez sen z boku na plecy. W domu mieliśmy na tyle ciepło, że niczym jej nie przykrywałam, a urodziła się w październiku.
-
Co do przykrywania to na okej maj-wrzesień pewnie wystarczy rożek/kocyk - ja dostanę od mamy ręcznie robiony kocyk z wełny baby merino, więc myślę że będzie ok
Natomiast na jesień/zimę myślę, że zakupimy śpiworek, na razie nie będę kupować.
Co do kosmetyków dla dziecka to ja pewnie będę używać albo nacomi albo olejku ze słodkich migdałów (lullalove)
Ja jestem właśnie po wizycie... +3kg w ciągu miesiąca, nie za bardzo odpowiada mi ten wynik, w marcu zdecydowanie muszę ograniczyć słodycze
Dodatkowo miałam mieć w połowie marca kontrolę tych nerek u naszego bejbika, lekarka przyśpieszyła termin na dzisiaj... Obawia się fali Ukrainek w ciąży i innych sytuacji, których na dzień dzisiejszy nie da się przewidzieć. Ja dostałam dzisiaj po prostu ekstra termin, a ten w połowie marca przesunięty na końcówkę marca, więc może to i dobrzeSynek ❤️ 05.2024
Synek ❤️ 06.2022 -
Ja też już zakupiłam śpiworek , u Nas bardzo się sprawdził przy pierwszym dlatego teraz wzięłam ten XXL ( dłuższy ) 😆
Ale kołderkę już też zamówiłam , przyda się tak samo , niech już jest 🙂Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 lutego 2022, 12:19
Synek 2014 ❤️❤️
Sierpień 2020 💔
Po burzy zawsze wychodzi 🌞 , czekamy okruszku ❤️🌈
-
legusta wrote:Co do przykrywania to na okej maj-wrzesień pewnie wystarczy rożek/kocyk - ja dostanę od mamy ręcznie robiony kocyk z wełny baby merino, więc myślę że będzie ok
Natomiast na jesień/zimę myślę, że zakupimy śpiworek, na razie nie będę kupować.
Co do kosmetyków dla dziecka to ja pewnie będę używać albo nacomi albo olejku ze słodkich migdałów (lullalove)
Ja jestem właśnie po wizycie... +3kg w ciągu miesiąca, nie za bardzo odpowiada mi ten wynik, w marcu zdecydowanie muszę ograniczyć słodycze
Dodatkowo miałam mieć w połowie marca kontrolę tych nerek u naszego bejbika, lekarka przyśpieszyła termin na dzisiaj... Obawia się fali Ukrainek w ciąży i innych sytuacji, których na dzień dzisiejszy nie da się przewidzieć. Ja dostałam dzisiaj po prostu ekstra termin, a ten w połowie marca przesunięty na końcówkę marca, więc może to i dobrze -
922 g 🥰
Co prawda pupa na dole, a zawsze był ułożony główkowo, ale ma jeszcze trochę czasu na zmianę położenia 😄
Te miedniczki nerkowe wyszły idealnie w parametrach, więc taka ulga Bo i w 18 tyg i w 22 tyg były normy prawie dwukrotnie przekroczone.aannkka, Did, Gosianka, Limosa lubią tę wiadomość
Synek ❤️ 05.2024
Synek ❤️ 06.2022 -
legusta wrote:922 g 🥰
Co prawda pupa na dole, a zawsze był ułożony główkowo, ale ma jeszcze trochę czasu na zmianę położenia 😄
Te miedniczki nerkowe wyszły idealnie w parametrach, więc taka ulga Bo i w 18 tyg i w 22 tyg były normy prawie dwukrotnie przekroczone. -
Słuchajcie moj Zgredek też się przekręcił dupcia do dolu , nawet uchwycił moment ok wydaje się duży 🙈😆
Znowu ładuje w pęcherz .
Was też już trochę bolą niektóre ruchu ?
Ja sie śmieje ,że z rybki w rekinka się zamienia 🤣Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 lutego 2022, 14:10
Synek 2014 ❤️❤️
Sierpień 2020 💔
-
Wybrałam się dzisiaj do action po te pieluszki I kurcze kupiłam jedną paczke 3szt bo były same dziewczęce kolory, nie chciałam różu No i ten ręczniczek kąpielowy wydawał mi się szorstki, w końcu go nie wzięłam
Ja tych kopniaķów w pęcherz jeszcze nie czuję, więc może nie będzie piłkarzem 😆Synek ❤️ 05.2024
Synek ❤️ 06.2022 -
A ja niestety jednak trafiłam do szpitala 😞 rano w 1,5h miałam 4 skurcze to przyspieszyliśmy wizytę. Póki co okazuje się ze szyjka na szczęście troszkę się wydłużyła. Faszerują mnie dalej różnymi lekami i mam zalecenie jeszcze większej ilości leżenia 🤷🏻♀️
Z tych dobrych informacji to chłopak już się raczej spowrotem nie odwróci bo cały czas jest głowa w dół. Ewentualnie może się obracać nóżkami na boki 😂 ma już 990g i z usg wynika ze dzisiaj jesteśmy w 27+0 🥰
-
Annie_ wrote:A ja niestety jednak trafiłam do szpitala 😞 rano w 1,5h miałam 4 skurcze to przyspieszyliśmy wizytę. Póki co okazuje się ze szyjka na szczęście troszkę się wydłużyła. Faszerują mnie dalej różnymi lekami i mam zalecenie jeszcze większej ilości leżenia 🤷🏻♀️
Z tych dobrych informacji to chłopak już się raczej spowrotem nie odwróci bo cały czas jest głowa w dół. Ewentualnie może się obracać nóżkami na boki 😂 ma już 990g i z usg wynika ze dzisiaj jesteśmy w 27+0 🥰
Dużo zdrówka dla Was.
Odpoczywaj kochana.
No to już duży bobo 😃 jest coraz bezpieczniej 🙂Annie_ lubi tę wiadomość
Synek 2014 ❤️❤️
Sierpień 2020 💔
-
Domi93 wrote:Słuchajcie moj Zgredek też się przekręcił dupcia do dolu , nawet uchwycił moment ok wydaje się duży 🙈😆
Znowu ładuje w pęcherz .
Was też już trochę bolą niektóre ruchu ?
Ja sie śmieje ,że z rybki w rekinka się zamienia 🤣 -
Annie_ wrote:A ja niestety jednak trafiłam do szpitala 😞 rano w 1,5h miałam 4 skurcze to przyspieszyliśmy wizytę. Póki co okazuje się ze szyjka na szczęście troszkę się wydłużyła. Faszerują mnie dalej różnymi lekami i mam zalecenie jeszcze większej ilości leżenia 🤷🏻♀️
Z tych dobrych informacji to chłopak już się raczej spowrotem nie odwróci bo cały czas jest głowa w dół. Ewentualnie może się obracać nóżkami na boki 😂 ma już 990g i z usg wynika ze dzisiaj jesteśmy w 27+0 🥰Annie_ lubi tę wiadomość
-
Czemu już się raczej nie odwróci? Tak lekarz Ci mówił?
Kurcze u mnie na każdej wizycie było położenie główkowe, a dziś miedniczkowe.. u nas 26+1 wg usg i mam nadzieję, że się odwróci, bo psychicznie bardziej nastawiałam się na sn 😀Synek ❤️ 05.2024
Synek ❤️ 06.2022 -
legusta wrote:Czemu już się raczej nie odwróci? Tak lekarz Ci mówił?
Kurcze u mnie na każdej wizycie było położenie główkowe, a dziś miedniczkowe.. u nas 26+1 wg usg i mam nadzieję, że się odwróci, bo psychicznie bardziej nastawiałam się na sn 😀 -
legusta wrote:Czemu już się raczej nie odwróci? Tak lekarz Ci mówił?
Kurcze u mnie na każdej wizycie było położenie główkowe, a dziś miedniczkowe.. u nas 26+1 wg usg i mam nadzieję, że się odwróci, bo psychicznie bardziej nastawiałam się na sn 😀
Tak stwierdziła pani ginekolog 🤷🏻♀️ Mówi ze już za dużo miejsca do takiego obrotu nie ma.