Czerwiec 2022
-
WIADOMOŚĆ
-
No i tu już ostatnie też sklep jukki 🙂
Pieluchy smyk ( brakuje dwóch z flaneli ale mam do odbioru w smyku )
Tam tez zamówiłam skoczki,zestaw do pazurków i szczotkę , termometr .
Narazie pauza bo się rozbujalam za bardzo 🤣
A no i ,dzięki temu że kocyk i poduszke mam za fajna cenę to już kokon dokupie na allegro bez dodatków ,wezmę samego motyla na później do wózka już tez do kompletu a zapomniałam teraz wrzuć do koszyka .
Kokon znalazłam ten XXL za ok 100zl nowy więc cena fajna .Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 marca 2022, 09:22
aannkka, legusta lubią tę wiadomość
Synek 2014 ❤️❤️
Sierpień 2020 💔
Po burzy zawsze wychodzi 🌞 , czekamy okruszku ❤️🌈
-
Domi93 wrote:Tak ,ja używałam tamtym rosa i właśnie zastanawiam się czy wytyczne się zmieniły czy nadal zalecaja używać ?
Ja pamiętam,że nie byłam w stanie długo się podmyc taka taka byłam pokancerowana i właśnie aby tym psikalam i delikatnie ręcznii kuchennym później . Przynosiło dodatkowo ulgę fajna .. -
aannkka wrote:Chyba jest aktualne, gdzieś czytałam i nawet takie są dozowniki do łatwiejszego polewania krocza tym
No właśnie o tych dozownikach pisałam ,mi ratowały ...wiecie co
Tylko ja używałam butelki z atomizerem 😆😆
No wiecie co ...powiem Wam szczerze,że są ok. Ale ten wzór jakoś słabo mi się podoba 🤦 teraz to już trudno
Synek 2014 ❤️❤️
Sierpień 2020 💔
-
A jak z pampersami?? Ile paczek idzie tych najmniejszych 1, kiedy mniej więcej przerzuca się na 2? 🤔
Czy za duże prześcieradło do materacyka to problem?? Kupilam wczoraj za duże, jest luźne i zastanawiam się czy to bezpieczne??
Czy komuś jeszcze dokucza ból spojenia łonowego? Jak wszystkie bóle pleców, bioder etc odpuściły po dobrych ćwiczeniach i aktywności to przyszedl z tydzień temu ból kości łonowej. Nie jest jakiś powalający, ale dokucza. Nasila się przy chodzeniu, a przekręcenie się z boku na bok jest najgorsze
-
Właśnie usiadłam i dumam ,czegoś brakuje ?
Ja zgłupiałam już ,staram się na bieżąco wykreślac co już mam ,bądź co już zamówiłam .
Podkłady i majtki mam już nie dokupuje , najwyżej mąż podczkoczy bo jak zostanie to wywalę ( mam po dwa opakowa podkładów i tych dużych podpasek ) majtki z canpola 5 szt np i dokupie te San seni , któraś z Was polecała , tylko jak one rozmiarowo ?? Wziąć większe aby nie uciskały ??
Synek 2014 ❤️❤️
Sierpień 2020 💔
-
Linadelpalina wrote:A jak z pampersami?? Ile paczek idzie tych najmniejszych 1, kiedy mniej więcej przerzuca się na 2? 🤔
Czy za duże prześcieradło do materacyka to problem?? Kupilam wczoraj za duże, jest luźne i zastanawiam się czy to bezpieczne??
Czy komuś jeszcze dokucza ból spojenia łonowego? Jak wszystkie bóle pleców, bioder etc odpuściły po dobrych ćwiczeniach i aktywności to przyszedl z tydzień temu ból kości łonowej. Nie jest jakiś powalający, ale dokucza. Nasila się przy chodzeniu, a przekręcenie się z boku na bok jest najgorsze
Ja jedynki biorę jedna ,chyba że jedna do zostawienia w szpitalu to wezmę dwie paczki .
Później już dwójki . Musisz zobaczyc sama weź jedna bo te dzieciątka różnej wielkości się rodzą ,lepiej dokupić niż aby zostały 🙂
A pampersy to wszędzie się kupi także mąż w razie w skoczy do sklepu.
Myślę ,że nie jest problem po prostu ściągniesz i wepchniesz pod materac ,będzie ok 🙂
Ja mam już ten ból ... I jak jest to On już zostanie , przekręcanie i wstawanie już czuję . Zresztą plecy to samo ... Odcinek lędźwiowy. Po rozchodzeniu jest okWiadomość wyedytowana przez autora: 2 marca 2022, 10:08
Linadelpalina lubi tę wiadomość
Synek 2014 ❤️❤️
Sierpień 2020 💔
-
czy ktorąś z Was bolała może nerka? mnie dzis przez kilkanascie minut bolala dosc mocno prawa nerka (az sie spocilam:) ) posiew moczu mialam miesiac temu i bylo ok, ale wiadomo juz moglo się zmienić, jutro na wlasna reke zrobie sobie badanie... chociaz ja akurat nigdy nie mialam problemow z zakazeniami ukladu moczowego
-
Moją koleżankę bolało cały czas z lewej strony, też było podejrzenie, że może nerka. Z badań wszystko było dobrze, ale za to na jednym USG wyszło, że dziecko ją tam ciągle kopie i od tego ten ból. A nie czuła w ogóle tam ruchów... 🙈
Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 marca 2022, 10:32
agawka83 lubi tę wiadomość
-
Domi93 wrote:No właśnie o tych dozownikach pisałam ,mi ratowały ...wiecie co
Tylko ja używałam butelki z atomizerem 😆😆
No wiecie co ...powiem Wam szczerze,że są ok. Ale ten wzór jakoś słabo mi się podoba 🤦 teraz to już trudno -
Co do spojenia to myślałam już jestem jakimś ewenementem że boli mnie w 2 trymestrze bo w większości czytam że to 3 trymestr a mnie już boli... Także Linadelpalina nie jesteś sama ^^ mnie nie boli tylko jak leżę lub siedze więc teraz żeby coś zrobić to muszę si dobrze zmotywowac
Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 marca 2022, 11:20
Linadelpalina lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyagawka83 wrote:czy ktorąś z Was bolała może nerka? mnie dzis przez kilkanascie minut bolala dosc mocno prawa nerka (az sie spocilam:) ) posiew moczu mialam miesiac temu i bylo ok, ale wiadomo juz moglo się zmienić, jutro na wlasna reke zrobie sobie badanie... chociaz ja akurat nigdy nie mialam problemow z zakazeniami ukladu moczowego
Mnie bolała dwukrotnie w przeciągu kilku dni:p wzięłam wtedy nospe, raz pomoglo, za drugim razem samo przeszło więc nie wiem co to było :p -
Linadelpalina wrote:A jak z pampersami?? Ile paczek idzie tych najmniejszych 1, kiedy mniej więcej przerzuca się na 2? 🤔
Czy komuś jeszcze dokucza ból spojenia łonowego? Jak wszystkie bóle pleców, bioder etc odpuściły po dobrych ćwiczeniach i aktywności to przyszedl z tydzień temu ból kości łonowej. Nie jest jakiś powalający, ale dokucza. Nasila się przy chodzeniu, a przekręcenie się z boku na bok jest najgorszeLinadelpalina lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyDziewczyny, ja całą wyprawke robię przez Allegro i Smyka 😅😃 ostatnio nawet zamówiłam z allegro stosik różnych koszul do porodu i karmienia i mierzyłam które są naj. Zwroty są szybkie i banalne więc nie żałowałam przy wrzucaniu do koszyka. Wzięłam sobie też fajna krótka piżamę do karmienia, akurat będzie lato a ja szczerze nienawidzę koszul do spania 😅
Widzę że jesteśmy w temacie wyprawki, to i ja sie jeszcze podłącze do pytania 😁
1. Jaki polecacie laktator elektryczny na dwie piersi?
2. Ile pampersów do samego szpitala, brać rozmiar 0 czy 1? -
agawka83 wrote:czy ktorąś z Was bolała może nerka? mnie dzis przez kilkanascie minut bolala dosc mocno prawa nerka (az sie spocilam:) ) posiew moczu mialam miesiac temu i bylo ok, ale wiadomo juz moglo się zmienić, jutro na wlasna reke zrobie sobie badanie... chociaz ja akurat nigdy nie mialam problemow z zakazeniami ukladu moczowego
-
_Belladonna wrote:Dziewczyny, ja całą wyprawke robię przez Allegro i Smyka 😅😃 ostatnio nawet zamówiłam z allegro stosik różnych koszul do porodu i karmienia i mierzyłam które są naj. Zwroty są szybkie i banalne więc nie żałowałam przy wrzucaniu do koszyka. Wzięłam sobie też fajna krótka piżamę do karmienia, akurat będzie lato a ja szczerze nienawidzę koszul do spania 😅
Widzę że jesteśmy w temacie wyprawki, to i ja sie jeszcze podłącze do pytania 😁
1. Jaki polecacie laktator elektryczny na dwie piersi?
2. Ile pampersów do samego szpitala, brać rozmiar 0 czy 1?_Belladonna lubi tę wiadomość
-
Ale piękne rzeczy 😍 ja utknęłam w szpitalu. Leżę od poniedziałku. Od 25h ciągiem pod kroplówka i jeszcze do jutra rana cały czas pod butla 🙄 bo jakieś skurcze jeszcze dzisiaj na ktg rano wyszły. Wiec jutro kończą mi kroplówkę i przestawiają mnie na leki doustne i obserwacja czy będą działać i sie dobrze przyswajać 🤷🏻♀️ Wiec najwcześniej w piątek do domu.
A już tez paczuszki do otwarcia czekają na mnie 🥰aannkka lubi tę wiadomość