Czerwiec 2022
-
WIADOMOŚĆ
-
No właśnie tu chodzi o tą dupcie ...te pampers premium care najpewniejsze są.
Tu już nawet nie chodzi o kasę ale jak jakiś czas temu czytałam to ktoś pisał że np dady lepsze od pampers...no zdziwiłam się .
No cóż to ja zostaję przy swoim i będą pampers premium care 🙂
Synek 2014 ❤️❤️
Sierpień 2020 💔
Po burzy zawsze wychodzi 🌞 , czekamy okruszku ❤️🌈
-
Chyba nie ma zasady, które pampersy uczulą/odparzą dziecko. Czytałam już masę komentarzy, że ktoś używa pampers bo inne odparzają, ale dokładnie to samo czytałam też o dadzie i lupilu. Ja chyba kupię z każdego rodzaju małą paczkę i zobaczę co się sprawdzi, bo jak tańsze to warto zaoszczędzić.
Daisy ja na zaparcia używam syropu lactulosum. Ale przy cukrzycy sprawdź skład, bo ten syrop jest okropnie słodki. -
No właśnie tu chyba zależy dużo od dziecka . Ale mi kiedyś położna powiedziała tak ...że te które założymy jako pierwsze to te będzie nosił .
Ja nie kombinowałam i inne pampersy kupiłam dopiero jak syn nosił pantsy także już był duży no i wtedy faktycznie nic mu nie było .
A czekałam tyle ponieważ jak był malutki to kupiłam też pampersa ale jakieś nowe były pamiętam pomarańczowe ...ojej co to było , był tak odparzony ,niby firma ta sama a tu różnica. Od tamtej pory bałam się inne założyć
Synek 2014 ❤️❤️
Sierpień 2020 💔
-
Domi93 wrote:No właśnie tu chyba zależy dużo od dziecka . Ale mi kiedyś położna powiedziała tak ...że te które założymy jako pierwsze to te będzie nosił .
Ja nie kombinowałam i inne pampersy kupiłam dopiero jak syn nosił pantsy także już był duży no i wtedy faktycznie nic mu nie było .
A czekałam tyle ponieważ jak był malutki to kupiłam też pampersa ale jakieś nowe były pamiętam pomarańczowe ...ojej co to było , był tak odparzony ,niby firma ta sama a tu różnica. Od tamtej pory bałam się inne założyć
Active play czy jakoś tak się te pomarańczowe nazywały. Najgorsze pampersy jakie w rękach miałam 🙈 dostałam kiedyś jednego chyba u znajomych to małego zwykle siku odparzylo.
My używaliśmy na początku pampers premium care, potem ich pantsow a potem weszły dada premium. To ich pantsy nosił. Każde inne go odparzały. Chociaż teraz ale w późniejszym czasie będę chciała spróbować z lidla linii premium bo podobno bardzo się polepszyła 🤷🏻♀️
-
Ja mam z 15 pieluch tetrowych (te z pepco po praniu zrobiły się słabe), 4 flanelowe, 4 muślinowe i 2 bambusowe. Bambusowe ze smyka w dotyku rewelacja szczerze polecam.
Pampersy 0 muszę kupić bo nie mam ani jednej paczki, pampers 1 mam chyba 8 opakowań (pampers care i avtiv ale nie wiem czy są dobre bo nigdy nie używałam)24tc...17.05.2017 córeczka 😇💔
26tc...02.03-19.05.2018 córeczka 😇💔
IV.2019 CB
24tc...11.12.2020 córeczka👼💔
9tc... VI.2021 😇💔
05.05.2022 na świecie pojawił się CUD BARTUŚ ❤
"Wtedy, gdy wydaje mi się, że już nie dam rady
- przypominam sobie kto mi się przygląda..." -
Mnie właśnie skusiła ta promocja w biedronce i kupiłam dwa opakowania 1 tych dada ale jak stałam przed półką to widziałam, że dada miał dwa rodzaje jedynek, bo się zastanawiałam, które brać
Z tego co piszecie to jednak do szpitala chyba zakupię te pampers premium care 🤔Synek ❤️ 05.2024
Synek ❤️ 06.2022 -
Dzięki za odpowiedź. Właśnie myślę, żeby wprowadzić pantsy. Chciałabym z wiosna spróbować uczyć nocnika, zobaczymy jak to pojdzie.
Dziewczyny, chyba mi hormony biją. Najważniejsze jest zdrowie dziecka, a ja dzisiaj z 6 razy w lustrze się oglądałam, bo się nie lubię. Mega duża jestem w tej ciąży 😬😬😬 -
Daisy_87 wrote:Dzięki za odpowiedź. Właśnie myślę, żeby wprowadzić pantsy. Chciałabym z wiosna spróbować uczyć nocnika, zobaczymy jak to pojdzie.
Dziewczyny, chyba mi hormony biją. Najważniejsze jest zdrowie dziecka, a ja dzisiaj z 6 razy w lustrze się oglądałam, bo się nie lubię. Mega duża jestem w tej ciąży 😬😬😬
Mam to samo 🙈
Synek 2014 ❤️❤️
Sierpień 2020 💔
-
Misiaa wrote:Ja mam z 15 pieluch tetrowych (te z pepco po praniu zrobiły się słabe), 4 flanelowe, 4 muślinowe i 2 bambusowe. Bambusowe ze smyka w dotyku rewelacja szczerze polecam.
Pampersy 0 muszę kupić bo nie mam ani jednej paczki, pampers 1 mam chyba 8 opakowań (pampers care i avtiv ale nie wiem czy są dobre bo nigdy nie używałam)
O kurka, a ja dzisiaj też się skusiłam na te z pepco czyli nie nadadzą się do szpitala po wypraniu ?Did -
Nie wiem Domi, czy to glowa pracuje, ale ja naprawdę źle się czuję że swoim cialem. Ciężko ki, brzuch duży, chyba idzie w tyłek i biodra a przecież mam cukrzycę i nawet sobie nie pojem jakbym chciała...
Wogole dzisiaj w końcu powiedziałam bliskiej koleżance że jestem w ciazy. Czekałam tak długo, bo do pierwszego trymestru nie chciałam, z różnych względów. Potem się okazało że się przygotowują do trzeciego IV, potem zabiej, dwa tygodnie czekania, niestety trzecia próba zakonczona niepowodzeniem. Odczekałam, żeby miała czas na przeprocesowanie, ale tak się lubimy i mamy relacje, że doszłam do wniosku, że już mogę się podzielić.
Zareagowała bardzo dobrze, ona ma takie serce. Żal mi ich, bo naprawdę już sporo przeszli, a nie wiem ile jeszcze porb podejmą, choć jak na razie mówią że nadal będa probowac
-
Did wrote:O kurka, a ja dzisiaj też się skusiłam na te z pepco czyli nie nadadzą się do szpitala po wypraniu ?
Co do wygladu powiem Wam dziewczyny ze ja tez nie moge na siebie patrzec.. jestem po prostu wielka..buzie zawsze mialam raczej szczupla a teraz wygladam jak dorodny paczek..24tc...17.05.2017 córeczka 😇💔
IV.2019 CB
9tc... VI.2021 😇💔
Chyba taki etap 🙈 ja też wyglądam okropnie, nigdy nie miałam problemów z cerą teraz non stop jakieś wypryski jak u nastolatki w wielu dojrzewania 😂 brzuch wielki, cokolwiek założę wyglądam jak orka w pelerynie, sapie jak świnia 🐷 na trzecie piętro jak wchodzę do mieszkania to prawie szpagat robię tak szeroko stawiam nogi bo mi ciężko 😂😂 i dziś mój syn mnie tylko dobił " mamo, ale teraz to Ci powiem jesteś wielka" 😂 cóż powiedzieć więcej 😂😂
-
Ja wczoraj zauważyłam, że na lewej nodze wychodzi mi żylak i pod kolanem mam dodatkowo jakby fioletowy wylew 🤷♀️ po porodzie muszę iść do naczyniowca - u mnie oboje rodzice mają problem z żylakami... echI procedura
4AA - 03.2021 - 05.2021 [*] 9 tc.
3AB -10.2021 - 06.2022 Córeczka ❤
3AB - 01.2024 beta HCG <0,2
2BB - 02.2024 beta HCG <0,2
II procedura
3BB - 07.2024 cb
4BC ? -
Daisy to świetnie ,że próbują - w końcu się uda . Najważniejsze,że nie poddają się ,życzę im tego z całego serca. Życie jest niesprawiedliwe , pary chcą i nie mogą ,a te.ktorw nie chcą mogą i później usuwają ....
No właśnie mi też poszło i w tyłek i uda ,jakaś taka rozlana jestem , ogólnie też ciężko mi się w cokolwiek ubrać ... jeszcze chwila i mi zostaną prześcieradła...buzia jakąś większa . Czuję się spuchnięta tak wogole .
No i właśnie mi też odnowiła się żyłka ,a najlepsze,że ja rok temu byłam to usuwać...wydałam sporo kasy , zastrzyki i co ... Wyszlo od nowa 🤦 a ja też jestem obciążona żylakami , mama ..ciocia babcia. Babcia już po operacji , ciocia teraz za msc druga mogą . Szczupłe ...takze to nieprawda że to skutek nadwagi . Dlatego ja walczę jak cokolwiek zobaczę aby uniknąć operacji jak się napatrzyłam to ból niemiłosierny a i kwota ogromna za taką zabawę... po porodzie idę się tego pozbyć w cholerę .
Aannkka mój syn też przedwczoraj mnie rozwalił...
Mówi " mamo a jak Ty z takim wielkim brzuchem pojedziesz na wakacje? "
Ja oczywiście najpierw cisza i pytam czy z takim nie mogę jechać a moje kochane
" No jak ,z takim wielkim nad morze ?
A to nie można małego wcześniej wyjąć? " 😆 Rozwalił mi system ... Dzieci są szczere także cóż ...brzuch już duży a mały jeszcze musi urosnąć co najmniej 2 kg 😆
A! No i ja dziś też weszłam do koleżanki na pierwsze piętro ,jak weszłam to aż musiałam odpocząć ... normalnie się zaspałam 🤦
Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 marca 2022, 22:14
Synek 2014 ❤️❤️
Sierpień 2020 💔
-
Dajcie spokoj, ja mieszkam na I pietrze i jezdze winda :p dzisiaj byla u mnie przyjaciolka ktorej nie widzialam ok miesiaca to stwierdzila ze jestem duza :p zauwazylam ze puchna mi dlonie ze nie idzie juz nosic obraczki.. nogi tez delikatnie bo mam na koniec dnia odcinki od skarpetek ale po nocy na szczescie mija wiec jest ok... jutro mam wizyte ciekawi mnie ile moj synus wazy i czy mnie juz nie zostawia w szpitalu...24tc...17.05.2017 córeczka 😇💔
IV.2019 CB
9tc... VI.2021 😇💔
Matko, widzę że nie jestem sama z tym tyciem i złym odbiciem w lustrze😬 ja jem mało, regularnie, zdrowo i ciul, i tak idzie w tłuszcz.
Jak będzie ciepło, to będę brała core na dwa długie spacery. W ogrodzie nie porobię za dużo, bo pachwiny mnie bola, nogi juz tez lekko puchną pod koniec dnia. Jak przyjdzie ciepło to będzie taka parowka😊
Dzieci macie rozbrajająco szczere, ale one takie sa😉