X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Czerwiec 2022
Odpowiedz

Czerwiec 2022

Oceń ten wątek:
  • Majeczk@ Ekspertka

Wysłany: 2 marca 2022, 12:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja zamówiłam pampersy 0 na początek, bo tak na prawdę dopóki jest pępek i go trzeba wietrzyć to one są najlepsze bo krótkie :) ale każdy robi jak uwaza

• Daisy_87 Ekspertka

Wysłany: 2 marca 2022, 13:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja do szpitala wzięłam pampersy 0, właśnie ze względu na kikut pępowinowy. Ta paczka co dostaje się z programu rosne w Rosmanie wystarczyła spokojnie, a kojarzę ze nie wzięła Całej. U nas kikut odpadł dopiero jakoś w 16 dniu, ale przy cc tak bywa. Poza tym mała słabo przybierala na wadze, więc 0 były z nami cały miesiąc.
    Pytanie mam. W tamtej ciąży jadłam zdrowo i co chciałam a mniej tyłam niż w tej. Czy to możliwe, że teraz idę z wagą szybko, bo mam mega problemy z zaparciami przez to żelazo, co pije? Przecież nie objadam się przez cukrzycę. Kuźwa do czerwca będę wielka.

w4sqrjjgdooeimz6.png
  • aannkka Autorytet

Wysłany: 2 marca 2022, 13:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Annie_ wrote:
    Ale piękne rzeczy 😍 ja utknęłam w szpitalu. Leżę od poniedziałku. Od 25h ciągiem pod kroplówka i jeszcze do jutra rana cały czas pod butla 🙄 bo jakieś skurcze jeszcze dzisiaj na ktg rano wyszły. Wiec jutro kończą mi kroplówkę i przestawiają mnie na leki doustne i obserwacja czy będą działać i sie dobrze przyswajać 🤷🏻‍♀️ Wiec najwcześniej w piątek do domu.
    A już tez paczuszki do otwarcia czekają na mnie 🥰
    Chciałam zacytować a polubiłam
    Oby jak najszybciej przeszło 😘😘

Annie_ lubi tę wiadomość

8599ikgnwfmhvhys.png

• beta 14.10.21 - 37mIU/ml prog 30.04
    • beta 16.10.21 - 100mIU/ml prog 26.25
    • beta 19.10.21 - 610 mlU/ml

👶👶
  • Majeczk@ Ekspertka

Wysłany: 2 marca 2022, 13:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Żelazo jak najbardziej powoduje zaparcia więc i waga może być wyzsza

• legusta Autorytet

Wysłany: 2 marca 2022, 13:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Domi93 piękne te rzeczy!! Czyli jesteś zadowolona? Chyba też zamówię z jukki.. podoba mi się ten wzór co masz oraz ten velvet w samochodziki, tylko że on ewidentnie chłopięcy, wolałabym neutralny :) No i ten w samochodziki jest też droższy. Ja mam manię, żeby wszystko do siebie pasowało :D

Byłam dzisiaj w smyku, kupiłam zestaw 3 pieluch w standardowej cenie 29.99 ale pasowała mi jakość :) Te przecenione były same z różem.. weszłam też do pepco i dorwałam białe pieluszki tetrowe pakowane po 3 szt za uwaga!!! 6zł, dla mnie jakość podobna do tych ze smyka, nieporównywalna do tych co w pepco były na wieszaku (pakowane chyba po 2). Także dziś mam dzień "pieluch" 😁😁😁

No i w rossmanie promocja na chusteczki nawilżane wipes :) paczka 60szt po niecałe 12 zł, chyba wychodzi podobnie jak w gemini :)

Synek ❤️ 05.2024
    Synek ❤️ 06.2022
  • Daisy_87 Ekspertka

Wysłany: 2 marca 2022, 13:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie wiem, czy któraś z Was polecała może już na forum jakiś lek na zaparcia? Naturalne sposoby o ile mogę przez cukrzycę, nie pomagają 😬
    Annie, dużo zdrowka dla Ciebie i maleństwa, daj znać jak tam.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 marca 2022, 13:22

Annie_ lubi tę wiadomość

w4sqrjjgdooeimz6.png
  • legusta Autorytet

Wysłany: 2 marca 2022, 14:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daisy_87 wrote:
    Nie wiem, czy któraś z Was polecała może już na forum jakiś lek na zaparcia? Naturalne sposoby o ile mogę przez cukrzycę, nie pomagają 😬
    Annie, dużo zdrowka dla Ciebie i maleństwa, daj znać jak tam.

Ja polecałam syrop mamilax, dziewczyny polecały lactulosum czy coś takiego :)

Daisy_87 lubi tę wiadomość

Synek ❤️ 05.2024
    Synek ❤️ 06.2022
  • Love22 Autorytet

Wysłany: 2 marca 2022, 15:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agawka83 wrote:
    czy ktorąś z Was bolała może nerka? mnie dzis przez kilkanascie minut bolala dosc mocno prawa nerka (az sie spocilam:) ) posiew moczu mialam miesiac temu i bylo ok, ale wiadomo juz moglo się zmienić, jutro na wlasna reke zrobie sobie badanie... chociaz ja akurat nigdy nie mialam problemow z zakazeniami ukladu moczowego
    Może to być spowodowane ułożeniem dzidziusia i jego uciskiem, a mogą to być też kamyki w nerce. Ciąża sprzyja problemom z nerkami niestety. Przechodziłam kolke 2 razy w ciąży i mam nadzieję, że u Ciebie to jednak tylko dzidziuś. Na wszelki wypadek pij dużo zwykłej wody i miej nospe w apteczce, a będzie dobrze.

202206271756.png
  • Kasia86 Przyjaciółka

Wysłany: 2 marca 2022, 15:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    legusta wrote:
    Ja właśnie gdzieś ostatnio czytałam o tantum rosa + ręcznik papierowy, więc chyba nadal aktualne :)
    Ja już bliżej porodu zakupie tantum rosa, na razie to jak wróżenie z fusów czy sn czy cc :)

Kasia86 zamawiałaś wszystko u jednego allegrowicza? Jak tak to podziel się opinią jak dotrze paczka :D
    Jak dotrze to oczywiście dam znać jak z jakością.

legusta lubi tę wiadomość

h44eugpjsrlghhn9.png
  • Majeczk@ Ekspertka

Wysłany: 2 marca 2022, 15:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na mnie nadzwyczaj oczyszczająco to kawa działa ^^

• Kasia86 Przyjaciółka

Wysłany: 2 marca 2022, 15:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Linadelpalina wrote:
    A jak z pampersami?? Ile paczek idzie tych najmniejszych 1, kiedy mniej więcej przerzuca się na 2? 🤔

Czy za duże prześcieradło do materacyka to problem?? Kupilam wczoraj za duże, jest luźne i zastanawiam się czy to bezpieczne??

Czy komuś jeszcze dokucza ból spojenia łonowego? Jak wszystkie bóle pleców, bioder etc odpuściły po dobrych ćwiczeniach i aktywności to przyszedl z tydzień temu ból kości łonowej. Nie jest jakiś powalający, ale dokucza. Nasila się przy chodzeniu, a przekręcenie się z boku na bok jest najgorsze :(
    Ja już od ponad miesiąca odczuwam ból spojenia ale bardziej z naciskiem na lewą stronę. I o ile chodzenie jest ok tak właśnie przekręcając się z boku na bok to jakaś masakra

h44eugpjsrlghhn9.png
  • Domi93 Autorytet

Wysłany: 2 marca 2022, 15:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    legusta wrote:
    Domi93 piękne te rzeczy!! Czyli jesteś zadowolona? Chyba też zamówię z jukki.. podoba mi się ten wzór co masz oraz ten velvet w samochodziki, tylko że on ewidentnie chłopięcy, wolałabym neutralny :) No i ten w samochodziki jest też droższy. Ja mam manię, żeby wszystko do siebie pasowało :D

Byłam dzisiaj w smyku, kupiłam zestaw 3 pieluch w standardowej cenie 29.99 ale pasowała mi jakość :) Te przecenione były same z różem.. weszłam też do pepco i dorwałam białe pieluszki tetrowe pakowane po 3 szt za uwaga!!! 6zł, dla mnie jakość podobna do tych ze smyka, nieporównywalna do tych co w pepco były na wieszaku (pakowane chyba po 2). Także dziś mam dzień "pieluch" 😁😁😁

No i w rossmanie promocja na chusteczki nawilżane wipes :) paczka 60szt po niecałe 12 zł, chyba wychodzi podobnie jak w gemini :)

No właśnie ja też chciałam tym razem mieć wszystko z tego samego wzoru ... I tylko ten jeden był aby wszystko pasowało mniej więcej ,taki uni choć mi się podobają te wzory z piórkami 😍 no ale cóż 🤣
    Tak jeśli chodzi o jakość to jestem zadowolona 🙂

Synek 2014 ❤️❤️
    Sierpień 2020 💔

Po burzy zawsze wychodzi 🌞 , czekamy okruszku ❤️🌈
    88c5s65ghu1a5nbl.png
  • Kasia86 Przyjaciółka

Wysłany: 2 marca 2022, 15:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny kupowałyście już pampersy bo dziś mi wpadła gazetka z biedronki i kupując 2 paczki dada z kartą MB za paczkę jedynek w której są 22 sztuki cena 5.99 i się zastanawiam czy nie za wcześnie

h44eugpjsrlghhn9.png
  • Kasia86 Przyjaciółka

Wysłany: 2 marca 2022, 15:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Domi93 ten wzór jest bardzo ładny za każdym razem wpadał mi w oko u różnych sprzedawców. Jak ci się podoba jakiś inny to może zrób zwrot tego a zamów inny.

h44eugpjsrlghhn9.png
  • Domi93 Autorytet

Wysłany: 2 marca 2022, 16:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No właśnie z tymi pampersami to ja już zgłupiałam sama... Ponieważ przy starszaku używał pampers premium care no i teraz też jestem zdecydowana aby kupić te same ,ale czytał że te Dada i z Lidla też są ok? No i jakie kupic?

Kasia86 akurat te 0 to są tanie jeśli masz mozl i promocja to ja bym kupiła np 2 ,które już są droższe 🙂
    Promocja może zaraz będzie a moze nie ...ja stwierdziłam,że jeśli zobaczę promocje teraz bo kupuje od razu . Nie popsują się ,niech leżą 🙂

Co do zamówienia,synkowi się podoba 😃 może i ja się przekonam jak już łóżeczko stanie i pokoik będzie urządzony 🙂

Synek 2014 ❤️❤️
    Sierpień 2020 💔

Po burzy zawsze wychodzi 🌞 , czekamy okruszku ❤️🌈
    88c5s65ghu1a5nbl.png
  • aannkka Autorytet

Wysłany: 2 marca 2022, 17:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Domi ten wzór jest super, ale jak go " nie czujesz" to zrób zwrot póki możesz :D żeby nie żałować :D

Co do pampersów że starszym do 3 używałam zwykłych pampers activz później lidlowe i było wszystko super :D za to z Leonardem to tylko pampers premium care po innych miał rany :( takie okropne
    Trzeba próbować, bo są dzieci co mogą wszystkie nosić i pupcia jak nowa 😂

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 marca 2022, 17:10

8599ikgnwfmhvhys.png

👶👶
  • Majeczk@ Ekspertka

Wysłany: 2 marca 2022, 17:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi się dady nie podobają bo są takie sztywne, my kupiliśmy Pampers premium care i potem jak coś na pewno bd używać pampersa no raczej że zdąży się jakaś alergia to bedzi my kombi iwac :)

• Daisy_87 Ekspertka

Wysłany: 2 marca 2022, 17:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No ja na początek kupiłam pampers Premium Care również. Jak mała nie będzie mieć problemów z pupka jak siostra, to rozważę przejście na tańsze. U córki nawet teraz jak pidjemowlaismy próbę zmiany, były odparzenia. Premium Care jakoś takie jest delikatne i fajnie wchłania wilgoc. Kosztuje, ale odparzona pupa to koszmar dla dziecka i mama ma stres.

w4sqrjjgdooeimz6.png
  • aannkka Autorytet

Wysłany: 2 marca 2022, 17:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daisy_87 wrote:
    No ja na początek kupiłam pampers Premium Care również. Jak mała nie będzie mieć problemów z pupka jak siostra, to rozważę przejście na tańsze. U córki nawet teraz jak pidjemowlaismy próbę zmiany, były odparzenia. Premium Care jakoś takie jest delikatne i fajnie wchłania wilgoc. Kosztuje, ale odparzona pupa to koszmar dla dziecka i mama ma stres.
    Ja też tak uważam, że premium care serio są warte swoich pieniędzy
    Nie ma nic gorszego niż odparzenia :( a wiadomo rodzimy latem i będzie o nie najłatwiej

Daisy_87 lubi tę wiadomość

8599ikgnwfmhvhys.png

👶👶
  • Majeczk@ Ekspertka

Wysłany: 2 marca 2022, 17:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Poza tym skaleczony tyłek boli więc ja wolę droższe pampersy niż dzidziuś ma cierpieć, a potem środki na gojenie tyłka też kosztują :)

‹‹ 155 156 157 158 159 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Kwasy Omega-3 - ważny składnik w diecie przyszłej mamy

Kwasy omega-3 są bardzo istotnym składnikiem w diecie, o którym warto pomyśleć już na etapie starań o dziecko. Idealnie, aby po konsultacji z lekarzem, suplementować kwasy już od pierwszych dni ciąży. Dlaczego są takie ważne? Jaką pełnią rolę? Jak wybrać odpowiedni suplement? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak liczyć, który to tydzień ciąży?

Udało Wam się zajść w ciążę? Gratulacje! Określenie tygodnia ciąży jest kluczowe z wielu powodów. Przede wszystkim pozwala ustalić, czy dziecko rozwija się prawidłowo oraz umożliwia wykrycie wcześniejszego porodu bądź poronienia. Pozwala też rodzicom przygotować się do momentu przywitania nowego członka rodziny na świecie. Zobacz, w jaki sposób można ustalić wiek ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ

Karuzela łóżeczkowa, która rośnie razem z dzieckiem

Karuzele do łóżeczka to nie tylko dekoracja – pomagają stymulować zmysły malucha i wspierają jego rozwój. Kolorowe, poruszające się elementy przyciągają uwagę dziecka, rozwijając wzrok oraz koordynację. Dodatkowo, delikatna muzyka i spokojne ruchy karuzeli mogą działać kojąco, pomagając maluchowi w wyciszeniu się przed snem.

CZYTAJ WIĘCEJ