Czerwiec 2022
-
WIADOMOŚĆ
-
Domi93 wrote:Kochana octenisept jeszcze 😃 chyba ,że ja nie widzę go tylko tam 🙈
No i podkłady poporodowe 😃
Ja zamówiłam po jednej paczce ale mysle ,że chyba dwie co najmniej trzeba mieć nie ? Jak nie trzy ... Majtki siateczkowe też wzięłam jedne zobaczę jak to wygla bo po pierwszym porodzie nie używałam żadnych .
Edit: u nas właśnie te majdy wymagają, normalnie po cięciu położna pytała gdzie siateczkowe majtki oraz podkłady poporodowe 😬Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 marca 2022, 17:01
-
aannkka wrote:O kurde octanispet faktycznie, dzięki! Tak podpaski porodowe, ale wciąż dumam jakie wcześniej miałam Bella różowe, ale porażka ona nie mają żadnego kleju żeby to się trzymało, przesuwały się możecie coś polecić sprawdzonego?
Edit: u nas właśnie te majdy wymagają, normalnie po cięciu położna pytała gdzie siateczkowe majtki oraz podkłady poporodowe 😬
Ja zamówiłam firmy akuku podkłady ,nie używałam ich 😃
Synek 2014 ❤️❤️
Sierpień 2020 💔
Po burzy zawsze wychodzi 🌞 , czekamy okruszku ❤️🌈
-
Moje zamówienie:derma Eco baby maść łagodząca od pierwszych dni życia, płyn hipoalergiczny do higieny intymnej biały jeleń (choć używałam do przemywania rany na początku samo mydło szare biały jeleń i wycierałam czystym, jednorazowym ręcznikiem papierowym), patyczki higieniczne Bella happy dla dzieci, akuku wkładki laktacyjne ultrachlonne, water wipes husteczki nasączone wodą, Bella mamma podkłady higieniczne poporodowe, seni soft super podkłady higieniczne 90x60- takie do łóżka,płatki organiczne firmy masmi, kompresy jalowe-to do przecierania oczu (u nas małej ropiały), sól fizjologiczna, majtki San seni wielorazowe siateczkowe-super, po praniu mogłam w nich chodzić I nadal są ok, a chodziłam i wietrzyłam ranę dwa tygodnie,ziaja Antypespirant bezzapachowy w kolce-chodzi żeby się nie prysknac po piersi i nie zostało to gdzieś na skorze
Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 marca 2022, 17:24
-
Mi podkładów w sensie na łóżko poszło dwie paczki. Niby w szpitalu własnych nie wymagali, ale wzięłam i położna mówiła że dobrze, bo akurat ma się przydział na dobę na pacjentke. Ze mnie się sporo lało w pierwszyvh dniach, więc zmieniałam żeby nie leżeć w tym... I się nie prosiłam.
A podpasek, które też nazywają się podkłady higieniczne-poszło mi jakieś 40,dokupywalam paczkę w rosmanie jak już byłam w domu.Limosa lubi tę wiadomość
-
Ja mam kilka kompletów w rozmiarze 46 + dodatkowo z 10 body na dlugi rekaw, jakies 5 kompletów w rozmiarze 50, w rozmiarze 56 mam dosc sporo body na dlugi, pajacyki, w rozmiarze 62 kilka sztuk a 74 nie mam wcale...mysle zeby jeszcze dokupic kilka 50... i strasznie ciezko mi kupic body na krotki ale kopertowe...
aannkka, Limosa lubią tę wiadomość
24tc...17.05.2017 córeczka 😇💔
26tc...02.03-19.05.2018 córeczka 😇💔
IV.2019 CB
24tc...11.12.2020 córeczka👼💔
9tc... VI.2021 😇💔
05.05.2022 na świecie pojawił się CUD BARTUŚ ❤
"Wtedy, gdy wydaje mi się, że już nie dam rady
- przypominam sobie kto mi się przygląda..." -
Dzięki dziewczyny za listy higieniczno zakupowe!! Jutro lub w czwartek zweryfikuje ze swoim koszykiem w gemini i myślę, że już zamówię
Dzisiaj jestem nie do życia, tak mnie boli ząb, że musiałam apap wziąć Na szczęście jutro wizyta u dentysty.. Co gorsze leczyłam tego zęba kanałowo pod koniec grudnia, więc raptem dwa miesiące minęłySynek ❤️ 05.2024
Synek ❤️ 06.2022 -
Misiaa wrote:Ja mam kilka kompletów w rozmiarze 46 + dodatkowo z 10 body na dlugi rekaw, jakies 5 kompletów w rozmiarze 50, w rozmiarze 56 mam dosc sporo body na dlugi, pajacyki, w rozmiarze 62 kilka sztuk a 74 nie mam wcale...mysle zeby jeszcze dokupic kilka 50... i strasznie ciezko mi kupic body na krotki ale kopertowe...
Misiaa lubi tę wiadomość
-
legusta wrote:Dzięki dziewczyny za listy higieniczno zakupowe!! Jutro lub w czwartek zweryfikuje ze swoim koszykiem w gemini i myślę, że już zamówię
Dzisiaj jestem nie do życia, tak mnie boli ząb, że musiałam apap wziąć Na szczęście jutro wizyta u dentysty.. Co gorsze leczyłam tego zęba kanałowo pod koniec grudnia, więc raptem dwa miesiące minęły -
Kurde mnie od południa tak boli żołądek albo nie wiem co.. może to od glukozy? Nie mogę się zginać, siedzieć bo tak mnie boli. Jeszcze jak mała szaleje to tym bardziej
Mam nadzieję, że chłopcy pójdą spać i sama się trzasne -
Paati# wrote:Zamawiałam na allegro. https://allegro.pl/oferta/kokobe-kokon-gniazdko-motylek-kocyk-5-el-velvet-10523469873
Też oglądałam na innych stronach, chciałam żeby był Velvet i ostatecznie znalazłam taką aukcję. Wzorów jest bardzo dużo, może i Tobie się coś spodoba [/QUOTE
Ja też zamówiłam z tej strony 5 elementów za 80 zł. Zobaczymy jak wygląda na żywo jak dotrze. https://allegro.pl/oferta/aws-kokon-gniazdko-motylek-kocyk-5-el-velvet-11529715306Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 marca 2022, 23:11
-
aannkka wrote:Kurde mnie od południa tak boli żołądek albo nie wiem co.. może to od glukozy? Nie mogę się zginać, siedzieć bo tak mnie boli. Jeszcze jak mała szaleje to tym bardziej
Mam nadzieję, że chłopcy pójdą spać i sama się trzasne
Tak ,może być po glukozie .
Jednak to spora bomba jest ...
Synek 2014 ❤️❤️
Sierpień 2020 💔
-
Weszłam na allegro żeby zamówić kocyk, pieluszki muślinowe, tetrowe, pościele na 2 komplety, ten zestaw kokon 5 el.,2 prześcieradła do łóżeczka, ręcznik z kapturkiem, rożek, 2 butelki Lovi, katarek, podkłady, podpaski, płatki kosmetyczne, kpl. Minky do wózka i o zgrozo 600 zł poszło. Ale zostanie mi już na koniec kupno pampersów i kilka kosmetyków, aptekę zaliczę przy wyjściu ze szpitala bo lekarz wyda jakieś zalecenia co do witamin no i jeszcze wózek + fotelik. Dziewczynki, które będą rodziły naturalnie myślę, że może przyda się tantum rosa?
-
Kasia86 wrote:Weszłam na allegro żeby zamówić kocyk, pieluszki muślinowe, tetrowe, pościele na 2 komplety, ten zestaw kokon 5 el.,2 prześcieradła do łóżeczka, ręcznik z kapturkiem, rożek, 2 butelki Lovi, katarek, podkłady, podpaski, płatki kosmetyczne, kpl. Minky do wózka i o zgrozo 600 zł poszło. Ale zostanie mi już na koniec kupno pampersów i kilka kosmetyków, aptekę zaliczę przy wyjściu ze szpitala bo lekarz wyda jakieś zalecenia co do witamin no i jeszcze wózek + fotelik. Dziewczynki, które będą rodziły naturalnie myślę, że może przyda się tantum rosa?
Tak ,ja używałam tamtym rosa i właśnie zastanawiam się czy wytyczne się zmieniły czy nadal zalecaja używać ?
Ja pamiętam,że nie byłam w stanie długo się podmyc taka taka byłam pokancerowana i właśnie aby tym psikalam i delikatnie ręcznii kuchennym później . Przynosiło dodatkowo ulgę fajna ..
Synek 2014 ❤️❤️
Sierpień 2020 💔
-
Ja właśnie gdzieś ostatnio czytałam o tantum rosa + ręcznik papierowy, więc chyba nadal aktualne
Ja już bliżej porodu zakupie tantum rosa, na razie to jak wróżenie z fusów czy sn czy cc
Kasia86 zamawiałaś wszystko u jednego allegrowicza? Jak tak to podziel się opinią jak dotrze paczka
Synek ❤️ 05.2024
Synek ❤️ 06.2022 -
Odebrałam paczkę ze sklepu jukki i jaka za tą cenę to jestem zadowolona 🙂
Brałam pieluchy tetrowe , flanelę , śpiworek ( ten większy wzięłam 55×95) 2,5tog i jest ok 🙂
Wypełnienie do pościeli ,pościel ( fajna bo na expres w dotyku przyjemna )
No i dodatkowo wzięłam pojemnik na zabawki i organizer bo były w tym samym wzorze 🤭
Podkłady i majtki poporodowe też były w dobrej cenie .
A jeśli chodzi i pieluchy muslinowe to pobralam w smyku , fajne są i akurat była wyprzedaż za 5 szt 20zl
No i pojedyncze sztuki są po 5 zł .Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 marca 2022, 08:41
legusta lubi tę wiadomość
Synek 2014 ❤️❤️
Sierpień 2020 💔
-
legusta wrote:Ja właśnie gdzieś ostatnio czytałam o tantum rosa + ręcznik papierowy, więc chyba nadal aktualne
Ja już bliżej porodu zakupie tantum rosa, na razie to jak wróżenie z fusów czy sn czy cc
Kasia86 zamawiałaś wszystko u jednego allegrowicza? Jak tak to podziel się opinią jak dotrze paczka
Tak i polecam kupić butelkę z atomizerem i psikac no i właśnie przyłożyć tylko ręcznikiem , ja używałam po każdym siusiu , to była taka ulga świetna po tym ,że aż do tej pory pamiętam to uczucie 😆Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 marca 2022, 08:40
Synek 2014 ❤️❤️
Sierpień 2020 💔
-
Domi93 pokażesz zdjęcie? 😃
Dziewczyny a podpowiecie ile jakich pieluch kupujecie? Trochę jestem zagubiona w tym temacie, nie wiem czy wybierać tetrowe, flanelowe czy muślinowe 🙈 i jakie rozmiary 🤔Limosa lubi tę wiadomość
Synek ❤️ 05.2024
Synek ❤️ 06.2022 -
legusta wrote:Domi93 pokażesz zdjęcie? 😃
Dziewczyny a podpowiecie ile jakich pieluch kupujecie? Trochę jestem zagubiona w tym temacie, nie wiem czy wybierać tetrowe, flanelowe czy muślinowe 🙈 i jakie rozmiary 🤔
Jasne zaraz zrobię 😃
Ja mam tetry 9 szt ( jedna kolorowa ) reszta na ulewajki ,do odbicia , wzięłam ich mniej ponieważ starszak nie ulewal , nawet jak już było słychać że cofa się to on wszystko łykał ,nie oddał nic 🤣🤣
Muślinowych mam 7 szt i flaneli mam 3 szt i myślę ,że narazie starczy . Akurat pieluchy to w razie w można podjechać i chwila się kupi 🙂
Synek 2014 ❤️❤️
Sierpień 2020 💔
-
Tu świat dziecka ,też właśnie przyszło .
Pościel , kocyk do nosidełka , 2×przescieradla Jersey i jedno frotte na przewijak , podkład ochronny do łóżeczka , kocyk z poduszką , i rożek 🙂 również jest zadowolonaWiadomość wyedytowana przez autora: 2 marca 2022, 09:15
aannkka lubi tę wiadomość
Synek 2014 ❤️❤️
Sierpień 2020 💔