X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Czerwiec 2022
Odpowiedz

Czerwiec 2022

Oceń ten wątek:
  • Daisy_87 Ekspertka

Wysłany: 10 marca 2022, 20:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję bardzo dziewczyny za szybką odpowiedź. Mi puchną całe nogi, rano mam szczupłe, a już koło 10 robią się oponki. Wieczorem są grube, w lydkach mega wielkie. Trochę pobolewa mnie kręgosłup między jedna łopatką.
    Właśnie dzisiaj widząc jak puchnę, zmierzyłam raz ciśnienie i wyszło ok.
    Dla mnie to nowość, bo doszło jeszcze to. Serio zaszłam w ciążę po 13 miesiącach karmienia, a organizm posunął się chyba w latach z 5 roczników.
    Wazne żeby mała urodziła się zdrowa. Coś czuję że ciepła wiosna będzie tym razem dla mnie udręka 😥

w4sqrjjgdooeimz6.png
  • legusta Autorytet

Wysłany: 10 marca 2022, 21:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi na szczęście nogi na razie nie puchną, ale to był jeden z pierwszych objawów ciąży. Wracaliśmy z wakacji, lot 10 h, nie raz tyle lecieliśmy i było ok a teraz w połowie października to nogi spuchły mi podczas lotu do tego stopnia, że kostek nie było :o aż się dziwię, że do tej pory udaje mi się tego uniknąć :)

Co do pampersów to ja do szpitala planuję 1 paczkę "jedynek" :)

Synek ❤️ 05.2024
    Synek ❤️ 06.2022
  • Paati# Przyjaciółka

Wysłany: 10 marca 2022, 21:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Did wrote:
    Jestem trochę zacofana z tematami i nasunęło mi się pytanie:

Ile pampersów do samego szpitala będzie nam potrzebne licząc normalny pobyt 3 dni (żyje taka nadzieją, że będzie bez komplikacji) ? Nie chce robić zapasow bo już nie mam gdzie tego wszystkiego trzymać, a dopiero jak będę wychodziła to wyślę chłopa po resztę wtedy będę wiedzieć czy kupić jeszcze 0 czy już jedynki...

U mnie w wyprawce szpitalnej jest wpisane, żeby zabrać dziecku 20 sztuk pampersów 0 na standardowy pobyt i paczkę chusteczek nawilżanych

Did lubi tę wiadomość

f2w343r8v2dpr3k5.png
  • Majeczk@ Ekspertka

Wysłany: 10 marca 2022, 21:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Około 8 sztuk na dobę więc raz 3 dni to 24 na pobyt

Did lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 marca 2022, 22:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi też już puchna ale tak delikatnie, co ciekawe, maz pierwszy to zauważył. Próbowałam włożyć przejściowe buty i taki zonk🤔 wciskałam na siłę, mamroczac pod nosem, ze chyba się skurczyły w pralce, a mąż na to że to nie wina pralki tylko stopy mi już trochę spuchly🤣 narazie tym się nie przejmuje, uczucie puchniecia jest takie same jak po całym dniu w robocie w czasach przed ciąża, rano przechodzi.

Legusta, a u mnie pierwszym objawem ciąży (na kilka dni przed pozytywnym testem) było to, że nie mogłam wysiedzieć na leżaku w ogrodzie. Było mi mega gorąco i słońce (które było za chmurami) paliło mnie w czaszkę. Dodam, że na zewnątrz było ok 18 stopni a ja zawsze jestem typem zmarzlucha i nawet przy 30 stopniach biorę ciepłe kąpiele. Mąż patrzył ze zdziwieniem😯 on typ goracokrwisty naciągał bluzę bo chłodno a ja ściągałam z siebie kolejne warstwy 🤣

• aannkka Autorytet

Wysłany: 11 marca 2022, 06:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Did wrote:
    Jestem trochę zacofana z tematami i nasunęło mi się pytanie:

Ile pampersów do samego szpitala będzie nam potrzebne licząc normalny pobyt 3 dni (żyje taka nadzieją, że będzie bez komplikacji) ? Nie chce robić zapasow bo już nie mam gdzie tego wszystkiego trzymać, a dopiero jak będę wychodziła to wyślę chłopa po resztę wtedy będę wiedzieć czy kupić jeszcze 0 czy już jedynki...
    Ja biorę tą mała paczkę nie wiem ile ich tam jest 20 coś chyba

Did lubi tę wiadomość

8599ikgnwfmhvhys.png

• beta 14.10.21 - 37mIU/ml prog 30.04
    • beta 16.10.21 - 100mIU/ml prog 26.25
    • beta 19.10.21 - 610 mlU/ml

👶👶
  • Daisy_87 Ekspertka

Wysłany: 11 marca 2022, 07:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja wezmę ta 0 z rosmana do szpitala. Najwyżej się dokupi szybko. U nas szły na początku jak woda, bo córka nie trawiła laktozy, więc zanim się organizm przyzwyczaił to strzelała jak z procy. Mamy nawet zdjęcia na pamiątkę, jak ściana przy przewijak na dwa metry ochlapana jest🤣

Did lubi tę wiadomość

w4sqrjjgdooeimz6.png
  • Ona_89' Autorytet

Wysłany: 11 marca 2022, 07:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi nogi jeszcze nie puchną.
    Słodycze jak widzę to nie jem tylko pożeram. Osttanio zjadłam tabliczkę czekolady, kinder bueno i draże 🙈 Dlatego staram się jeść maksymalnie dwa razy w tygodniu,a jak mam już na coś wielką ochotę to kupuje ciasto w cukierni. Przytyłam ok. 8 kg.

Dziewczyny jaki krem do pupki kupujecie? Ja do tej pory byłam wierna bepanthen i zastanawiam się czy dalej go kupić czy spróbować coś nowego.

Gdynianka41 lubi tę wiadomość

kjmn3e5err34dy73.png
    d69c8u696axvumzk.png
    wwgzdqk3fqqv6f45.png
  • paula876 Autorytet

Wysłany: 11 marca 2022, 08:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ona_89' wrote:
    Słodycze jak widzę to nie jem tylko pożeram. Osttanio zjadłam tabliczkę czekolady, kinder bueno i draże 🙈 Dlatego staram się jeść maksymalnie dwa razy w tygodniu,a jak mam już na coś wielką ochotę to kupuje ciasto w cukierni. Przytyłam ok. 8 kg.

Dziewczyny jaki krem do pupki kupujecie? Ja do tej pory byłam wierna bepanthen i zastanawiam się czy dalej go kupić czy spróbować coś nowego.

Używałam zwykły linomag zielony, i super się sprawdzał. Nigdy nie było żadnego odparzenia albo alantan zielony.

Gdynianka41, Did lubią tę wiadomość

👩🏽‍💼 27l. 🙋🏽‍♂️35l. 👧🏼 4l.

f2w3csqv213i3mbp.png
  • Gdynianka41 Ekspertka

Wysłany: 11 marca 2022, 08:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ona_89' wrote:

Ja też kolejny raz zielony linomag i bepanthen.

• Domi93 Autorytet

Wysłany: 11 marca 2022, 08:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ona_89' wrote:

Ja kupuję dwa ,jeden bepanthen a drugi z Musteli 🙂

Synek 2014 ❤️❤️
    Sierpień 2020 💔

Po burzy zawsze wychodzi 🌞 , czekamy okruszku ❤️🌈
    88c5s65ghu1a5nbl.png
  • Did Ekspertka

Wysłany: 11 marca 2022, 09:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przyszły mi kocyki bambusowe z maybebaby i jestem nimi narazie zachwycona, zobaczymy w kwietniu po praniu. Bardzo miłe w dotyku, delikatne i kolory bajka,na wiosna lato myślę, że idealne, a cena ok.57 zł.a nie jak patrzyłam inne za 100.

d62af20e55f4adf1med.jpg

Koszule też mi przyszły i wiedziałam, że tak będzie z tymi wymiarami, w biuscie i brzuchu ok, a na biodrach sporo rozkloszowane, ale tak zostawie bo pewnie trochę mi jeszcze przybędzie, a to taki fason, że mają być luznawe od brzucha w dol. Jedna muszę odesłać bo pomimo tego samego modelu jest wykonana z grubszego materiału mało przyjemnego i za to jest sztywna i wieksza, szerzej w niej wyglądam.
    Polecam najbardziej te modele z falbankami na ramionach wyglądają jak Sukienki, bawełna też ok I pod pachami maja takie fajne wycięcia, nie przylegają bezpośrednio do skóry. Zobaczymy co po praniu... jedyny minus to śmierdzą jakiś octem czy czyms, pewnie zejdzie po praniu pytanie czy nie będą farbować...

Czekam jeszcze dzisiaj na tulika 🥰

Jakby któraś z Was miala uzywany Wózek i dokupowala torbę do wózka to ja polecam plecako torbę z canpola mam czarną i jest rewelacja, gatunek solidny, chodzą za 150 zł nawet, a wyhaczyłam za 110 z darmowa przesyłką.
    f9a6b40ae7cecb3bmed.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 marca 2022, 09:17

Annie_, aannkka, Linadelpalina, legusta, Gosianka, paula876, Limosa lubią tę wiadomość

Did
  • Misiaa Autorytet

Wysłany: 11 marca 2022, 09:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gdynianka41 wrote:
    Ja też kolejny raz zielony linomag i bepanthen.
    Ja mam dokładnie te same 2 :)

Gdynianka41 lubi tę wiadomość

24tc...17.05.2017 córeczka 😇💔
    26tc...02.03-19.05.2018 córeczka 😇💔
    IV.2019 CB
    24tc...11.12.2020 córeczka👼💔
    9tc... VI.2021 😇💔
    05.05.2022 na świecie pojawił się CUD BARTUŚ ❤

"Wtedy, gdy wydaje mi się, że już nie dam rady
    - przypominam sobie kto mi się przygląda..."
  • Annie_ Autorytet

Wysłany: 11 marca 2022, 09:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Did kocyki cudowne 😍 te zapachy nawet przed praniem same wywietrzeją 😉 ja prałam jakiś czas później to już nie było czuć tego. A co do tego ze wyglądają jak sukienki to mój mąż jak przymierzałam powiedział ze na spokojnie mogę w nich z domu wyjść bo on by nawet nie pomyślał ze to może być na noc 😂

Ona_89’ ja uzywalam zawsze bepanthen i teraz tez kupiłam ta duża tubkę ale do torby do wózka kupiłam nivea baby pod pieluszkę na spróbowanie. Bo trochę mnie przerażają ceny tych tu ej 30g….

Did lubi tę wiadomość

h84f20mmgjau13ca.png

0d1ygzu3m5qxv5s4.png
  • Did Ekspertka

Wysłany: 11 marca 2022, 09:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Także kupiłam linomag zielony.

Did
  • aannkka Autorytet

Wysłany: 11 marca 2022, 09:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ona_89' wrote:

Ja biorę bepanthen :D

8599ikgnwfmhvhys.png

👶👶
  • aannkka Autorytet

Wysłany: 11 marca 2022, 09:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Did wrote:
    Przyszły mi kocyki bambusowe z maybebaby i jestem nimi narazie zachwycona, zobaczymy w kwietniu po praniu. Bardzo miłe w dotyku, delikatne i kolory bajka,na wiosna lato myślę, że idealne, a cena ok.57 zł.a nie jak patrzyłam inne za 100.

d62af20e55f4adf1med.jpg

Koszule też mi przyszły i wiedziałam, że tak będzie z tymi wymiarami, w biuscie i brzuchu ok, a na biodrach sporo rozkloszowane, ale tak zostawie bo pewnie trochę mi jeszcze przybędzie, a to taki fason, że mają być luznawe od brzucha w dol. Jedna muszę odesłać bo pomimo tego samego modelu jest wykonana z grubszego materiału mało przyjemnego i za to jest sztywna i wieksza, szerzej w niej wyglądam.
    Polecam najbardziej te modele z falbankami na ramionach wyglądają jak Sukienki, bawełna też ok I pod pachami maja takie fajne wycięcia, nie przylegają bezpośrednio do skóry. Zobaczymy co po praniu... jedyny minus to śmierdzą jakiś octem czy czyms, pewnie zejdzie po praniu pytanie czy nie będą farbować...

Czekam jeszcze dzisiaj na tulika 🥰

Jakby któraś z Was miala uzywany Wózek i dokupowala torbę do wózka to ja polecam plecako torbę z canpola mam czarną i jest rewelacja, gatunek solidny, chodzą za 150 zł nawet, a wyhaczyłam za 110 z darmowa przesyłką.
    f9a6b40ae7cecb3bmed.jpg
    Piękne te rzeczy 😍😍

Did lubi tę wiadomość

8599ikgnwfmhvhys.png

👶👶
  • Annie_ Autorytet

Wysłany: 11 marca 2022, 09:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny bo pamietam ze był temat tych ręczników z action z kapturkiem. Ze są sztywne. Po wypraniu jak nie te same. Całkowicie straciły ta szorstkość. Chociaż to pewnie tez zależy od płynu i trybu w pralce ale moje zrobiły się mega milusie ☺️

legusta, Linadelpalina, Did, paula876 lubią tę wiadomość

h84f20mmgjau13ca.png

0d1ygzu3m5qxv5s4.png
  • Did Ekspertka

Wysłany: 11 marca 2022, 09:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do pieluch, to wypowiem się w kwietniu jak popiore i poprasuje.

Mam te z pepco i z carrefoura - niestety źle wybrałam... najwyżej na szybko będę kupować w jakimś małym sklepiku gdzie mają produkty z polskich dostaw bo te z sieciowek to już im nie ufam buble...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 marca 2022, 09:52

Did
  • aannkka Autorytet

Wysłany: 11 marca 2022, 09:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja czekam dziś na kuriera, ale chyba już nie będziemy się lubić 😂 zamwowiłam z allegro 13 paczek z czego 12 przyjdzie dpd 😂 większość paczek to po kilka rzeczy, dodam, że mieszkam na 3 piętrze bez windy 😂😂😂 wszystkie są w doręczeniu wiec chyba dziś będą

8599ikgnwfmhvhys.png

👶👶
‹‹ 180 181 182 183 184 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Test owulacyjny. Jak działają testy owulacyjne i czy są skuteczne?

Testy owulacyjne są jednym z najprostszych narzędzi do samodzielnego wykrywania dni płodnych i zbliżającej się owulacji. Przeczytaj jak działają testy owulacyjne, jak je prawidłowo wykonać, ile kosztują i czy można im zaufać w 100%. Podpowiemy Ci również jak skutecznie zwiększyć działanie testów owulacyjnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o dziecko i ciąża po poronieniu - prawdziwe historie ♡

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko" - opowieść o Karolinie, która doświadczyła bolesnej straty w 21. tygodniu ciąży... Jak sama mówi: wszystko układało się idealnie, nic nie wskazywało na to, że coś może być nie tak. "Starania o dziecko i ciąża po poronieniu" -  o bólu, bezsilności, traumie, ale również o pięknym odrodzeniu, niegasnącej nadziei i szczęśliwym zakończeniu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Sezonowa dieta zwiększająca płodność – płodne smaki jesieni

Jesień to świetny moment na wprowadzenie zmian do stylu życia i diety, które mogą pozytywnie wpłynąć na płodność i tym samym zwiększyć szanse na zajście w ciążę. Jakie produkty wybierać jesienią? Które składniki mają szczególne znaczenie w kontekście płodności? Podpowiadają ekspertki - Ania i Zosia z Akademii Płodności. 

CZYTAJ WIĘCEJ