X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Czerwiec 2022
Odpowiedz

Czerwiec 2022

Oceń ten wątek:
  • Limosa Autorytet

Wysłany: 3 marca 2022, 08:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Annie, przykro mi, że nadal leżysz w szpitalu, ale czego się nie robi dla tej małej istotki... Mam nadzieję, że leki zadziałają i puszcza Cię już w piątek.

aannkka, ja też mam problem z cerą, prawie od początku ciąży. Wydaje mi się, że podwyższony progesteronu może mieć tu swój udział... Pozostaje czekać do rozwiązania 😉

Ewe90, ja też mam w rodzinie żylaki i sama mam w jednej nodze jakiś ukryty głęboko - wyszedł na dopplerze, na który skierowano mnie, bo miałam skurcze w łydkach. Teraz mam zalecenie noszenia rajstop przeciwżylakowych i jestem załamana, bo wydalana prawie 140 zł i nie wcisnę ich na nogę, muszę odesłać. Jeszcze będę próbowała z większym rozmiarem, ale wątpię, by się udało, a bez tych rajstop boje się, że mi wywali tego żylaka na zewnątrz i pojawią się nowe.

3jgx90bvoj1fla1b.png
  • aannkka Autorytet

Wysłany: 3 marca 2022, 08:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Misiaa wrote:
    Dajcie spokoj, ja mieszkam na I pietrze i jezdze winda :p dzisiaj byla u mnie przyjaciolka ktorej nie widzialam ok miesiaca to stwierdzila ze jestem duza :p zauwazylam ze puchna mi dlonie ze nie idzie juz nosic obraczki.. nogi tez delikatnie bo mam na koniec dnia odcinki od skarpetek ale po nocy na szczescie mija wiec jest ok... jutro mam wizyte ciekawi mnie ile moj synus wazy i czy mnie juz nie zostawia w szpitalu...
    Kciuki za wizytę daj znać 😁

8599ikgnwfmhvhys.png

• beta 14.10.21 - 37mIU/ml prog 30.04
    • beta 16.10.21 - 100mIU/ml prog 26.25
    • beta 19.10.21 - 610 mlU/ml

👶👶
  • ewe90 Autorytet

Wysłany: 3 marca 2022, 08:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Limosa wrote:
    Ewe90, ja też mam w rodzinie żylaki i sama mam w jednej nodze jakiś ukryty głęboko - wyszedł na dopplerze, na który skierowano mnie, bo miałam skurcze w łydkach. Teraz mam zalecenie noszenia rajstop przeciwżylakowych i jestem załamana, bo wydalana prawie 140 zł i nie wcisnę ich na nogę, muszę odesłać. Jeszcze będę próbowała z większym rozmiarem, ale wątpię, by się udało, a bez tych rajstop boje się, że mi wywali tego żylaka na zewnątrz i pojawią się nowe.
    Ja dziś na noc, położyłam złożony koc na łóżku, żeby nogi były wyżej. Do tego smaruję maścią ale też wątpię w sukces. Mam nadzieję, że później zastrzyki pomogą, bo operacja przy małych dzieciach nie wchodzi w grę - wiem jak długo rodzice byli uziemieni po zabiegach...

I procedura
    4AA - 03.2021 - 05.2021 [*] 9 tc.
    3AB -10.2021 - 06.2022 Córeczka ❤
    3AB - 01.2024 beta HCG <0,2
    2BB - 02.2024 beta HCG <0,2
    II procedura
    3BB - 07.2024 cb
    4BC ?
  • aannkka Autorytet

Wysłany: 3 marca 2022, 09:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny mam polecajke 😁 zamówiłam na vinted tulik w śmieszniej cenie, bo 35 zł zapłaciłam i powiem wam REWELACJA, świetna jakość cieniutki idealnie sprawdzi się latem :D
    e4827bc15560.jpg

Kasia86, Gosianka, Muflonek, Limosa, Daisy_87, legusta, ewe90, Ona_89' lubią tę wiadomość

8599ikgnwfmhvhys.png

👶👶
  • Gosianka Ekspertka

Wysłany: 3 marca 2022, 09:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aannkka ale śliczny 😍 też muszę się za nimi rozejrzeć, bo nowy to trochę przesada z ceną. Teraz widziałam, że są w promocji, ale nadal mi szkoda 110 zł, bo dziecko może nie chcieć w tym spać.

My wczoraj byliśmy na działce, przenosiłam trochę gałęzi, a raczej je ciągnęłam za sobą, żeby nie nosić, więc lekka praca. Po jakimś czasie się trochę zmęczyłam i sobie kucnelam (zamiast usiąść w samochodzie 🤦🏻‍♀️). I jak wstałam to jakoś tak mi się boleśnie napiął brzuch i nie chciał puścić z 5-10 sekund. Tak to jeszcze nie miałam... Aż się trochę przestraszyłam, bo to naprawdę dość mocno bolało, a nie jak takie typowe twardnienia.
    Nie miałam pojęcia, że kucanie może zaszkodzić.
    Dzisiaj też trochę jeszcze czuję taki nacisk na krocze, będę leżeć chyba cały dzień z poduszką pod tyłkiem na wszelki wypadek.

thgfs65gnrco3vzr.png
  • Ona_89' Autorytet

Wysłany: 3 marca 2022, 10:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Domi93 wrote:
    3fda76a1596af7c2med.jpg

Właśnie usiadłam i dumam ,czegoś brakuje ?
    Ja zgłupiałam już ,staram się na bieżąco wykreślac co już mam ,bądź co już zamówiłam .
    Podkłady i majtki mam już nie dokupuje , najwyżej mąż podczkoczy bo jak zostanie to wywalę ( mam po dwa opakowa podkładów i tych dużych podpasek ) majtki z canpola 5 szt np i dokupie te San seni , któraś z Was polecała , tylko jak one rozmiarowo ?? Wziąć większe aby nie uciskały ??
    Też muszę sobie zrobić taką odręczną listę, bo powrzucałam wszystko do koszyka w trzech różnych miejscach i już nie ogarniam co mam a czego mi brakuje

kjmn3e5err34dy73.png
    d69c8u696axvumzk.png
    wwgzdqk3fqqv6f45.png
  • aannkka Autorytet

Wysłany: 3 marca 2022, 10:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosianka wrote:
    Aannkka ale śliczny 😍 też muszę się za nimi rozejrzeć, bo nowy to trochę przesada z ceną. Teraz widziałam, że są w promocji, ale nadal mi szkoda 110 zł, bo dziecko może nie chcieć w tym spać.

My wczoraj byliśmy na działce, przenosiłam trochę gałęzi, a raczej je ciągnęłam za sobą, żeby nie nosić, więc lekka praca. Po jakimś czasie się trochę zmęczyłam i sobie kucnelam (zamiast usiąść w samochodzie 🤦🏻‍♀️). I jak wstałam to jakoś tak mi się boleśnie napiął brzuch i nie chciał puścić z 5-10 sekund. Tak to jeszcze nie miałam... Aż się trochę przestraszyłam, bo to naprawdę dość mocno bolało, a nie jak takie typowe twardnienia.
    Nie miałam pojęcia, że kucanie może zaszkodzić.
    Dzisiaj też trochę jeszcze czuję taki nacisk na krocze, będę leżeć chyba cały dzień z poduszką pod tyłkiem na wszelki wypadek.
    Może więzadła? Czasem jak się wykonać szybki gwałtowny ruch to może to mocno boleć

8599ikgnwfmhvhys.png

👶👶
  • Linadelpalina Koleżanka

Wysłany: 3 marca 2022, 11:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosianka, kucanie jest jak najbardziej wskazane dla kobiet w ciąży :) wczoraj ma jodze to chyba z 15 minut kucałyśmy.
    Może to po prostu z przeciążenia?

hchyflw1tn4nam14.png
  • Kasia86 Przyjaciółka

Wysłany: 3 marca 2022, 11:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny Jak ja mam tu dodać zdjęcia?

h44eugpjsrlghhn9.png
  • ewe90 Autorytet

Wysłany: 3 marca 2022, 11:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aannkka wrote:
    Dziewczyny mam polecajke 😁 zamówiłam na vinted tulik w śmieszniej cenie, bo 35 zł zapłaciłam i powiem wam REWELACJA, świetna jakość cieniutki idealnie sprawdzi się latem :D
    e4827bc15560.jpg

Przepiękny 🥰 lubię motyw balonów

I procedura
    4AA - 03.2021 - 05.2021 [*] 9 tc.
    3AB -10.2021 - 06.2022 Córeczka ❤
    3AB - 01.2024 beta HCG <0,2
    2BB - 02.2024 beta HCG <0,2
    II procedura
    3BB - 07.2024 cb
    4BC ?
  • Gosianka Ekspertka

Wysłany: 3 marca 2022, 11:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To jak kucanie nie szkodzi, to chyba faktycznie coś mi się nie zdążyło rozluźnić jak wstawałam.

Kasia86 ja na stronie https://zapodaj.net/ wybieram zdjęcie a później tu wstawiam link, tam jest oznaczenie na forum.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 marca 2022, 11:40

thgfs65gnrco3vzr.png
  • Gosianka Ekspertka

Wysłany: 3 marca 2022, 11:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ma któraś z was doświadczenie z tymi śpiworami?
    https://bonjourcherie.pl/maly-40x60cm/1539-bambusowy-spiworek-niemowlaka-maly-sowki.html

Kupiłam taki na vinted i nie było niestety napisane ile tog ma. Uznałam, że sprawdzę sobie później na stronie i teraz widzę, że nie ma informacji takiej. Jest tylko napisane, że na chłodniejsze noce, ale też że utrzymuje temperaturę 2 stopnie niższą - to 100% bambus.
    Mąż twierdzi, że jest cienki, dla mnie jest gruby, ale nie zimowy. 😅 I teraz nie mam pojęcia na jaką temperaturę się to nadaje i jak trzeba pod niego ubrać dziecko. A w necie takie fajne tabelki są ile tog śpiworek i co założyć na konkretną temperaturę, ile warstw.
    A swoją drogą to śpiworek kupiłam za 39 zł i jest nowy, był jedynie wyprany i ma zaciągniętą nitkę z tyłu, co kompletnie nie przeszkadza i ledwo to widać. Nie widzę, żeby ktoś go nawet raz użył, dziwi mnie, że komuś się opłaciło tak tanio sprzedać.

thgfs65gnrco3vzr.png
  • legusta Autorytet

Wysłany: 3 marca 2022, 12:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja się zastanawiam nad takim śpiworkiem, na okres wakacyjny wydaje się w sam raz...
    https://lullalove.com/spiworek-kocykowy-do-spania-szary

Synek ❤️ 05.2024
    Synek ❤️ 06.2022
  • aannkka Autorytet

Wysłany: 3 marca 2022, 12:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosianka wrote:
    A ma któraś z was doświadczenie z tymi śpiworami?
    https://bonjourcherie.pl/maly-40x60cm/1539-bambusowy-spiworek-niemowlaka-maly-sowki.html

Kupiłam taki na vinted i nie było niestety napisane ile tog ma. Uznałam, że sprawdzę sobie później na stronie i teraz widzę, że nie ma informacji takiej. Jest tylko napisane, że na chłodniejsze noce, ale też że utrzymuje temperaturę 2 stopnie niższą - to 100% bambus.
    Mąż twierdzi, że jest cienki, dla mnie jest gruby, ale nie zimowy. 😅 I teraz nie mam pojęcia na jaką temperaturę się to nadaje i jak trzeba pod niego ubrać dziecko. A w necie takie fajne tabelki są ile tog śpiworek i co założyć na konkretną temperaturę, ile warstw.
    A swoją drogą to śpiworek kupiłam za 39 zł i jest nowy, był jedynie wyprany i ma zaciągniętą nitkę z tyłu, co kompletnie nie przeszkadza i ledwo to widać. Nie widzę, żeby ktoś go nawet raz użył, dziwi mnie, że komuś się opłaciło tak tanio sprzedać.
    Wszystko zależy ile masz stopni w domu, u mnie latem jest upał dlatego chodzi klimatyzacja i mimo to jest ogień w pokojach dzieci :D ale myślę, że w przypadku gorących nocy pod same bodziaki będzie dobrze :D też zależy od dziecka jedne będą lubiły być w ciepełku drugie dostaną potówki. Jaam ten tulik i on jest mega mega cieniutki jak będzie za gorąco to po prostu sprzedam 😂

Gosianka lubi tę wiadomość

8599ikgnwfmhvhys.png

👶👶
  • Daisy_87 Ekspertka

Wysłany: 3 marca 2022, 12:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja kupowałam i otulacz i śpiworek na vinted, a core dosłownie parzyło. Podjęliśmy próbę, jak była większa ale bez zmian. Mam wszystko ale nie wiem czy druga też będzie anty. Ja mam z bambusu, i tutaj ponoć działa tak że ogrzewa i ochładza, w zależności od potrzeb😊

w4sqrjjgdooeimz6.png
  • Gosianka Ekspertka

Wysłany: 3 marca 2022, 13:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Odpisali mi ze sklepu bardzo szybko, że jest całoroczny i nie mają oznaczeń tog. Ale podali gramaturę, no i faktycznie wychodzi tak 1.5 tog.
    legusta wrote:
    Ja się zastanawiam nad takim śpiworkiem, na okres wakacyjny wydaje się w sam raz...
    https://lullalove.com/spiworek-kocykowy-do-spania-szary
    Wygląd ma fajny, ale mnie by trochę niepokoił ten kaptur, że sobie go naciagnie w nocy na twarz. 🙈

aannkka, legusta lubią tę wiadomość

thgfs65gnrco3vzr.png
  • agawka83 Koleżanka

Wysłany: 3 marca 2022, 13:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja kupilam otulacz muślinowy z vinted za 15 zł, jak się okaze bublem to wiele nie straciłam.... przy poprzednim dziecku mialam gruby otulacz, ale malo był uzywany

a propo kucania ja bardzo duzo kucam , z racji pracy... nic się nie dzieje, jedynie to na wieczór bolą pachwiny i mam takie jakby zakwasy... (rano przechodzi)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 marca 2022, 13:33

klz9tv73dce1249d.png

thgf3e3k1jxg2opd.png
  • Majeczk@ Ekspertka

Wysłany: 3 marca 2022, 13:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja byłam dziś na mieście i kupiłam taka matę składana do torebki do przewijania, z jednej strony ceratka a z drugiej bawełna taka dresowa i myślę że też się przyda na jakies wyjścia a nawet żeby na kanapie przewinąć bez wypadkow :)

• legusta Autorytet

Wysłany: 3 marca 2022, 13:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosianka wrote:
    Odpisali mi ze sklepu bardzo szybko, że jest całoroczny i nie mają oznaczeń tog. Ale podali gramaturę, no i faktycznie wychodzi tak 1.5 tog.

Wygląd ma fajny, ale mnie by trochę niepokoił ten kaptur, że sobie go naciagnie w nocy na twarz. 🙈

Nie pomyślałam o tym, ale masz rację :D

Synek ❤️ 05.2024
    Synek ❤️ 06.2022
  • aannkka Autorytet

Wysłany: 3 marca 2022, 14:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak sobie przeglądam fb, bo pije kawkę i taki piękny komplet mi wyskoczył 🙈 nie wiem ile kosztuje, ale może któraś mama chłopczyka się skusi 😂😂

0686305fdc29.jpg

8599ikgnwfmhvhys.png

👶👶
‹‹ 157 158 159 160 161 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

6 składników, które mogą wesprzeć Twoją płodność i zwiększyć szanse na zajście w ciążę!

Dowiedz się, które składniki są ważne i istotne w kontekście płodności. Jakie produkty mogą zwiększać szanse na zajście w ciążę i tym samym przyśpieszać starania o dziecko? Poznaj proste i sprawdzone przepisy na zastosowanie 6 składników wspierających płodność!

CZYTAJ WIĘCEJ

Sezonowa dieta zwiększająca płodność – płodne smaki jesieni

Jesień to świetny moment na wprowadzenie zmian do stylu życia i diety, które mogą pozytywnie wpłynąć na płodność i tym samym zwiększyć szanse na zajście w ciążę. Jakie produkty wybierać jesienią? Które składniki mają szczególne znaczenie w kontekście płodności? Podpowiadają ekspertki - Ania i Zosia z Akademii Płodności. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Nieregularny okres. Przyczyny i objawy nieregularnych cykli miesiączkowych.

Nieregularny okres nie zawsze musi świadczyć o zaburzeniach, czy problemach hormonalnych. Na pewnych etapach życia nieregularne cykle są okresem przejściowym. Kiedy jednak nieregularne cykle warto skonsultować z lekarzem? Jakie są najczęstsze przyczyny nieregularnych cykli miesiączkowych? 

CZYTAJ WIĘCEJ