X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Czerwiec 2022
Odpowiedz

Czerwiec 2022

Oceń ten wątek:
  • Linadelpalina Koleżanka

Wysłany: 28 lutego 2022, 22:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To ja chyba będę miała bardzo spokojną córkę.. Żaden ruch mnie nie zabolał, nie wiem co to kopniak w pęcherz, fajne takie dudnienie, na ogol z lewej strony. Wyczilowana dziewczyna.

Domi, ciężko będzie po ciąży przestawić się i zrzucać te wszystkie kilogramy 🤪

hchyflw1tn4nam14.png
  • Ona_89' Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2022, 23:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie już goli mąż bo sama nie daję rady 😁

Linadelpalina, Gdynianka41 lubią tę wiadomość

kjmn3e5err34dy73.png
    d69c8u696axvumzk.png
    wwgzdqk3fqqv6f45.png
  • Linadelpalina Koleżanka

Wysłany: 28 lutego 2022, 23:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ona_89' wrote:
    Mnie już goli mąż bo sama nie daję rady 😁

Najlepsze rozwiązanie 😄

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 lutego 2022, 23:33

Ona_89' lubi tę wiadomość

hchyflw1tn4nam14.png
  • Gosianka Ekspertka

Wysłany: 1 marca 2022, 08:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja się ostatnio goliłam jakieś 2 tygodnie temu, to jeszcze widoczność miałam dobrą. Ale teraz już mi brzuch trochę bardziej zasłania i tak odwlekam to w czasie. 😅 Jestem w szoku, że ten brzuch tak nagle wywala bardziej.
    Moja kruszynka też coraz silniejsza, ciągle mnie nawala, często aż mnie przestraszy tą siłą, a jak tylko męża wyczuje to jest szaleństwo. 😂

Gdynianka41 lubi tę wiadomość

thgfs65gnrco3vzr.png
  • aannkka Autorytet

Wysłany: 1 marca 2022, 08:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nie chcę wiedzieć ile mam na +, ale pewnie sporo :D co do golenia to słodki Jezu w morelach gdybyście tylko mogły zobaczyć co ja wyczyniam podczas kąpieli żeby to uczynić 😂😂😂 normalnie jak taka orka 😂😂

Właśnie wypiłam glukozę udało się z cytrynową , ale tak mi jeździ w brzuchu serio 😆 oby tylko wytrwać

8599ikgnwfmhvhys.png

• beta 14.10.21 - 37mIU/ml prog 30.04
    • beta 16.10.21 - 100mIU/ml prog 26.25
    • beta 19.10.21 - 610 mlU/ml

👶👶
  • Misiaa Autorytet

Wysłany: 1 marca 2022, 09:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie jak M położy rękę to jest cisza zupełna..

24tc...17.05.2017 córeczka 😇💔
    26tc...02.03-19.05.2018 córeczka 😇💔
    IV.2019 CB
    24tc...11.12.2020 córeczka👼💔
    9tc... VI.2021 😇💔
    05.05.2022 na świecie pojawił się CUD BARTUŚ ❤

"Wtedy, gdy wydaje mi się, że już nie dam rady
    - przypominam sobie kto mi się przygląda..."
  • Domi93 Autorytet

Wysłany: 1 marca 2022, 09:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Linadelpalina wrote:
    To ja chyba będę miała bardzo spokojną córkę.. Żaden ruch mnie nie zabolał, nie wiem co to kopniak w pęcherz, fajne takie dudnienie, na ogol z lewej strony. Wyczilowana dziewczyna.

Domi, ciężko będzie po ciąży przestawić się i zrzucać te wszystkie kilogramy 🤪

Żyje nadzieja,że będzie tak jak po pierwszej ciąży i wszystko spadnie w miesiąc 😃

Synek 2014 ❤️❤️
    Sierpień 2020 💔

Po burzy zawsze wychodzi 🌞 , czekamy okruszku ❤️🌈
    88c5s65ghu1a5nbl.png
  • Domi93 Autorytet

Wysłany: 1 marca 2022, 09:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aannkka wrote:
    Ja nie chcę wiedzieć ile mam na +, ale pewnie sporo :D co do golenia to słodki Jezu w morelach gdybyście tylko mogły zobaczyć co ja wyczyniam podczas kąpieli żeby to uczynić 😂😂😂 normalnie jak taka orka 😂😂

Właśnie wypiłam glukozę udało się z cytrynową , ale tak mi jeździ w brzuchu serio 😆 oby tylko wytrwać

To myślę ,że robimy to podobnie 🤣🤣

Też tak miałam ale po kilku minutach już było ok z tą glukoza 🙂

Synek 2014 ❤️❤️
    Sierpień 2020 💔

88c5s65ghu1a5nbl.png
  • Domi93 Autorytet

Wysłany: 1 marca 2022, 09:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosianka wrote:
    Ja się ostatnio goliłam jakieś 2 tygodnie temu, to jeszcze widoczność miałam dobrą. Ale teraz już mi brzuch trochę bardziej zasłania i tak odwlekam to w czasie. 😅 Jestem w szoku, że ten brzuch tak nagle wywala bardziej.
    Moja kruszynka też coraz silniejsza, ciągle mnie nawala, często aż mnie przestraszy tą siłą, a jak tylko męża wyczuje to jest szaleństwo. 😂

No właśnie ja też wczoraj podjęłam próbę po dwóch tyg i też odwlekalam bo ten brzuch teraz jakoś wyskoczył ,no ale już musiałam🤭🤣

O tak ... Ja też się czasem wystraszę , najlepiej to jak w końcu prsebudze się leżę i zasypiam a tu nagle bum 🤣

Synek 2014 ❤️❤️
    Sierpień 2020 💔

88c5s65ghu1a5nbl.png
  • AgaJulia Koleżanka

Wysłany: 1 marca 2022, 09:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    co do golenia to właśnie ostatnio sobie myślałam, że to, że w zeszłym roku zdecydowałam się na depilację laserową to jedna z najlepszych decyzji ever 😅 brzuch długo był płaski, ale teraz już piłeczka jest i pewnie też musiałabym się nagimnastykować 😅
    Od 10.03 zaczynam szkołę rodzenia i jestem ciekawa jak to będzie. Myślałam, że jeszcze tyle czasu, a jak zadzwoniłam 2 tygodnie temu to okazało się, że już problem z miejscami i, że zaczynam w ostatnim momencie :O u mnie będzie to już początek 29 tygodnia (28t0d) ...ale ten czas leci! :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 marca 2022, 09:30

• agawka83 Koleżanka

Wysłany: 1 marca 2022, 09:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja w poniedziałek byłam u ginekologa, waga małej to już 830 gram, wiec sporo przybrała. Wymiary okej, szyjka długa ponad 5 cm.
    Co do nerek to mówil, ze wedlug niego jest ok, co prawda jedna jest dalej większa od drugiej, ale..... mowił ze mam się nie przejmować (potem dodał, ze normalnie nikt by tego nie mierzył, cokolwiek miało to oznaczać)

Dziecko lezy po skosie, na pewno jeszcze wiele razy zmieni pozycję, widzialam jej buzię na usg, bardzo mi przypominała moją Karolinkę zaraz po urodzeniu... na tyle na ile mogłam coś z tego zobaczyć

Ogolnie to do przodu..... czas rzeczywiście zapiernicza.... przytylam tym razem niecale 2 kg , w poprzednim miesiacu 3 kg, wyniki krwi trochę się poprawiły ( tyle ze ja biore lek)

polożna podała mi przepis na sok podnoszący parametry krwi (ponoc stosuja to na onkologii, potem wrzucę, głownie chodzi o jabłkla, buraki i cytrynę)

klz9tv73dce1249d.png

thgf3e3k1jxg2opd.png
  • Misiaa Autorytet

Wysłany: 1 marca 2022, 11:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agawka fajnie tez podnosi wyniki krwi sok z calego peczka pietruszki, kiwi i 2 pomaranczy :)

agawka83, legusta lubią tę wiadomość

24tc...17.05.2017 córeczka 😇💔
    26tc...02.03-19.05.2018 córeczka 😇💔
    IV.2019 CB
    24tc...11.12.2020 córeczka👼💔
    9tc... VI.2021 😇💔
    05.05.2022 na świecie pojawił się CUD BARTUŚ ❤

"Wtedy, gdy wydaje mi się, że już nie dam rady
    - przypominam sobie kto mi się przygląda..."
  • agawka83 Koleżanka

Wysłany: 1 marca 2022, 11:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Misiaa wrote:
    Agawka fajnie tez podnosi wyniki krwi sok z calego peczka pietruszki, kiwi i 2 pomaranczy :)
    chyba wyprobuję

klz9tv73dce1249d.png

thgf3e3k1jxg2opd.png
  • Domi93 Autorytet

Wysłany: 1 marca 2022, 11:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Więcej ,ze mam guza przez ten prysznic na czole 🤣
    Mówię coś tak jakoś boli , poszłam zerknąć a tam sine 🙈🙈
    Tak wyszły mi wygibasy haha

Synek 2014 ❤️❤️
    Sierpień 2020 💔

88c5s65ghu1a5nbl.png
  • Domi93 Autorytet

Wysłany: 1 marca 2022, 12:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    8b52c5faa11b4ef8med.jpg

Dziewczyny a znacie tą markę ? Zamówiłam teraz całkiem przypadkiem w aptece dla starszaka i dla mnie ta oliwkę i jej zapach mnie powalil 😆
    Jestem ciekawa jak reszta kosmetyków tej firmy czy one również pachną czy są bezzapachowe?
    Draże tak ten temat ponieważ dla każdy jeden kosmetyk który jest bezzapachowy ( chusteczki również ) po prostu śmierdzi ...i ja mam tak od zawsze 🤦
    A niestety tych kosmetyków nigdzie u nas w okolicy nie ma stacjonarnie abym mogła je niuchnąć 😆

A i jeszcze mialam zapytać czy któraś używała wit d z pompką ?
    Pamiętam że te wyciskane to udreka i może te byłby wygodniejsze ?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 marca 2022, 12:31

Synek 2014 ❤️❤️
    Sierpień 2020 💔

88c5s65ghu1a5nbl.png
  • Gdynianka41 Ekspertka

Wysłany: 1 marca 2022, 13:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AgaJulia wrote:
    co do golenia to właśnie ostatnio sobie myślałam, że to, że w zeszłym roku zdecydowałam się na depilację laserową to jedna z najlepszych decyzji ever 😅 brzuch długo był płaski, ale teraz już piłeczka jest i pewnie też musiałabym się nagimnastykować 😅
    Od 10.03 zaczynam szkołę rodzenia i jestem ciekawa jak to będzie. Myślałam, że jeszcze tyle czasu, a jak zadzwoniłam 2 tygodnie temu to okazało się, że już problem z miejscami i, że zaczynam w ostatnim momencie :O u mnie będzie to już początek 29 tygodnia (28t0d) ...ale ten czas leci! :D
    My jutro już 3 zajęcia w szkole rodzenia 😉.

• Annie_ Autorytet

Wysłany: 1 marca 2022, 13:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My do dzisiaj używamy witaminy D z pompka. Ostatnio nawet doz wprowadził swoją 👍🏼 Mój mąż innej już nie kupuje. Jakiś czas temu nie było w aptece i kupiłam zwykła w kroplach to na mnie focha walnął bo to leci jak krew z nosa 😂

h84f20mmgjau13ca.png

0d1ygzu3m5qxv5s4.png
  • Domi93 Autorytet

Wysłany: 1 marca 2022, 13:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Annie_ wrote:
    My do dzisiaj używamy witaminy D z pompka. Ostatnio nawet doz wprowadził swoją 👍🏼 Mój mąż innej już nie kupuje. Jakiś czas temu nie było w aptece i kupiłam zwykła w kroplach to na mnie focha walnął bo to leci jak krew z nosa 😂

No właśnie,a z tą pompka to prosto do buźki czy jak?

Synek 2014 ❤️❤️
    Sierpień 2020 💔

88c5s65ghu1a5nbl.png
  • Daisy_87 Ekspertka

Wysłany: 1 marca 2022, 13:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też polecam witaminę D z pompka, podanie to przyjemność. Ale wiem, że dużo dzieci niestety miewa problemy brzuszków przez witaminę D i wtedy trzeba sprawdzać na jakiej bazie jest zrobiona. Nie zagłębiałam się w temat, bo mała u Nas nie miała tego problemu.
    Dołączał do mam, które zrobiły już wyprawkę higieniczno kosmetyczna. Będzie w domu jutro. O dziwo, jak sprawdziłam zamówienie na Gemini z 2020,to się miło zaskoczyłam. Parę produktów teraz było o kilka zł taniej.
    Zamówiłam też na allegro pampersy. Mąż mówi, że jak dolar i euro będą tak szly w siłę a za nimi ropa, to do czerwca wszystko podrozeje. Temu nie daje się jeść. Idzie spory zapas. Kaszki dla małej, a u nas owsianka i jaglanka codziennie są zakupiłam tez😊 do tego chemię do domu, kawę... Wydałam sporo z wypłaty, ale grunt że miałam na to.
    Ja korzystałam i polecam kosmetyki z firmy derma. Co do kapieli, własne mleko działa cuda😁

w4sqrjjgdooeimz6.png
  • Domi93 Autorytet

Wysłany: 1 marca 2022, 14:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja to się tak rozbujalam że mam wszystko oprócz drogerii ,apteki i dostawki .
    Nie liczę komody itp bo to dopiero w maju . Ale jestem spokojniejsza jakas wiem że w razie w już wszystko mam i wystarczy uprać a to też dopiero jakoś w kwietniu . Czekam na pogodę 🙂
    Za trzy tyg jade na wizytę kwalifikacyjna do szpitala no i w 34tc już chce mieć naszykowana walizkę w razie w bo ja nie wiem ale mam dziwne przeczucie ,że rozpakujemy się wcześniej . Być może to po sytuacji z synkiem starszym . Wolę być zabezpieczona 🙈

A no i z ubranek zostało Nam do kupienia tylko komplecik jakiś na wyjście ze szpitala 🙂
    Wczoraj zamówiłam jeszcze smoczki w smyku jest promocja jeśli któraś będzie kupować np Avent i lovi chyba też widziałam . Także można korzystać bo sporo taniej 😃

A i zamówienie robiłam na stronie juki im moj świat dziecka 🙂 pobralam sporo także jeśli któraś będzie chciała opinie to myślę,że jutro bądź dwa dni mogę napisać ,czekam aż dojdą paczki 🙂

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 marca 2022, 14:10

Synek 2014 ❤️❤️
    Sierpień 2020 💔

88c5s65ghu1a5nbl.png
‹‹ 151 152 153 154 155 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Problemy z zajściem w ciążę - 13 niepokojących objawów

Czy problemy z zajściem w ciążę można przewidzieć? Przeczytaj listę 13 potencjalnych symptomów, którym powinnaś się bliżej przyjrzeć. Nieregularme miesiączki, obfite miesiączki, niskie libido czy utrata włosów - nie ignoruj tych i innych symptomów mogących świadczyć o zaburzeniach hormonalnych czy innych schorzeniach powodujących problemy z zajściem w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża - najważniejsze rzeczy, które powinnaś wiedzieć oczekując dziecka

Są rzeczy, które każda kobieta w ciąży powinna wiedzieć. Podstawowa wiedza o ciąży zapewni Ci komfort i bezpieczeństwo zarówno Twoje jak i Twojego dziecka. Przeczytaj między innymi od kiedy liczony jest początek ciąży, o jakich badaniach w ciąży nie możesz zapomnieć lub czy plamienie w ciąży jest niebezpieczne. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Droga ku rodzicielstwu - inspirująca historia Danuty i Adama

Dla wielu par starających się o potomstwo, droga do rodzicielstwa często bywa pełna wyzwań i niepewności. Jednak dla Adama i Danusi Dzionków ta droga, choć trudna, okazała się pełna nadziei i wreszcie spełnionych marzeń. Ich historia stanowi inspirujący przykład siły i determinacji w staraniach o dziecko, ukazując jednocześnie istotną rolę męskiej części sukcesu w procesie leczenia niepłodności.

CZYTAJ WIĘCEJ