Czerwiec 2022
-
WIADOMOŚĆ
-
Muflonek wrote:A ja zostaję jednak w szpitalu i jeśli posiewy będą ok, to jutro będę miała zakładany szew. Trzymajcie proszę kciuki.
Myślę, że chyba z tym szwem będziesz spokojniejsza trochę? -
Muflonek wrote:A ja zostaję jednak w szpitalu i jeśli posiewy będą ok, to jutro będę miała zakładany szew. Trzymajcie proszę kciuki.
-
Od początku ciąży miałam bakterie w moczu, posiew wskazał bakterię, z którą kiedyś się męczyłam ponad pół roku i wybrałam masę antybiotyków. Po skończeniu 1 trymestru brałam antybiotyk. Niestety nie miałam zbyt dużego wyboru z antybiogramu, więc lekarz wolał przeczekać. Od tamtej pory wynik moczu mam dobry, a ostatni był wręcz idealny. Aż byłam w szoku, bo w życiu takich dobrych wyników moczu nie miałam jak teraz.
Polecam obniżyć pH moczu, bo przy wysokim łatwiej o bakterie i zapalenie. -
Majeczka u mnie od poczatku sa bakterie raz mniek raz wiecej ale sa... posiewy za kazdym razem ujemne24tc...17.05.2017 córeczka 😇💔
26tc...02.03-19.05.2018 córeczka 😇💔
IV.2019 CB
24tc...11.12.2020 córeczka👼💔
9tc... VI.2021 😇💔
05.05.2022 na świecie pojawił się CUD BARTUŚ ❤
"Wtedy, gdy wydaje mi się, że już nie dam rady
- przypominam sobie kto mi się przygląda..." -
Ja właśnie czekam jeszcze tylko za wynikami moczu. Bo płytki krwi to mi tak poleciały w dół ze na pewno będę musiała coś brać 🙄
Ale jutro w końcu wizyta ☺️
Dziewczyny trzymam za was mocno kciuki w tych szpitalach i mam nadzieje ze nie wyjdziecie dodatkowo kilka kilogramów mniejsze 😞 (bo wiadomo jak te posiłki szpitalne 🙄) ale dawajcie znać co tam się dzieje. Bo teraz wszędzie dookoła się tyle dzieje ze głowa pełna 😢
-
Daisy_87 wrote:Muflonek, mocno ściskam i oczywiście 🤞
Kurcze, to choć tyle, że widzę że z tym przytualniem różnie bywa... Już myślałam że mamy jakiś mały kryzys albo w słonia się zamieniam i nie pociągam meza🤭
Czasem dobrze zapytać innych, bo po naszych wpisach wynika, że u większości tak to teraz wygląda. Ja też myślałam, że zostałam odtrącona i było mi z tym bardzo źle. Więc głowa do góry
Ja mam jeszcze pytanie, co sądzicie o kokonach do spania?
Znalazłam taki komplet i zastanawiam się, czy to przydatne. Podoba mi się i wszędzie dookoła widać zdjęcia dzieci w tym, tylko czy to faktycznie praktyczne?
https://allegro.pl/oferta/kokobe-kokon-gniazdko-motylek-kocyk-5-el-velvet-10523469873 -
Paati# wrote:Czasem dobrze zapytać innych, bo po naszych wpisach wynika, że u większości tak to teraz wygląda. Ja też myślałam, że zostałam odtrącona i było mi z tym bardzo źle. Więc głowa do góry
Ja mam jeszcze pytanie, co sądzicie o kokonach do spania?
Znalazłam taki komplet i zastanawiam się, czy to przydatne. Podoba mi się i wszędzie dookoła widać zdjęcia dzieci w tym, tylko czy to faktycznie praktyczne?
https://allegro.pl/oferta/kokobe-kokon-gniazdko-motylek-kocyk-5-el-velvet-10523469873 -
Ja ostatnio na vinted kupiłam taki 'nowy bez metki'. Liczę się z tym, że mógł być użyty kilka razy. 😅
Mam plan właśnie używać go na kanapie, pewnie nie zawsze będzie mi się chciało przejeżdżać łóżeczkiem. No i na pewno fajnie zabrać jak się do kogoś w odwiedziny będzie szło, to dziecko sobie na tym będzie leżeć. -
Majeczk@ wrote:Wgl jak u Was z wynikami moczu bo u mnie jedne badani wychodzi czysty kolejne bakterie, miałam posiew wyszedł ujemny, jem żurawinę i nie mam jakiś objawów i ginekolog mówi żeby dużo pić i no bd dalej i obserwować a jak u Was ?
-
U mnie ostatnio nabłonki i bakterie wyszły liczne, mimo że nic nie odczuwam. Lekarz nic w tym kierunku nie zalecił.
Z krwi to hemoglobina i pokrewne mam lekko poniżej normy, mam działać dietą, jak nie pomoże to pewnie wjadą tabletki.
A kokon kupiłam używany na vinted i też planuje jak Gosianka - korzystać z niego w salonie i podczas odwiedzinI procedura
4AA - 03.2021 - 05.2021 [*] 9 tc.
3AB -10.2021 - 06.2022 Córeczka ❤
3AB - 01.2024 beta HCG <0,2
2BB - 02.2024 beta HCG <0,2
II procedura
3BB - 07.2024 cb
4BC ? -
Dziewczyny trzymam kciuki żeby wszystko było dobrze i żebyśmy wszystkie dotrwały do porodu. Czekam na same dobre wieści.
Kokon tez juz posiadam i także mam zamiar używać go jak będę jeździć do dziadków, czy u nas na kanapie w salonie. Podobno noworodek dobrze się w nim czuję (opinie zaprzyjaźnionych mam).
Co do wyników moczu, to od zawsze mam jakieś bakterie, zapalenie zarówno z wyników moczu jak i z cytologii to wychodzi, ale Zauważyłam, że to mi się nasila jak przy cukrzycy pozwalam sobie na większą ilość słodyczy np.przy stresie.
Nic na to nie biorę, tylko globulki robione a na to z moczu nic lekarz stwierdza, że to od cukrzycy taka już dolegliwość.Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 lutego 2022, 15:32
Did -
Ja jakoś nie jestem przekonana do tego kokonu, mam wrażenie, że to trochę zbędna rzecz. Być może dokupię po porodzie jak Młody nie zaprzyjaźni się z rożkiem, zobaczymy No chyba, że jakiś kokon bardzo mnie skusi na vinted. Ostatnio kupiłam 4 pajace i niby 2 razy ubrane a 2 z nich przyszły tak sprane, że załamka... pierwszy raz nie byłam zachwycona z przesyłki
Co do moczu to ja od początku ciąży wyniki mam ok, tak samo morfologia. Robicie jakieś ekstra dodatkowe badania? Zastanawiam się czy sobie ferrytyny i magnezu nie sprawdzićSynek ❤️ 05.2024
Synek ❤️ 06.2022 -
Tu w NL nie ma kontrolnych badań moczu ani krwi 🤷♀️ Raz naklamalam rodzinnemu, ze mam objawy zum to przebadali mi mocz. Z intymną infekcją tez idzie się do rodzinnego ( położna prowadzi ciąże, ale żadnych leków nie może wypisać) to rodzinny zbadał mnie ginekologicznie i zalecił krem kupić w drogerii 🤷♀️
Niedługo lecę do Polski to na prywatnej wizycie poproszę o wymaz z szyjki, dodatkowe usg etc.
Może nawet 3D? Miał ktoś? 💚😅