Czerwiec 2022
-
WIADOMOŚĆ
-
Ja do szpitala wzięłam pampersy 0, właśnie ze względu na kikut pępowinowy. Ta paczka co dostaje się z programu rosne w Rosmanie wystarczyła spokojnie, a kojarzę ze nie wzięła Całej. U nas kikut odpadł dopiero jakoś w 16 dniu, ale przy cc tak bywa. Poza tym mała słabo przybierala na wadze, więc 0 były z nami cały miesiąc.
Pytanie mam. W tamtej ciąży jadłam zdrowo i co chciałam a mniej tyłam niż w tej. Czy to możliwe, że teraz idę z wagą szybko, bo mam mega problemy z zaparciami przez to żelazo, co pije? Przecież nie objadam się przez cukrzycę. Kuźwa do czerwca będę wielka. -
Annie_ wrote:Ale piękne rzeczy 😍 ja utknęłam w szpitalu. Leżę od poniedziałku. Od 25h ciągiem pod kroplówka i jeszcze do jutra rana cały czas pod butla 🙄 bo jakieś skurcze jeszcze dzisiaj na ktg rano wyszły. Wiec jutro kończą mi kroplówkę i przestawiają mnie na leki doustne i obserwacja czy będą działać i sie dobrze przyswajać 🤷🏻♀️ Wiec najwcześniej w piątek do domu.
A już tez paczuszki do otwarcia czekają na mnie 🥰
Oby jak najszybciej przeszło 😘😘Annie_ lubi tę wiadomość
-
Domi93 piękne te rzeczy!! Czyli jesteś zadowolona? Chyba też zamówię z jukki.. podoba mi się ten wzór co masz oraz ten velvet w samochodziki, tylko że on ewidentnie chłopięcy, wolałabym neutralny No i ten w samochodziki jest też droższy. Ja mam manię, żeby wszystko do siebie pasowało
Byłam dzisiaj w smyku, kupiłam zestaw 3 pieluch w standardowej cenie 29.99 ale pasowała mi jakość Te przecenione były same z różem.. weszłam też do pepco i dorwałam białe pieluszki tetrowe pakowane po 3 szt za uwaga!!! 6zł, dla mnie jakość podobna do tych ze smyka, nieporównywalna do tych co w pepco były na wieszaku (pakowane chyba po 2). Także dziś mam dzień "pieluch" 😁😁😁
No i w rossmanie promocja na chusteczki nawilżane wipes paczka 60szt po niecałe 12 zł, chyba wychodzi podobnie jak w geminiSynek ❤️ 05.2024
Synek ❤️ 06.2022 -
Nie wiem, czy któraś z Was polecała może już na forum jakiś lek na zaparcia? Naturalne sposoby o ile mogę przez cukrzycę, nie pomagają 😬
Annie, dużo zdrowka dla Ciebie i maleństwa, daj znać jak tam.Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 marca 2022, 13:22
Annie_ lubi tę wiadomość
-
Daisy_87 wrote:Nie wiem, czy któraś z Was polecała może już na forum jakiś lek na zaparcia? Naturalne sposoby o ile mogę przez cukrzycę, nie pomagają 😬
Annie, dużo zdrowka dla Ciebie i maleństwa, daj znać jak tam.
Ja polecałam syrop mamilax, dziewczyny polecały lactulosum czy coś takiegoDaisy_87 lubi tę wiadomość
Synek ❤️ 05.2024
Synek ❤️ 06.2022 -
agawka83 wrote:czy ktorąś z Was bolała może nerka? mnie dzis przez kilkanascie minut bolala dosc mocno prawa nerka (az sie spocilam:) ) posiew moczu mialam miesiac temu i bylo ok, ale wiadomo juz moglo się zmienić, jutro na wlasna reke zrobie sobie badanie... chociaz ja akurat nigdy nie mialam problemow z zakazeniami ukladu moczowego
-
legusta wrote:Ja właśnie gdzieś ostatnio czytałam o tantum rosa + ręcznik papierowy, więc chyba nadal aktualne
Ja już bliżej porodu zakupie tantum rosa, na razie to jak wróżenie z fusów czy sn czy cc
Kasia86 zamawiałaś wszystko u jednego allegrowicza? Jak tak to podziel się opinią jak dotrze paczkalegusta lubi tę wiadomość
-
Linadelpalina wrote:A jak z pampersami?? Ile paczek idzie tych najmniejszych 1, kiedy mniej więcej przerzuca się na 2? 🤔
Czy za duże prześcieradło do materacyka to problem?? Kupilam wczoraj za duże, jest luźne i zastanawiam się czy to bezpieczne??
Czy komuś jeszcze dokucza ból spojenia łonowego? Jak wszystkie bóle pleców, bioder etc odpuściły po dobrych ćwiczeniach i aktywności to przyszedl z tydzień temu ból kości łonowej. Nie jest jakiś powalający, ale dokucza. Nasila się przy chodzeniu, a przekręcenie się z boku na bok jest najgorsze -
legusta wrote:Domi93 piękne te rzeczy!! Czyli jesteś zadowolona? Chyba też zamówię z jukki.. podoba mi się ten wzór co masz oraz ten velvet w samochodziki, tylko że on ewidentnie chłopięcy, wolałabym neutralny No i ten w samochodziki jest też droższy. Ja mam manię, żeby wszystko do siebie pasowało
Byłam dzisiaj w smyku, kupiłam zestaw 3 pieluch w standardowej cenie 29.99 ale pasowała mi jakość Te przecenione były same z różem.. weszłam też do pepco i dorwałam białe pieluszki tetrowe pakowane po 3 szt za uwaga!!! 6zł, dla mnie jakość podobna do tych ze smyka, nieporównywalna do tych co w pepco były na wieszaku (pakowane chyba po 2). Także dziś mam dzień "pieluch" 😁😁😁
No i w rossmanie promocja na chusteczki nawilżane wipes paczka 60szt po niecałe 12 zł, chyba wychodzi podobnie jak w gemini
No właśnie ja też chciałam tym razem mieć wszystko z tego samego wzoru ... I tylko ten jeden był aby wszystko pasowało mniej więcej ,taki uni choć mi się podobają te wzory z piórkami 😍 no ale cóż 🤣
Tak jeśli chodzi o jakość to jestem zadowolona 🙂
Synek 2014 ❤️❤️
Sierpień 2020 💔
Po burzy zawsze wychodzi 🌞 , czekamy okruszku ❤️🌈
-
No właśnie z tymi pampersami to ja już zgłupiałam sama... Ponieważ przy starszaku używał pampers premium care no i teraz też jestem zdecydowana aby kupić te same ,ale czytał że te Dada i z Lidla też są ok? No i jakie kupic?
Kasia86 akurat te 0 to są tanie jeśli masz mozl i promocja to ja bym kupiła np 2 ,które już są droższe 🙂
Promocja może zaraz będzie a moze nie ...ja stwierdziłam,że jeśli zobaczę promocje teraz bo kupuje od razu . Nie popsują się ,niech leżą 🙂
Co do zamówienia,synkowi się podoba 😃 może i ja się przekonam jak już łóżeczko stanie i pokoik będzie urządzony 🙂
Synek 2014 ❤️❤️
Sierpień 2020 💔
Po burzy zawsze wychodzi 🌞 , czekamy okruszku ❤️🌈
-
Domi ten wzór jest super, ale jak go " nie czujesz" to zrób zwrot póki możesz żeby nie żałować
Co do pampersów że starszym do 3 używałam zwykłych pampers activz później lidlowe i było wszystko super za to z Leonardem to tylko pampers premium care po innych miał rany takie okropne
Trzeba próbować, bo są dzieci co mogą wszystkie nosić i pupcia jak nowa 😂Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 marca 2022, 17:10
-
No ja na początek kupiłam pampers Premium Care również. Jak mała nie będzie mieć problemów z pupka jak siostra, to rozważę przejście na tańsze. U córki nawet teraz jak pidjemowlaismy próbę zmiany, były odparzenia. Premium Care jakoś takie jest delikatne i fajnie wchłania wilgoc. Kosztuje, ale odparzona pupa to koszmar dla dziecka i mama ma stres.
-
Daisy_87 wrote:No ja na początek kupiłam pampers Premium Care również. Jak mała nie będzie mieć problemów z pupka jak siostra, to rozważę przejście na tańsze. U córki nawet teraz jak pidjemowlaismy próbę zmiany, były odparzenia. Premium Care jakoś takie jest delikatne i fajnie wchłania wilgoc. Kosztuje, ale odparzona pupa to koszmar dla dziecka i mama ma stres.
Nie ma nic gorszego niż odparzenia a wiadomo rodzimy latem i będzie o nie najłatwiejDaisy_87 lubi tę wiadomość