X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Czerwiec 2022
Odpowiedz

Czerwiec 2022

Oceń ten wątek:
  • Domi93 Autorytet

Wysłany: 2 marca 2022, 09:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a6285143bc38d7b7med.jpg

Tu poduszka z drugiej strony , no i kokon ma też taka kokardę .

aannkka lubi tę wiadomość

Synek 2014 ❤️❤️
    Sierpień 2020 💔

Po burzy zawsze wychodzi 🌞 , czekamy okruszku ❤️🌈
    88c5s65ghu1a5nbl.png
  • Domi93 Autorytet

Wysłany: 2 marca 2022, 09:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    974b4bf15a2095f6med.jpg

Tu już jukki ,
    Kosz na zabawki i organizer ( na stronie mojswoatdziecka są większe ) ale to zazwyczaj do ozdoby się kupuje , a skoczek i jakieś grzechotki na później wejdą 🙂

aannkka, legusta lubią tę wiadomość

Synek 2014 ❤️❤️
    Sierpień 2020 💔

88c5s65ghu1a5nbl.png
  • Domi93 Autorytet

Wysłany: 2 marca 2022, 09:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    7082e42b7c24f547med.jpg

No i tu już ostatnie też sklep jukki 🙂
    Pieluchy smyk ( brakuje dwóch z flaneli ale mam do odbioru w smyku )
    Tam tez zamówiłam skoczki,zestaw do pazurków i szczotkę , termometr .

Narazie pauza bo się rozbujalam za bardzo 🤣
    A no i ,dzięki temu że kocyk i poduszke mam za fajna cenę to już kokon dokupie na allegro bez dodatków ,wezmę samego motyla na później do wózka już tez do kompletu a zapomniałam teraz wrzuć do koszyka .
    Kokon znalazłam ten XXL za ok 100zl nowy więc cena fajna .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 marca 2022, 09:22

aannkka, legusta lubią tę wiadomość

Synek 2014 ❤️❤️
    Sierpień 2020 💔

88c5s65ghu1a5nbl.png
  • aannkka Autorytet

Wysłany: 2 marca 2022, 09:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Domi93 wrote:
    Tak ,ja używałam tamtym rosa i właśnie zastanawiam się czy wytyczne się zmieniły czy nadal zalecaja używać ?
    Ja pamiętam,że nie byłam w stanie długo się podmyc taka taka byłam pokancerowana i właśnie aby tym psikalam i delikatnie ręcznii kuchennym później . Przynosiło dodatkowo ulgę fajna ..
    Chyba jest aktualne, gdzieś czytałam i nawet takie są dozowniki do łatwiejszego polewania krocza tym

8599ikgnwfmhvhys.png

• beta 14.10.21 - 37mIU/ml prog 30.04
    • beta 16.10.21 - 100mIU/ml prog 26.25
    • beta 19.10.21 - 610 mlU/ml

👶👶
  • aannkka Autorytet

Wysłany: 2 marca 2022, 09:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Domi93 piękne rzeczy 😍😍

8599ikgnwfmhvhys.png

👶👶
  • Domi93 Autorytet

Wysłany: 2 marca 2022, 09:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aannkka wrote:
    Chyba jest aktualne, gdzieś czytałam i nawet takie są dozowniki do łatwiejszego polewania krocza tym

No właśnie o tych dozownikach pisałam ,mi ratowały ...wiecie co
    Tylko ja używałam butelki z atomizerem 😆😆

No wiecie co ...powiem Wam szczerze,że są ok. Ale ten wzór jakoś słabo mi się podoba 🤦 teraz to już trudno

Synek 2014 ❤️❤️
    Sierpień 2020 💔

88c5s65ghu1a5nbl.png
  • Linadelpalina Koleżanka

Wysłany: 2 marca 2022, 10:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A jak z pampersami?? Ile paczek idzie tych najmniejszych 1, kiedy mniej więcej przerzuca się na 2? 🤔

Czy za duże prześcieradło do materacyka to problem?? Kupilam wczoraj za duże, jest luźne i zastanawiam się czy to bezpieczne??

Czy komuś jeszcze dokucza ból spojenia łonowego? Jak wszystkie bóle pleców, bioder etc odpuściły po dobrych ćwiczeniach i aktywności to przyszedl z tydzień temu ból kości łonowej. Nie jest jakiś powalający, ale dokucza. Nasila się przy chodzeniu, a przekręcenie się z boku na bok jest najgorsze :(

hchyflw1tn4nam14.png
  • Domi93 Autorytet

Wysłany: 2 marca 2022, 10:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    3fda76a1596af7c2med.jpg

Właśnie usiadłam i dumam ,czegoś brakuje ?
    Ja zgłupiałam już ,staram się na bieżąco wykreślac co już mam ,bądź co już zamówiłam .
    Podkłady i majtki mam już nie dokupuje , najwyżej mąż podczkoczy bo jak zostanie to wywalę ( mam po dwa opakowa podkładów i tych dużych podpasek ) majtki z canpola 5 szt np i dokupie te San seni , któraś z Was polecała , tylko jak one rozmiarowo ?? Wziąć większe aby nie uciskały ??

Synek 2014 ❤️❤️
    Sierpień 2020 💔

88c5s65ghu1a5nbl.png
  • Domi93 Autorytet

Wysłany: 2 marca 2022, 10:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Linadelpalina wrote:
    A jak z pampersami?? Ile paczek idzie tych najmniejszych 1, kiedy mniej więcej przerzuca się na 2? 🤔

Czy za duże prześcieradło do materacyka to problem?? Kupilam wczoraj za duże, jest luźne i zastanawiam się czy to bezpieczne??

Czy komuś jeszcze dokucza ból spojenia łonowego? Jak wszystkie bóle pleców, bioder etc odpuściły po dobrych ćwiczeniach i aktywności to przyszedl z tydzień temu ból kości łonowej. Nie jest jakiś powalający, ale dokucza. Nasila się przy chodzeniu, a przekręcenie się z boku na bok jest najgorsze :(

Ja jedynki biorę jedna ,chyba że jedna do zostawienia w szpitalu to wezmę dwie paczki .
    Później już dwójki . Musisz zobaczyc sama weź jedna bo te dzieciątka różnej wielkości się rodzą ,lepiej dokupić niż aby zostały 🙂
    A pampersy to wszędzie się kupi także mąż w razie w skoczy do sklepu.
    Myślę ,że nie jest problem po prostu ściągniesz i wepchniesz pod materac ,będzie ok 🙂

Ja mam już ten ból ... I jak jest to On już zostanie , przekręcanie i wstawanie już czuję . Zresztą plecy to samo ... Odcinek lędźwiowy. Po rozchodzeniu jest ok

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 marca 2022, 10:08

Linadelpalina lubi tę wiadomość

Synek 2014 ❤️❤️
    Sierpień 2020 💔

88c5s65ghu1a5nbl.png
  • agawka83 Koleżanka

Wysłany: 2 marca 2022, 10:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czy ktorąś z Was bolała może nerka? mnie dzis przez kilkanascie minut bolala dosc mocno prawa nerka (az sie spocilam:) ) posiew moczu mialam miesiac temu i bylo ok, ale wiadomo juz moglo się zmienić, jutro na wlasna reke zrobie sobie badanie... chociaz ja akurat nigdy nie mialam problemow z zakazeniami ukladu moczowego

klz9tv73dce1249d.png

thgf3e3k1jxg2opd.png
  • Gosianka Ekspertka

Wysłany: 2 marca 2022, 10:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moją koleżankę bolało cały czas z lewej strony, też było podejrzenie, że może nerka. Z badań wszystko było dobrze, ale za to na jednym USG wyszło, że dziecko ją tam ciągle kopie i od tego ten ból. A nie czuła w ogóle tam ruchów... 🙈

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 marca 2022, 10:32

agawka83 lubi tę wiadomość

thgfs65gnrco3vzr.png
  • Gosianka Ekspertka

Wysłany: 2 marca 2022, 10:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Domi93 wrote:
    No właśnie o tych dozownikach pisałam ,mi ratowały ...wiecie co
    Tylko ja używałam butelki z atomizerem 😆😆

No wiecie co ...powiem Wam szczerze,że są ok. Ale ten wzór jakoś słabo mi się podoba 🤦 teraz to już trudno
    No co Ty, ładne te rzeczy. I fajnie spójnie w jednym wzorze. U mnie będzie wszystko z innej parafii. 🤷🏻‍♀️

thgfs65gnrco3vzr.png
  • Domi93 Autorytet

Wysłany: 2 marca 2022, 10:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No właśnie,może maluch Cię kopie tam 🙂

No i tak najlepiej,ja miałam z synkiem wszystko inne 🤣

Synek 2014 ❤️❤️
    Sierpień 2020 💔

88c5s65ghu1a5nbl.png
  • Majeczk@ Ekspertka

Wysłany: 2 marca 2022, 11:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do spojenia to myślałam już jestem jakimś ewenementem że boli mnie w 2 trymestrze bo w większości czytam że to 3 trymestr a mnie już boli... Także Linadelpalina nie jesteś sama ^^ mnie nie boli tylko jak leżę lub siedze więc teraz żeby coś zrobić to muszę si dobrze zmotywowac

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 marca 2022, 11:20

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 marca 2022, 11:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agawka83 wrote:
    czy ktorąś z Was bolała może nerka? mnie dzis przez kilkanascie minut bolala dosc mocno prawa nerka (az sie spocilam:) ) posiew moczu mialam miesiac temu i bylo ok, ale wiadomo juz moglo się zmienić, jutro na wlasna reke zrobie sobie badanie... chociaz ja akurat nigdy nie mialam problemow z zakazeniami ukladu moczowego

Mnie bolała dwukrotnie w przeciągu kilku dni:p wzięłam wtedy nospe, raz pomoglo, za drugim razem samo przeszło więc nie wiem co to było :p

• aannkka Autorytet

Wysłany: 2 marca 2022, 12:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Linadelpalina wrote:

Z pampersami ciężka sprawa z pierwszym miałam jedynki w szpitalu w domu już dwójki, bo był duży a z drugim to 1 nosił dwa miesiące lekko 🙈

8599ikgnwfmhvhys.png

👶👶
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 marca 2022, 12:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, ja całą wyprawke robię przez Allegro i Smyka 😅😃 ostatnio nawet zamówiłam z allegro stosik różnych koszul do porodu i karmienia i mierzyłam które są naj. Zwroty są szybkie i banalne więc nie żałowałam przy wrzucaniu do koszyka. Wzięłam sobie też fajna krótka piżamę do karmienia, akurat będzie lato a ja szczerze nienawidzę koszul do spania 😅

Widzę że jesteśmy w temacie wyprawki, to i ja sie jeszcze podłącze do pytania 😁

1. Jaki polecacie laktator elektryczny na dwie piersi?

2. Ile pampersów do samego szpitala, brać rozmiar 0 czy 1?

• aannkka Autorytet

Wysłany: 2 marca 2022, 12:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agawka83 wrote:
    Pisałam wam kiedyś, że właśnie myślałam o zapaleniu nerek i byłam na to leczona w szpitalu a to były skurcze krzyżowe niestety, ale jak boli Cię tylko z jednej strony to mogą być nerki zrób mocz i crp

8599ikgnwfmhvhys.png

👶👶
  • aannkka Autorytet

Wysłany: 2 marca 2022, 12:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    _Belladonna wrote:
    Dziewczyny, ja całą wyprawke robię przez Allegro i Smyka 😅😃 ostatnio nawet zamówiłam z allegro stosik różnych koszul do porodu i karmienia i mierzyłam które są naj. Zwroty są szybkie i banalne więc nie żałowałam przy wrzucaniu do koszyka. Wzięłam sobie też fajna krótka piżamę do karmienia, akurat będzie lato a ja szczerze nienawidzę koszul do spania 😅

Widzę że jesteśmy w temacie wyprawki, to i ja sie jeszcze podłącze do pytania 😁

1. Jaki polecacie laktator elektryczny na dwie piersi?

2. Ile pampersów do samego szpitala, brać rozmiar 0 czy 1?
    Laktator zamawiam neno bella twin, ale to będzie debiut z tym laktatorem :D jest polecany to zaufam

_Belladonna lubi tę wiadomość

8599ikgnwfmhvhys.png

👶👶
  • Annie_ Autorytet

Wysłany: 2 marca 2022, 12:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale piękne rzeczy 😍 ja utknęłam w szpitalu. Leżę od poniedziałku. Od 25h ciągiem pod kroplówka i jeszcze do jutra rana cały czas pod butla 🙄 bo jakieś skurcze jeszcze dzisiaj na ktg rano wyszły. Wiec jutro kończą mi kroplówkę i przestawiają mnie na leki doustne i obserwacja czy będą działać i sie dobrze przyswajać 🤷🏻‍♀️ Wiec najwcześniej w piątek do domu.
    A już tez paczuszki do otwarcia czekają na mnie 🥰

aannkka lubi tę wiadomość

h84f20mmgjau13ca.png

0d1ygzu3m5qxv5s4.png
‹‹ 154 155 156 157 158 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Perimenopauza - czym jest, jak na nas wpływa i jak sobie możemy z nią poradzić!

Czym jest perimenopauza i czym różni się od menopauzy? Czy jeśli masz 40 lat to ten temat może dotyczyć również Ciebie? W jaki sposób perimenopauza się zaczyna? Jakie są typowe i nietypowe objawy spadku i burzy hormonów przed menopauzą? Czy można temu zapobiec, jak sobie radzić z objawami i jak dbać o zdrowie, gdy spada estrogen? Wraz z ekspertami stworzyliśmy dla Ciebie artykuł, z którego dowiesz się wszystkiego, czego potrzebujesz o swoim zdrowiu hormonalnym w okresie perimenopauzy.  

CZYTAJ WIĘCEJ

6 porad jak wybrać najlepszego specjalistę od leczenia niepłodności

Wybór najlepszego lekarza specjalisty jest najwyższym priorytetem każdej kobiety, której starania przedłużają się lub dotychczasowe leczenie okazało się nieskuteczne. Szukając kompetentnych godnych zaufania lekarzy, którzy mogą pochwalić się wysoką skutecznością, należy brać pod uwagę również jakość placówki, w której przyjmują.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Wybór dawczyni komórki jajowej – o czym warto pamiętać?

Odkryj kluczowe aspekty wyboru dawczyni komórki jajowej i dowiedz się wszystkiego o procedurze in vitro z wykorzystaniem komórki jajowej dawczyni lub nasienia dawcy. Jak to dokładnie działa? Gdzie i w jaki sposób można znaleźć odpowiednią dawczynię? Rozmawiamy z lek. med. Włodzimierz Sieg z Kliniki INVICTA, który opowiedział nam również o innowacyjnym narzędziu wykorzystującym algorytm machine learning (AI) do doboru fenotypowego pomiędzy biorcami a dawcą komórek. 

CZYTAJ WIĘCEJ