X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Czerwiec 2022
Odpowiedz

Czerwiec 2022

Oceń ten wątek:
  • aannkka Autorytet

Wysłany: 1 marca 2022, 14:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny mam wyniki glukozy 80-143-133 więc chyba wszystko dobrze no nie?

8599ikgnwfmhvhys.png

• beta 14.10.21 - 37mIU/ml prog 30.04
    • beta 16.10.21 - 100mIU/ml prog 26.25
    • beta 19.10.21 - 610 mlU/ml

👶👶
  • legusta Autorytet

Wysłany: 1 marca 2022, 14:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Domi93 ja chętnie przeczytam opinie, bo też rozważam te sklepy.

Kurcze dziewczyny ja to prawie nic nie mam 😱 Wydaje mi się, że jeszcze tyyyyle czasu 😃

Synek ❤️ 05.2024
    Synek ❤️ 06.2022
  • Majeczk@ Ekspertka

Wysłany: 1 marca 2022, 14:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aannkka wyniki super zazdroszczę że już jesteś po :)

• aannkka Autorytet

Wysłany: 1 marca 2022, 15:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Majeczk@ wrote:
    Przesiegam, że sama sobie zazdroszczę 😂😂 dla mnie to badanie jest okropne, oczywiście to wszystko da się przeżyć ale no niee więcej nie chcę 😆🙈

8599ikgnwfmhvhys.png

👶👶
  • Domi93 Autorytet

Wysłany: 1 marca 2022, 15:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    legusta wrote:

Kurcze dziewczyny ja to prawie nic nie mam 😱 Wydaje mi się, że jeszcze tyyyyle czasu 😃

To jak tylko dojdą rzeczy to dam znać 🙂
    Ja też nie miałam nic , wzięłam się chyba z trzy dni temu? Zamówiłam wszystko w dwa dni 🤣 naszczescie ubranka mi odeszły ...bo z ubrankami to już wydatek spory jak na jeden raz.

legusta lubi tę wiadomość

Synek 2014 ❤️❤️
    Sierpień 2020 💔

Po burzy zawsze wychodzi 🌞 , czekamy okruszku ❤️🌈
    88c5s65ghu1a5nbl.png
  • Domi93 Autorytet

Wysłany: 1 marca 2022, 15:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Majeczk@ wrote:

Nie bój się 😃
    Kup sobie tą glukozę cytrynowa, ja też się aż balam łyka złapać 🤣
    A teraz jakbym miała iść jeszcze raz to oprócz tego ,że trzeba siedzieć te 2godz to już na lajcie , nawet śmiem twierdzić,że ona była dobra 🤣🤣

Synek 2014 ❤️❤️
    Sierpień 2020 💔

88c5s65ghu1a5nbl.png
  • Domi93 Autorytet

Wysłany: 1 marca 2022, 15:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aannkka wrote:
    Przesiegam, że sama sobie zazdroszczę 😂😂 dla mnie to badanie jest okropne, oczywiście to wszystko da się przeżyć ale no niee więcej nie chcę 😆🙈

Haha 🤣 a piłaś zwykła czy ta smakowa ?

Synek 2014 ❤️❤️
    Sierpień 2020 💔

88c5s65ghu1a5nbl.png
  • Domi93 Autorytet

Wysłany: 1 marca 2022, 15:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja się wzięłam za sprzątanie próbowałam produkty z laboratorium Pani domu ,gdyby któraś oglądała to polecam z czystym sumieniem 😃
    Właśnie mąż domowil jakieś kolejne bo te sprawdziły się świetnie .

Nagimnastykowalam się tak ,że mały mi jakiegoś duuuzego fikołka zrobił i chyba znowu przekręcony , także naprawdę te maluchy do porodu zrobią to jeszcze po kilka razy .

Synek 2014 ❤️❤️
    Sierpień 2020 💔

88c5s65ghu1a5nbl.png
  • aannkka Autorytet

Wysłany: 1 marca 2022, 15:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Domi93 wrote:
    Haha 🤣 a piłaś zwykła czy ta smakowa ?
    Smakową i tak jest zdecydowanie lepsza niż zwykła 😁, ale nadal nie było to nic fajnego 😆 ale już po wszystko dobrze więc luzik

8599ikgnwfmhvhys.png

👶👶
  • Domi93 Autorytet

Wysłany: 1 marca 2022, 15:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aannkka wrote:
    Smakową i tak jest zdecydowanie lepsza niż zwykła 😁, ale nadal nie było to nic fajnego 😆 ale już po wszystko dobrze więc luzik

Ja jak wyszłam z laboratorium to stwierdzilam -
    Jeszcze tylko poród ....i będzie pięknie 😆😆

W ciąży najbardziej bałam się wymiotów ,
    Później glukozy i porodu .
    2/3 z głowy 🤣🤣🤣🤣

Synek 2014 ❤️❤️
    Sierpień 2020 💔

88c5s65ghu1a5nbl.png
  • Limosa Autorytet

Wysłany: 1 marca 2022, 15:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    legusta wrote:
    Ja to samo, póki co lajcik i oprócz bobo w brzuchu i obiecanego wózka od koleżanki nie mam nic 😁

Dziewczyny, a może podzielicie się screenami ze swoich zamówień np. tych higienicznych? Na pewno znacznie ułatwi to zakupy takim świeżakom jak ja - nie wiem jakie pieluszki, ile których, ile podkładów, podpasek itp.
    Ja boje się tych wyprawek, bo nie ogarniam czy rożek, czy śpiwór czy otulacz, do tego ile body, ile pajaców (i czym się różnią w praktyce, wolę nie wydać kasy na coś co się nada tylko do szpitala). Wszelkie rady mile widziane!

Linadelpalina, legusta lubią tę wiadomość

3jgx90bvoj1fla1b.png
  • Did Ekspertka

Wysłany: 1 marca 2022, 16:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Limosa wrote:
    Ja to samo, póki co lajcik i oprócz bobo w brzuchu i obiecanego wózka od koleżanki nie mam nic 😁

Dziewczyny, a może podzielicie się screenami ze swoich zamówień np. tych higienicznych? Na pewno znacznie ułatwi to zakupy takim świeżakom jak ja - nie wiem jakie pieluszki, ile których, ile podkładów, podpasek itp.
    Ja boje się tych wyprawek, bo nie ogarniam czy rożek, czy śpiwór czy otulacz, do tego ile body, ile pajaców (i czym się różnią w praktyce, wolę nie wydać kasy na coś co się nada tylko do szpitala). Wszelkie rady mile widziane!

Podpinam się pod prośbę, też jestem zielona... wyprawkę zaczęłam od grubszych rzeczy typu łóżko, rożek, Wózek itd., a ciuchy, kosmetyki i apteczne zostawiłam na koniec bo boję się kupować po prostu nie wiem co...

Did
  • aannkka Autorytet

Wysłany: 1 marca 2022, 16:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Domi93 wrote:
    Ja jak wyszłam z laboratorium to stwierdzilam -
    Jeszcze tylko poród ....i będzie pięknie 😆😆

W ciąży najbardziej bałam się wymiotów ,
    Później glukozy i porodu .
    2/3 z głowy 🤣🤣🤣🤣
    Ja dokładnie tak samo myślę 😂 😂 😂

8599ikgnwfmhvhys.png

👶👶
  • Majeczk@ Ekspertka

Wysłany: 1 marca 2022, 16:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tej glukozy się boje bo o ile słodycze lubię to pić piję tylko wodę nawet napoje słodkie średnio lubie ale jakoś dam radę :) a co do wyprawki to ja na przykład kupiłam głównie pajacyki bo one mają ręce i nogi razem i wygodne dla maluszka do spania a i dopóki pępek nie zagojony i nie odpadnie to spodni się nie zaleca. Ja kupiłam od 50 do 68 chyba po 10-12 z każdego rozmiaru pajacyków, pieluszki muslinowe (tetrowe) z 13. Kupiłam skarpetek parę par, kupiłam z 3 bluzy, buciki niechodki wiem że to nie praktyczne ale śliczne ^^ i od 68 już kupiłam i dresiki i bodziakow z długim i krótkim rękawem, ja bluzek nie kupuje bo potem błędy gole. Z rozmiaru 56 i 62 też kupiłam parę bodziakow z krótkim rękawem.

Did, Limosa lubią tę wiadomość

• aannkka Autorytet

Wysłany: 1 marca 2022, 16:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mogę wam wrzucić co ja mam w koszyku aptecznego:D z tym, że po prostu biorę to co mam sprawdzone i to co wiem, że osobiście mi jest potrzebne nie wiem czy to będzie wszystko, bo co chwilę dostaje olśnienia 😆
    Wiadomo dla jednych te firmy będą złe dla innych dobre więc to takie poglądowe dla was :D
    Jak co to mi piszcie czego zapomniałam, bo ja mam ciążowy budyń z mózgu 🙈
    5a7bf9308b10.jpg
    882007c53137.jpg
    f88d5cf59339.jpg
    c1d7eed838c1.jpg

TuRuda, Did, Limosa lubią tę wiadomość

8599ikgnwfmhvhys.png

👶👶
  • aannkka Autorytet

Wysłany: 1 marca 2022, 16:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do reszty to ja np wiem z że pieluszek tetrowych czy też muślinowych potrzebuje dużo takie 20 minimum, bo to mi szło jak nie wiem. Młody non stop ulewal tu mi tryskało z drugiej piersi to pierwsze co pielucha, tu do odbicia i tak ciągle zmiana, bo to śmierdzi po prostu 😆
    Ubranek też wolę mieć więcej takie 10 szt z każdego, dodatkowo będzie lato, upały więc no podejrzewam więcej tego będzie szło :D
    Ubranka kupuję w większości na krótko pojedyncze długie na te pierwsze doby albo chłodniejsze dni, bo zawsze lepiej jest jak dziecku jest zimno niż przegrzać 😁 rożek mam w koszyku muslinowy, bo jest chłodny :D komplet pościeli na pomiędzy etap też mamuslin, bo ... No bo był ładny 😂😂 do wózka tak ze 2/3 prześcieradełka :D mam też płaska cieniutką poduszkę do wózka, ale tylko dlatego, że nie wszędzie mam proste drogi i przy młodszym musiałam na gwałt kupić bo tak nim rzucało aż żal patrzeć 😆 do spania postawiłam na tulik. Mam jeszcze w koszyku kokon, jakieś cieniutkie otulacze :D 3 staniki do karmienia tz szmaciaki nocne i 3 koszule, letni cieniutki szlafrok. Klapki pod prysznic, klapki takie do szpitala i nie wiem co jeszcze haha 😂

Limosa lubi tę wiadomość

8599ikgnwfmhvhys.png

👶👶
  • Linadelpalina Koleżanka

Wysłany: 1 marca 2022, 16:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    legusta wrote:

Piona, ja też oprócz dostawki i paru drobnych rzeczy jak pieluszki, czy te gratisowe rzeczy z boxów ciążowych.
    Ale ja jestem osobą, która wszystko w życiu robi na ostatnią chwilę 😃

A tak w ogóle to ja rodzę w domu. I tak się zastanawiam czy kupić dmuchany basen..

hchyflw1tn4nam14.png
  • Domi93 Autorytet

Wysłany: 1 marca 2022, 16:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam od rozmiaru 50 ( 50 to ja dosłownie mam chyba z 5 szt ) później już 56 jak narazie mam odłożone do rozmiaru 74 . Później niż na bieżąco bo to dzieci najszybciej rosna.
    Przy rozmiarze 56 body najlepsze rozpinane na boku ,a nie te wkładane przez głowę - dla pierworódek napewno.
    Ale ja też mam te rozpinane po boku ,są niebo wygodniejsze i to te będę używać na początku 🙂 no i pajace bądź spodenki te z zakrytymi stopkami - to przeważa .
    Mam sweterek i muszę dokupić cienki kombinezon na chłodniejsze dni 🙂
    Dziewczyny z pierwszymi maluchami nie kupujcie tego za dużo bo rozmiar 56 jest na miesiac a max dwa .. ja mam wiele nowych rzeczy po bracie ,bo tu jeszcze trzeba brać pod uwagę że zawsze dostaniemy coś w prezencie no i często to są ubranka 🙂

A no właśnie ja też pieluszek mam łącznie sporo
    Narazie tetry zamówiłam 8 ale to już na bieżąco 🙂
    Muślinowych mam 8 szt i flaneli 2 szt .
    Bambusowe odpuściłam :p

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 marca 2022, 16:33

Limosa lubi tę wiadomość

Synek 2014 ❤️❤️
    Sierpień 2020 💔

88c5s65ghu1a5nbl.png
  • Domi93 Autorytet

Wysłany: 1 marca 2022, 16:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aannkka wrote:
    Mogę wam wrzucić co ja mam w koszyku aptecznego:D z tym, że po prostu biorę to co mam sprawdzone i to co wiem, że osobiście mi jest potrzebne nie wiem czy to będzie wszystko, bo co chwilę dostaje olśnienia 😆
    Wiadomo dla jednych te firmy będą złe dla innych dobre więc to takie poglądowe dla was :D
    Jak co to mi piszcie czego zapomniałam, bo ja mam ciążowy budyń z mózgu 🙈
    5a7bf9308b10.jpg
    882007c53137.jpg
    f88d5cf59339.jpg
    c1d7eed838c1.jpg

Kochana octenisept jeszcze 😃 chyba ,że ja nie widzę go tylko tam 🙈
    No i podkłady poporodowe 😃
    Ja zamówiłam po jednej paczce ale mysle ,że chyba dwie co najmniej trzeba mieć nie ? Jak nie trzy ... Majtki siateczkowe też wzięłam jedne zobaczę jak to wygla bo po pierwszym porodzie nie używałam żadnych .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 marca 2022, 16:38

Synek 2014 ❤️❤️
    Sierpień 2020 💔

88c5s65ghu1a5nbl.png
  • Majeczk@ Ekspertka

Wysłany: 1 marca 2022, 16:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja to tych kopertowych bodziakow nie znoszę xd przez głowę szybciej a tu potem napow sto tysięcy xd

Kasia86, Ona_89' lubią tę wiadomość

‹‹ 152 153 154 155 156 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Test owulacyjny. Jak działają testy owulacyjne i czy są skuteczne?

Testy owulacyjne są jednym z najprostszych narzędzi do samodzielnego wykrywania dni płodnych i zbliżającej się owulacji. Przeczytaj jak działają testy owulacyjne, jak je prawidłowo wykonać, ile kosztują i czy można im zaufać w 100%. Podpowiemy Ci również jak skutecznie zwiększyć działanie testów owulacyjnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża po 40 - jak zwiększyć szanse na zajście w ciążę

Czy starania o ciążę po 40 roku życia różnią się? Na co zwrócić uwagę i jak zwiększyć swoje szanse? Przeczytaj 5 sprawdzonych sposobów na zwiększenie szans na zajście w ciążę po 40 roku życia. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kalendarz dni płodnych - aplikacja - starania o dziecko

Postanowione - rozpoczynacie starania o dziecko. Mija pierwszy, drugi, trzeci miesiąc, a ciąży nie ma. Pojawia się lekki niepokój - co się dzieje? Tak rozpoczyna się historia wielu kobiet z OvuFriend, które używają aplikacji podczas starania o dziecko. Inteligentny kalendarz dni płodnych nie tylko szybko nauczy się Twojej płodności ale również wcześnie wykryje nieprawidłowości. Przeczytaj jak aplikacja pomoże Ci zajść w ciążę!  

CZYTAJ WIĘCEJ