Czerwiec 2022
-
WIADOMOŚĆ
-
Gosiaczkova wrote:Tak chciałabym też już wiedzieć 😔
Jeszcze chwila 🙂
Ale są i plusy bo nie korci Nas aby cokolwiek kupić ,a jak dowiemy się ojej ja aż się boje ,że polecę jeszcze tego samego dnia 🙊🙊
Gosiaczkova lubi tę wiadomość
Synek 2014 ❤️❤️
Sierpień 2020 💔
Po burzy zawsze wychodzi 🌞 , czekamy okruszku ❤️🌈
-
Powiem Wam ,że ja też jestem bardzo ciekawa 🤭🤭
I to w sumie od kilku dni mnie wzięło bo do tej pory nie było tak . A teraz ojej ,we wtorek nie wyjdę z gabinetu dopóki się nie dowiem 🤣🤣🤣🤣
Synek 2014 ❤️❤️
Sierpień 2020 💔
-
Hej
Byłam na prenatalnych w Poznaniu na Polnej na NFZ - ciąża bliźniacza .
Wiem po nich tylko tyle , ze wg wymiarów nie ma się czym martwić , bo wszystko jest w porządku . Badania na NFZ chyba ograniczają się tylko do tego , ze tylko sprawdzają czy wszystko ok - badanie trwało 5-10 min .
Ciąża na szczęście 2k2o także każde z dzieci ma swój domek i swoją spiżarnie
Wizyta kolejna 7 grudnia - mam nadzieje ze się dowiem płeć 😀🙈
Awersja do jedzenia nadal - nie jestem w stanie zrobić obiadu - śniadanie dzieciom to na wdechu .. najgorsze jest to , ze nie biorę żadnych witamin , bo czuje się po nich gorzej .. po prostu nie jestem w stanie ich łykać i trochę się boje , bo jeść tez mało jem - brak apetytu - wciskam bo muszę .. w międzyczasie ratuje się owocami - gruszki , mandarynki , pomarańcze , banany albo jogurt danio .. masakra tak się mecze .. mam już dosyc .. chciałbym normalnie funkcjonować .. dziś zaczęłam 13+0 i sądziłam ze to wszystko minie jak ręka odjął , ale nie .
Z rana muszę uważać bo mam okropne mdłości .. uhh
Ciężko przechodzę te ciąże .. okropnie . Poprzednie dwie z córkami były bajka .. może z tydzień się złe czułam , a teraz od 6 tyg do 12 leżałam plackiem .. od tygodnia jakoś chodzę , ale jak coś porobie to zaraz jestem mega zmęczona i złe się czuje ..
Po prostu kosmos ..Moni**, ewe90, Madlene28, Gosiaczkova, legusta lubią tę wiadomość
-
Ja wczoraj miałam wizytę u swojego lekarza na NFZ i zrobił mi takie prenatalne, ale zadzwoniłam do doktora z certyfikatem i miał termin na dziś 😃 więc pojechałam, wszystko ładnie pomierzył, wytłumaczył, super wizyta, poogladalismy dzidziusia z każdej strony i wychodzi na to że będzie drugi synek ❤️🥰
Moni**, Annie_, Madlene28, ewe90, Domi93, TuRuda lubią tę wiadomość
-
A ja Wam powiem, że wyjątkowo nie jestem ciekawa płci. Oczywiście jeśli będzie widać to fajnie, ale jeśli nie to też dramatu nie będzie. Oby tylko wszystko było dobrze. Niczego więcej nie chcę.
Tak poza tym jeszcze to już jest mi ciężko, brzuch wybiło tak, że już rodzina sama zauważa.. Zastanawiam się jak to będzie później, bo z doświadczenia wiem, że ciąża do najłatwiejszych stanów nie należy. A ja zazwyczaj sama z dwójką. Jedynym pocieszeniem jest fakt,że po Nowym Roku planujemy z K zamieszkać razem i może wtedy będzie mi trochę lżej.Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 listopada 2021, 21:07
Ogusia lubi tę wiadomość
-
Madlene28 wrote:A ja Wam powiem, że wyjątkowo nie jestem ciekawa płci. Oczywiście jeśli będzie widać to fajnie, ale jeśli nie to też dramatu nie będzie. Oby tylko wszystko było dobrze. Niczego więcej nie chcę.
Tak poza tym jeszcze to już jest mi ciężko, brzuch wybiło tak, że już rodzina sama zauważa.. Zastanawiam się jak to będzie później, bo z doświadczenia wiem, że ciąża do najłatwiejszych stanów nie należy. A ja zazwyczaj sama z dwójką. Jedynym pocieszeniem jest fakt,że po Nowym Roku planujemy z K zamieszkać razem i może wtedy będzie mi trochę lżej.
Ja tak samo już mam widoczny brzucho 🤭
Dziś kupiłam spodnie ciążowe i tak usiadłam i zaczęłam się śmiać bo w pierwszej ciąży to ja stwierdziłam,że nie będę potrzebowała ciążowych spodni bo jak to przecież uda się w moich ,a później biegiem zamawiane bo nie miałam w czym wyjść a brzucho wybiło w zimę więc sukienki odpadały 🤣 ba! Nawet kurtkę kupić musiałam większą bo moja oczywiście dobra ale w brzuchu suwak stawał ,to teraz stwierdziłam że ja kupię wcześniej i po prostu będę czekała a nie wmawiała sobie ,że przecież nie będą potrzebne 😆
Noo a w leginsach ciążowych chodzę już od dwóch tyg ,brzucha już tez nie ukryje nawet gdybym chciała 🤭🙂
Synek 2014 ❤️❤️
Sierpień 2020 💔
-
Madlene28 wrote:A ja Wam powiem, że wyjątkowo nie jestem ciekawa płci. Oczywiście jeśli będzie widać to fajnie, ale jeśli nie to też dramatu nie będzie. Oby tylko wszystko było dobrze. Niczego więcej nie chcę.
Tak poza tym jeszcze to już jest mi ciężko, brzuch wybiło tak, że już rodzina sama zauważa.. Zastanawiam się jak to będzie później, bo z doświadczenia wiem, że ciąża do najłatwiejszych stanów nie należy. A ja zazwyczaj sama z dwójką. Jedynym pocieszeniem jest fakt,że po Nowym Roku planujemy z K zamieszkać razem i może wtedy będzie mi trochę lżej.
Co do zamieszkania to najlepsza decyzja , napewno ciężko Ci będzie samej z maluchami , ja tak samo sama 3 tyg i tydzień mąż w domu . Tyle ,że ja mam jednego łobuza na stanie także połowę łatwiej 🤣
No i teraz jestem u mamy także też do szkoły już mama wozi , obiady też odchodzą także nie odczuwam , a braciszek ma 3 lata także synek ma się z kim bawić i jest w 7 niebie 🤣
Synek 2014 ❤️❤️
Sierpień 2020 💔
-
Ja będę robić.
-
Tak, ja mam zrobione pappa i beta hcg. Czekam na wynikiStarania o 🤱👶 od maja 2021
Wcześniej 10 lat tabletek anty ❌
W międzyczasie puste 🥚 płodowe
(łyżeczkowanie 9 tydz)
Psia mama 🐕🐩 x2
30.09.2021 -> ⏸
1.10.2021 -> ⏸; beta 85,910 mIU/ml
2.10.2021 -> beta 142,7 mIU/ml
6.10.2021 -> 620 mIU/ml
8.10.2021 -> pęcherzyk 5 mm 🥰
...
12.05.2022 -> Majusia ur 35 tc 💖
Morfologia 👍
TSH 👍
Glukoza ❌😔 101,11
HCV 👍
HIV 👍
Toksoplazmoza 👍
Kiła 👍
Różyczka👍
-
Robiłam pappa i właśnie dzisiaj dowiedziałam się, że wszystko jest ok. Czekam na połówkowe, które mam 19.01. i jak dalej tak bedzie zaczynam buszować po sklepach dla maluszków. Chcę żeby lekarz jeszcze raz mi potwierdził, że będzie dziewczynka. Co do genetycznych mam to szczęście w nieszczęściu, że chodzę na nfz i jestem bardzo zadowolona bo było to badanie zarówno przez brzuch jak i transwaginalne, ale bardzo dokładne. W ogóle to chodziłam do gine najpierw prywatnie, ale po pakiecie 1 badań oraz wizytach co 2 tyg.zapisalam się do swojego gina na nfz, który okazal się bardziej kompetentny. Samo to, że prywatnie wysyłała mnie na wszystko prywatnie gdzie wiedziała że mam przewlekłe choroby, dopiero gine na NFZ popukał się w głowe i mówi że mam być pod stałą opieką poradni genetycznej i odrazu dal skierowanie. Mam to szczęście przy ciąży chociaż,że na nfz mam lepsza opiekę co aż dziwne bo wiadomo jak pochylają się nad nami jak chodzimy na nfz...
Cieszę się z tego co tu czytam, gratuluję udanych prenatalnych oraz bliźniaków 😍Did -
Muflonek wrote:A ja dziś po dodatkowej wizycie, mam jakąś infekcje i dostałam globulki. Ale widziałam Malucha i wszystko u niej/niego dobrze😁
To superowa wiadomość. 😊
Co do globulek, to gine kazał mi stosować takie robione przez całą ciążę z uwagi na częste infekcje, ale po 1 kuracji wszystko doszło do normy i stw.ze raz ma miesiąc wystarczy.Muflonek lubi tę wiadomość
Did -
Ja tez w styczniu zaczynam kompletować. A przynajmniej to po co muszę/chce iść stacjonarnie do sklepu. W poprzedniej ciąży przez wysoki poziom relaksyny musiałam niecałe 4 ostatnie miesiące leżeć plackiem bo rozwarcie było na 2 cm i nie mogło postępować… i niewiadomo czy nie czeka mnie to samo teraz bo to dziedziczne podobno 🙄 a te plecy które nadal brzydko mówiąc napier.. to właśnie od tego hormonu… dlatego nie chce jak wtedy zostać tylko z zakupami przez internet bo niektóre rzeczy muszę zobaczyć/dotknąć 😞
Did lubi tę wiadomość
-
A ja dzisiaj byłam u swojego gine w sprawie nadciśnienia i od razu zrobilam sobie glukoze z krwi żeby skontrolować glukometr (nadal czekam na wizytę u diabetolog 🤦♀️ i sama zmodyfikowałam dietę). Na krzywej mialam cukier na czco w granicach 101, jak zaczęlam mierzyć ok 2 tyg później glukometrem to mialam 82-91 wiec wolalam to skontrolować.
No i przeżyłam niemały szok - mierząc w tym samym momencie z żyły i glukometrem, z palca wyszło mi 91 a z żyły 74 😲
Teraz na odmianę zaczęłam się zastanawiać czy ja odkąd wprowadziłam dietę bie mam zbyt niskiego cukru 🤦♀️Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 listopada 2021, 16:26
Starania o 🤱👶 od maja 2021
Wcześniej 10 lat tabletek anty ❌
W międzyczasie puste 🥚 płodowe
(łyżeczkowanie 9 tydz)
Psia mama 🐕🐩 x2
30.09.2021 -> ⏸
1.10.2021 -> ⏸; beta 85,910 mIU/ml
2.10.2021 -> beta 142,7 mIU/ml
6.10.2021 -> 620 mIU/ml
8.10.2021 -> pęcherzyk 5 mm 🥰
...
12.05.2022 -> Majusia ur 35 tc 💖