Czerwiec 2022
-
WIADOMOŚĆ
-
Patti ja mialam podawane immumoglobiny juz 2 razy a w obecnej ciazy bede miala podana teraz na wizycie 17.03.
Na przeziebienie i bol gardła polecam syrop GrinTuss, bardzo mi pomogl gdy nie moglam sie wyleczyc domowymi sposobami..
Ja na wage to nawet nie wchodze zeby sie nie denerwowac i wazy mnie polozna co 2 tygodnie ale ostatnimi czasy na szczescie nie przybieralam i waga stala bo i tak juz mam +10kg..Paati# lubi tę wiadomość
24tc...17.05.2017 córeczka 😇💔
26tc...02.03-19.05.2018 córeczka 😇💔
IV.2019 CB
24tc...11.12.2020 córeczka👼💔
9tc... VI.2021 😇💔
05.05.2022 na świecie pojawił się CUD BARTUŚ ❤
"Wtedy, gdy wydaje mi się, że już nie dam rady
- przypominam sobie kto mi się przygląda..." -
Domi93 wrote:Nie ... Ale może warto sie trochę pomasowac ,może źle spałaś ?
Na mam potworny ból w odcinku lędźwiowym ,na razy to myślę czy wogole się ruszać ,wstaje z jeczeniem 😔
Mało tego ból w pachwinach też już zostanie ..zanim rozchodze te plecy i pachwiny to wyglądam jak 🐧 w ciąży .
To chyba jakiś mój słaby punkt, bo czasami przed ciążą mnie łapało właśnie w tym miejscu. Jak mi nie przejdzie do poniedziałku to pewnie zapiszę się na jakiś masaż dla kobiet w ciąży Tylko kurcze jak poszłam na początku grudnia na taki to potem miałam migrenę przez 2 dni.. nie wiem czy to wiązać ze sobą, ale byłam przekonana, że napięcie ze mnie schodzi teraz też już czuję barki i wszystko mega spięte... a pewnie będzie tylko gorzej :pSynek ❤️ 05.2024
Synek ❤️ 06.2022 -
Legistą, znam takie ćwiczenia, ale nie umiem tego dobrze opisać.. Popecam jogę naprawdę. Na YouTube popatrz jest dużo filmików, wpisz np frazę pregnancy yoga for backpain. Ja dzięki dobrym ćwiczeniom pozbyłam się bólu kręgosłupa w ciąży.
Już tylko dokucza mi spojenie łonowe wieczorami. A tak to jakbym nie miała tego brzuchalegusta lubi tę wiadomość
-
legusta wrote:Dziewczyny a polecacie jakieś ćwczenia na kręgosłup/rozciąganie w ciąży?
Kurcze od dwóch dni mam taki ból pod prawą łopatką
Na bóle pleców najlepiej joga, polecam filmiki Małgorzaty Mostowskiej na Youtube, ma takie typowo na kręgosłup.legusta, Daisy_87 lubią tę wiadomość
👩🏽💼 27l. 🙋🏽♂️35l. 👧🏼 4l.
-
legusta wrote:To chyba jakiś mój słaby punkt, bo czasami przed ciążą mnie łapało właśnie w tym miejscu. Jak mi nie przejdzie do poniedziałku to pewnie zapiszę się na jakiś masaż dla kobiet w ciąży Tylko kurcze jak poszłam na początku grudnia na taki to potem miałam migrenę przez 2 dni.. nie wiem czy to wiązać ze sobą, ale byłam przekonana, że napięcie ze mnie schodzi teraz też już czuję barki i wszystko mega spięte... a pewnie będzie tylko gorzej :p
Legusta ja polecam ćwiczenia z Izabelą Dembińskąj zajęcia są 3x w tygodniu, z czego 1 to relaksacyjne. Ma ogromną wiedzę i ćwiczenia poza łagodzeniem bólu przygotowują do porodu
-
A na takie bóle typu spojenie albo więzadła to fajnie przejść się do fizjo uroginekologicznego pokaże jak to rozciągać żeby mniej bolały. Tak mi narobilyście ochoty na słodkie tym pisaniem, że wysłałam męża do sklepu po arbuzy
Linadelpalina lubi tę wiadomość
👩🏽💼 27l. 🙋🏽♂️35l. 👧🏼 4l.
-
Gosianka wrote:Jak któraś z was planuje zakup laktatora Neno, to jest właśnie Neno Mare podwójny w promocji za 199 zł, ja właśnie zamówiłam, zostało jeszcze 10, a promocja trwa chyba jeszcze 2-3 h. Na stronie al.to jest od razu na głównej, zostawiam też link
https://www.al.to/goracy_strzal
A promocję to znalazł mąż na pepperze, jestem w szoku, że w ogóle pomyślał, że się przyda. 😂
No właśnie biorę pod uwagę ten laktator...ale kurcze nie chce brać teraz bo nie mam pojęcia czy ten pokarm będzie . A zapewne jeśli laktator będzie potrzebny to nie będzie wtedy żadnego w promocji,my takie szczęście mamy 🤣
Synek 2014 ❤️❤️
Sierpień 2020 💔
Po burzy zawsze wychodzi 🌞 , czekamy okruszku ❤️🌈
-
AgaJulia wrote:Legusta ja polecam ćwiczenia z Izabelą Dembińskąj zajęcia są 3x w tygodniu, z czego 1 to relaksacyjne. Ma ogromną wiedzę i ćwiczenia poza łagodzeniem bólu przygotowują do porodu
Ale to online? Bo wyszukało mi ale zajęcia w Warszawie 🤔🤭Synek ❤️ 05.2024
Synek ❤️ 06.2022 -
Czy którejś z Was już puchną nogi? Obserwuję się, plus mój mąż, i ewidentnie mam obrzęki nog. W tamtej ciąży ani razu nie miałam.
Zaczynam się martwić. Oczywiście zgłoszę to lekarzowi, ale wizytę mam dopiero w następnym tygodniu.
Może macie wiedzę, doświadczenie. Czy jakieś inne objawy powinny mnie niepokoi albo na co mam zwrócić uwagę? -
Daisy_87 wrote:Czy którejś z Was już puchną nogi? Obserwuję się, plus mój mąż, i ewidentnie mam obrzęki nog. W tamtej ciąży ani razu nie miałam.
Zaczynam się martwić. Oczywiście zgłoszę to lekarzowi, ale wizytę mam dopiero w następnym tygodniu.
Może macie wiedzę, doświadczenie. Czy jakieś inne objawy powinny mnie niepokoi albo na co mam zwrócić uwagę?
Co do boli kregoslupa polecam tejpsy, obecnie mam zalozone i odcinek ledzwiowy czuje ale juz nie az tak mocno, moge w miare funkcjonowac...24tc...17.05.2017 córeczka 😇💔
26tc...02.03-19.05.2018 córeczka 😇💔
IV.2019 CB
24tc...11.12.2020 córeczka👼💔
9tc... VI.2021 😇💔
05.05.2022 na świecie pojawił się CUD BARTUŚ ❤
"Wtedy, gdy wydaje mi się, że już nie dam rady
- przypominam sobie kto mi się przygląda..." -
Daisy_87 wrote:Czy którejś z Was już puchną nogi? Obserwuję się, plus mój mąż, i ewidentnie mam obrzęki nog. W tamtej ciąży ani razu nie miałam.
Może macie wiedzę, doświadczenie. Czy jakieś inne objawy powinny mnie niepokoi albo na co mam zwrócić uwagę?
Tak zauważyłam,że mam kostki spuchnięte na wieczór , ale tak misia pisze jeśli rano jest ok to nie masz czym się przejmować 🙂
Synek 2014 ❤️❤️
Sierpień 2020 💔
-
Limosa wrote:Hmmm, u mnie na wizytach na pakiet tylko sprawdza palcem szyjkę i czy serce bije przez USG brzuszne, prywatnie to samo plus ostatnio pomiary główka+kość udowa+brzuszek+waga (ale nie wiem czy to nie efekt przypomnienia o wynikach pappy)...
Jeszcze miałam teraz przeprawę z echem serca, bo koleżanka mi powiedziała, że w przypadku złych wyników badań prenatalnych przysługuje echo serca płodu. Mi wyszło bardzo duże ryzyko z biochemii (trisomia 1:60), lekarka prywatna potwierdziła, że powinnam była dostać skierowanie na prenatalnych, lekarz z prenatalnych mnie olał, bo USG dobre. I nie wiem czy on ściemnia (a przecież nie daje ze swoich pieniędzy), czy takie są wytyczne i w przy opisanym przez koleżankę lekarze działało na wyrost. Jeszcze jak się okazuje przysługiwała mi konsultacja genetyka, a ja dostałam tylko informację, że mogę sie umówić jeśli jestem zainteresowana, wywnioskowałam że odpłatnie... Chore ,e wszystkieego trezba pilnować, a potem ludzie się dziwią, że się nie ufa lekarzom.
Biocenozy nikt mi nie robił.
To prawda z tych echem serca musi być skierowanie na połówkowych od lekarza wtedy jest na nfz. Jak są choroby przewlekłe, które są wpisane w ryzyko wad w tym serca, to pomimo dobrych wyników badań połówkowych, to lekarz i tak wydaje skierowanie na echo. Miałam to szczęście, że lekarz sam to ogarnal bo też nie wiedziałabym o tym z góry jak byłam na połówkowych, że pomimo dobrych wyników I tak dal mi na echo na nfz. Przykro mi, że Cie nie uświadomili na czas 😔Did -
Domi93 wrote:To ja zjadłam tyle samo ale przedwczoraj. Żałuję że kupiłam ta nutellą bo wiem ,że ona jest w szafce...a zaraz nad nią w szufladzie są łyżeczki 🤣🤣🤣 i to kuźwa mądra Pani zamiast wziąć małą to wzięła ta 600g 🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤭
-
Może macie wiedzę, doświadczenie. Czy jakieś inne objawy powinny mnie niepokoi albo na co mam zwrócić uwagę? -
Jestem trochę zacofana z tematami i nasunęło mi się pytanie:
Ile pampersów do samego szpitala będzie nam potrzebne licząc normalny pobyt 3 dni (żyje taka nadzieją, że będzie bez komplikacji) ? Nie chce robić zapasow bo już nie mam gdzie tego wszystkiego trzymać, a dopiero jak będę wychodziła to wyślę chłopa po resztę wtedy będę wiedzieć czy kupić jeszcze 0 czy już jedynki...Did -
Mi też puchną już lekko stopy, pomaga mi bardzo szczotkowanie całych nóg, fajnie schodzą różne zastoje wtedy.Linadelpalina, legusta lubią tę wiadomość
👩🏽💼 27l. 🙋🏽♂️35l. 👧🏼 4l.
-
Did wrote:Jestem trochę zacofana z tematami i nasunęło mi się pytanie:
Ile pampersów do samego szpitala będzie nam potrzebne licząc normalny pobyt 3 dni (żyje taka nadzieją, że będzie bez komplikacji) ? Nie chce robić zapasow bo już nie mam gdzie tego wszystkiego trzymać, a dopiero jak będę wychodziła to wyślę chłopa po resztę wtedy będę wiedzieć czy kupić jeszcze 0 czy już jedynki...
Na 3 dni pobytu pamiętam że zużyłam całą mała paczkę pampers 1, zostaliśmy dodatkowy dzien i musial mi mąż dowieźć więcej.
Did lubi tę wiadomość
👩🏽💼 27l. 🙋🏽♂️35l. 👧🏼 4l.
-
Did wrote:Jestem trochę zacofana z tematami i nasunęło mi się pytanie:
Ile pampersów do samego szpitala będzie nam potrzebne licząc normalny pobyt 3 dni (żyje taka nadzieją, że będzie bez komplikacji) ? Nie chce robić zapasow bo już nie mam gdzie tego wszystkiego trzymać, a dopiero jak będę wychodziła to wyślę chłopa po resztę wtedy będę wiedzieć czy kupić jeszcze 0 czy już jedynki...
Ja biorę jedna paczkę "1" 🙂Did lubi tę wiadomość
Synek 2014 ❤️❤️
Sierpień 2020 💔