X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Czerwiec 2022
Odpowiedz

Czerwiec 2022

Oceń ten wątek:
  • Domi93 Autorytet

Wysłany: 2 marca 2022, 09:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a6285143bc38d7b7med.jpg

Tu poduszka z drugiej strony , no i kokon ma też taka kokardę .

aannkka lubi tę wiadomość

Synek 2014 ❤️❤️
    Sierpień 2020 💔

Po burzy zawsze wychodzi 🌞 , czekamy okruszku ❤️🌈
    88c5s65ghu1a5nbl.png
  • Domi93 Autorytet

Wysłany: 2 marca 2022, 09:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    974b4bf15a2095f6med.jpg

Tu już jukki ,
    Kosz na zabawki i organizer ( na stronie mojswoatdziecka są większe ) ale to zazwyczaj do ozdoby się kupuje , a skoczek i jakieś grzechotki na później wejdą 🙂

aannkka, legusta lubią tę wiadomość

Synek 2014 ❤️❤️
    Sierpień 2020 💔

88c5s65ghu1a5nbl.png
  • Domi93 Autorytet

Wysłany: 2 marca 2022, 09:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    7082e42b7c24f547med.jpg

No i tu już ostatnie też sklep jukki 🙂
    Pieluchy smyk ( brakuje dwóch z flaneli ale mam do odbioru w smyku )
    Tam tez zamówiłam skoczki,zestaw do pazurków i szczotkę , termometr .

Narazie pauza bo się rozbujalam za bardzo 🤣
    A no i ,dzięki temu że kocyk i poduszke mam za fajna cenę to już kokon dokupie na allegro bez dodatków ,wezmę samego motyla na później do wózka już tez do kompletu a zapomniałam teraz wrzuć do koszyka .
    Kokon znalazłam ten XXL za ok 100zl nowy więc cena fajna .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 marca 2022, 09:22

aannkka, legusta lubią tę wiadomość

Synek 2014 ❤️❤️
    Sierpień 2020 💔

88c5s65ghu1a5nbl.png
  • aannkka Autorytet

Wysłany: 2 marca 2022, 09:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Domi93 wrote:
    Tak ,ja używałam tamtym rosa i właśnie zastanawiam się czy wytyczne się zmieniły czy nadal zalecaja używać ?
    Ja pamiętam,że nie byłam w stanie długo się podmyc taka taka byłam pokancerowana i właśnie aby tym psikalam i delikatnie ręcznii kuchennym później . Przynosiło dodatkowo ulgę fajna ..
    Chyba jest aktualne, gdzieś czytałam i nawet takie są dozowniki do łatwiejszego polewania krocza tym

8599ikgnwfmhvhys.png

• beta 14.10.21 - 37mIU/ml prog 30.04
    • beta 16.10.21 - 100mIU/ml prog 26.25
    • beta 19.10.21 - 610 mlU/ml

👶👶
  • aannkka Autorytet

Wysłany: 2 marca 2022, 09:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Domi93 piękne rzeczy 😍😍

8599ikgnwfmhvhys.png

👶👶
  • Domi93 Autorytet

Wysłany: 2 marca 2022, 09:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aannkka wrote:
    Chyba jest aktualne, gdzieś czytałam i nawet takie są dozowniki do łatwiejszego polewania krocza tym

No właśnie o tych dozownikach pisałam ,mi ratowały ...wiecie co
    Tylko ja używałam butelki z atomizerem 😆😆

No wiecie co ...powiem Wam szczerze,że są ok. Ale ten wzór jakoś słabo mi się podoba 🤦 teraz to już trudno

Synek 2014 ❤️❤️
    Sierpień 2020 💔

88c5s65ghu1a5nbl.png
  • Linadelpalina Koleżanka

Wysłany: 2 marca 2022, 10:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A jak z pampersami?? Ile paczek idzie tych najmniejszych 1, kiedy mniej więcej przerzuca się na 2? 🤔

Czy za duże prześcieradło do materacyka to problem?? Kupilam wczoraj za duże, jest luźne i zastanawiam się czy to bezpieczne??

Czy komuś jeszcze dokucza ból spojenia łonowego? Jak wszystkie bóle pleców, bioder etc odpuściły po dobrych ćwiczeniach i aktywności to przyszedl z tydzień temu ból kości łonowej. Nie jest jakiś powalający, ale dokucza. Nasila się przy chodzeniu, a przekręcenie się z boku na bok jest najgorsze :(

hchyflw1tn4nam14.png
  • Domi93 Autorytet

Wysłany: 2 marca 2022, 10:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    3fda76a1596af7c2med.jpg

Właśnie usiadłam i dumam ,czegoś brakuje ?
    Ja zgłupiałam już ,staram się na bieżąco wykreślac co już mam ,bądź co już zamówiłam .
    Podkłady i majtki mam już nie dokupuje , najwyżej mąż podczkoczy bo jak zostanie to wywalę ( mam po dwa opakowa podkładów i tych dużych podpasek ) majtki z canpola 5 szt np i dokupie te San seni , któraś z Was polecała , tylko jak one rozmiarowo ?? Wziąć większe aby nie uciskały ??

Synek 2014 ❤️❤️
    Sierpień 2020 💔

88c5s65ghu1a5nbl.png
  • Domi93 Autorytet

Wysłany: 2 marca 2022, 10:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Linadelpalina wrote:
    A jak z pampersami?? Ile paczek idzie tych najmniejszych 1, kiedy mniej więcej przerzuca się na 2? 🤔

Czy za duże prześcieradło do materacyka to problem?? Kupilam wczoraj za duże, jest luźne i zastanawiam się czy to bezpieczne??

Czy komuś jeszcze dokucza ból spojenia łonowego? Jak wszystkie bóle pleców, bioder etc odpuściły po dobrych ćwiczeniach i aktywności to przyszedl z tydzień temu ból kości łonowej. Nie jest jakiś powalający, ale dokucza. Nasila się przy chodzeniu, a przekręcenie się z boku na bok jest najgorsze :(

Ja jedynki biorę jedna ,chyba że jedna do zostawienia w szpitalu to wezmę dwie paczki .
    Później już dwójki . Musisz zobaczyc sama weź jedna bo te dzieciątka różnej wielkości się rodzą ,lepiej dokupić niż aby zostały 🙂
    A pampersy to wszędzie się kupi także mąż w razie w skoczy do sklepu.
    Myślę ,że nie jest problem po prostu ściągniesz i wepchniesz pod materac ,będzie ok 🙂

Ja mam już ten ból ... I jak jest to On już zostanie , przekręcanie i wstawanie już czuję . Zresztą plecy to samo ... Odcinek lędźwiowy. Po rozchodzeniu jest ok

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 marca 2022, 10:08

Linadelpalina lubi tę wiadomość

Synek 2014 ❤️❤️
    Sierpień 2020 💔

88c5s65ghu1a5nbl.png
  • agawka83 Koleżanka

Wysłany: 2 marca 2022, 10:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czy ktorąś z Was bolała może nerka? mnie dzis przez kilkanascie minut bolala dosc mocno prawa nerka (az sie spocilam:) ) posiew moczu mialam miesiac temu i bylo ok, ale wiadomo juz moglo się zmienić, jutro na wlasna reke zrobie sobie badanie... chociaz ja akurat nigdy nie mialam problemow z zakazeniami ukladu moczowego

klz9tv73dce1249d.png

thgf3e3k1jxg2opd.png
  • Gosianka Ekspertka

Wysłany: 2 marca 2022, 10:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moją koleżankę bolało cały czas z lewej strony, też było podejrzenie, że może nerka. Z badań wszystko było dobrze, ale za to na jednym USG wyszło, że dziecko ją tam ciągle kopie i od tego ten ból. A nie czuła w ogóle tam ruchów... 🙈

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 marca 2022, 10:32

agawka83 lubi tę wiadomość

thgfs65gnrco3vzr.png
  • Gosianka Ekspertka

Wysłany: 2 marca 2022, 10:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Domi93 wrote:
    No właśnie o tych dozownikach pisałam ,mi ratowały ...wiecie co
    Tylko ja używałam butelki z atomizerem 😆😆

No wiecie co ...powiem Wam szczerze,że są ok. Ale ten wzór jakoś słabo mi się podoba 🤦 teraz to już trudno
    No co Ty, ładne te rzeczy. I fajnie spójnie w jednym wzorze. U mnie będzie wszystko z innej parafii. 🤷🏻‍♀️

thgfs65gnrco3vzr.png
  • Domi93 Autorytet

Wysłany: 2 marca 2022, 10:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No właśnie,może maluch Cię kopie tam 🙂

No i tak najlepiej,ja miałam z synkiem wszystko inne 🤣

Synek 2014 ❤️❤️
    Sierpień 2020 💔

88c5s65ghu1a5nbl.png
  • Majeczk@ Ekspertka

Wysłany: 2 marca 2022, 11:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do spojenia to myślałam już jestem jakimś ewenementem że boli mnie w 2 trymestrze bo w większości czytam że to 3 trymestr a mnie już boli... Także Linadelpalina nie jesteś sama ^^ mnie nie boli tylko jak leżę lub siedze więc teraz żeby coś zrobić to muszę si dobrze zmotywowac

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 marca 2022, 11:20

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 marca 2022, 11:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agawka83 wrote:
    czy ktorąś z Was bolała może nerka? mnie dzis przez kilkanascie minut bolala dosc mocno prawa nerka (az sie spocilam:) ) posiew moczu mialam miesiac temu i bylo ok, ale wiadomo juz moglo się zmienić, jutro na wlasna reke zrobie sobie badanie... chociaz ja akurat nigdy nie mialam problemow z zakazeniami ukladu moczowego

Mnie bolała dwukrotnie w przeciągu kilku dni:p wzięłam wtedy nospe, raz pomoglo, za drugim razem samo przeszło więc nie wiem co to było :p

• aannkka Autorytet

Wysłany: 2 marca 2022, 12:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Linadelpalina wrote:

Z pampersami ciężka sprawa z pierwszym miałam jedynki w szpitalu w domu już dwójki, bo był duży a z drugim to 1 nosił dwa miesiące lekko 🙈

8599ikgnwfmhvhys.png

👶👶
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 marca 2022, 12:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, ja całą wyprawke robię przez Allegro i Smyka 😅😃 ostatnio nawet zamówiłam z allegro stosik różnych koszul do porodu i karmienia i mierzyłam które są naj. Zwroty są szybkie i banalne więc nie żałowałam przy wrzucaniu do koszyka. Wzięłam sobie też fajna krótka piżamę do karmienia, akurat będzie lato a ja szczerze nienawidzę koszul do spania 😅

Widzę że jesteśmy w temacie wyprawki, to i ja sie jeszcze podłącze do pytania 😁

1. Jaki polecacie laktator elektryczny na dwie piersi?

2. Ile pampersów do samego szpitala, brać rozmiar 0 czy 1?

• aannkka Autorytet

Wysłany: 2 marca 2022, 12:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agawka83 wrote:
    Pisałam wam kiedyś, że właśnie myślałam o zapaleniu nerek i byłam na to leczona w szpitalu a to były skurcze krzyżowe niestety, ale jak boli Cię tylko z jednej strony to mogą być nerki zrób mocz i crp

8599ikgnwfmhvhys.png

👶👶
  • aannkka Autorytet

Wysłany: 2 marca 2022, 12:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    _Belladonna wrote:
    Dziewczyny, ja całą wyprawke robię przez Allegro i Smyka 😅😃 ostatnio nawet zamówiłam z allegro stosik różnych koszul do porodu i karmienia i mierzyłam które są naj. Zwroty są szybkie i banalne więc nie żałowałam przy wrzucaniu do koszyka. Wzięłam sobie też fajna krótka piżamę do karmienia, akurat będzie lato a ja szczerze nienawidzę koszul do spania 😅

Widzę że jesteśmy w temacie wyprawki, to i ja sie jeszcze podłącze do pytania 😁

1. Jaki polecacie laktator elektryczny na dwie piersi?

2. Ile pampersów do samego szpitala, brać rozmiar 0 czy 1?
    Laktator zamawiam neno bella twin, ale to będzie debiut z tym laktatorem :D jest polecany to zaufam

_Belladonna lubi tę wiadomość

8599ikgnwfmhvhys.png

👶👶
  • Annie_ Autorytet

Wysłany: 2 marca 2022, 12:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale piękne rzeczy 😍 ja utknęłam w szpitalu. Leżę od poniedziałku. Od 25h ciągiem pod kroplówka i jeszcze do jutra rana cały czas pod butla 🙄 bo jakieś skurcze jeszcze dzisiaj na ktg rano wyszły. Wiec jutro kończą mi kroplówkę i przestawiają mnie na leki doustne i obserwacja czy będą działać i sie dobrze przyswajać 🤷🏻‍♀️ Wiec najwcześniej w piątek do domu.
    A już tez paczuszki do otwarcia czekają na mnie 🥰

aannkka lubi tę wiadomość

h84f20mmgjau13ca.png

0d1ygzu3m5qxv5s4.png
‹‹ 154 155 156 157 158 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

4 Problemy z zajściem w ciążę, które możesz wykryć z pomocą aplikacji OvuFriend!

Kalendarz owulacji kojarzy Ci się tylko z wyznaczaniem dni płodnych i terminu owulacji? Jego możliwości są dużo większe! Aplikacja może być pomocna w wykrywaniu problemów związanych z płodnością na bardzo wczesnym etapie. O jakich problemach mowa? Co możesz wykryć z pomocą kalendarza? Kliknij i przeczytaj!   

CZYTAJ WIĘCEJ

TOP 10 nowinek technologicznych w dziedzinie wspierania płodności, których nie możesz przegapić

Czy sztuczna inteligencja może wspierać płodność i zwiększać szanse na zajście w ciążę? Czy wirtualna rzeczywistość może być antidotum na problemy emocjonalne w trakcie przedłużających się starań o dziecko? Jak nowoczesne rozwiązania, aplikacje, gadżety mogą pomagać parom, które marzą o rodzicielstwie? Zebraliśmy dla Was 10 nowinek technologicznych, które mogą w znaczący sposób przybliżyć Was do spełnienia marzenia...

CZYTAJ WIĘCEJ

Niedoczynność tarczycy podczas starania o dziecko

Tarczyca to niewielki gruczoł umiejscowiony na szyi człowieka, który wytwarza hormony i ma ogromny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Dlaczego tak często obniża płodność kobiety? Jak rozpoznać najczęstsze choroby tarczycy: niedoczynność i nadczynność? Przeczytaj w eksperckim artykule w całości poświęconym tarczycy! 

CZYTAJ WIĘCEJ