X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Czerwiec 2022
Odpowiedz

Czerwiec 2022

Oceń ten wątek:
  • Majeczk@ Ekspertka

Wysłany: 2 marca 2022, 12:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja zamówiłam pampersy 0 na początek, bo tak na prawdę dopóki jest pępek i go trzeba wietrzyć to one są najlepsze bo krótkie :) ale każdy robi jak uwaza

• Daisy_87 Ekspertka

Wysłany: 2 marca 2022, 13:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja do szpitala wzięłam pampersy 0, właśnie ze względu na kikut pępowinowy. Ta paczka co dostaje się z programu rosne w Rosmanie wystarczyła spokojnie, a kojarzę ze nie wzięła Całej. U nas kikut odpadł dopiero jakoś w 16 dniu, ale przy cc tak bywa. Poza tym mała słabo przybierala na wadze, więc 0 były z nami cały miesiąc.
    Pytanie mam. W tamtej ciąży jadłam zdrowo i co chciałam a mniej tyłam niż w tej. Czy to możliwe, że teraz idę z wagą szybko, bo mam mega problemy z zaparciami przez to żelazo, co pije? Przecież nie objadam się przez cukrzycę. Kuźwa do czerwca będę wielka.

w4sqrjjgdooeimz6.png
  • aannkka Autorytet

Wysłany: 2 marca 2022, 13:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Annie_ wrote:
    Ale piękne rzeczy 😍 ja utknęłam w szpitalu. Leżę od poniedziałku. Od 25h ciągiem pod kroplówka i jeszcze do jutra rana cały czas pod butla 🙄 bo jakieś skurcze jeszcze dzisiaj na ktg rano wyszły. Wiec jutro kończą mi kroplówkę i przestawiają mnie na leki doustne i obserwacja czy będą działać i sie dobrze przyswajać 🤷🏻‍♀️ Wiec najwcześniej w piątek do domu.
    A już tez paczuszki do otwarcia czekają na mnie 🥰
    Chciałam zacytować a polubiłam
    Oby jak najszybciej przeszło 😘😘

Annie_ lubi tę wiadomość

8599ikgnwfmhvhys.png

• beta 14.10.21 - 37mIU/ml prog 30.04
    • beta 16.10.21 - 100mIU/ml prog 26.25
    • beta 19.10.21 - 610 mlU/ml

👶👶
  • Majeczk@ Ekspertka

Wysłany: 2 marca 2022, 13:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Żelazo jak najbardziej powoduje zaparcia więc i waga może być wyzsza

• legusta Autorytet

Wysłany: 2 marca 2022, 13:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Domi93 piękne te rzeczy!! Czyli jesteś zadowolona? Chyba też zamówię z jukki.. podoba mi się ten wzór co masz oraz ten velvet w samochodziki, tylko że on ewidentnie chłopięcy, wolałabym neutralny :) No i ten w samochodziki jest też droższy. Ja mam manię, żeby wszystko do siebie pasowało :D

Byłam dzisiaj w smyku, kupiłam zestaw 3 pieluch w standardowej cenie 29.99 ale pasowała mi jakość :) Te przecenione były same z różem.. weszłam też do pepco i dorwałam białe pieluszki tetrowe pakowane po 3 szt za uwaga!!! 6zł, dla mnie jakość podobna do tych ze smyka, nieporównywalna do tych co w pepco były na wieszaku (pakowane chyba po 2). Także dziś mam dzień "pieluch" 😁😁😁

No i w rossmanie promocja na chusteczki nawilżane wipes :) paczka 60szt po niecałe 12 zł, chyba wychodzi podobnie jak w gemini :)

Synek ❤️ 05.2024
    Synek ❤️ 06.2022
  • Daisy_87 Ekspertka

Wysłany: 2 marca 2022, 13:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie wiem, czy któraś z Was polecała może już na forum jakiś lek na zaparcia? Naturalne sposoby o ile mogę przez cukrzycę, nie pomagają 😬
    Annie, dużo zdrowka dla Ciebie i maleństwa, daj znać jak tam.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 marca 2022, 13:22

Annie_ lubi tę wiadomość

w4sqrjjgdooeimz6.png
  • legusta Autorytet

Wysłany: 2 marca 2022, 14:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daisy_87 wrote:
    Nie wiem, czy któraś z Was polecała może już na forum jakiś lek na zaparcia? Naturalne sposoby o ile mogę przez cukrzycę, nie pomagają 😬
    Annie, dużo zdrowka dla Ciebie i maleństwa, daj znać jak tam.

Ja polecałam syrop mamilax, dziewczyny polecały lactulosum czy coś takiego :)

Daisy_87 lubi tę wiadomość

Synek ❤️ 05.2024
    Synek ❤️ 06.2022
  • Love22 Autorytet

Wysłany: 2 marca 2022, 15:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agawka83 wrote:
    czy ktorąś z Was bolała może nerka? mnie dzis przez kilkanascie minut bolala dosc mocno prawa nerka (az sie spocilam:) ) posiew moczu mialam miesiac temu i bylo ok, ale wiadomo juz moglo się zmienić, jutro na wlasna reke zrobie sobie badanie... chociaz ja akurat nigdy nie mialam problemow z zakazeniami ukladu moczowego
    Może to być spowodowane ułożeniem dzidziusia i jego uciskiem, a mogą to być też kamyki w nerce. Ciąża sprzyja problemom z nerkami niestety. Przechodziłam kolke 2 razy w ciąży i mam nadzieję, że u Ciebie to jednak tylko dzidziuś. Na wszelki wypadek pij dużo zwykłej wody i miej nospe w apteczce, a będzie dobrze.

202206271756.png
  • Kasia86 Przyjaciółka

Wysłany: 2 marca 2022, 15:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    legusta wrote:
    Ja właśnie gdzieś ostatnio czytałam o tantum rosa + ręcznik papierowy, więc chyba nadal aktualne :)
    Ja już bliżej porodu zakupie tantum rosa, na razie to jak wróżenie z fusów czy sn czy cc :)

Kasia86 zamawiałaś wszystko u jednego allegrowicza? Jak tak to podziel się opinią jak dotrze paczka :D
    Jak dotrze to oczywiście dam znać jak z jakością.

legusta lubi tę wiadomość

h44eugpjsrlghhn9.png
  • Majeczk@ Ekspertka

Wysłany: 2 marca 2022, 15:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na mnie nadzwyczaj oczyszczająco to kawa działa ^^

• Kasia86 Przyjaciółka

Wysłany: 2 marca 2022, 15:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Linadelpalina wrote:
    A jak z pampersami?? Ile paczek idzie tych najmniejszych 1, kiedy mniej więcej przerzuca się na 2? 🤔

Czy za duże prześcieradło do materacyka to problem?? Kupilam wczoraj za duże, jest luźne i zastanawiam się czy to bezpieczne??

Czy komuś jeszcze dokucza ból spojenia łonowego? Jak wszystkie bóle pleców, bioder etc odpuściły po dobrych ćwiczeniach i aktywności to przyszedl z tydzień temu ból kości łonowej. Nie jest jakiś powalający, ale dokucza. Nasila się przy chodzeniu, a przekręcenie się z boku na bok jest najgorsze :(
    Ja już od ponad miesiąca odczuwam ból spojenia ale bardziej z naciskiem na lewą stronę. I o ile chodzenie jest ok tak właśnie przekręcając się z boku na bok to jakaś masakra

h44eugpjsrlghhn9.png
  • Domi93 Autorytet

Wysłany: 2 marca 2022, 15:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    legusta wrote:
    Domi93 piękne te rzeczy!! Czyli jesteś zadowolona? Chyba też zamówię z jukki.. podoba mi się ten wzór co masz oraz ten velvet w samochodziki, tylko że on ewidentnie chłopięcy, wolałabym neutralny :) No i ten w samochodziki jest też droższy. Ja mam manię, żeby wszystko do siebie pasowało :D

Byłam dzisiaj w smyku, kupiłam zestaw 3 pieluch w standardowej cenie 29.99 ale pasowała mi jakość :) Te przecenione były same z różem.. weszłam też do pepco i dorwałam białe pieluszki tetrowe pakowane po 3 szt za uwaga!!! 6zł, dla mnie jakość podobna do tych ze smyka, nieporównywalna do tych co w pepco były na wieszaku (pakowane chyba po 2). Także dziś mam dzień "pieluch" 😁😁😁

No i w rossmanie promocja na chusteczki nawilżane wipes :) paczka 60szt po niecałe 12 zł, chyba wychodzi podobnie jak w gemini :)

No właśnie ja też chciałam tym razem mieć wszystko z tego samego wzoru ... I tylko ten jeden był aby wszystko pasowało mniej więcej ,taki uni choć mi się podobają te wzory z piórkami 😍 no ale cóż 🤣
    Tak jeśli chodzi o jakość to jestem zadowolona 🙂

Synek 2014 ❤️❤️
    Sierpień 2020 💔

Po burzy zawsze wychodzi 🌞 , czekamy okruszku ❤️🌈
    88c5s65ghu1a5nbl.png
  • Kasia86 Przyjaciółka

Wysłany: 2 marca 2022, 15:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny kupowałyście już pampersy bo dziś mi wpadła gazetka z biedronki i kupując 2 paczki dada z kartą MB za paczkę jedynek w której są 22 sztuki cena 5.99 i się zastanawiam czy nie za wcześnie

h44eugpjsrlghhn9.png
  • Kasia86 Przyjaciółka

Wysłany: 2 marca 2022, 15:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Domi93 ten wzór jest bardzo ładny za każdym razem wpadał mi w oko u różnych sprzedawców. Jak ci się podoba jakiś inny to może zrób zwrot tego a zamów inny.

h44eugpjsrlghhn9.png
  • Domi93 Autorytet

Wysłany: 2 marca 2022, 16:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No właśnie z tymi pampersami to ja już zgłupiałam sama... Ponieważ przy starszaku używał pampers premium care no i teraz też jestem zdecydowana aby kupić te same ,ale czytał że te Dada i z Lidla też są ok? No i jakie kupic?

Kasia86 akurat te 0 to są tanie jeśli masz mozl i promocja to ja bym kupiła np 2 ,które już są droższe 🙂
    Promocja może zaraz będzie a moze nie ...ja stwierdziłam,że jeśli zobaczę promocje teraz bo kupuje od razu . Nie popsują się ,niech leżą 🙂

Co do zamówienia,synkowi się podoba 😃 może i ja się przekonam jak już łóżeczko stanie i pokoik będzie urządzony 🙂

Synek 2014 ❤️❤️
    Sierpień 2020 💔

Po burzy zawsze wychodzi 🌞 , czekamy okruszku ❤️🌈
    88c5s65ghu1a5nbl.png
  • aannkka Autorytet

Wysłany: 2 marca 2022, 17:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Domi ten wzór jest super, ale jak go " nie czujesz" to zrób zwrot póki możesz :D żeby nie żałować :D

Co do pampersów że starszym do 3 używałam zwykłych pampers activz później lidlowe i było wszystko super :D za to z Leonardem to tylko pampers premium care po innych miał rany :( takie okropne
    Trzeba próbować, bo są dzieci co mogą wszystkie nosić i pupcia jak nowa 😂

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 marca 2022, 17:10

8599ikgnwfmhvhys.png

👶👶
  • Majeczk@ Ekspertka

Wysłany: 2 marca 2022, 17:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi się dady nie podobają bo są takie sztywne, my kupiliśmy Pampers premium care i potem jak coś na pewno bd używać pampersa no raczej że zdąży się jakaś alergia to bedzi my kombi iwac :)

• Daisy_87 Ekspertka

Wysłany: 2 marca 2022, 17:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No ja na początek kupiłam pampers Premium Care również. Jak mała nie będzie mieć problemów z pupka jak siostra, to rozważę przejście na tańsze. U córki nawet teraz jak pidjemowlaismy próbę zmiany, były odparzenia. Premium Care jakoś takie jest delikatne i fajnie wchłania wilgoc. Kosztuje, ale odparzona pupa to koszmar dla dziecka i mama ma stres.

w4sqrjjgdooeimz6.png
  • aannkka Autorytet

Wysłany: 2 marca 2022, 17:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daisy_87 wrote:
    No ja na początek kupiłam pampers Premium Care również. Jak mała nie będzie mieć problemów z pupka jak siostra, to rozważę przejście na tańsze. U córki nawet teraz jak pidjemowlaismy próbę zmiany, były odparzenia. Premium Care jakoś takie jest delikatne i fajnie wchłania wilgoc. Kosztuje, ale odparzona pupa to koszmar dla dziecka i mama ma stres.
    Ja też tak uważam, że premium care serio są warte swoich pieniędzy
    Nie ma nic gorszego niż odparzenia :( a wiadomo rodzimy latem i będzie o nie najłatwiej

Daisy_87 lubi tę wiadomość

8599ikgnwfmhvhys.png

👶👶
  • Majeczk@ Ekspertka

Wysłany: 2 marca 2022, 17:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Poza tym skaleczony tyłek boli więc ja wolę droższe pampersy niż dzidziuś ma cierpieć, a potem środki na gojenie tyłka też kosztują :)

‹‹ 155 156 157 158 159 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Comiesięczne rozczarowanie... Jak radzić sobie z emocjami, gdy kolejny raz pojawia się jedna kreska?

Dla wielu par każdy kolejny miesiąc bez ciąży jest jak utracona szansa. Trudne emocje kłębią się w pierwszych dniach cyklu. Najczęściej jest to żal, smutek, bezsilność, rozczarowanie... Dlaczego kolejny miesiąc się nie udało? Jak sobie radzić z tymi trudnymi emocjami? Podpowiada Psycholog Niepłodności - Anna Wietrzykowska.

CZYTAJ WIĘCEJ

O tym jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko - relacja ze spotkania Ovu dzieci!

Jeśli kiedykolwiek zastanawiałaś się co sprawia, że kobiety, matki są tak silne i wytrzymałe, to musisz to przeczytać! My znamy już odpowiedź – nasza moc leży w relacjach jakie potrafimy tworzyć z innymi kobietami. Wsparcie jakie sobie dajemy i energię do działania jaką sobie nawzajem przekazujemy jest wartością o której należy mówić głośno! Dowodem na to jest ta relacja z wyjątkowego zdarzenia – zlotu użytkowniczek OvuFriend i BellyBestFriend, wspaniałych kobiet, cudownych Mam! Przeczytaj, jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko  

CZYTAJ WIĘCEJ

Płodność mężczyzn - przyczyny obniżonej płodności i sposoby na poprawę

Płodność mężczyzn na przestrzeni lat uległa znacznemu pogorszeniu. Dlaczego jakość nasienia współczesnych mężczyzn jest obniżona? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością? Co zrobić, aby wesprzeć i poprawić męską płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ