X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Czerwiec 2022
Odpowiedz

Czerwiec 2022

Oceń ten wątek:
  • Linadelpalina Koleżanka

Wysłany: 3 marca 2022, 21:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mammamia, znalazłam przepiękną komodę dla dzidzia. Chciałabym docelowo mieć na niej miejsce do przewijania. Tylko jak to ugryźć.. Są takie specjalne nakładki na komodę, ale głównie dedykowane już jakiejś konkretnej komodzie.. A mi się podoba ta konkretna i nie jest specjalnie przeznaczona na to. I jie wiem jak to wszystko wymierzyć.. Bo chyba taka miękka poduszka do przewijania wystająca poza komodę to nie jest dobry pomysł..

hchyflw1tn4nam14.png
  • Domi93 Autorytet

Wysłany: 3 marca 2022, 22:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny a może macie jakieś biustonosze do karmienia?
    One są wszystkie bez fiszbin nie?
    Nie miałam nigdy ale jeden chociaz muszę kupić...tylko taki który będzie te cycki trzymał bo jak oglądałam je to wydaje mi się że nie będą wogole ich trzymać 🙈 biust mi bardzo urósł - D .
    Pomóżcie bo myślę czy po prostu nie wziąć zwykłego miękkiego które używam na co dzień..
    Dodam że nie nawidze staników bez fiszbin.. nawet przy małym biuście małe B miałam wrażenie że one uciekają 🤦

Limosa lubi tę wiadomość

Synek 2014 ❤️❤️
    Sierpień 2020 💔

Po burzy zawsze wychodzi 🌞 , czekamy okruszku ❤️🌈
    88c5s65ghu1a5nbl.png
  • Domi93 Autorytet

Wysłany: 3 marca 2022, 22:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Linadelpalina wrote:
    Mammamia, znalazłam przepiękną komodę dla dzidzia. Chciałabym docelowo mieć na niej miejsce do przewijania. Tylko jak to ugryźć.. Są takie specjalne nakładki na komodę, ale głównie dedykowane już jakiejś konkretnej komodzie.. A mi się podoba ta konkretna i nie jest specjalnie przeznaczona na to. I jie wiem jak to wszystko wymierzyć.. Bo chyba taka miękka poduszka do przewijania wystająca poza komodę to nie jest dobry pomysł..

Ktoś pisał ,że ta nakładkę małżonek docinal . Także myślę ,że idzie dopasować mimo wszystko 🙂

Synek 2014 ❤️❤️
    Sierpień 2020 💔

Po burzy zawsze wychodzi 🌞 , czekamy okruszku ❤️🌈
    88c5s65ghu1a5nbl.png
  • Majeczk@ Ekspertka

Wysłany: 3 marca 2022, 22:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Misiaa to mi chyba coś uciekło a czemu Twoja ciąża jest wysokiego ryzyka :o

• Ona_89' Autorytet

Wysłany: 3 marca 2022, 22:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Domi93 wrote:
    Dziewczyny a może macie jakieś biustonosze do karmienia?
    One są wszystkie bez fiszbin nie?
    Nie miałam nigdy ale jeden chociaz muszę kupić...tylko taki który będzie te cycki trzymał bo jak oglądałam je to wydaje mi się że nie będą wogole ich trzymać 🙈 biust mi bardzo urósł - D .
    Pomóżcie bo myślę czy po prostu nie wziąć zwykłego miękkiego które używam na co dzień..
    Dodam że nie nawidze staników bez fiszbin.. nawet przy małym biuście małe B miałam wrażenie że one uciekają 🤦

Ja mam 4 biustonosze z ESOTIQ i bardzo sobie chwalę.

kjmn3e5err34dy73.png
    d69c8u696axvumzk.png
    wwgzdqk3fqqv6f45.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 marca 2022, 23:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny nie zaglądałam tutaj 2 dni i tyle nowych wątków 😅

Misiaa, super chłopak rośnie, już taki duży jest 😚 Bartuś to prawdziwy wojownik.😊

Ja planuje kupić stanik do karmienia bliżej porodu, nie mam pojęcia ile cycki jeszcze urosną. Na teraz musiałam zamówić sobie większy ale mam dylemat czy dobrze dobrałam rozmiar. Stary mnie uwiera i przesuwa/podnosi się. Jeśli przed ciąża nosiłam 70B to jaki będzie lepszy na kilka dodatkowych cm w miseczce i w obwodzie- 75B czy 70C/75C? 75B miseczka jest na styk a obwód nawet luźny. Zna się któraś na tym? 🤣

Co do pieluch muslinowych, bambusowych, otulaczy, rozkow, Kokonow, kocykow itp zamówiłam wszystko, jeszcze nie wiem co będzie mi potrzebne i jak to wykorzystam, zobaczymy w praniu😅 narazie wstrzymuje się tylko ze śpiworkiem do spania.

Nie mam zupełnie głowy jakie mebelki kupić do pokoju dziecka... mąż od razu by chciał umeblować tak by przez kolejne kilkanaście lat nic nie zmieniać a dla mnie to bezsens, po co już teraz kupować 5 szaf i regałów i szafke nocna przylozkowa do kompletu dla noworodka:/ nie możemy się w tej kwestii dogadać... Mamy zupełnie inne wizje. Ja bym chciała prosty pokój najlepiej białe meble a on od razu zrobić pokój na gotowo na całe dzieciństwo i okres młodzieżowy, chce kupić cały komplet nawet z biurkiem do nauki... mówię, że zawsze możemy dokupić a ten się nie zgadza żeby meble były z innego kompletu:/ bo skoro i tak teraz mamy kupić szafę komodę i regalik to można od razu wszystko. zazdroszczę wam że możecie same urządzać, mój to ma zawsze najwięcej do powiedzenia w kwestii meblowania i urządzania, jakaś obsesja :p nawet jak wieszamy obrazy to dla niego 0,5cm w jedną czy druga stronę to sprawa życia i śmierci, wszystko musi być symetryczne i od kompletu :p

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 marca 2022, 23:02

Linadelpalina lubi tę wiadomość

• agawka83 Koleżanka

Wysłany: 4 marca 2022, 06:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    _Belladonna wrote:
    Dziewczyny nie zaglądałam tutaj 2 dni i tyle nowych wątków 😅

Misiaa, super chłopak rośnie, już taki duży jest 😚 Bartuś to prawdziwy wojownik.😊

Ja planuje kupić stanik do karmienia bliżej porodu, nie mam pojęcia ile cycki jeszcze urosną. Na teraz musiałam zamówić sobie większy ale mam dylemat czy dobrze dobrałam rozmiar. Stary mnie uwiera i przesuwa/podnosi się. Jeśli przed ciąża nosiłam 70B to jaki będzie lepszy na kilka dodatkowych cm w miseczce i w obwodzie- 75B czy 70C/75C? 75B miseczka jest na styk a obwód nawet luźny. Zna się któraś na tym? 🤣

Co do pieluch muslinowych, bambusowych, otulaczy, rozkow, Kokonow, kocykow itp zamówiłam wszystko, jeszcze nie wiem co będzie mi potrzebne i jak to wykorzystam, zobaczymy w praniu😅 narazie wstrzymuje się tylko ze śpiworkiem do spania.

Nie mam zupełnie głowy jakie mebelki kupić do pokoju dziecka... mąż od razu by chciał umeblować tak by przez kolejne kilkanaście lat nic nie zmieniać a dla mnie to bezsens, po co już teraz kupować 5 szaf i regałów i szafke nocna przylozkowa do kompletu dla noworodka:/ nie możemy się w tej kwestii dogadać... Mamy zupełnie inne wizje. Ja bym chciała prosty pokój najlepiej białe meble a on od razu zrobić pokój na gotowo na całe dzieciństwo i okres młodzieżowy, chce kupić cały komplet nawet z biurkiem do nauki... mówię, że zawsze możemy dokupić a ten się nie zgadza żeby meble były z innego kompletu:/ bo skoro i tak teraz mamy kupić szafę komodę i regalik to można od razu wszystko. zazdroszczę wam że możecie same urządzać, mój to ma zawsze najwięcej do powiedzenia w kwestii meblowania i urządzania, jakaś obsesja :p nawet jak wieszamy obrazy to dla niego 0,5cm w jedną czy druga stronę to sprawa życia i śmierci, wszystko musi być symetryczne i od kompletu :p
    nawet Ci trochę zazdroszcze, moj za to mowi, ze dziecko nic nie potrzebuje oprocz łozeczka i przewijaka i narazie nie ma sensu nic kupowac....

klz9tv73dce1249d.png

thgf3e3k1jxg2opd.png
  • ewe90 Autorytet

Wysłany: 4 marca 2022, 07:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    _Belladonna wrote:

:p
    Ja przed ciążą nosiłam zazwyczaj 75B bo taki najłatwiej można było znaleźć w sieciówkach - i był dobry mimo, że pod biustem miałam mniej. Mam też biustonosze 70C i też były dobre - teraz w ciąży tylko te noszę, a obwód wiadomo, że się powiększył, natomiast miseczki są za małe i biust się górą wylewa. Także ja to nie wiem jaki rozmiar mam kupić 🤷‍♀️ jedyna opcja to chyba przymierzać w sklepie

I procedura
    4AA - 03.2021 - 05.2021 [*] 9 tc.
    3AB -10.2021 - 06.2022 Córeczka ❤
    3AB - 01.2024 beta HCG <0,2
    2BB - 02.2024 beta HCG <0,2
    II procedura
    3BB - 07.2024 cb
    4BC ?
  • Misiaa Autorytet

Wysłany: 4 marca 2022, 07:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Belladonna jesli przed ciaza nosilas 70B i chcialabys wiekszy obwod i taka sama miseczke to powinnas kupic 75A jesli zas bys chciala delikatnie wiekszy i obwod i miseczke to wtedy 75B tylko pamiętaj że każda firma robi staniki z innego materiału więc to może się różnić..no i w stanikach do karmienia stanik dobieramy tak że zapinamy się na pierwszą haftkę od zewnątrz póžiej na środek a nie tak jak w normalnych :)

Majeczka moja ciaza jest ciaza wysokiego ryzyka ze wzgledu na moja stopke-przeczytaj:)

Co do pokoju dziecka to u mnie poki co jest tam graciarnia :p dokupilismy tylko komode do sypialni taka jak komplet ktory mamy aby pasowalo i tyle bo na poczatku przez pierwszy rok mam w planacj zeby Bartek byl z nami w pokoju a pozniej ebde go przenosila..ale...napewno nie bede mu kupowala mebli z biurkiem :p najpierw bedzie pokoic typowo dzieciecy meble pewnie biale czyli jakas szafa przesuwana, komoda, słupek,lozko i wsio bo wole minimalizm :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 marca 2022, 07:36

24tc...17.05.2017 córeczka 😇💔
    26tc...02.03-19.05.2018 córeczka 😇💔
    IV.2019 CB
    24tc...11.12.2020 córeczka👼💔
    9tc... VI.2021 😇💔
    05.05.2022 na świecie pojawił się CUD BARTUŚ ❤

"Wtedy, gdy wydaje mi się, że już nie dam rady
    - przypominam sobie kto mi się przygląda..."
  • legusta Autorytet

Wysłany: 4 marca 2022, 08:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja przed ciążą nosiłam 80d i również polecam esotiq. Widzę, że na stronie mają dość mały wybór biustonoszy do karmienia, ale chyba skuszę się chociaż na jeden... Tylko, że muszę podejść do salonu stacjonarnego i przymierzyć, bo nie mam pojęcia jaki rozmiar powinnam wziąć 🤷‍♀️ No i pytanie czy piersi jeszcze przez te 3 msce urosną dużo 🤔

Co do mebli to mój mąż ma podobne myślenie łóżeczko i ubranka wystarczą 🤭😅 Ostatnio nawet powiedział, że przecież mamy prawie wszystko. Dopiero jak zrobiłam ręczną listę co jeszcze to się lekko załamał 😅 Ale my w pokoju "dziecięcym" też mamy na razie graciarnię.. deska do prasowania, suszarka, narożnik, biurko (bo ja tam zdalnie pracowałam) i ogromna szafa, w której jest wszystko i nic 😅😅😅 My na początku kupimy dostawkę i komodę do naszej sypialni. Pokój dla maluszka urządzimy jak będzie miał 1+ :)

Synek ❤️ 05.2024
    Synek ❤️ 06.2022
  • Limosa Autorytet

Wysłany: 4 marca 2022, 08:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Legusta, mi koleżanka powiedziała, że dopiero po porodzie piersi urosną, że teraz nie są docelowej wielkości. Nie wiem ile w tym prawdy, może dziewczyny, które mają już dziecko podpowiedzą kiedy najlepiej kupić i jak wybrać 🙂

3jgx90bvoj1fla1b.png
  • Majeczk@ Ekspertka

Wysłany: 4 marca 2022, 08:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Misiaa przepraszam nie zwróciłam uwagi :)

• legusta Autorytet

Wysłany: 4 marca 2022, 10:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Limosa wrote:
    Legusta, mi koleżanka powiedziała, że dopiero po porodzie piersi urosną, że teraz nie są docelowej wielkości. Nie wiem ile w tym prawdy, może dziewczyny, które mają już dziecko podpowiedzą kiedy najlepiej kupić i jak wybrać 🙂

Nie no mam nadzieję, że nie 😱😱😱🥺

Synek ❤️ 05.2024
    Synek ❤️ 06.2022
  • Misiaa Autorytet

Wysłany: 4 marca 2022, 11:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    legusta wrote:
    Nie no mam nadzieję, że nie 😱😱😱🥺
    Niestety to prawda :p bo wtedy zrobi się nawał mleka i piersi o rozmiar/dwa urosna zanim sie laktacja ustabilizuje... ja to jestem załamana bo na ten moment miseczka J robi się za mała i nke wiem gdzie mam kupić stanik a od nirgo wiele zalezy jesli chodzi o prawidlowa laktacje...

IV.2019 CB
    9tc... VI.2021 😇💔

• Gosianka Ekspertka

Wysłany: 4 marca 2022, 11:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nosiłam przed ciążą staniki z obwodem 65/70. Kupowanie stanika to był koszmar, znaleźć dobrze dopasowany to czasem był nawet 65F. A klasyczne 75B też 'pasował'. Teraz kupiłam sobie dwa takie miękkie wciągane przez głowę po prostu w rozmiarze M i dwa do karmienia też miękkie, takie najbardziej standardowe z h&m, ale ja je noszę bardzo rzadko, raczej jak muszę wyjść, bo po domu to nie lubię jakoś. Fajny jest ten z h&m, bo jest elastyczny i rozmiar miseczki się dopasowuje. Później jak biust urośnie to można wyjąć te usztywniające miseczki i też będzie więcej miejsca. No i najważniejsze - nie ma fiszbin.
    O coś takiego kupowałam, ale akurat tamtych już nie ma.
    https://www2.hm.com/pl_pl/productpage.1050711001.html

thgfs65gnrco3vzr.png
  • legusta Autorytet

Wysłany: 4 marca 2022, 11:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To w takim razie chyba kupię jeden biustonosz na teraz a do karmienia już po porodzie, bo to trochę jak wróżenie z fusów jak rozmiar się jeszcze ma zmienić 😥

Synek ❤️ 05.2024
    Synek ❤️ 06.2022
  • legusta Autorytet

Wysłany: 4 marca 2022, 11:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja w h&mie jakiś czas temu mierzyłam takie :
    https://www2.hm.com/pl_pl/productpage.0967460004.html

W końcu się nie zdecydowałam, wg mnie po domu czy do szpitala są ok, ale na wyjście już nie. Strasznie biust "spłaszczały" i przy mojej miseczce D nie wyglądało to za dobrze. Co prawda były bardzo wygodne, więc coś za coś :D
    Teraz do 5.03 widzę -20% w aplikacji h&m, więc może spróbuję zmierzyć te, które Gosianka polecasz :)

Synek ❤️ 05.2024
    Synek ❤️ 06.2022
  • Tequilla Przyjaciółka

Wysłany: 4 marca 2022, 11:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja również polecam biustonosze z ESOTIQ.
    Przed ciążą nosiłam dosyć nietypowy rozmiar bo 60E, teraz jest 70F a nawet 70G. Nietypowe rozmiary mają swoje zalety bo można je naleźć naprawdę w dobrej cenie np. na finalsale.pl.
    Za 50 zł można znaleźć bardzo fajne modele a najbardziej okazyjnie to nawet za 27 zł.
    Udało mi się dorwać taki do karmienia za śmieszne pieniądze: https://finalsale.pl/p/upto/biustonosz_flamenco/bordowy/3574?gclid=CjwKCAiAjoeRBhAJEiwAYY3nDAnmDC1j97KIsqOZceDtHHC14Z1gmn3LArcUzLkaT4Nckb0yWAtlJhoC-z0QAvD_BwE

Co do mebli w pokoiku, to z uwagi na to że pokoik nie jest duży to zdecydowaliśmy się na meble (szafę i komodę) od stolarza, tak żeby najlepiej wykorzystać przestrzeń i dopasować ją do naszych potrzeb. Na razie czekamy na realizację, dam znać jak wyjdzie :)

legusta, Ona_89', AgaJulia lubią tę wiadomość

p19uskjoo1yy2x93.png
  • Misiaa Autorytet

Wysłany: 4 marca 2022, 12:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Legusta kup choc 1 stanik do karmienia tak w 8 miesiacu ciazy aby miec do szpitala

IV.2019 CB
    9tc... VI.2021 😇💔

• Ona_89' Autorytet

Wysłany: 4 marca 2022, 12:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    _Belladonna wrote:

Mi poszedł rozmiar do góry. Przed ciążą nosiłam 70E,a teraz mam 70F. W obwodzie jest ok.
    I te staniki 70F kupiłam już takie do karmienia, bo potem piersi zostawały mi w tym samym rozmiarze. Noszę je od pierwszego trymestru.
    Skoro Ci się przesuwa to myślę, że na pewno 70 to jest max. Wzięłabym 70C, a nawet 65C, skoro ten stary był luźny 🤔

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 marca 2022, 13:01

kjmn3e5err34dy73.png
    d69c8u696axvumzk.png
    wwgzdqk3fqqv6f45.png
‹‹ 159 160 161 162 163 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Endometrioza – zagadkowa choroba powodująca niepłodność

Jeżeli dokuczają Ci silne bóle brzucha przed oraz w trakcie miesiączki, odczuwasz ból przy współżyciu, nie możesz zajść w ciążę - objawy te mogą wskazywać na endometriozę, tajemniczą chorobę, która może powodować niepłodność. Ale nie mając powyższych objawów, mając regularne, niebolesne miesiączki może okazać się, że ta sama choroba powoduje u ciebie problemy z płodnością. Dlaczego?

CZYTAJ WIĘCEJ

4 składniki diety wspierające owulację!

Problemy z owulacją są bardzo częstą przyczyną trudności z zajściem w ciążę. Dowiedz się, jak za pomocą diety możesz wesprzeć jajeczkowanie! Poznaj, które składniki diety mogą pozytywnie wpływać na owulację, a które mogą przyczyniać się do niepłodności owulacyjnej. Poznaj propozycje propłodnościowych posiłków od Ani i Zosi z Akademii Płodności! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o dziecko, niepłodność? - jak powiedzieć o tym innym?

Często bywa tak, że temat kłopotów z zajściem w ciążę jest owiany tajemnicą. Jak powiedzieć rodzinie i przyjaciołom o Waszych trudnych doświadczeniach związanych z przedłużającymi się staraniami o dziecko? Doświadczony psycholog, który na co dzień pracuje z parami zmagającymi się z niepłodnością - Justyna Kuczmierowska - proponuje napisanie listu. Sprawdź, co powinno znaleźć się w liście do bliskich osób. 

CZYTAJ WIĘCEJ