Czerwiec 2022
-
WIADOMOŚĆ
-
Piekne te rzeczy Ale uświadamiam sobie że ja jeszcze nic nie mam jak Was czytam. Chyba czas wziąć się za jakieś zakupy wyprawkowe Dzisiaj miałam wizyte u lekarza i maluch waży już 630 g
Did, aannkka, Limosa, Misiaa, ewe90, Gdynianka41, legusta, Kasia86 lubią tę wiadomość
👩🏽💼 27l. 🙋🏽♂️35l. 👧🏼 4l.
-
Melduje się po wizycie 🙋🏻♀️
Szyjka nam się skraca wiec za 2 tygodnie kolejna wizyta i zobaczymy co dalej i czy nie będziemy podawać sterydów na płucka 😞Mały bardzo mocno naciska główka na wyjście. Czuć była nawet przez badanie ginekologiczne… ale z dobrych wieści to chłopak jest tydzień do przodu wiec pani doktor każe mi jeszcze miesiąc wyleżeć a potem może się dziać co chce.Did, aannkka lubią tę wiadomość
-
A jaką wanienkę do kąpania macie/kupujecie?
Mam do wyboru 86 cm długa czyli ta mniejsza, albo 102 cm długa. Siedzisko w mniejszej ma tylko 52 cm, a w większej 58.
Muszę zamówić ze stojakiem bo mamy mala łazienkę i będziemy kąpać w pokoju, dlatego nie wiem czy odrazu celować w tą 102 czy ta mniejsza bo niby dziecko w mniejszej przestrzeni lepiej czuję się...
Chcialam taką:
https://allegro.pl/oferta/wanienka-wanna-86cm-podstawa-i-fotelik-zestaw-10529706175?fromVariant=10522640816Did -
Annie_ wrote:Melduje się po wizycie 🙋🏻♀️
Szyjka nam się skraca wiec za 2 tygodnie kolejna wizyta i zobaczymy co dalej i czy nie będziemy podawać sterydów na płucka 😞Mały bardzo mocno naciska główka na wyjście. Czuć była nawet przez badanie ginekologiczne… ale z dobrych wieści to chłopak jest tydzień do przodu wiec pani doktor każe mi jeszcze miesiąc wyleżeć a potem może się dziać co chce.
Przepraszam przez pomyłkę polubiłam. Mam nadzieję, że wszystko będzie ok i dotrwacie do porodu w terminie. Trzymam kciuki.Annie_ lubi tę wiadomość
Did -
Annie_ wrote:Melduje się po wizycie 🙋🏻♀️
Szyjka nam się skraca wiec za 2 tygodnie kolejna wizyta i zobaczymy co dalej i czy nie będziemy podawać sterydów na płucka 😞Mały bardzo mocno naciska główka na wyjście. Czuć była nawet przez badanie ginekologiczne… ale z dobrych wieści to chłopak jest tydzień do przodu wiec pani doktor każe mi jeszcze miesiąc wyleżeć a potem może się dziać co chce.
Ile ma szyjka?Annie_ lubi tę wiadomość
-
Did wrote:A jaką wanienkę do kąpania macie/kupujecie?
Mam do wyboru 86 cm długa czyli ta mniejsza, albo 102 cm długa. Siedzisko w mniejszej ma tylko 52 cm, a w większej 58.
Muszę zamówić ze stojakiem bo mamy mala łazienkę i będziemy kąpać w pokoju, dlatego nie wiem czy odrazu celować w tą 102 czy ta mniejsza bo niby dziecko w mniejszej przestrzeni lepiej czuję się...
Chcialam taką:
https://allegro.pl/oferta/wanienka-wanna-86cm-podstawa-i-fotelik-zestaw-10529706175?fromVariant=10522640816Did lubi tę wiadomość
-
Chcialam taką:
https://allegro.pl/oferta/wanienka-wanna-86cm-podstawa-i-fotelik-zestaw-10529706175?fromVariant=10522640816
Ja mam dostać od rodziny, ale szczerze to nie wiem jaki rozmiar, biorę co dają. 😂Did lubi tę wiadomość
-
Chcialam taką:
https://allegro.pl/oferta/wanienka-wanna-86cm-podstawa-i-fotelik-zestaw-10529706175?fromVariant=10522640816
Mieliśmy taka tylko biała i na troszkę innym stelażu bo miałam identyczna sytuacje. Mieliśmy właśnie ta metrowa to powiem ci ze jak byłam zadowolona bo miałam miejsce żeby rękę wsadzić (Kapałam syna „na ręce”) ale za to mąż mnie przeklinał. Woda lala się wszędzie jak z nią chodził z i do łazienki 😂 one są takie zaokrąglone i przez to woda chlupala strasznie i No ciężar swój miała z ta woda bo trzeba było jednak więcej wody nalać żeby chociaż troszkę przykryła syna to i waga rosła 🤷🏻♀️
-
https://www.bonprix.pl/style/koszula-nocna-ciazowa-i-do-karmienia-z-bawelny-organicznej-397419478/?catalogueNumber=904928&type=image&category=384&return=ref&sizeId=931&utm_source=PLA&utm_medium=googleshopping&utm_campaign=Shopping_ALL_CSS_S24&matchkey=1847869603&gclid=CjwKCAiAg6yRBhBNEiwAeVyL0MR4DAQzXJPNwAyPk_Mu5UoG-1jPe4Jb0BqvpasO0TBLhuM8CSjghRoCQhAQAvD_BwE
https://www.bonprix.pl/style/koszula-nocna-do-karmienia-z-wiskozy-106862035/?catalogueNumber=960134&type=image&category=384&return=ref&sizeId=1083&utm_source=PLA&utm_medium=googleshopping&utm_campaign=Shopping_ALL_CSS_S24&matchkey=1847869603&gclid=CjwKCAiAg6yRBhBNEiwAeVyL0GiUEr2Ggj23oWpdfeJD-pCpQIRvo_Luqhlo1pHcWNBwKPv3q2EcsBoCOtYQAvD_BwE
Wzięłam te dwie i jeszcze jedna ale jej znaleźć nie mogę i materiał serio super a wzięłam taki jak noszę bo zakładam że przytyje a jak nie to będą luźniejsze bo mają zawyżona rozmiarówke i jak ktoś chce taką bardziej dopasowana to trzeba brać mniejsza. Ale na lato myślę że materiał mają super. Mi się mega podobajaDid lubi tę wiadomość
-
Zamówiłam jeszcze od nich staniki do karmienia i są w paczkomacie także dam znać co to przyszło bo cenowo super a ja mam duży biust więc nie j st prosto coś znaleźć fajnego i nie zbankrutować ^^
Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 marca 2022, 14:06
Did lubi tę wiadomość
-
Annie_ wrote:Mieliśmy taka tylko biała i na troszkę innym stelażu bo miałam identyczna sytuacje. Mieliśmy właśnie ta metrowa to powiem ci ze jak byłam zadowolona bo miałam miejsce żeby rękę wsadzić (Kapałam syna „na ręce”) ale za to mąż mnie przeklinał. Woda lala się wszędzie jak z nią chodził z i do łazienki 😂 one są takie zaokrąglone i przez to woda chlupala strasznie i No ciężar swój miała z ta woda bo trzeba było jednak więcej wody nalać żeby chociaż troszkę przykryła syna to i waga rosła 🤷🏻♀️
Dzięki, to może jeszcze przemyśle sprawę.
My mamy wszędzie drewniana podłogę, to już widzę jak to będzie schlo, może jednak wcisnę się do tej łazienki z samą Wanienka w wannie... 😅
wstrzymam się z bólem, a może ktoś nam też swoją podaruje i będzie po problemie z wyborem...
Dzięki Dziewczyny za odp.na pytania,opinie i pomoc w dylematach 😊Did -
Majeczk@ wrote:https://www.bonprix.pl/style/koszula-nocna-ciazowa-i-do-karmienia-z-bawelny-organicznej-397419478/?catalogueNumber=904928&type=image&category=384&return=ref&sizeId=931&utm_source=PLA&utm_medium=googleshopping&utm_campaign=Shopping_ALL_CSS_S24&matchkey=1847869603&gclid=CjwKCAiAg6yRBhBNEiwAeVyL0MR4DAQzXJPNwAyPk_Mu5UoG-1jPe4Jb0BqvpasO0TBLhuM8CSjghRoCQhAQAvD_BwE
https://www.bonprix.pl/style/koszula-nocna-do-karmienia-z-wiskozy-106862035/?catalogueNumber=960134&type=image&category=384&return=ref&sizeId=1083&utm_source=PLA&utm_medium=googleshopping&utm_campaign=Shopping_ALL_CSS_S24&matchkey=1847869603&gclid=CjwKCAiAg6yRBhBNEiwAeVyL0GiUEr2Ggj23oWpdfeJD-pCpQIRvo_Luqhlo1pHcWNBwKPv3q2EcsBoCOtYQAvD_BwE
Wzięłam te dwie i jeszcze jedna ale jej znaleźć nie mogę i materiał serio super a wzięłam taki jak noszę bo zakładam że przytyje a jak nie to będą luźniejsze bo mają zawyżona rozmiarówke i jak ktoś chce taką bardziej dopasowana to trzeba brać mniejsza. Ale na lato myślę że materiał mają super. Mi się mega podobaja
Ta druga jest super nawet powiedziałabym sexy 🤩😋
Gdyby nie to, że dla wygody polowałam na całe rozpinane, to brałabym bez zastanowienia, tylko czy ona nie jest ledwo za pupę? Bo te z sono przy 164 cm, to mam przed kolano, a tył jest troszkę dłuższy, więc pełen komfort na szpital, ale widzę, że to wiskoza więc ten bonprix to na bank koleżanki dobrze mi mówiły, że to podobna wersja de lafense tylko taniej.
A cena I tak podobna do sono bo 65, a 70 sono.
Dobrze wiedziec, kupie kiedyś taka do spania do domu sobie.
Plus tych z wiskoza jest taki, że w ogóle nie gniota się i są elastyczne, a bawełna to wiadomo bez prasowania to masakra.Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 marca 2022, 14:26
paula876 lubi tę wiadomość
Did -
Wrzucam trochę wyprawki, jeszcze nie wszystko przyszło, ale teraz do mnie dochodzi, że zaraz będzie dzidzia 😍 jeszcze część jest w drodze, część w paczkomacie przyszły jeszcze pampy, lovela do prania i nakładka na komodę do przewijaka, ale to w kartonach stoi
Zestaw muslinowej pościeli to będzie na później, ale musiałam już kupić 😂
Kocyk totalnie polecam, mega cieniutki lekki taka mgiełka idealny na lato
Ten kocyk też może być
Ręczniczki totalnie polecam mega miękkie 100% bawełna mam nadzieję, że po praniu też takie będą. To są te duuuuze
Staniki na szpitalne i mocne karmienia też fajne
A tu pierdolki prześcieradła do gondoli, butla, termoforek i pudełko na mokre chusteczki
Linadelpalina, ewe90, Annie_, Did, paula876, Gosianka, Gdynianka41, Ona_89', legusta, Kasia86 lubią tę wiadomość
-
A ma któraś koszulę od sonno wzór safari ??
Co do wanienki mam tą większąDid lubi tę wiadomość
I procedura
4AA - 03.2021 - 05.2021 [*] 9 tc.
3AB -10.2021 - 06.2022 Córeczka ❤
3AB - 01.2024 beta HCG <0,2
2BB - 02.2024 beta HCG <0,2
II procedura
3BB - 07.2024 cb
4BC ? -
Annie_ wrote:Tydzień temu miała 4,5 chyba a dzisiaj 3,2
Miałam taka sytuację w 1 ciazy, dostałam No spe i dużo magnezu, i szyjka została taka do końca ciąży. Bądź dobrej myśli, może jest szansa że się zatrzyma i przestanie już skracać, trzymam za to kciuki ❤
👩🏽💼 27l. 🙋🏽♂️35l. 👧🏼 4l.
-
paula876 wrote:Miałam taka sytuację w 1 ciazy, dostałam No spe i dużo magnezu, i szyjka została taka do końca ciąży. Bądź dobrej myśli, może jest szansa że się zatrzyma i przestanie już skracać, trzymam za to kciuki ❤
Ja już od 3 tygodni biorę 3xaspargin, 3x2 nospy, 2xmagne b6 i od 2 tygodni 2x duphaston 😢 do tego 4 kroplówki magnezu w szpitalu. A i tak się skróciła. Zobaczymy co bedzie za 2 tygodnie. Mam nadzieje ze się zatrzyma póki co.
Ale dziękuje wam dziewczyny za te kciuki. Mam nadzieje ze pomogą ❤️
Jeszcze usłyszałam dzisiaj od ginekolog ze dha tez pomaga przy utrzymaniu ciąży i mam zwiększyć dawkę do 1000. Póki co biorę 600Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 marca 2022, 15:22
paula876 lubi tę wiadomość
-
Majeczk@ wrote:https://www.bonprix.pl/style/koszula-nocna-ciazowa-i-do-karmienia-z-bawelny-organicznej-397419478/?catalogueNumber=904928&type=image&category=384&return=ref&sizeId=931&utm_source=PLA&utm_medium=googleshopping&utm_campaign=Shopping_ALL_CSS_S24&matchkey=1847869603&gclid=CjwKCAiAg6yRBhBNEiwAeVyL0MR4DAQzXJPNwAyPk_Mu5UoG-1jPe4Jb0BqvpasO0TBLhuM8CSjghRoCQhAQAvD_BwE
Wzięłam te dwie i jeszcze jedna ale jej znaleźć nie mogę i materiał serio super a wzięłam taki jak noszę bo zakładam że przytyje a jak nie to będą luźniejsze bo mają zawyżona rozmiarówke i jak ktoś chce taką bardziej dopasowana to trzeba brać mniejsza. Ale na lato myślę że materiał mają super. Mi się mega podobaja
Kochana daj znać koniecznie jak dojdą bo mam chęć kupić tą z wiskozy , tylko czy nie będzie krótka 🤔 ja jestem dość wysoka 🙈
Synek 2014 ❤️❤️
Sierpień 2020 💔
Po burzy zawsze wychodzi 🌞 , czekamy okruszku ❤️🌈