Czerwiec 2022
-
WIADOMOŚĆ
-
paula876 wrote:Cześć dziewczyny, jeśli można to chętnie do Was dołączę To moja 2 ciąża mam już 4,5 letnią córeczkę ale ze względu na długie starania jakoś dopiero po połówkowych zaczęłam czuć się w tej ciąży pewniej
Teraz będzie synek i termin na 27.06paula876 lubi tę wiadomość
-
Domi93 wrote:Udało mi się znaleźć szpital w małej miejscowości...z położna . Znieczulenie co prawda to wielka niewiadoma bo mimo wszystko zależy na którego anestezjologa trafię ( jest dwóch ) ale mam basen , gaz i jeszcze coś ale nie pamiętam. Wspomoge się piłką , ważne ,że jest położna to mnie bardzo uspokaja myślę ,że pomoże złagodzić ból inni sposobami i co najważniejsze mam zapewniona ochrona krocza i pozycję wertykalne.
Wybrałam mniejszy szpital żeby uniknąć powtórki jak z łodzią ... Także salve podziękuję ,zmieniam o nich całkowicie zdanie niestety na gorsze ... Mam nadzieję,że wyjdzie mi to na dobre . -
Limosa wrote:Hmmm, u mnie na wizytach na pakiet tylko sprawdza palcem szyjkę i czy serce bije przez USG brzuszne, prywatnie to samo plus ostatnio pomiary główka+kość udowa+brzuszek+waga (ale nie wiem czy to nie efekt przypomnienia o wynikach pappy)...
Jeszcze miałam teraz przeprawę z echem serca, bo koleżanka mi powiedziała, że w przypadku złych wyników badań prenatalnych przysługuje echo serca płodu. Mi wyszło bardzo duże ryzyko z biochemii (trisomia 1:60), lekarka prywatna potwierdziła, że powinnam była dostać skierowanie na prenatalnych, lekarz z prenatalnych mnie olał, bo USG dobre. I nie wiem czy on ściemnia (a przecież nie daje ze swoich pieniędzy), czy takie są wytyczne i w przy opisanym przez koleżankę lekarze działało na wyrost. Jeszcze jak się okazuje przysługiwała mi konsultacja genetyka, a ja dostałam tylko informację, że mogę sie umówić jeśli jestem zainteresowana, wywnioskowałam że odpłatnie... Chore ,e wszystkieego trezba pilnować, a potem ludzie się dziwią, że się nie ufa lekarzom.
Biocenozy nikt mi nie robił. -
Gdynianka41 wrote:Jak widać tu na grupie każdy lekarz inaczej podchodzi do wizyty. Moja wizyta trwa zawsze około 40min do godziny. Oprócz mierzenia cisnia i ważenia. Zawsze pyta jak sie czuje i omawiamy wyniki, ktore przyniosłam. Potem bada mnie na fotelu. Potem dopochwowo usg sprawdza szyjkę i łożysko i dopiero na koniec usg przez brzuch i sprawdza wyszystkie przepływy i poszczególne wymiary dzidziusia. Ja mam zawsze dużo pytań a on na spokojnie bez pośpiechu wszystko że mną omówi. Teraz pytałam, czy jak tak dużo ukraińskich kobiet to czy nie bedzie problemu z miejscem do porodu. Bo ja jadę do szpitala, w którym pracuje mój lekarz. Powiedział, że na pewno będzie więcej porodów ale mam się tym nie martwić bo jestem jego pacjentką i na pewno będzie dla mnie miejsce.
-
Gdynianka41 wrote:Jak widać tu na grupie każdy lekarz inaczej podchodzi do wizyty. Moja wizyta trwa zawsze około 40min do godziny. Oprócz mierzenia cisnia i ważenia. Zawsze pyta jak sie czuje i omawiamy wyniki, ktore przyniosłam. Potem bada mnie na fotelu. Potem dopochwowo usg sprawdza szyjkę i łożysko i dopiero na koniec usg przez brzuch i sprawdza wyszystkie przepływy i poszczególne wymiary dzidziusia. Ja mam zawsze dużo pytań a on na spokojnie bez pośpiechu wszystko że mną omówi. Teraz pytałam, czy jak tak dużo ukraińskich kobiet to czy nie bedzie problemu z miejscem do porodu. Bo ja jadę do szpitala, w którym pracuje mój lekarz. Powiedział, że na pewno będzie więcej porodów ale mam się tym nie martwić bo jestem jego pacjentką i na pewno będzie dla mnie miejsce.
-
U mnie wizyta trwa 20-30 minut kosztuje 200zl teraz nie byłam badana na fotelu, ale wcześniej tak i była mierzona szyjka
USG zawsze dokładne lekarz zawsze wszystko omówi i jak wychodzę to jestem spokojna, dostaje cały opis z wizyty i kilka fotek -
Dziewczyny czy na badaniu połówkowym wyszło u którejś z Was tak że jakiś wymiar był większy niż tydzień ciąży? u mnie wszystkie mniej wiecej zgodnie do tygodnia a ciąży a jeden wymiar główki o 2 tygodnie większy, niestety zobaczyłam to dopiero po wyjściu od lekarza i nie miałam jak dopytać
👩🏽💼 27l. 🙋🏽♂️35l. 👧🏼 4l.
-
paula876 wrote:Dziewczyny czy na badaniu połówkowym wyszło u którejś z Was tak że jakiś wymiar był większy niż tydzień ciąży? u mnie wszystkie mniej wiecej zgodnie do tygodnia a ciąży a jeden wymiar główki o 2 tygodnie większy, niestety zobaczyłam to dopiero po wyjściu od lekarza i nie miałam jak dopytać
paula876 lubi tę wiadomość
24tc...17.05.2017 córeczka 😇💔
26tc...02.03-19.05.2018 córeczka 😇💔
IV.2019 CB
24tc...11.12.2020 córeczka👼💔
9tc... VI.2021 😇💔
05.05.2022 na świecie pojawił się CUD BARTUŚ ❤
"Wtedy, gdy wydaje mi się, że już nie dam rady
- przypominam sobie kto mi się przygląda..." -
Przyszły do mnie kolejne 3 paczki wyprawkowy. No zakochana jestem w tych wzorach 🙈
Dziewczyny jakby któraś z was chciała to dostałam z Pielucha kod do cuddle dreams - „cudwyprawka” daje 10%Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 marca 2022, 15:34
Limosa, paula876, aannkka, Gdynianka41, legusta, Did lubią tę wiadomość
-
Paula, u mnie główka ciagle mniejsza od reszty o tydzień. To nic złego jeśli wciąż jest w normie
Moja wizyta trwa 15 minut. Położne prowadzą ciąże. Brak zlecanych badań, brak badań ginekologicznych, nie ma ważenia. Tylko mierzy ciśnienie i sprawdza palppcyjnie brzuch, położenie macicy. Plus pytania jak się czuje o czy mam jakieś pytania 🤷♀️paula876 lubi tę wiadomość
-
Annie_ wrote:
Piękne są te wzory teraz 😃
Synek 2014 ❤️❤️
Sierpień 2020 💔
Po burzy zawsze wychodzi 🌞 , czekamy okruszku ❤️🌈
-
Czytam was dziewczynki i czytam ale mam takiego lenia, że nawet mi się nie chce nic pisać, nic robić jakbym miała jakąś depresję. Chciałam dodać zdjęcia zakupów ale jak chciałam wstawić to okazało się że za dużo mega bajtów i się nie udało. A nowych zdjęć też nie chce mi się robić bo wszystko mam poukładane w kartonach i musiałabym wszystko wyciągać. Czy wy też macie takiego lenia? Raz na jakiś czas trafi mi się dzień, że mogłabym góry przenosić. Dodatkowo jestem przerażona wagą w ciągu 4 tygodni 5 kg, spojenie z lewe strony dalej boli choć są dni lepsze i gorsze. Jutro wizyta aż się boję co lekarz powie o mojej wadze.Ciekawe ile waży moja Amelka jak czytam to wasze niektóre dzidziusie mają już prawie kilogram-super.Ja wam dodam że chodzę do prywatnego lekarza bardzo polecanego wcześniej był ordynatorem w moim szpitalu. Wizyta 220 zł ale ostatnie badanie na fotelu miałam w listopadzie (przez plamienia nie chciał mnie dodatkowo podrażniać tak myślę on jest chyba z tych, że jak się nic nie dzieje to nie ma co tam gmerać) a tak to zawsze usg, pytania o pieczenia, swędzenia, upławy i inne dolegliwości no i badania co drugą wizytę krew i mocz a tak to obowiązkowo wszystkie, które są w karcie ciąży. Witaj Paula876.
-
Dzięki za odpowiedzi:)
U mnie wizyty sa dosc długie, na początku pokazuje wyniki badań co wizyte morfologia, mocz i zaleznie od tygodnia inne. Potem ciśnienie, waga. Usg przezpochwowe z mierzeniem szyjki, plus tradycyjne badanie. Potem usg przez brzuch dokladne mierzenie malucha i słuchanie serduszka i jeszcze często do tego badanie piersi. Chodzę prywatnie, zdjęcia dostaje co wizytę.
Wymazów żadnych nie mam robionych, chyba ze bylaby jakas infekcja.Gdynianka41 lubi tę wiadomość
👩🏽💼 27l. 🙋🏽♂️35l. 👧🏼 4l.
-
Kasia86 wrote:Czytam was dziewczynki i czytam ale mam takiego lenia, że nawet mi się nie chce nic pisać, nic robić jakbym miała jakąś depresję. Chciałam dodać zdjęcia zakupów ale jak chciałam wstawić to okazało się że za dużo mega bajtów i się nie udało. A nowych zdjęć też nie chce mi się robić bo wszystko mam poukładane w kartonach i musiałabym wszystko wyciągać. Czy wy też macie takiego lenia? Raz na jakiś czas trafi mi się dzień, że mogłabym góry przenosić. Dodatkowo jestem przerażona wagą w ciągu 4 tygodni 5 kg, spojenie z lewe strony dalej boli choć są dni lepsze i gorsze. Jutro wizyta aż się boję co lekarz powie o mojej wadze.Ciekawe ile waży moja Amelka jak czytam to wasze niektóre dzidziusie mają już prawie kilogram-super.Ja wam dodam że chodzę do prywatnego lekarza bardzo polecanego wcześniej był ordynatorem w moim szpitalu. Wizyta 220 zł ale ostatnie badanie na fotelu miałam w listopadzie (przez plamienia nie chciał mnie dodatkowo podrażniać tak myślę on jest chyba z tych, że jak się nic nie dzieje to nie ma co tam gmerać) a tak to zawsze usg, pytania o pieczenia, swędzenia, upławy i inne dolegliwości no i badania co drugą wizytę krew i mocz a tak to obowiązkowo wszystkie, które są w karcie ciąży. Witaj Paula876.
U mnie też słabo z energią, gdybym mogła to nie raz przeleżałabym chętnie cały dzień zrzucam to na brak słańca i czekam na wiosne, na pocieszenie z wyprawka jeszcze nie zaczelam, zrobiłam 1 zamówienie O wage nie ma co się martwić jeśli nie jest ona od czekolady i ciastek to widocznie jakiś miesiąc szybkiego przyrostu i już, po porodzie wszystko spadnie
Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 marca 2022, 16:30
👩🏽💼 27l. 🙋🏽♂️35l. 👧🏼 4l.
-
Ale piękności 😍
Annie_ lubi tę wiadomość
-
Kasia86 wrote:Czytam was dziewczynki i czytam ale mam takiego lenia, że nawet mi się nie chce nic pisać, nic robić jakbym miała jakąś depresję. Chciałam dodać zdjęcia zakupów ale jak chciałam wstawić to okazało się że za dużo mega bajtów i się nie udało. A nowych zdjęć też nie chce mi się robić bo wszystko mam poukładane w kartonach i musiałabym wszystko wyciągać. Czy wy też macie takiego lenia? Raz na jakiś czas trafi mi się dzień, że mogłabym góry przenosić. Dodatkowo jestem przerażona wagą w ciągu 4 tygodni 5 kg, spojenie z lewe strony dalej boli choć są dni lepsze i gorsze. Jutro wizyta aż się boję co lekarz powie o mojej wadze.Ciekawe ile waży moja Amelka jak czytam to wasze niektóre dzidziusie mają już prawie kilogram-super.Ja wam dodam że chodzę do prywatnego lekarza bardzo polecanego wcześniej był ordynatorem w moim szpitalu. Wizyta 220 zł ale ostatnie badanie na fotelu miałam w listopadzie (przez plamienia nie chciał mnie dodatkowo podrażniać tak myślę on jest chyba z tych, że jak się nic nie dzieje to nie ma co tam gmerać) a tak to zawsze usg, pytania o pieczenia, swędzenia, upławy i inne dolegliwości no i badania co drugą wizytę krew i mocz a tak to obowiązkowo wszystkie, które są w karcie ciąży. Witaj Paula876.
-
Mam tak samo , jednego dnia jest fajnie a drugiego to walczę ze sobą aby wstać z łóżka...
Co do wagi miałam podobnie 4kg miesiąc , teraz do wizyty dwa tyg i jak narazie waga w miejscu i całe szczęście bo lekarz by mnie zatłukł bo juz mam na plusie 14 kg także jest nieźle ...
Synek 2014 ❤️❤️
Sierpień 2020 💔
Po burzy zawsze wychodzi 🌞 , czekamy okruszku ❤️🌈
-
paula876 wrote:U mnie też słabo z energią, gdybym mogła to nie raz przeleżałabym chętnie cały dzień zrzucam to na brak słańca i czekam na wiosne, na pocieszenie z wyprawka jeszcze nie zaczelam, zrobiłam 1 zamówienie O wage nie ma co się martwić jeśli nie jest ona od czekolady i ciastek to widocznie jakiś miesiąc szybkiego przyrostu i już, po porodzie wszystko spadnie
Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 marca 2022, 16:53