Czerwiec 2022
-
WIADOMOŚĆ
-
Annie, przykro mi, że nadal leżysz w szpitalu, ale czego się nie robi dla tej małej istotki... Mam nadzieję, że leki zadziałają i puszcza Cię już w piątek.
aannkka, ja też mam problem z cerą, prawie od początku ciąży. Wydaje mi się, że podwyższony progesteronu może mieć tu swój udział... Pozostaje czekać do rozwiązania 😉
Ewe90, ja też mam w rodzinie żylaki i sama mam w jednej nodze jakiś ukryty głęboko - wyszedł na dopplerze, na który skierowano mnie, bo miałam skurcze w łydkach. Teraz mam zalecenie noszenia rajstop przeciwżylakowych i jestem załamana, bo wydalana prawie 140 zł i nie wcisnę ich na nogę, muszę odesłać. Jeszcze będę próbowała z większym rozmiarem, ale wątpię, by się udało, a bez tych rajstop boje się, że mi wywali tego żylaka na zewnątrz i pojawią się nowe. -
Misiaa wrote:Dajcie spokoj, ja mieszkam na I pietrze i jezdze winda :p dzisiaj byla u mnie przyjaciolka ktorej nie widzialam ok miesiaca to stwierdzila ze jestem duza :p zauwazylam ze puchna mi dlonie ze nie idzie juz nosic obraczki.. nogi tez delikatnie bo mam na koniec dnia odcinki od skarpetek ale po nocy na szczescie mija wiec jest ok... jutro mam wizyte ciekawi mnie ile moj synus wazy i czy mnie juz nie zostawia w szpitalu...
-
Limosa wrote:Ewe90, ja też mam w rodzinie żylaki i sama mam w jednej nodze jakiś ukryty głęboko - wyszedł na dopplerze, na który skierowano mnie, bo miałam skurcze w łydkach. Teraz mam zalecenie noszenia rajstop przeciwżylakowych i jestem załamana, bo wydalana prawie 140 zł i nie wcisnę ich na nogę, muszę odesłać. Jeszcze będę próbowała z większym rozmiarem, ale wątpię, by się udało, a bez tych rajstop boje się, że mi wywali tego żylaka na zewnątrz i pojawią się nowe.I procedura
4AA - 03.2021 - 05.2021 [*] 9 tc.
3AB -10.2021 - 06.2022 Córeczka ❤
3AB - 01.2024 beta HCG <0,2
2BB - 02.2024 beta HCG <0,2
II procedura
3BB - 07.2024 cb
4BC ? -
Aannkka ale śliczny 😍 też muszę się za nimi rozejrzeć, bo nowy to trochę przesada z ceną. Teraz widziałam, że są w promocji, ale nadal mi szkoda 110 zł, bo dziecko może nie chcieć w tym spać.
My wczoraj byliśmy na działce, przenosiłam trochę gałęzi, a raczej je ciągnęłam za sobą, żeby nie nosić, więc lekka praca. Po jakimś czasie się trochę zmęczyłam i sobie kucnelam (zamiast usiąść w samochodzie 🤦🏻♀️). I jak wstałam to jakoś tak mi się boleśnie napiął brzuch i nie chciał puścić z 5-10 sekund. Tak to jeszcze nie miałam... Aż się trochę przestraszyłam, bo to naprawdę dość mocno bolało, a nie jak takie typowe twardnienia.
Nie miałam pojęcia, że kucanie może zaszkodzić.
Dzisiaj też trochę jeszcze czuję taki nacisk na krocze, będę leżeć chyba cały dzień z poduszką pod tyłkiem na wszelki wypadek. -
Domi93 wrote:
Właśnie usiadłam i dumam ,czegoś brakuje ?
Ja zgłupiałam już ,staram się na bieżąco wykreślac co już mam ,bądź co już zamówiłam .
Podkłady i majtki mam już nie dokupuje , najwyżej mąż podczkoczy bo jak zostanie to wywalę ( mam po dwa opakowa podkładów i tych dużych podpasek ) majtki z canpola 5 szt np i dokupie te San seni , któraś z Was polecała , tylko jak one rozmiarowo ?? Wziąć większe aby nie uciskały ??
-
Gosianka wrote:Aannkka ale śliczny 😍 też muszę się za nimi rozejrzeć, bo nowy to trochę przesada z ceną. Teraz widziałam, że są w promocji, ale nadal mi szkoda 110 zł, bo dziecko może nie chcieć w tym spać.
My wczoraj byliśmy na działce, przenosiłam trochę gałęzi, a raczej je ciągnęłam za sobą, żeby nie nosić, więc lekka praca. Po jakimś czasie się trochę zmęczyłam i sobie kucnelam (zamiast usiąść w samochodzie 🤦🏻♀️). I jak wstałam to jakoś tak mi się boleśnie napiął brzuch i nie chciał puścić z 5-10 sekund. Tak to jeszcze nie miałam... Aż się trochę przestraszyłam, bo to naprawdę dość mocno bolało, a nie jak takie typowe twardnienia.
Nie miałam pojęcia, że kucanie może zaszkodzić.
Dzisiaj też trochę jeszcze czuję taki nacisk na krocze, będę leżeć chyba cały dzień z poduszką pod tyłkiem na wszelki wypadek. -
aannkka wrote:
Przepiękny 🥰 lubię motyw balonówI procedura
4AA - 03.2021 - 05.2021 [*] 9 tc.
3AB -10.2021 - 06.2022 Córeczka ❤
3AB - 01.2024 beta HCG <0,2
2BB - 02.2024 beta HCG <0,2
II procedura
3BB - 07.2024 cb
4BC ? -
To jak kucanie nie szkodzi, to chyba faktycznie coś mi się nie zdążyło rozluźnić jak wstawałam.
Kasia86 ja na stronie https://zapodaj.net/ wybieram zdjęcie a później tu wstawiam link, tam jest oznaczenie na forum.Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 marca 2022, 11:40
-
A ma któraś z was doświadczenie z tymi śpiworami?
https://bonjourcherie.pl/maly-40x60cm/1539-bambusowy-spiworek-niemowlaka-maly-sowki.html
Kupiłam taki na vinted i nie było niestety napisane ile tog ma. Uznałam, że sprawdzę sobie później na stronie i teraz widzę, że nie ma informacji takiej. Jest tylko napisane, że na chłodniejsze noce, ale też że utrzymuje temperaturę 2 stopnie niższą - to 100% bambus.
Mąż twierdzi, że jest cienki, dla mnie jest gruby, ale nie zimowy. 😅 I teraz nie mam pojęcia na jaką temperaturę się to nadaje i jak trzeba pod niego ubrać dziecko. A w necie takie fajne tabelki są ile tog śpiworek i co założyć na konkretną temperaturę, ile warstw.
A swoją drogą to śpiworek kupiłam za 39 zł i jest nowy, był jedynie wyprany i ma zaciągniętą nitkę z tyłu, co kompletnie nie przeszkadza i ledwo to widać. Nie widzę, żeby ktoś go nawet raz użył, dziwi mnie, że komuś się opłaciło tak tanio sprzedać. -
Gosianka wrote:A ma któraś z was doświadczenie z tymi śpiworami?
https://bonjourcherie.pl/maly-40x60cm/1539-bambusowy-spiworek-niemowlaka-maly-sowki.html
Kupiłam taki na vinted i nie było niestety napisane ile tog ma. Uznałam, że sprawdzę sobie później na stronie i teraz widzę, że nie ma informacji takiej. Jest tylko napisane, że na chłodniejsze noce, ale też że utrzymuje temperaturę 2 stopnie niższą - to 100% bambus.
Mąż twierdzi, że jest cienki, dla mnie jest gruby, ale nie zimowy. 😅 I teraz nie mam pojęcia na jaką temperaturę się to nadaje i jak trzeba pod niego ubrać dziecko. A w necie takie fajne tabelki są ile tog śpiworek i co założyć na konkretną temperaturę, ile warstw.
A swoją drogą to śpiworek kupiłam za 39 zł i jest nowy, był jedynie wyprany i ma zaciągniętą nitkę z tyłu, co kompletnie nie przeszkadza i ledwo to widać. Nie widzę, żeby ktoś go nawet raz użył, dziwi mnie, że komuś się opłaciło tak tanio sprzedać.Gosianka lubi tę wiadomość
-
Ja kupowałam i otulacz i śpiworek na vinted, a core dosłownie parzyło. Podjęliśmy próbę, jak była większa ale bez zmian. Mam wszystko ale nie wiem czy druga też będzie anty. Ja mam z bambusu, i tutaj ponoć działa tak że ogrzewa i ochładza, w zależności od potrzeb😊
-
Odpisali mi ze sklepu bardzo szybko, że jest całoroczny i nie mają oznaczeń tog. Ale podali gramaturę, no i faktycznie wychodzi tak 1.5 tog.
legusta wrote:Ja się zastanawiam nad takim śpiworkiem, na okres wakacyjny wydaje się w sam raz...
https://lullalove.com/spiworek-kocykowy-do-spania-szaryaannkka, legusta lubią tę wiadomość
-
ja kupilam otulacz muślinowy z vinted za 15 zł, jak się okaze bublem to wiele nie straciłam.... przy poprzednim dziecku mialam gruby otulacz, ale malo był uzywany
a propo kucania ja bardzo duzo kucam , z racji pracy... nic się nie dzieje, jedynie to na wieczór bolą pachwiny i mam takie jakby zakwasy... (rano przechodzi)
Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 marca 2022, 13:33
-
Gosianka wrote:Odpisali mi ze sklepu bardzo szybko, że jest całoroczny i nie mają oznaczeń tog. Ale podali gramaturę, no i faktycznie wychodzi tak 1.5 tog.
Wygląd ma fajny, ale mnie by trochę niepokoił ten kaptur, że sobie go naciagnie w nocy na twarz. 🙈
Nie pomyślałam o tym, ale masz racjęSynek ❤️ 05.2024
Synek ❤️ 06.2022